4805
StarGate Universe (TV)
-
haywire #4045 vagy hopp találnak egy bolygót amiről vissza tudnak tárcsázni a földre és kész....aztán meg a 3.évad árából jöhetne az SGA 6.évad -
#4044 és nem is hiányoznának:P -
haxoror #4043 -
#4042 :D -
#4041 Sztem zárják le egy 10 perces webisode-dal az SGU-t. Véletlenül beleugranak egy napba és minmeghalnak. Pont elég lenne. -
sgaBence #4040 Oh, értelek. Tényleg lehetne folytatni, simán megoldható lenne minden szempontból, de ilyen bukta után nem érzem bennük az erőt :) -
#4039 lehet félreérted..SGA-nak azért nem kellene befejezőfilm, mert nem kéne befejezni...folytatni kellene a sorozatot az SGU helyett -
#4038 úgy függhet össze hogy rájönnek az sgu által hogy nem jókat írnak és elgondolkodnak mi a bibi.. te sem akarhatod hogy szart írjanak egy nagyszerű sorozat befejezésének.. -
sgaBence #4037 Mallozzi az SGU folytatása alatt valamiféle befejező filmre gondolt ha jól sejtem..
A többiekkel meg egyetértek mindenképp. Jó kifogás volt ez az SGA movie elhalasztására, és teljesen fölösleges az SGU-val kapálózni. Mellesleg ne is legyen új sorozat addig, ameddig ennyire ötlethiány sz.rral tudnak csak előjönni -
sgaBence #4036 Csak ezt ne!
Sokkal inkább megérdemli az SGA a lezáró filmet, mint az SGU.. -
#4035 lezárásnak, semmi másért.. -
Reg5 #4034 SGU movie minek? Abból ezek után sem lenne pénz. -
#4033 nem kell ide SGA end-movie...legyen SGU end-movie és folytassák az SGA-t :P -
sandor8206 #4032 hátha valahogyan értelmesen megmagyarázták volna, hogy miért függ össze a 2, talán még be is nyelném....ez inkább olyan dacc nyilatkozatnak tűnik, hogy nem kellett az SGU (amibe beleraktunk x milliót és nem hozott és most ugrik a lóvénk) akkor SGA se kaptok, természetesen majd ha minden ok lesz MGM környékén akkor szíves örömest gyártanak majd SG1 és SGA dvd-filmeket és örülnek a farkuknak, hogy valami hozz a konyhára az SGU meg Mallozi-n kívül mindenki a pokolra kívánja, mert abból minden lett csak hosszú jól jövedelmező projekt nem + SG-franchise-t is parkolópályára rakta lehet
még hogy nem lesz SGA film, nem-e? úgy kell nekik mint egy pohár víz a sivatagban -
#4031 Persze, készen állt a film, de az a fránya SG:U kasza közbejött. Hihetetlen, hogy semmi infó nincs a filmekről már mióta aztán jön egy jó kifogás amire lecsapnak. Szerintem sehogy se áll a film, inkább ezt a fost erőltetik mindenáron.
Nem lesz itt már semmi, R.I.P. StarGate. -
#4030 Ezeknek valami elpattanhatott az agyukban, nem esik le nekik, hogy rossz iránnyal próbálkoznak... -
sgaBence #4029 2 Gyorshír:
Mallozzi a blogján azt írja hogy van még némi esély az SGU valamiféle folytatására...
És egy kevésbé "jó" infó: E hónapban készen állt volna a gyártó studió előrelépni a Stargate Atlantis: Extinction projektel (SGA end-movie), viszont az SGU-kasza minden ilyen irányú folyamatot megakasztott... -
sandor8206 #4028 pl. voltak, olyan akart lenni csak nem jött össze -
sgaBence #4027 nem bántásból, de akinek magyarázni kell hogy miért szarabb ez az SGU mint az SG1 vagy SGA leggagyibb része, annak fölösleges fórumoznia is...
sandor8206 #4017 #4020 #4024 "magyarázatai" teljesen jól festik fel a helyzetet, az egész SGU egy gagyi szar volt
az első 1-2-3 rész még tetszett, mert akkor nem derült ki hogy mi a ... is ez valójában, de azóta egy nevetséges szar az egész
akinek meg tetszik azt nem akartam megbántani, csak fogja fel hogy miért mondja az SGU nézők 95%-a hogy egy fityinget nem ér az egész story -
#4026 Solarist meg 2001-et hagyjuk ki ebből, mert harapok. Azok sci-fik. Ez meg... -
sandor8206 #4025 amúgy nem térítgetni akarlak, örülők hogy tetszett neked
-
sandor8206 #4024 most tökmindegy az Einsteines dolog, az csak egy a legkirívobb áltudományos maszlagból, a példámban a lényeg, hogy történt valami érdekes azt olyan marhaságokkal magyarázták meg, mintha hasrütöttek volna, hogy lefordult az ember a székről (azért említettem pl. a szimulációt) és rászánták max. egy percet, nem az sci-fi oldalát fogták meg a dolognak sosem, csak eszköz volt, hogy újra sírjanak a sorozatban
pl. Chloe átváltozásáról, képességeivel mennyit foglalkoztak és mennyit az emberi oldalával, az arányokkal volt a gond (perc/perc)
vagy amikor Mat-nek vérátömlesztést adott? eleve sima vért se lehet csak úgy adni, itt meg minden rendben volt, bezárták pár napra(soriban pár percre) minden ok, mehet tovább
Tehát feldobtak egy megoldani kívánt problémát kb. 1 perc, tökölnek vele 5*1 perc, megy a sírás meg az egymásra mutogatás (áldráma) 3*10 perc, a MEGOLDÁS kb. 1 perc, és mehetünk tovább
DE legjobb példa arra, hogy fogalmuk se volt, hogy mit kezdjenek ezzel a sztorival, ötlettel (ötlethiányosság) csak a rinya menjen, az 1. évad záró és 2. évad nyitó epizódja közötti cliffhangerek és megoldásaik
-elbújtak
-még sem nyírunk ki senkit
stb.
