Hibernáció kén-hidrogénnel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Nos ha ez így lenne akkor 1 m-re a Földtõl lenne mondjuk 10m/s*s a gyorsulás 2 m-re ez 10/4m/s*s, ami nem igaz tehát valamit félre olvastál...
Persze a távolsággal csökken a gravitáció, de nem ennyire, valami kimaradt a képletbõl, megnézem!
Úgy értem 1X, hogy kitûzzük az amcsi zászlót.
Mert a tartós bázisnak azért én is látnám értelmét, de az ilyen amcsi elnökválasztási kampány részeként megvalósuló projekteknek nem.''
-Például azért, hogy egyszer majd terraformáljuk...
(Vagy ha már itt szétlõttünk mindent, akkor majd ott folytassuk.)
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Én nem jelentkeznék önkéntesnek, hogy kénhidrogénnel hibernáljanak, mert még szeretnék éldegélni valamennyit.
A másik: az anyagok ("szerek") az állatokra más-más módon hatnak. Mondom a releváns példát: a monguz, vagy szurikáta köztudomásúan (?) legyõzi a mérges kígyókat: kobrát is.
De elõfordul, hogy a kígyó megmarja, és ilyenkor a földhöz vágja magát, majd 10 perc múlva felocsúdik, és megy tovább, mintha mi sem történt volna. Ennyi idõ alatt bontja le a szervezete a mérget. Na ezt csináljátok utána!
Amúgy, annyira nem hülyeség, mert hallottam olyan, hogy valahol messze Afrikában, talán a mesebeli Abesszíniában van egy törzs, amelynek tagjai azzal szórakoznak, hogy megmaratják magukat a skorpióval, de csak csínyján, és mindig növelik az adagot. Ááállítólag több ilyen maratás után immunisak lesznek egy öreg, beteges skorpió marására.
Gomb?
Kara kánként folytatom tanításom.
Mindenesetre, kíváncsi vagyok, arrakistor meg fog-e jelenni mostanság, vagy netán letiltották?
<#vigyor2>#vigyor2>
http://www.tradeximp.com/
Szerintem jól látod a dolgokat. A nagy dolgokhoz erõs alapok kellenek, az irány egyszerûen pocsék.
1990-1968 = 22 év
+kb. 20 év (mert már egyetemisták voltak), vagyis 40-45 év között.
Szóval 1990. körül és után jutott el a kábítószerezõ hippi nemzedék oda, hogy a belõle jövõ politikusok kerültek erõs hatalmi pozíciókba, tudományos intézmények, cégek stb. élére. És elkezdõdött a romlás korszaka.
Egyesek ezt demokratizálásnak hívják, de az erkölcsi erõforrások olyan felélése zajlik, hogy kb. 30 év múlva az a korszak köszönthet ránk, mint ami volt 1784 után Franciaországban. Háborúskodásra, nagy szavakra lesz energia, de érdemi fejlõdésre nem nagyon. Ugyanis, az ûrkutatás nem abból áll, hogy na adjunk neki, lõjünk fel egy rakétát, hadd menjen a Marsig. Az ûrkutatáshoz kell a szellemi bázis, a háttéripar, az oktatás, a robotoló adófizetõk. A barbárok erre nem fognak vállalkozni. Irán lehet, hogy össze tud szerelni pár atombombát, sõt, akár ûrhajót is, de tartós fejlõdést produkálni nem tud.
Na, de hogy jön ide Izrael? Izrael '90 elõtt a körkörös védelmét fejlesztgette, de még korábban Dél-Afrikával együttmûködve gyártotta atombombáit. Az együttmûködés logikus, hisz 2 apartheiden alapuló államról volt szó. A DAK bukott, Izrael maradt. Európára meg ráadták a demokrácia ruháját, amely rövid távon jónak tûnt, de hosszú távon én nem vagyok nagyon optimista. Na, fecsegtem eleget.
vagy arabozol , vagy zsidózol . Ráadásul , még hülyeségeket is írsz ,nem kéne okoskodnod , nem áll az jól neked ! Azt hiszem ez nem humorérzék kérdése . Jó lenne , ha már ezzel a témához írsz , maradj a tárgynál
Pl.: azok az égitestek (mérettõl függetlenül) a Napba hullottak amelyeknek kicsi volt a sebességük a naphoz képest, illetve (szintén mérettõl függetlenül) azok az égitestek elhagyták a naprendszert amelyek túl gyorsak voltak, a kettõ között pedig a pályára álltak vannak...
