4805
StarGate Universe (TV)
-
#3285 Jaja. Az első két évadot nagyon élveztem, kb két hét alatt megnéztem.
A harmadik még egész jó volt, a negyedik már botrányosan rossz, csak muszájból néztem már. Viszont a Caprica egész jól sikerült. -
Rentadar #3284 az első 2 évad elég jó, de aztán túlságosan is elmennek a mostani SGU irányába. 3 millió kérdés és 0 válasz és a finálé maga a jégcsákány a fejbe. -
#3283 És mindenkit tök bírok. Nem úgy mint SGUban ahol a csapat felét rühellem.
Baltar nagy arc, főleg mikor úgy tűnik h magában élvezkedik és hülyének nézik :P -
#3282 nanmámeg mi baj van a BSG-vel?:D tök jó a cucc jó story jó team tökjó kamerakezelés és CGI -
Borg #3281 Máshoz képest meg... hm...kell némi jóindulat. -
#3280 Elkezdtem BSG-t. SGu-hoz képest... Jó. -
Borg #3279 Valamivel el kell ütni az időt, amíg folytatják a sztargétek köztöt :) -
Zenszkij #3278 Ne offoljátok már szét a topikot..LOL -
Reg5 #3277 Az már benne volt az In the beginning-ben. Az is mekkora film volt :)
Egyedül a 4. évad utolsó részével nem vagyok kibékülve. Mert oazzal gyakorlatilag értelmét veszti az 5. évad :S -
#3276 jobb volt így, mintha elindul egy minbari-föld vagy egy centauri-föld háború :D
és amúgy nagyon közrejátszott abban, hogy megtudjuk kik a worlonok valójában :] -
Reg5 #3275 A Föld elleni részek talán a legjobbak(kb részenként libabőrös voltam). Az árnyas sztori meg az egésznek adott egyfajta mesés könnyen emészthető ízt, de a magam részéről kissé idegennek éreztem a sorozatban. -
#3274 Áhhh igen , így már emlékszem erre a jelenetre , bár nem hiszem hogy nagy jelentőséget szántak volna neki !
-
#3273 a lezárás valóban, viszont a scrotched earth (megperzselt föld) rész nagyon jó volt, amikor öngyilkos lett a földi elnök.
alapvetően maga a Föld befolyásolhatósága, ahogy átáll az árnyoldalra, és a Bab5 kiválása a földi közösségből baromi jó volt, pláne amikor megindulnak a Föld ellen... :] És ugyebár akkor jött az új egyenruha, ami még jobban feldobta nekem a dolgokat :D -
#3272 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az új Szövetség megalakulásakor kiderül hogy Deelen terhes Sheridentől, és Molari (a centauri nagykövet) - akit az árnyak befolyásolnak valamilyen úton-módon még (emlékezhetsz - csak akkor tud velük rendesen beszélni, ha csontrészegre itatja magát, mert akkor elnyomja az árny tudatot), a gyerek számára ad egy lezárt tartályt, amiről azt mondja, hogy a gyerek a 18. születésnapján kaphatja meg és bonthatja fel. A zárókép az, hogy látszi hogy egy ugyanolyan árny "szimbionta" vagy hasonló van benne, ami molariban is átvette az irányítást.
Hmmm... amíg nem jön a második évad, addig átnevezem a topikot kötetlen sci-fi társalgótopikká :D -
Reg5 #3271 Az árny háború lezárása viszont nekem csalódás volt. Utána viszont nagyon epic lett a Földes szál. -
#3270 Nem tudom eről tudtok valamit ?
Egy új film lenne ?
Babylon 5The Lost Tales
Jah hát igen , voltak androidok , eről meg feledkeztem
Amúgy én csak a 2dik évad közepéig láttam , lehet újra előveszem majd !
Nah ezzel a "árny-cuccos" dologgal elégé képzavarban vagyok , rég látam már ! -
#3269 rengeteg volt az android, és idővel a legénység is kibővült, ezt sokszor lehetett látni :]
A bab5 is nagyon jó volt, főleg az árnyak elleni háború, és a worlonok beavatkozása és története, az egyetlen amit bánok, hogy nem derült ki, mi lett azzal az árny-cuccal, amit Sheridan és Deelen gyerekének akartak adni... -
#3268 Amúgy én a babylon 5ben csak a végét nem értetem , mi értelme volt felrobbantani egy állomást ?
Még ha már el avult is , jó lett volna az valamire , vagy csak simplán igy el vágták az útját a folytatásnak
Igen az az Crusade , nah az nem bírtam
Amúgy a androméda grafikája tényleg nagyon jó , bár érdekes volt hogy egy hajót amit 3000es legénység vezérelt , 5-6 ember vígan el navigálta -
#3267 Nekem a legjobb sci-fi film még mindig Tarkovskytól a Solaris és a Stalker (sok köze nincs a játékhoz). Nem vagyok nagy fan, csak ezt a két kult filmet megnéztem. Űrödessziát kábé 6 éves koromban láttam, sokra nem emlékszek sajna, de azt is megakarom lesni.
