A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
de mindezek ellenére köszönöm a szíves észrevételedet
Amennyiben tegnap volt a 31. születésnapod és kényesen figyeltél rá csecsemõkorod óta, hogy minden nap pont ugyanannyit aludj és ugyanannyit maradj fent...

- folyamatos? - egybefüggõ ébrenlét nem tudom mennyi lehet valamivel több, mint 16 óra
hozzá lehet szokni, de minek?
ilyen lehet mentálisan összeomlani. 😄
de én nem igazán bírom. már olyan 20 óra ébrenlét és olyan 5-6 óra sötétben szünet nélkül jegyzetre bámulás közben volt egy olyan élményem, hogy kb. egy másodpercre szétcsúszott a tudatom
konkrétan nem tudtam, hogy mi van, semminek nem volt értelme, csak valami idegen jelenlétet éreztem abban az 1 másodpercben.
aztán ahogy teltek az órák, egyre jobban bírtam, délben már energikusan edzettem. 😄
azt veszem észre, hogy már 1 perc múlva ismételgetek valamit, és hopp, tovább kéne haladni a gondolatmenettel
😄
Hozzá nem lehet szokni,mármint ha élni akar az ember úgy 40 éves kora után is akkor biztos nem.Nálam a kialvatlanság tünetei úgy kezdõdtek hogy szinte csak nappal tudtam aludni rendesen éjjel éber voltam.A fejem idõnként fájt,egykedvûbb és ingerlékenyebb voltam mint máskor.A negyedórák óráknak tûntek és ha valahova leültem szinte azonnal lebicsaklott a fejem.10 perc alatt ért haza velem a busz de ezalatt rendszeresen elaludtam-szerencsére csak egyszer volt hogy 2 megállóval arrébb ébredtem fel.3 hete már nem dolgozok ott de még ma is nehezen tudok 3-4 óra elõtt elaludni-a délelõttöt meg persze végigalszom amikor lehet.
Nem lehet hozzászokni, sz*rt csinál az emberbõl. Tudom, mert viszonylag sz*r alvó vagyok.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
sry...
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
bár anélkül is volt h 2-3 napot elvoltam könnyedén alvás nélkül.
kialvatlansághoz pedig... attól függ, mit értünk hozzászokás alatt.
iskolás éveim alatt napi 3-4 órát aludtam (alvászavarnak hála ennyit *tudtam* aludni), és õszintén szólva senkinek nem kívánom, mert ennyi alvással képtelen az ember normális funkcionálni, legfõképp fiatalkorban.
ellenben ha valakit nem zavar, hogy az élõhalottak egyikeként mûködik nonstop, akkor akár megoldható... de mindenképpen rohadtul kellemetlen.
"The trees move. Do you not see it?"
egyébként meg szeretek aludni,ha van rá idõ 24 órából 10-18 simán megy
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Olyan szokott inkább elõfordulni, hogy 2-3 órákat alszok egy hétig, mert csak így jövök ki az idõvel, de olyankor idegroncs vagyok.
de legalább osztogattak redbullt
haverom 86 órát bírt asszem (5 napot kellett volna kibírni). De jó buli volt 😊
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
anno 1987
- Munka? idõszakosan húzós és stresszes, és túlóra miatt kitolódik a "magánélet" kezdete az esti/éjszakai órákra, de nem egész évben jellemzõ azért. Rendszertelen sajnos.
- Idõs? Nem vagyok én öreg csak régóta élek.. 😊
- Szervezetem? Finoman fogalmazva.. nem vagyok egészséges, de bármivel együtt lehet élni, sajnálkozni rajta felesleges.
- Lelkiismereti okok: engem frusztrál, ha elolvashatnék még valamit, de helyette éjfélkor lefekszem. Ez a saját perverzióm, amíg egyensúlyban tudom tartani az egészségemet és a magánéletemet, addig nincs gond. 😊
hajnal 5kor végeztem, 6ra hazabicikliztem, délben meg annyi volt hogy felkeltem, ettem és mentem is vissza 13.00-ra
Most nyáron volt egy-két alkalom melóban, amikor valami brutál hajtás volt, egy 21 órás pénteki mûszak után lefeküdtünk aludni 6kor, majd fél 9kor keltünk, és nyomtunk még egy 18-at.. 😄D Aztán mikor annak vége volt, jól elmentünk bebaszni. 😄D Na ha csak így egyszer egyszer van ilyen kevés, akkor belefér. Reggel betolok egy kávét, eszem valamit, és olyan 11 körül már semmi bajom..
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
láttam hogy elég sok tudományágban jártas vagy, a hsz-eid alapján
*megható sg pillanatok*
"félzseni"??
Szerintem összekeversz egy világoskék fejléces entitással... :-)
Nem.
Legbalfaszabb dolog nem aludni.
Évek óta napi 3,5-4,5 órát alszom.
Meg lehet-e szokni?
Igen is meg nem is.
Meg lehet szokni, feltételekkel.
Fél évente érdemes beiktatni egy egész hónapot amikor visszaállítjuk magunkat a napi 6-7 órára.
háromnegyed-egy éven túl a napi 3-4 óra alvás már következményekkel járt nálam (másoknál máshogyan is mûködhet).
Amit érdemes megfontolni éjjeli baglyoknak:
- Vitaminbevitelre, táplálkozásra fokozottan figyelni.
- Naponta a 20-21 óra ébrenlét mellett hetente 2-3x berakni egy 20 perces (és nem hosszabb) csendespihenõt nap közben, esetlegesen havi 1x szabad nyugis hétvégén egy cirka 10 órás alvós (és telefonkikapcsolós) "sabbatot" :-).
Tapasztalataim szerint a 8-12 órahossznyi alvás tompít (és számomra idõpazarlás), a 6-7 óra egy jó kompromisszum lehet bárkinek mind idõgazdálkodás mind biológiai szempontból, a 4-6 óra lenne optimális (ismétlem: szubjektív! Nálam ez vált be. Másnál más lehet a megfelelõ.).
Jelenleg 4 órára álltam be. Márciusban tervezek 2-3 hetes "pihenõt" napi 7-8 órával, aztán decemberig megint mehet a napi 4 óra.
A másik személyes tapasztalat az, hogy 6 óra alá csökkentve a napi alvást jelentõsen megnõ a szellemi teljesítmény ugyanakkor (fõleg hosszabb távon) érzelmi vagy idegrendszeri instabilitást hozhat. 4 óra alá csökkentve ez az elõny teljesen elvész, míg a kimerültség miatt szinte csak negatív hatásokkal lehet számítani mindenféle teljesítmény (szellemi, testi) illetve pszichológiai állapot tekintetében.
(Régen egyetem mellett éjszakai mûszakban dolgoztam.)
Persze ez csak egyelemes minta, de a nagy szórásokat érzte és érzem most is. Nagyon.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tavaly elmentünk szûk baráti körrel egy 2 hetes sátorozós horgászatra. 2 héten keresztül napi 18-20 órát voltam fent és a végén már meg sem kottyant.
De mondhatnám azt is,hogy nyári szünetben alszok 10-12 órát,iskola idõben pedig 6 órát. Szeptember elsõ hetében már hozzászokok,sõt...8 óránál többet nem is tudok aludni még hétvégéken sem,mert már megszoktam a viszonylag korai kelést.
És a szomszédom évek óta elvan 2-3-4 óra alvással,mert egyszerûen ehhez szokott hozzá,pedig nem kávézik.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
(Én is számtalanszor tapasztaltam már ezt a jelenséget.)