56
  • Reggaester
    CnC Generals FTW, persze sztem minden ami cnc jó lett
  • Zóanagyvarázsló
    Ez viszont elég öncélű használata az arcade fogalmának. Nem a tempósságtól lesz valami arcade, hanem az összetettség, mélység kvázi hiányától - ezekben pedig a mindig is le volt maradva a C&C a StarCrafttól, az előbbi volt az arcade. (Mellesleg szerintem elég tempós volt a Red Alert is.)

Persze az eredeti jelentés a játéktermi játékokra vonatkozott, és az e szegmenst uraló könnyedebb, egyszerűbb műfajok okán kapta a mai jelentését, mint stílusjegy.
  • USAMEN POWER
    Szerintem nagyon jó lett a kiegészítő a nod és a gda egységei rohadtul megerösödtek, és sokminden kiderül ebben a részben az előző résszel kapcsolatban pl: hogy a nodok célja nem az volt hogy megsemmisitsék a gda t hanem az orruknál fogva vezetik őket, és hogy az elözö részben a skrinek (földönkivüliek) megtámadják a földet az is a nodoknak köszönhetö és tudtak elöre az érkezésükröl mivelhogy szerveszkedtek velük. Ez onnan is észrevehető hogy a nodok megszerzik a skrin technologiát és a nod + skrin technologia egyesül és az elözö részel ellentétben itt nem egy könnyen legyőzhetö nod egységekkel találkozunk, hanem eléggé ütöképes hadsereggel amik nem adják meg magukat egykönnyen. De nem húzom tovább a szót aki kiprobálta az tudja igazábol összerakni a képeket hogy mi mért volt ill. van.
  • M0RN1NGST4R
    #12-es hozzászólásomban leirtam. Talán annyit tennék hozzá, hogy itt már nem az van a középpontban, hogy húzzuk fel a bázist, legyen meg minden fejlesztés, addig majd vhogy kivédekezzük a támadásokat, hanem a gyors támadásokon, az ellenfél lerohanásán. Ez viszont felveti a kérdést, hogy nem öli-e meg a felfokozott tempó a stratégiázás élményét. Nyilván ezt a kérdést az EA-nél is feltették maguknak a fejlesztők, mert a legutolsó patch-csel megpróbáltak vmiféle gátat szabni a nagy pörgésnek. Személy szerint nekem ez a fajta új irány annyira nagyon nem jön be. jobban kedveltem, mikor egy-egy összecsapás órákon át tartott. PL mikor TS-ben nod-dal voltam, haverom lerohanta a bázisomat már-már azt hitte, hogy nyert, mikor az utolsó épületet is elpusztitotta, de a meccsnek csak nem akart vége lenni. Hogy miért? mert volt még két álcázott bázisom meglehetősen távol egymástól. Namost aki játszott a Tiberian Sun-nal az tudhatja, hogy mindezt nem lehet 3-4 perc alatt elérni.
  • M0RN1NGST4R
    igen, arra célzok. Mert a hangsúly főként a dinamizmuson van. Jó, persze starcraft-tal is el lehet szüttyögni multiban órákig, ha nem találunk az ellenfelünkön fogást, de alapvetően a gyors csaták jellemzőek rá. a C&C 3 is ebbe az irányba ment el.
  • unknown nick
    Mit értesz arcade jelleg alatt? Egyre többen teszik az RTS jelentése mellé (én is). De elég definiálatlan.
  • Sance231
    Ha ezzel arra célzol, hogy a SC arcade jellegű, akkor azért mosolyt csalsz az arcomra.
  • unknown nick
    Semmi köze tényleg a régi CnC-hez. Viszont jó móka multiban, csak meg tudom erősíteni az előttem szólókat. A kieg. egyérteműen arra van kihegyezve. Pár hónap online tapasztalat kell ahhoz (tisztelet a kiv.-nek), hogy észrevegye vki a játék mélységeit, olyat ami a kampányban egyáltalán nem jön elő. Szerintem elég érdekes szintre helyezte a game a konstans rush-al ötvözött változatos rombolásformák, támadásformák és az állandó akcióból eredő mp-es időzítések (pályafogás, BO) fogalmát. Más RTS-ben még csak a felvezető szakasz vagy a középjáték van, amikor a KW-ban már többnyire vége a játéknak. Mindenesetre érdekes koncepció. Csak sajna ott az EA logo negatív jelzőként és ez néhány helyen érezteti is a hatását...
  • shane81
    Én megvettem ezt is. Tényleg beledobhattak volna minden oldalra egy kampányt, de úgysem az a lényeg ennél a gammánál. Az új (meg a régi-új) egységek nagyot dobnak rajta, nekem bejön.
  • viizo
    nekem mondod? :) dune 2-vel kezdtem 93-ban, az összes westwood rts megvan ;)

de itt nem erről van szó, hanem arról hogy pl a kollégáim akik 1-2 pálya után otthagyták a fenébe a c&c 3-at, most nem tudnak leállni a kane's wrath kieggel :)

és míg nekem is csalódás volt a tiberium wars, addig némi hangulatot visszajőni látok a kiegben :)
  • M0RN1NGST4R
    én inkább csak azt mondanám, hogy más. Ami a legutolsó 2 résznek felróható, hogy nagyon átment arcade jellegűbe, ami pl starcraft rajongóknak örömteli lehet. Emlékszem az első C&C-re, tök jó volt órákig, sőt néha napokig egy adott pályán játszani. TS esetében ugyan ez volt a helyzet.
  • Sance231
    Sztem próbálj ki egy régi C&C-t (mindegy, hogy melyiket, mindegyik jobb a TW-KW kombónál).
  • viizo
    nekem mondhat mindenki amit akar, a kiegészítő baromi jól sikerült, sokkal élvezetesebb már a single is mint az alapjáték, a multiról nem is szólva.

3 csillag? nyilván azért játszik a megjelenés óta rengeteg olyan ember is fáradhatatlanul a kieggel, aki az eredetit utálta... :)

• aDannyBoy
    az EA marketingesei azt soha nem hagynák :)
    (mármint h eltűnjön a tibérium) :)
  • zidder
    Egy estés kaland volt számomra is:) felejthető kategória kivéve Alexa mellei:)))
    Régi új egységek pl a Titan szarabbul néz ki Tiberian Sun-ban.
    És azt vártam volna hogy ott folytatódik ahol végeszakadt, azaz a scrinek visszatérnek flottával. De hátha kiadnak még hozzá 1 utolsó küldetést lemezt ahol megölik Kane összes klónját, Cabal összes továbbfejlesztését, eltűnik a tibérium és végre befejeződik a story:)
  • Sance231
    Elég botrányos, hogy össz-vissz 1 árva kampányt sikerült összetákolni a kieghez, azt is szarul.