173
-
#133 toto, ez egy hsz-be nem fért volna el? :D -
syn7h37ic #132 Nah, megint a szokásos "szinvonal" Tipikusan témába vágó hsz-ekkel tele. -
toto66 #131 Így súlytalanság képzetét a szabadesés okozza, és nem a világűr velejárója... -
toto66 #130 Tehát ugyan az a rendszer nagyben mint a Földkörül keringő objektumok rendszere... -
toto66 #129 És az egész naprendszerben igaz: minden szabadeséssel esik a Nap felé, ha távolodni akarsz a Naptól gyorsítanod kell! -
toto66 #128 Azért írtam, hogy elég eltérő a naprendszerber a gravitációs erő, ezt felhsználták már űreszközök gyorsítására is (pl:Voyager)! -
toto66 #127 A Föld távolsága átlagosan kb.: 149 000 000 Km
Ebből adódik hogy a Nap gravitációja a Földre 1/400-a annak mint ami a Naptól 1m-re hatna rá... -
toto66 #126 A gravitáció 100 000 000 000/6,67 m távolságban csökken 1/4-ére...
Ami 14 000 000 Km! -
#125 A korábbi hozzászólásoddal kapcsolatban: nyilván hatnak valamennyire a bolygók, csillagok, de attól mondjuk, hogy a 10 g 9,9 lesz, nem hinném, hogy annyira sokat nyomna a latban. -
toto66 #124 Volt erről egy cikk régebben az SG-n.
Valahogy a lőkéshullámokat használná fel. -
toto66 #123 Hát igen a gravitációs állandó maradt ki... -
toto66 #122 "Nah most 5 perc google után valami olyan találtam ,hogy a gravitációs mező ereje a a távolsággal négyzetes arányban csökken.Valószínűleg egy idő után meg is szűnik"
Nos ha ez így lenne akkor 1 m-re a Földtől lenne mondjuk 10m/s*s a gyorsulás 2 m-re ez 10/4m/s*s, ami nem igaz tehát valamit félre olvastál...
Persze a távolsággal csökken a gravitáció, de nem ennyire, valami kimaradt a képletből, megnézem! -
droidka #121 ''Ja és hogy mi a lópikulának odamenni a Marsra?
Úgy értem 1X, hogy kitűzzük az amcsi zászlót.
Mert a tartós bázisnak azért én is látnám értelmét, de az ilyen amcsi elnökválasztási kampány részeként megvalósuló projekteknek nem.''
-Például azért, hogy egyszer majd terraformáljuk...
(Vagy ha már itt szétlőttünk mindent, akkor majd ott folytassuk.) -
droidka #120 ''Mountain stone weta can survive being frozen for months at a time in a state of suspended animation down to temperatures of -10°C. This is because their haemolymph (the insect equivalent of blood) contains special proteins which prevent ice from forming in their cells'' -
#119 vagyis recesszió, nem szecesszió késővan -
#118 a hippikorszak olyan volt mint manapság az emo korszak (csak kicsit nagyobb :D)... sokan követték a példát, de ugyanúgy vannak kivételek akik meg nem. Most erre alapozni egy tudományos szecessziót szerintem fölösleges. Zsenik meg mindig fognak születni, akik majd feltalálják a nekünk jó dolgokat. Bár jó lenne ha a hadi kiadásokon kívül költenének orvostudományra is, mert sokat érünk egy fejlett vadászgéppel, vagy atombombával, ha közben megdöglünk rákban. -
#117 ez a legkisebb a gond... tápanyagot intravénásan simán lehet adagolni. -
#116 szerintem irreális időintervallumról beszélsz... ha azt nézzük hogy az első repülőgépektől kezdve, az első űrhajóig kb 60 év telt el, akkor ez a többszáz éves várokazási idő amit te írsz egy baromság. -
Aviak #115 Hát én meg nem csókolnám csipkerózsikát, miután fölébred, ha pár évig kénhidrogént szívna. -
Epikurosz #114 Csak halkan jegyzem meg, hogy lehet még csócsálni, de a téma igazából ki van tárgyalva.
