A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

morcosqtya
Te hogyan értékeled magadat? 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

clio1616v
Teljesen mindegy milyen alakú a Föld.

Az embernek van egy hajtóereje, amit önértékelésnek lehet nevezni. Mindent azért teszünk vagy azért nem teszünk, hogy születésünktõl fogva milyen visszajelzéseket kaptunk magunkról a környezetünkrõl - szüleinktõl, rokonainktól és közelünkben élõ emberektõl.

Aztán késõbb ez az önértékelés csomag motivál minket, hogy tegyünk valamit(vagy éppen gátol meg).

3 fajta ember létezik:
-van aki alul értékeli magát(õk a szorgalmas irigy emberek)
-van aki olyannak, amilyen(õk az elégedett boldog emberek)
-van aki túlértékeli magát(õk a lusta egoista emberek)

Aki azzal foglalkozik, hogy "istává" válik, annak nincs rendben az önértékelése, keresi a válaszokat, magyarázatot saját magára.

Ezekre a magyarázatokra tökéletes megoldás a vallás, azért jöttek létre a vallások, hogy a hibás önértékelést helyrerakják. Mert egyszerûbb elhinni valamit, mint tenni érte 😊

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

morcosqtya
Volt is egy ilyen régi vicc:
- Miért nincsenek Kubának úszóbajnokai?
- Mert akik voltak már rég Floridában laknak.
😊

morcosqtya
A net elterjedésével felgyorsult minden információs folyamat. Elõtte UFÓ magazin volt kishazánkban, szerkesztõi levelek maximum a nulladik típusú találkozások Déri Jánossal, a könyvesboltokban pedig Erich von Däniken vagy Whitley Strieber magyarul kiadott könyvei és lokális UFÓ klubok Pesten vagy néhol vidéken. Kb. ennyi.

A konteóról írtam itt már egyszer, hogy szükségszerû, minden korban megvolt ez, alapjaiban az emberi természetet a kíváncsiság, kétkedés, a gyanú és a "hinni akarás" mozgatja. Ugyanazon dolgok mint amik a vallást és ugyanazon dolgok mint a tudományos módszertan keretein belül végzett tudományos kutatómunkát (mind a mai napig). Az hogy valaki a megértés igényét önmagában milyen forrásokból táplálja és elégíti ki nagyon egyéni. Van akinek elég egy bulvárcikk, van akinek egy egyoldalú szakvélemény, van aki tovább megy.
Mai napig vannak "laposaföld" konferenciák, elvakult szekták, vagy csak - ne menjünk messzire - a hétköznapi saját tapasztalataimból merítve akadnak érettségizett emberek akik NEM ÉRTIK és nem hiszik el, hogy a világ különbözõ pontjain HOGYAN lehet egyszerre más helyi idõ, egyszerre éjszaka mikor másutt nappal van. Képtelenek megérteni, hiába magyarázod el nekik.
Nem a kétkedéssel vagy az elméletek felállításával van gond, hanem az elvakultsággal. Az elvakult konteóhívõ azzal hibázik, hogy éppen egy három szó alá összeterelt gyûjtõfogalomban hisz már, nem az egyes elemeket vizsgálja, annak minden peremterületében megjelenõ hatásvadász cikket mohón issza, válogatás nélkül. Ez az elkényelmesült elme velejárója. Ha ugyanolyan kétkedéssel fogadná (mint az általuk sokszor támadott hivatalos álláspontokat) és tiszta forrásokat keresne talán nyitott maradhatna, ez viszont energiabefektetéssel jár.

Az embernek "istává" válni mindig könnyebb mint kétkedõn, érdeklõdve és nyitottan járni a világban.
Szintúgy igaz ez a csípõbõl való ignorálásra is, a makacs szkepticistákra is.

A legnehezebb mindig önnön meggyõzõdésünkben kételkedni a másikéval szemben. Ennek ellenére létezik egy meggyõzõdéssel párosult nyitott szemléletmód is.

(persze keretek közt értelmezhetõk, nyilván nem kell mától laposföld konferenciákra járni.. <#vigyor0> )

Magyarországról hányan mentek el adott helyzetben?És nem sziget.
Más országokból sem költözik el mindenki amelyek nem szigetek.
Bõven az elhanyagolható kategória lenne.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
A '80-as '90-es években Kuba lakosságának néhány %-a hagyta el az országot úgy, hogy az egy sziget. Képeld el, hogy mi lenne, ha nem sziget lenne. Szerintem ez minden, csak nem elhanyagolható...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez egy csomó más országra is igaz.
Néhányan neki vágnak,de elhanyagolhatóak ahogy máskor TE mondanád 😊