-
#4023 Le is lőtték ezt a "másabb" sorozatot -
#4022 nekem az a gondom a kaszával hogy most nem lesz mit nézni, mert lehet h nem épp egy világmegváltó sorozat lett az sgu, de legalább volt mit nézni.. vki írta lejjebb, hogy inkább nem néz semmit minthogy ezt nézné még 2 évig és várja az új sg sorozatot vagy filmeket.. vagy ilyesmi.. de egy ekkora bukásnál már azon is el kell gondolkodni vajon lesz e ilyesmi!? nah meg egy film.. őszintén én tojok a filmekre, inkább egy sori, ami hetente lefoglal, mint egy story lezáró film ami másfél órára köt le.. -
#4021 De miért azon az egy Einsteines kijelentésen ugrálsz? Én nem is emlékszem rá, annyira lényegtelen.
Én értem mire gondolsz, és lehet hogy igazad is van bizonyos mértékben, de ez akkor is egy minőségi sci-fi volt. -
sandor8206 #4020 az baj, hogy nem fogod a lényeget, én nem akadok fenn ilyeneken
régi SG-k-mesefilmek, vicces poénos, akció-kaland-fantasy stb-indiana jones,SW stb. érdekel valakit, hogy hülyeség NEM mert ilyen a műfaj adottságai, szórakoztató
SGU-"elgondolkodtató-drámai" sci-fi-like Solaris, Napfény,2001 Odessey (amúgy isten ments, hogy ezekhez hasonlítsam) csak műfajban, egyikben sincs időutazás Eisteinnel, más az ingerküszöb
amúgy szted melyik a nagyobb hülyeség aminek nincs valóság alapja, kitalált dolgokkal kütyürészünk (nakvada generátor, kristályok stb. stb.) vagy egy állítólagos tudós időutazik Einstenel
szimulácós miért meredek ennél? agyhullámok már most is lehet befolyásolni (kicsiben) egyszerő elektromos jelek,
DE olyat megmondani, hogy ki mit CSINÁLT akkor a múltban, hol állt a múltban az ŰRBEN, tehát nincs nyom s-ra pontosan az távollátás
és semmivel se reálisaBB, mert a reálisnak nincsenek fokozatai vagy az vagy nem -
#4019 Úristen, ilyeneken fennakadni. Régebbi sg-kben részenként volt ennyi ilyen szintű hülyeség, mint itt több rész alatt. Az még sem zavart minket, akkor itt miért zavar? Valahogy görgetni kell előre a sztorit, belefér ennyi "kamu" dolog.
A Destinynek meg voltak meredekebb húzásai is ennél ( szimulációs pl.)
Egyébként sem azt mondtam, hogy reális, hanem reálisABB.
Amíg nem kerültél egy ilyen helyzetbe, nem mondhatod mi reális és mi nem. Az ember sok elképesztő baromságot tud tenni, el sem hinnéd. Ebbe simán benne van, hogy más testében mennek vissza kúrogatni. (inkább ennél a témánál az erkölcsi/etikai része az, ami nem reális) -
#4018 A galaxis megmentése sok esetben a nézettség megmentését jelentette.
Amúgy meg elég lett volna ha a hajót mentik meg egy kicsit többször, reális is lett volna, hiszen már csak a jóindulat tartotta össze annyira öreg és rozsdás volt. A díszlet sok esetben pár villanykörtét jelentett a sötétben, egyedül a vezérlő nézett ki normálisan, volt valami oldschool jellege a sárgás falakkal.
De hiányoltam a csillagkaput, hiányoltam az idegen lényeket, ezek hozták volna magukkal az akciót és nem érzi azt az ember, hogy egy rakás emót zártak össze egy szűk helyen.
A legkomikusabb mégis az volt amikor a karattyoló idegent próbálták kihallgatni.