Én nem jelentkeznék önkéntesnek, hogy kénhidrogénnel hibernáljanak, mert még szeretnék éldegélni valamennyit.
A másik: az anyagok ("szerek") az állatokra más-más módon hatnak. Mondom a releváns példát: a monguz, vagy szurikáta köztudomásúan (?) legyőzi a mérges kígyókat: kobrát is.
De előfordul, hogy a kígyó megmarja, és ilyenkor a földhöz vágja magát, majd 10 perc múlva felocsúdik, és megy tovább, mintha mi sem történt volna. Ennyi idő alatt bontja le a szervezete a mérget. Na ezt csináljátok utána!
Amúgy, annyira nem hülyeség, mert hallottam olyan, hogy valahol messze Afrikában, talán a mesebeli Abesszíniában van egy törzs, amelynek tagjai azzal szórakoznak, hogy megmaratják magukat a skorpióval, de csak csínyján, és mindig növelik az adagot. Ááállítólag több ilyen maratás után immunisak lesznek egy öreg, beteges skorpió marására.
Gomb? -
#113 Könnyen lehet....
Mindenesetre, kíváncsi vagyok, arrakistor meg fog-e jelenni mostanság, vagy netán letiltották?
-
willcox #112 Ha ez igaz, akkor provokátor. -
LPG #111 Hogyan kell elképzelni egy atom-meghajtású űrjárművet? Hogyan hasznosítja a folyamatot? -
LPG #110 domez128 = arrakistor -
LPG #109 Utoljára kérlek, hogy olvasd vissza ezt a fórum topicot. Talán akkor rájönnél hogy tök fölöslegesen és alap nélkül cseszegetsz engem, ráadásul csak engem. Én _is_ elmondtam a véleményem valamiről, és azt hiszem abszolút nem "zsidóztam" hanem maximum róluk mondtam el a véleményem egy részét. Nem utálom őket, hanem ugyanúgy lexarom őket, ahogy a magadfajtát. Ha ez nem tetszik neked, szíved joga. HA BEFEJEZTED a hülyeségeidet, talán átadhatnád a helyet a fórumhoz kapcsolódó dolgoknak. Ugyanis a szót te terelted el barátom, nem én! -
LPG #108 Rettentő felháborító, hogy nincs moderáció a fórumon...csak fel kelljen háborodni valamin végre. Vigyázz Epikurosz mert te is egy mocskos náci leszel, ha sokat jár a szád - már most túl mentél minden határon.
Szerintem jól látod a dolgokat. A nagy dolgokhoz erős alapok kellenek, az irány egyszerűen pocsék. -
domez128 #107 Megtettem te seggfej , de igazából semmi nem indokolja a zsidózásodat ..! Ja ,,, ha akarunk mindenbe bele lehet magyarázni mindent . De tudod mit ,én vagyok a hülye , hogy szóba állok egy ilyen primitív ősemberrel …..!!!! -
LPG #106 Valamennyi mindenhol van. A galaxisokat mi tartja össze? Ehhez nem értek.. -
LPG #105 Olvasnád vissza a fórumot te faszkalap. -
lapaleves #104 ez az egész totyik egy szegénységi bizonyítvány. az sg-n nincs moderáció? nincs senki, aki az ilyen gusztustalan arcokat egyszerűen kitörölje? hihetetlen számomra, hogy ilyen alacsony a színvonal. szégyen. -
domez128 #103 Nézd , te így látod a dolgokat , ehhez szíved joga , bár szerintem téves a látásod . De miért kell egy tudományos vagy legalább is annak induló és látszó cikkből kihozni az antiszemitizmust és a rasszizmust ? Mindegy mi az írás alapja vigyünk bele egy kis zsidózást ? Igaz , ez ma elég trendi ….!!!!!! -
Epikurosz #102 kicsit zagyvára sikerült, de most nincs türelmem tisztázni. -
Epikurosz #101 Bravó, feltaláltAD A spanyolviaszt. -
Epikurosz #100 Mondjuk, a témához ez a zs-zás annyiban hozzátartozik, hogy Európa, USA fejlődése nem jó irányba tart, kb. 1990 óta. Ha elvégzem a kivonást:
1990-1968 = 22 év
+kb. 20 év (mert már egyetemisták voltak), vagyis 40-45 év között.