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
És ennek a "tudás tárháznak" lett az eredménye, hogy annyi konteóhívõ van, mint soha eddig...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hát akkor hajrá. Kubában annyira jó élni, hogy sokan lélekvesztõn nekivágtak a tengernek...

clio1616v
a természetnek nincsenek törvényei

a természetet csak az emberi érzékszervekkel érzékelt tapasztalatok alapján gondoljuk törvényszerûnek

a Földön csak az ember(esetleg állatok-növények) cselekszik okkal, de ezt is csak azért hisszük így, mert egy rendkívül bonyolult rendszer vagyunk a többi Földön összeállt rendszerhez képest

egy kõdarab például nem tud aktívan reagálni a fizikai állapothatározók változásaira, ezért gondoljuk, hogy nekünk van szabad akaratunk és mi dönthetjük el mit csinálunk, ténylegesen viszont nem döntünk semmirõl csak a tanult sémák alapján reagálunk le egy egy megváltozott helyzetet, nincs alternatíva, nem tudsz mást tenni és nem te döntesz, hanem a korábbi események tárolódnak el az agyadban és azok alapján van egy elõre determinált cselekedeted a jövõre

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

a hibás elveken alapuló pénzügyi rendszer miatt tényleg tekinthetünk úgy magunkra, mint egy hibás elmélet, téves eszme rabszolgáira. De ez nem több, mint az n+1. csapda, amit az emberiség számára létezése során a saját téveszméi állítottak fel. Ebben a tekintetben a szabadság csak a tökéletes tudás állapotában valósulhatna meg. Végtelen számú dolog rabja és kárvallottja leszel, legyen az biológiai szükséglet, szokás, vagy más emberek és körülmények által számodra meghatározott élethelyzetek, a szabadság kérdése kimerül a korlátozottság elviselhetõségének mértékében, a szabadság túlértékelt.
rég volt már, hogy elindultam azon a vonalon, de a monetáris rendszer alapvetõ hibáinak ismerete egyébként sem tudom, mennyiben helyteleníti azt, amit írtam
Motoroj
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az itteni esetrõl nem tudok semmit, ez egy komplett fórum volt. Hogy ez milyen jellegû korlátozás, azt felesleges lenne kategorizálnom, az a lényeg hogy a net szabadságát én megkérdõjelezem.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

morcosqtya
Nem utopizálok én véletlenül sem. Szentbeszéd sem kenyerem.
A pénzügyi gyarmatosítás kapcsán a jegybanki (piramis)rendszertõl és a monetáris jogok jelenlegi nyilvánvalóságaitól el lehet indulni ha a téma érdekel (kisezer forrás van a neten).
Ha nem akkor tárgytalan.
Sapienti sat.

Nem volt semmiféle analógiám, csupán példát hoztam az emberi szabadság abszurditására
A törekvés természetes, hogy egy élõlény mindaddig, amíg cselekedeteiben és önkifejezésében korlátozottnak érzi magát, a korlátok ellen lázadjon. Ez akkor valósul meg, ha úgy érzi, sérült a létfenntartáshoz, a szaporodáshoz, a biztonsághoz vagy az önmegvalósításhoz való joga, mert ezek lépnek fel mint evolúciós hajtóerõk. Jelen esetben a politikai és gazdasági hatalom elleni hatékony lázadás, ami ezek összeomlását eredményezni, a fenti célok elérésének egyikét sem szolgálná, sõt, alapjaiban rengetné meg azokat. A rendszer mindig akkor lép tovább, ha hatékony alternatíva születik, és itt a hatékonyság egy rendkívül soktényezõs fogalom. A jelenlegi rendszer hibái pedig nem másak, mint az emberi természet és a kollektív tudás jelenlegi szintjének a sajnálatos eredménye. Mindaddig, amíg bármiféle újító szellemû társadalomkép részletes elemzése alapvetõ hibákat és összeférhetetlenséget mutat az emberi viselkedéssel, addig mindenféle "ha az emberek inkább így vagy úgy cselekednének, mennyivel jobb lenne a világ" jellegû elképzelés utópisztikus fantázia.
morcosqtya
OFF:

(Ha itt az sg-n egy bizonyos topicra utalsz ott úgy emlékszem a hangnemmel volt gondjuk a moderátoroknak, vagy a politikai tartalommal)
Egy vitafórum korlátozása inkább a véleménynyilvánításhoz való jogodat érinti, az információs szabadságot (közvetlenül) még nem. (információhoz való hozzájutás joga)

Motoroj
Éppen múlt hónapban kapcsolták le az egyik kedvenc fórumomat.
Semmi illegális nem volt rajta, csak hát szúrhatta a szabadabbak szemét.

morcosqtya
A természet törvényei alól ki lehet bújni?
Az emberek által ráderõltetett gazdasági/társadalmi "szabályok" alól ki lehet bújni?
Mit hallasz gyakrabban? "XY Kistarcsánál átlépte a fénysebességet", "YZ ma déltõl fél órát lebegett" vagy ZY megszegte a törvényt, XY állam csõdöt jelentett be?

