Papírmakettek - Papercraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

haki92
kezdõ vok...nincs munkám még...tutorialokat lehet találni neten?

***Az amatőrnek 100 képből 99 sikerül, a profinak 100 képből 1 ;)*** első kommentem(ps works topicba kezdtem el :) )--->2008. feb. 22. 21:21

én is csak poénból csináltam 😊 anyámnak tetszik 😄

DanielT
A fejforma nagyon profi! Meg az egész, jó lett, csak nekem a témája kicsit távoli 😄

Ügyes vagy!
eddigi craftjaim :

a masnit elcsesztem, meg úgy az egészet 😄 de ez volt az elsõ ragasztott craftom.

én ezt csinálom. a füleket nem tudom hogy csináljam meg így 😄D
a fej már készen van

koryne
LoL, karaly 😄

Xbox Live gamertag: kilencnad

DanielT
Mintegy 18 ezer forint beruházás után (nyomtató, vonalzók, mérnöki rajzlap, ragasztó, stb)

Megszületett az elsõ papercraftom! 😄DD

Nagyon büszke vagyok rá, élõben még jobb mint a képen!

zárójel1😞amivel küzdenem kellett, az a beszögellés a sarkában)
zárójel2😞A felsõ képen, az oldalán a sötétebb rész nem horpadás, hanem az ujjam árnyéka)

nagyítsd ki, és 1 lap helyett 2 lapon lesz. még nem próbáltam, de biztos megoldható

BlackShadow
hát mit szarozzak? 😄 amúyg meg azok az 1 mm vastagságú ragasztó felületek amiket ráhagytak a modellre.. hát illessze össze az akinek 2 anyja van 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

deep
Cellux? Insane fokozaton tolod egybõl?😄
BlackShadow
én most õt csinálom : clone trooper
hát nem kicsit idegeskedek ezeken a milliméteres papírdarabokon.. nagyon nehéz összeragasztgatni 😄 rendes papírragasztóm nincs így celluxozok.. 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

bardocz
Mivel nem volt itthon más,így amiket csináltam,azok techokol,sniccer,vágódeszkával készültek😄
koryne
Sniccer helyett inkább mûvészkés, ragasztó pedig oldószermentes, már ha észnél is szeretnél maradni, mire befejezed 😄 Nem árt még egy vágóalátét az asztal épsége érdekében.

koryne
Elsõre nem kicsit lesz durva 😊

deep
KHUZS!<#mf2>
DanielT
Oda is fogsz. Ököllel a papír roncsra 😄
deep
Hát nem😄 De ha már egyszer csinálunk valamit, akkor b*sszunk oda😄
Aquir
huh hát nem egy rövid darab xD

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

deep
Én is kedvet kaptam a dologhoz(igen a humorosból<#beka3>) és elsõre ezt a gyönyörûséget néztem ki. Mármint a négykerekût😊 Kicsit nagy fába vágom a fejszém így szûz kézzel?<#confused> Tippeket szivesen elfogadok😊
Dacid
szerintem poén az ilyen minimal kockafej fõleg, hogy könnyû átrajzolni PS-ben barátnõ/barát/családtag képmására 😄 aztán 0ftból meg van az ajándék.

persze majd szeretnék én is bonyolultabbakat.

Milyen felszerelés kell egy kicsit komolyabb dologhoz? Csipesz, olló, sniccer, milyen ragasztó etc.
Én majd egy pandát akarok csinálni. Mondjuk még azt nem tom, hogy testet hog ylehet adni nekik? mmint hogy íves legyen vagy kicsit domború, mert a kockák/egyens oldalakat könnyû megcisnálni.

Na köszi elõre is a válaszokat.

koryne
Köszi! 😊
Sárkányt végre folytatom, most épp a jobb mellsõ lába van terítéken. Hátra van még a két hátsó, a szárnyai, meg a feje. Eléggé repetatív, ezért lassan haladok vele...

Teitr
Nohát, hogy beindult a téma 😄 Koryne grat a fõnixhez, nagyon szép lett! A sárkánnyal hogy haladsz? Már nagyon kíváncsi vagyok rá 😄
Kezdõknek is gratulálok, bár én sosem láttam értelmét ezeknek a kockafejeknek 😄 Nembaj, csak gyakorlás kérdése, és hamarosan sokkal durvábbakat fogtok összerakni. Ramparam.