De ehhez mindenképp kell a gravitáció...
A naprendszerben legalább olyan gravitáció mûködik, hogy egy Jupiter nagyságú bolygót is pályán tud tartani, tehát egyáltalán nem mondhatjuk, hogy a naprendszerben nincs, vagy csak nagyon kicsi...
Hát úgy, hogy egy szellemileg veled hasonló szinten álló barátod úgy adta elõ magát, mint most te. Másrészrõl viszont teszek a véleményedre, humorod meg abszolót nincsen. <#szomoru1>#szomoru1>
A háborúra elköltött pénzekkel párhuzamot vonni szerintem nem szerencsés. "Kell az is." - Mire föl lett a V2, az atombomba, és társai? Háború nélkül lehet, hogy csak most lettek volna szívesek rendesen feltalálni.
El kell hogy szomorítsalak titeket: tisztán háborúra egyre többet fog költeni az EU és az USA is. Mivel 'jönnek az arabok', a népvándorlás, és társai. Rohad szét minden, közben jönnek más gondolkodású népségek (kevésbé szelidek, kevésbé toleránsak, mint mi, nagy részük leszarja a tudományt - kivéve AK-47, TNT). Brüsszel, az EU fõvárosa: 20 éven belül muszlim többségû lesz, köztük rengeteg vérszomjas vadbarommal. Mit foglalkozzanak 40 év múlva ûrprogrammal a húgyagyú bürokratáink, amikor átrendezõdik a fél világ - és égnek a városok.
Meg különben is a hajó csillapító mezõi megakadályozzák,hogy impulzus sebességnél g erõk lépjenek fel. 😊
De van olyan része a világûrnek méghozzá a nagyobbik ,ahol van súlytalanság.
Az ûrben nincs sújtalanság, a Földkörül keringõ eszközökben a szabadesés miatt alakul ki (úgyanis állandóan szabadesésben van ez tartja pályán az adott keringési sebességnél, ha nem esne a Föld felé egyenesen vonalban elszállna)!
A világûrben is hat a gravitáció, csak sokkal összettebb, mert a Nap és a bolygók gravitációja miatt ez mindenütt másképp jelentkezik. Egyes ûreszközök gyorsítására is kihasználjá ezt!
Tehát ha 1G-vel gyorsítunk egy ûrhajót, akkor az attól függõen, hogy éppen milyen irányú és erejû az adot helyen a gravitációk eredõje, okozhat nagyobb és kisebb terhelést is 1G-nél!
az a 8g bõven elég.
A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.
Én a következõ miatt gondoltam ezt:
1.Én úgy tudom a nagy g gyorsulásba azért hal bele az ember,mert akkora lesz a súlya,hogy azt már a szervezete nem bírja el.
2.Az ûrben súlytalanság van,így feltételezem kevesebb lesz a súlyuk a gyorsuló ûrhajóban az ûrhajósoknak,mintha ugyanaz az ûrhajó a föld gravitációs mezejében gyorsulna.Mert akkor + súlyuk lenne attól ,hogy bent vannak a föld gravitációs terében.
Melyiket tudom rosszul?
Lassításnál meg megfordulna.
A gáz az, hogy ilyet nem tudunk csinálni, pedig nem lehet azt mondani, hogy az embernek bele kéne szakadni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az egyedüli baj az, hogy ez - legalábbis témától eltérõen - offtopic.
Na ne mond.
12g az ûrben is 12 g.
Más kérdés hogy kényes témába nyúlt bele, amit ne tárgyaljunk itt ki - tovább látok az orromnál, de arrakistor esete tényleg nem ez.