Bukik az analógiád.

ámen!
szóval mi a végkövetkeztetés?
az, hogy van egy embercsoport, aki nem tekinti magát rabszolgának, ezért nem is tesz ellene, és van egy embercsoport, aki rabszolgának tekinti magát, és nem tesz ellene? és te szívesen tartozol a második, effektíven nem különbözõ csoportba a szellemi fölény illúziója miatt?
Ha rabszolgaként akarjuk magunkat definiálni megtehetjük, a fizika törvényszerûségeinek a rabszolgái vagyunk, és az emberi természet által eredményezett, valószínûleg nem központi irányítás alatt lévõ, hanem megatrendek által befolyásolt, nagy entrópiával rendelkezõ rendszer rabszolgái is vagyunk. Ugyanennyire szabadon definiálhatjuk magunkat szabad emberekként is, akik szabadon hozzák meg a döntéseiket. Legalábbis látszólag, gyakorlatilag meg nem, az abszolút szabadság egyébként is csak eszmény.
Ebbõl hogy szûrted le a nemzethez való hozzáállásomat? Nem megyek külföldre, húzom az igát a nemzetemmel együtt.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

nem foglalkozom a boldogság kérdésével, képtelen illúziókba kergeti az embert
micsoda hozzáállás a nemzethez
Ez így van, csak az igény nem túl nagy rá. (Tisztelet természetesen a kivételeknek!)

morcosqtya
Szerencsére a net szabad, így a tudáshoz való hozzájutás lehetõsége még tényleg az.
Információszabadság még áll, ez pl nem mindenhol van így korlátlanul (lásd Kína).
Itt meg élhet vele még bárki.

Szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad.

morcosqtya
Tudásalapú társadalmunknak (és a bekötött netnek) hála mindenki teljesen nyugodtan utánaolvashat közgazdasági diploma nélkül is a jegybanki rendszer jelenlegi mûködésének, a monetáris (és fiskális) rendszer hazai mûködtetésének, az adósságszolgálat módjának (és mértékének) és levonhatja a következtetéseket. Így vagy úgy.
(Ha úgy "jó'van'" akkor jó'van... akkor jó' is lesz mindig, nincs mirõl beszélni...lehet vissza menni fészbúkozni vagy inni..)

Szabad országban szabad ember szabadon tanul és tájékozódik... (vagy szabadon ignorál és jár csukott szemmel).
A szabad akarat már csak ilyen.. 😊

Bizonyos korlátok között nyilván igen. De ha magyarnak születsz, akkor a születésedtõl fogva adós leszel. Ki lehet bújni alóla, csak az a feltétele, hogy egy más állam polgára legyél. De akkor sem menekülhetsz, mert azok is tartoznak...

SötétBarom
Az megvan, hogy azt csinálsz, amit akarsz?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Akkor Te egy boldog ember vagy. Nem?

én azért szívesebben netezek, mint amilyen szívesen gyapotot szednék
tény, hogy mindig lehetne több nõ aki szop, de alapjáraton ami kell, az megvan
Az, hogy rómában szar volt rabszolgának lenni, mit változtat azon, hogy ma is azok vagyunk? Gyapotot szedni is biztos szar volt, de gondolom rájöttek a rabszolgatartók, hogy az önellátó rabszolga kevesebb gonddal jár, és még jövedelmezõbb is.

zsoltioregon
Annyiból "igaz" Morcidod mondata, hogy sok ember munkáért kuncsorog, nem pénzért. Ez mondjuk szerintem is röhejes...
Észak-Koreával, a legnagyobb szélsõséggel példálózni meg botorság. Ott van Kína, Kuba, Vietnam. Igen Kínába szívesen elmennék dolgozni és Kubában is szívesen élnék!

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

morcosqtya
Igen. Az inkvizíció által megkínzottak meg rabszolgák lennének szívesen stb...
Folytasd!
Érdekfeszítõ.

Motoroj
Ha a középkor jobbágyai ezzel beérték volna, akkor most igen érdekes helyzetben lennénk.