Kíváncsi vagyok a maradék 10 részre, de jelenleg nem tudom azt írni, hogy kár volt ezért a sorozatért. Vagyis kár volt, mert több volt ebben, mégis csak ennyit hoztak ki belőle... -
sandor8206 #4017 semmivel se volt reálisabb, csak másabb, ugyanolyan hülyeség volt
és ha már hülyeség akkor inkább legyen szórakoztató (sok néző szerint)
mert szted az tök reálisabb, hogy hazamegyek egy másik ember testében és simán lekúrom az asszonyt (és itt nem az sci-fi része volt faszság, hanem az emberi)
vagy az szted tök reális, hogy egy több diplomás übertudós fószer aki bekerült egy csillakapu programba, az időutazást Einstein-relativitás elméletével magyarázza??? kb. aki nem hülye az vágja egyből, hogy hülyeség
az is tök reális, hogy robban alattam a bolygó és egyen tornacuccot visz mindenki magával hozzáillő lángszóróval?
vagy az utolső rész, ami feltette az i-re a pontot, a destiny pár roncsból kiszimulálta, hogy azok dronok és addig ott várnak, amíg nem jön valaki és akkor aktiválódnak, mi a destiny távollátó??? pályát, robbanást stb. ki lehet kalkulálni, de időtényzőt, hogy meddig álltak ott, lehet 1S, de lehet egy évet?
ez olyan mintha kakilnál a WC-be és otthagyod és a "minta" alapján kikalkulálná Eli (mondjuk neki menne, hisz 1 évet járt a MIT-re), hogy meddig ültél a WC-n, mikor ültél le, mikor keltél fel, miért nem húztad le
Dilletánsok voltak az írok, semmivel se volt komolyabb, csak kevesebb volt az égő és így sötétebb volt, de ugyanolyan hülyeség volt és még unalmas is -
#4016 Meg lett mondva már a legelején, hogy ez más lesz, mint a többi sg. Igen, itt komolykodtak, és nem mentették meg minden második részben a galaxist, nem tudom ez miért probléma. Reálisabban kezelték a dolgokat, kész. -
Reg5 #4015 Az SGA-ban is voltak azért mélypontok amiket elsőre is csak nagy szenvedések közepette tudtam végignézni (s4-ben elég sok ilyen volt).
A SyFy és MGM pedig remélem elégedett azzal, hogy kicsináltak egy viszonylag jó nevű franchiset. -
#4014 hát nekem az atlantis , egyik része sem volt unalmas , valahogy emészthetőbb volt azt nézni , mint az univers-t
Nah meg amik a legjobbak voltak a poénok ,shepherd-rodney páros , vagy a Ronon el lőtt beszólásai (PL amikor egy hajón ragad valakivel , és minden ajtó légmentesen be van zára , meg szólal a másik ne próbálja ki nyitni , mert ezen még a levegő sem jutát ,ere ronon, én nagyobb vagyok mint a levegő )
Többek között , ezt hiányoltam nagyon az universben , hogy nagyon komor depressziós
Az egésznek a hangulata , és egy poént se sütnek el benne (normálisat) -
sgaBence #4013 Van pár pocsék rész az tény... DE még ennek ellenére is azt mondom hogy f@sza 5 évadot láttam
Egyedül a befejezésért kár, remélem kapunk majd egy igazán jó end-moviet -
#4012 Ezért kellett Anubis, meg az Ori. A galaxyisban már nincs ellenfele a földnek, kivéve, ha ősi technikát használ, de 10 évad végére már az Ori hajókat is simán leszedték. -
sandor8206 #4011 de minek rendeltek volna be egy 3. évadot? azért ők se hülyék, hogy majd sugározzanak egy 9-800 ezres nézettségű költséges sci-fi sorozatot -
#4010 *abszurd -
#4009 Hát igen , még a végén az emberiség lesz az univerzum ura , ha ilyen ütemben haladnak -
#4008 Eleinte goauldok is milyen félelmetesek voltak aztán már ölték őket halomra, ja meg a goauld technológia, nem tudták megjavítani a hajókat, 2-3 évaddal később meg már oda-vissza hekkelték a goauld technológiát egy laptoppal. :D -
Valezius #4007 Hehe én is azt nézem most. Mondjuk pár rész nálam felejtős, azok kimaradnak, például a Levelek a pegazusból, vagy a Sateda. Egyszerűen röhej, ahogy halomra ölik a lidérceket, miközben az első évadban egy szemmel is alig tudott Separd elbánni. -
#4006 Az íróknak is látniuk kellet volna ,a első évad végén , hogy ez a 5 évad alatt visszük végig a történetet (ami apszúrd elképzelés volt , konkrétan röhelyes ) , nem épen nyerő meglátás !
Én azt mondom ,csak maguknak köszönhetik , hogy ez lett belőle
Nyilván való , hogy ha nem lesz népszerű , pénzt se hozz be
Így meg előre láthatták volna, a első évad végén , hogy drasztikusan el kelet volna térni , az eredeti forgatókönyvtől , és valamennyire vissza térni a régi sg hangulatára , ami jobban jövedelmezett
De sajnos konokok voltak , nem jöttek ere rá , ez lett az eredménye
Csak maguknak köszönhetik , hogy elkaszálták a sorozatot
Őszintén , én csodálkozok azon is , hogy a csatorna meg rendelt még egy évadot ebből