Most hoztam ki Asimovot könyvtárból, van egy a Galaktikától novella gyűjteményem (kétszázadik). Ja meg vettem egy Star warsot is (zahn: kirajzás ((Outbound Flight)). Betáraztam egy-két hétre. -
#3266 amire te gondolsz az a Crusade :] -
#3265 andromedánál nálam a harmadik évadtól ment szét minden, amikor átmentek a korok útján és kikötöttek tan-vedrán, onnantól nekem érthetetlen volt a sztori.
Viszont az hogy kiderül hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Trance valójában egy nap megtestesülése
az nagyon odabasz. Meg maga a hajó grafikája is rohadtjó lett :] -
#3264 Melyik is az új ?
Az amikor a földön el terjed egy vírus, és annak a új hajónak kell meg találni rá az ellenszert ?
A címe nem jut eszembe ,de ha az, az nekem se tetszett !
Bord : szerinted mi volt benne fantasy ? -
Borg #3263 Az origira. Az új egyátalán nem jön be, túl emos, már majdnem SGU jellegű... -
#3262 Én nem láttam benne semmi fantasy elemet
Én nagyon szeretem , bár én a a első évadot ki hagytam !
Amúgy én ere gondoltam
Babylon 5 2 évad
Amúgy nálam még a Androméda is jobb volt mint a SgU , bár az is a 2-3madik évadtól már unalmassá vált % -
#3261 attól függ melyikre gondolsz, az origira, vagy az újra? :] -
Borg #3260 A B5 már a fantsy határát súrolta, bár én is imádtam. Kevésbé volt scifi jellegű, és sokkal inkább látványos. -
Borg #3259 Abban semmi scifi nem volt... lényegében egy űr szappanopera volt, mint az SGU. Csak néha emlékeztették rá a nézőt, hogy az űrben játszódik a téma :) -
#3258 Nálam a sci-fi a babylon 5 nél kezdődik , nah az jó volt igazi sci-fi elemelek !
SgU tényleg elég mesze ált az igazi sci-fi től , igazából a sg1 is csak a 5-6 odik évadtól lett igaz sci-fi addig csak akció sorozat volt
SgA nálam vitte a pálmát a 3 om közül , én el néztem volna még belőle egy 6odik évadot -
#3257 az első meg a battlestar galactica -
Borg #3256 Talán az egyetlen és utolsó igazi sci-fi sorozat a TNG volt. Nehezen is emészthető mai szemmel :)
A DS9 volt az átmenet a scifi és a populáris akció sorozat között.
De ettől még a későbbi scifi sorozatok se rosszak, sőt szórakoztatóak is. Csak az eredeti science fiction elemek már nem annyira hangsúlyosak. Kevesebb az elmélet, a dilemma, a rejtély, fantázia... cserébe több a látvány és az akció. -
#3255 Igen, így van! -
Rentadar #3254 Manapság nincsenek már olyan scifik, mint régen, ez tény és való. Felhígult a genre, mivel nehéz az igazi scifit eladni a népnek. Ezért folyamatosan egyre mainstreamebbé kell tenni, ami gyak azt jelenti, hogy szép lassan minden elemet kivesznek belőle, míg a végén nem marad semmi. A sg-1-nek és sga-nak még mindig 10x nagyobb köze van a műfajhoz, mint az sgu-nak. -
#3253 Azért azt halkan elmondom, hogy az eredeti sci-fiknek nem sok közük volt az ilyen SG féleségekhez. Én az SG-t a scifi-lite kategóriába sorolom, populáris-akció sorozat, némi sci-fi szósszal leöntve, hogy a tömegeknek emészthetőbb legyen. De aki szerint ez IGAZI sci-fi
Don't get me wrong, jó sorozat és frencsájz, de hát amit fentebb is írtam. -
Zenszkij #3252 Jól megmondtad LOL. -
Rentadar #3251 Hát ha te az egész SG-1 és SGA-t végigásítottad, akkor lehet egyszerűen csak kategóriát tévesztettél, és neked nem való a scifi. Gyanítom, hogy számodra a különböző brazil szappanoperák, Barátok közt és társai számítanak az igazi örömforrásnak (mint az SGU). Műanyag érzelmek, műanyag konfliktusok, műanyag szereplők.
Have fun -
Rentadar #3250 hahaha, te most halál komolyan próbálod magyarázni, hogy mi a logika a szereplők cselekvései mögött? Leírom neked egyszerűen, SEMMI. Nem is érdemes részletezni, hogy miért szar ez a sorozat, szimplán csak meg kell nézni az évadzárót. Láthatjuk, hogy hogyan lehet abszolút irányító pozícióból minden előnyünket elveszteni 2 perc alatt. Nehogy valaki ide írja nekem, hogy ez a realitás, mert ez nem az. Ez szimplán egy hosszú franchise minden lényeges értékeinek a feláldozása a dráma fokozása érdekében. -
#3249 BAAAAZMEEEEG Like bugs on a windshield :D Nagyon nagy :D -
#3248 Há baszki Atlantison meg a földön a pajzs, írisz nem akadályozza meg a haverokat hogy átjöjjenek :D -
#3247 :DDD -
#3246 alternatív kezdés lol :D +1