Metál az ész!

Fantos
Ha valaki linkelne olyan libát aminek fehér pöttyös kék csokornyakkendõs libát azt megköszönném.Talán kissé túl nagy igény 😛

Martin Rome
Hu, mennyien rakaptunk papercraftra humoros aranyosbol 😄

Dacid
Ehhez viszont nem kevés tervezés kellett... le a kalappal.

Dacid
Hali!
Én könnyûekkel kezdtem 😊 Igen Joker bácsi csak holnap kapja meg a jobb kezét, ha újra kinyomtatom jól, mert a fele lemaradt a papírról... (tesóm nyomtatott) 😄

Jó kis mulatság és nyugtató hatású 😊

theone91
Sima teszkós A4-es famentes fénymásolópapír. De fos minõségû a nyomtatóm, így amíg nem veszek újat addig nem fogom valami intenzíven tolni.

Martin Rome
Elso muvem

Palesz2

milyen lapra nyomtatod?

theone91
Már van egy Cubeecraft Stormtrooperem és Jokerem, és egy fél Tie-figterem. Konzolokat akarok még ilyenmód... 😄

koryne
Canon oldala
Epson oldala
Yamaha oldala
Illetve blogok:
Papercraft world
PaperKraft.net
Mindenféle Nintendo-s téma
120-as javasolt, én 160-asra nyomom õket, de sok hajtásos modelleknél ez nem túl elõnyös. A fõnixhez pl nagyon jó volt a 160-as, csak legyen ragasztó, ami megfogja (én faragasztót használok).

meg milyen papírra kéne ezeket nyomtatni?

nekem nem ez kell. egy weboldal kéne, ahol sok ilyesmi össze van gyûjtve, nyomtatható verzióval együtt.

koryne
Ezt konkrétan szinte lehetetlen megtalálni, de ha mondasz egy mailcímet, átküldöm.
Leírás viszont nincs hozzá!
Szerk.: én is attól a gyerektõl kunyeráltam el, akitõl a kép is származik.

Ilyen komolyabb modellekhez hol találok anyagot? amit kinyomtatok, kivágok, összeragasztok

koryne
Jópofa dolog valami gémbõl:
Ebony & Ivory a DMC-bõl

Azt nemtom, mennyire nehéz, de majd egyszer tuti megcsinálom.

koryne
Köszi mindenkinek 😊
A következõ az lesz, hogy befejezem végre a gedo senki-t. Csak az a kötsög suli ne lenne :/ (holnap után algo vizsga -.-)

Fantos
na mára kész a portal-os kompozició valaki nemtud valami gyorsan elkészíthetõt valami game-bõl?😊

DanielT
Õszinte tiszteletem! 😊

Holnap megveszem a kellõ eszközöket és BELEVÁGOK! 😊

Már ki is néztem egy szép kis diorámát, (szerepelt már a topikban).
Rage47
ez de király!
koryne
Kéééész a fõnixem! 😊

koryne
htx 😊

theone91
Na. Megcsináltam a Cubecraft-os Joker-t, de sajna csak fekete fehérben tudtam kinyomtatni (beüzemeltem a régikaiki nyomtatót)... -.-

Most nyomtatom a Tie-Fihtert... 😊

DanielT
Ez egyszerûen fantasztikus lett! <#eljen><#eljen><#eljen>
Fantos
na megint megjött a kedvem és el is készült a fekete-feér (színesben nemtok nyomtatni) Kirby 4 óra alatt.Könnyû volt

theone91
Basszus. Ilyenkor rossz a nyomtatóm... (mármint amikor elkezdek ismerkedni a témával)

Fantos
jááj csak most találtam ide 😮
Nekem elsõ alkotásom egy Goomba majd a felénél befejeztem egy Shy Guy-t és odaadtam õket nõvéremnek készítsen róluk fotót...egy hét múlva tönkremenve találtam meg a szobájában õket

Ez is szép makett.Harley-Davidson[/img]