Molnibalage
A római kora rabszolgák nagyon vágynának arra a "rabszolgasára" amiben te élsz...

morcosqtya
Így van. Igyekszik is tenni az ember.
Én is teszek / tettem már lépéseket.
Más dolog, hogy a döntések (avagy a változtatások) nem hoznak minden rendszerben azonnali változást a kimenetelen, rendszerállapot változókon, a legtöbbször van egy ismert vagy ismeretlen mértékû hiszterézis sajnos.
Kedvezõ helyzet az ahol azonnali az érzékelhetõ változás (pl új munkahely stb).

clio1616v
biztos vagyok benne, hogy nem értettél félre

miért legyél elégedett egy rosszal, vagy miért nyugtatnád meg magad azzal, hogy van rosszabb is?

ezek egyenlõek azzal, hogy lusta vagy tenni egy jobbért 😊

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

morcosqtya
Attól, hogy valamire válaszként egy még roszabb alternatívát mutatsz, nem nyer automatikusan erkölcsi gyõzelmet vagy felmentést.

Egy életveszélyesen megrongálódott gép közelsége nem válik nyugtatóbbá azáltal ha rámutatsz egy másikra ami már tûréshatáron túl zakatol és esik szét.. lám amellett is dolgoznak! Igen, és? Attól még egy rendszer lehet rossz, és javítandó.
Ha az ember nem akarna állandóan javítani a dolgokon nem menne elõre a világ.

A jólétrõl meg: ha mondjuk 13-án van 400 ft-od a hónapra, a párod keres 65 ezer forintot, mert eleddig nem talált munkát, mindezt becsületes polgári életmód mellett, lakbért meg csekkeket fizetve akkor némileg átértékelõdik ám az ember véleménye a "megfelelõ magyar életszínvonalról" meg a remek 20%-ról...

Annyit láss be nem csak fekete meg fehér létezik a világon, és általában mindenki a saját konyhaasztala mellõl formál véleményt...

Motoroj
Inkább a legjobb legyen a mérce, ne ami rosszabb.

Szerintem igaza van Clionak, ha nem értettem õt félre.

morcosqtya
Tájékozódj még kicsit a jelen pénzügyi rendszer mûködésérõl, utána "demózhatunk".
Az "el lehet menni" bullshit dumát merre tanítják? 😄
Amikor az érvek elfogynak akkor mindig ez kerül elõ gyors megoldásként.. kényelmes mindenképpen.

Molnibalage
Ez a gazdasági rabszolgaság duma is röhejes. Ha nem tetszik, akkor költözz Észak-koreában. Ott aztán tényleg rabszolga vagy. Vagy esetleg tarhatok egy kis demót a komcsi rabszolgaságból (gulag rendszer), vagy a náci fajtából is. Ezek után szerintem átértékelnéd a véleményed az ilyen bullshit dumáról...

Igen, van akinek ez a világ is szar, mégis, az emberi történelem során soha nem éltek sokan ilyen jól és az is ritka, hogy csak az emberiség alig 1/4-e alultáplált. Régen szerinted ki volt mai szemmel jól táplált..? Ha ez neked nem tetszik, akkor lépj ki a rendszerbõl - alá Amish kultúra - vagy irány az erdõ és old meg minden problémádat, ha nem tetszik a civilázció.

Nem igaz, hogy egyesek ilyen hülyeségeket terjesztenek. Úgy látszik, hogy a jómód elveszi egyesek eszét, ahogy a németeknél az atomenergiával történik ez... Jómód? Igen, az átlagmagyar életszínvonala a világfelõ 20%-ban van benne. Mindenki sír, hogy így orvos sor, meg stb. A világ nagy részén pl. semmiféle orvosi ellátás nincs...

Molnibalage
Az ilyen hegyibeszédtõl szoktam a falnak menni...

clio1616v
a videó bébinek adok igazat, csak az ember tudja, hogy mivel lehet az embernek globálisan katasztrófát okozni

a lustaság az ember globális katasztrófája és ebbõl adódnak a környezetszennyezési és életviteli következmények

mert a kemény munka idõvel kifizetõdik, de a lustaság azonnal

morcosqtya
Kell, nem kell, a hazai TV elõfizetõ lakosság 99%-a még mindig ezen nézi.... (illetve m1)
Kispandák kellenek különben esetleg rádöbben a gazdasági rabszolga, hogy rabszolga....
Panem et circenses

zsoltioregon
CCTV-n vagy N24-en kell híreket nézni nem ezen a sok magyar szaron

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

morcosqtya
+kölyökpandák születtek az állatkertben és megvan egy rész RTL Híradó.

Háború, nagyméretû zavargások, viharok, tornádók, cunamik...
Napkitörésen és sugárfertõzésen kívül, mindent el tudok képzelni.

★★★★★

morcosqtya
Éppen azért kívánják! Hát kell nekik mint egy falat kenyér! :-)