Szóval 1990. körül és után jutott el a kábítószerező hippi nemzedék oda, hogy a belőle jövő politikusok kerültek erős hatalmi pozíciókba, tudományos intézmények, cégek stb. élére. És elkezdődött a romlás korszaka.
Egyesek ezt demokratizálásnak hívják, de az erkölcsi erőforrások olyan felélése zajlik, hogy kb. 30 év múlva az a korszak köszönthet ránk, mint ami volt 1784 után Franciaországban. Háborúskodásra, nagy szavakra lesz energia, de érdemi fejlődésre nem nagyon. Ugyanis, az űrkutatás nem abból áll, hogy na adjunk neki, lőjünk fel egy rakétát, hadd menjen a Marsig. Az űrkutatáshoz kell a szellemi bázis, a háttéripar, az oktatás, a robotoló adófizetők. A barbárok erre nem fognak vállalkozni. Irán lehet, hogy össze tud szerelni pár atombombát, sőt, akár űrhajót is, de tartós fejlődést produkálni nem tud.
Na, de hogy jön ide Izrael? Izrael '90 előtt a körkörös védelmét fejlesztgette, de még korábban Dél-Afrikával együttműködve gyártotta atombombáit. Az együttműködés logikus, hisz 2 apartheiden alapuló államról volt szó. A DAK bukott, Izrael maradt. Európára meg ráadták a demokrácia ruháját, amely rövid távon jónak tűnt, de hosszú távon én nem vagyok nagyon optimista. Na, fecsegtem eleget. -
#99 Nah most 5 perc google után valami olyan találtam ,hogy a gravitációs mező ereje a a távolsággal négyzetes arányban csökken.Valószínűleg egy idő után meg is szűnik. -
domez128 #98 Nem az a kérdés , hogy lén ki vagyok ! Hanem az hogy TE kivagy , milyen alapon zsidózol , egy teljesen más témájú ügy kapcsán , miért kevered bele a zsidóságot ? De neked aztán teljesen mindegy , a lényeg , hogy te
vagy arabozol , vagy zsidózol . Ráadásul , még hülyeségeket is írsz ,nem kéne okoskodnod , nem áll az jól neked ! Azt hiszem ez nem humorérzék kérdése . Jó lenne , ha már ezzel a témához írsz , maradj a tárgynál
-
toto66 #97 Egyébként a sebesség fontosabb a tömegnél, ha a keringést nézzük.
Pl.: azok az égitestek (mérettől függetlenül) a Napba hullottak amelyeknek kicsi volt a sebességük a naphoz képest, illetve (szintén mérettől függetlenül) azok az égitestek elhagyták a naprendszert amelyek túl gyorsak voltak, a kettő között pedig a pályára álltak vannak...
De ehhez mindenképp kell a gravitáció... -
toto66 #96 " gravtiácós erő bolygók,csillagok esetében meddig terjed,vagy ,hogy gyengül-e valahonnan azt nem tudom."
A naprendszerben legalább olyan gravitáció működik, hogy egy Jupiter nagyságú bolygót is pályán tud tartani, tehát egyáltalán nem mondhatjuk, hogy a naprendszerben nincs, vagy csak nagyon kicsi... -
LPG #95 Bocs Kornan, nem neked írtam a választ. (#93) -
LPG #94 Miért ki vagy te? Olvasd vissza a fórumot. Aztán megtudod, hogy "hogy jön ide már megint a zsidóság".
Hát úgy, hogy egy szellemileg veled hasonló szinten álló barátod úgy adta elő magát, mint most te. Másrészről viszont teszek a véleményedre, humorod meg abszolót nincsen.