127612
-
azért ez már szomorú.
Az egész magyar jogrendszer úgy nevetséges ahogy van.
2 dolog jutott eszembe:
1, alattunk él egy ügyvéd, és ő mondta, hogy olyan nevetséges ügyek húzódnak el, amikkel nem lehet mit kezdeni, hogy az egyik fél meglopja a másikat, kb 20 000 Ft-tal, a gyanúsított bevallja, hogy meglopta, de nem 20 000-rel hanem csak 18 500 Ft-tal, és most ezért húzódik az egész ügy, mert most elkezdték vádolni a sértettet, hogy hamis feljelentés, mert nem is annyi összeggel lopták meg mint amennyit bemondott! Szóval még te vagy a szemét, hogy megloptak!
2, a legjobb a cigány ház foglalók, anno volt arról szó, hogy elmentél nyaralni 1 hétre, mire visszajöttél beköltöztek hozzád a cigányok, és nem akartak elmenni, és különböző jogi szarságok miatt a rendőrség nem tehetett semmit... -
én már nem lepődök meg semmin -
én is úgy érzem, hogy ha ügyvéd írja a bérleti szerződést, akkor ilyesmi nem igazán történhet meg. persze ennek díja van, de valamit valamiért. -
Bár én nem vagyok jogász, 99%-ra biztos vagyok benne, hogy meg nem ölheted büntetlenül, kivéve talán ha egy marha jó színész vagy, aki el tud játszani bármilyen érzelmet, akkor ha a bíró is úgy látja és minden bizonyíték melletted szól jogosnak ítélhetik.
Ugyanis valóban jogod van megvédeni magad, de csak az arányosság elve alapján, így be kell tudnod bizonyítani, hogy igenis megölt volna, ha te nem teszed és nem volt lehetőséged a támadását elhárítani más módon, illetve "véletlen" tetted, ijedtségből, stb. -
Én úgy látom, hogy
ad 1. Egy példából általánosítasz a végtelenbe.
ad 2. Ha a bútorokat és mást eladtak, akkor simán fel lehetett volna jelenteni, ha a bútor az övél. (Lakást leltár és fotó nélkül ne adj ki, szerződés jogásznál, stb....) 200 k értékhatárnál elvben úgy vágják előzetesbe őket, hogy a lábuk nem éri a földet főleg, ha ismételt bűnelkövetőről van szó... Ha meg más is felismerte őket, akkor visszaesőként simán értük mennek. Én azt látom, hogy egyesek simán tutyimutyik.
Megdöbbentő, hogy a nő még szabadlábon van. Ha több ember feljelenti simán elviszik. Tomcat nem a szívem csücske, de nézd meg ezt a videót
http://www.youtube.com/watch?v=seyj981Z-Jo
Csak pénz és egy TV miatt mentek utána. A srác már korábban is zizis volt. Amúgy is bevitték volna, de mivel már el is ítélték, egyből vágták be oda, ahová való.
Nem lehetetlen, csak ha más pofátlan, akkor te is legyél az. -
anyjuk picsája az összes jogalkotó majomnak -
Fbn Lx #107805 nevetséges :D
sosem tartottam sokra ezt az egész jogászkodást, ezután sem fogom azt hiszem -
Nézz és tanulj barátom:
Csaló albérlő
Van ott egypár videó is, ha esetleg kételkednél.
És ez egy "tisztességes" albérlő volt ... a társasház tégláit nem tudta elhordani, csak a tulaj bútorait (meg még amit az előző helyről lopott) -
Fbn Lx #107803 baszd, akkor hagyom az egyetemet a picsába
lakásokat fogok foglalni és eladok mindent amit találok bennük, aztán továbbállok a következőre
mekkora móka! -
clio1616v #107802 nincs szükségem saját lakásra, nem szeretem a kötöttséget -
A gond jogi ismereteid hiányával kezdődik. Ezeket ugyanis igen alaposan kioktatják ám.
1, nem páran lesznek ott, hanem 2 galeri.
2, nem bemész, hanem örülsz ha el tudsz szaladni
3, a családod nem jár szamurájkardokkal, ők igen ... és ők merik is használni
4, mivel saját zárat tettek fel, ők az ingatlanon belül tartózkodó személyek
5, tehát ha rendőrt hívsz, az max a vállát fogja vonogatni
6, pláne ha egy kamu bérleti szerződést lobogtat a másik fél
7, akkor szépen feljelentheted, arra a 2-3 évre amíg lemegy a tárgyalás meg mehetsz albérletbe
8, persze amit lehet el-lelopnak a lakásodból, házadból. Van ahol téglára az egész házat elhordták.
9, bottal ütheted a nyomukat, se tulajdonuk, se állásuk, még ha végül meg is állapítja a bíróság az igazad és a kártérítést
Csak hogy tudd.
Az újonnan hozott törvények alapján azonban van egy kiskapu.
Semmi rendőr amikor észreveszed, éjszaka kell rendőrt hívni, amíg kiér rájuk törni az ajtót, mind megölni. Ekkor azt tudod mondani, hogy a te lakásod, rádtámadtak, éjszaka (vagy felfegyverezve, ezt mondja ki a törvény), ez esetben jogosan önvédheted magad a saját tulajdonodban (és csak ez esetben !).
Mondanám, hogy ez persze csak vicc, de nem.
-
Amíg a családom oda nem megy és ki nem bassza lakásból úgy, hogy kezét lábát töri... Ha csak egy fűszál hiányzik a lakásból, akkor a zártörés miatt minősített büntetőjogi eset amit csinált, ami alsó hangon 2 évről indul. (200'000k feletti bringa ellopása zártöréssel már ér ennyit.) Ha bármilyen okból visszaeső, akkor gyorsított eljárással is mehet a sittre.
(Tomcaték egyik lebuktatott bringatolvaja kapott ennyit.) Egy 8 napon túl gyógyuló esetért én legfeljebb egy dádát és pénzbírságot kapok. Ha 8 napon belül gyógyul, akkor még annyit sem. -
Mindaddig amíg a bérlőt NEM LEHET kilakoltatni, pedig szerződés felmondva, nem is fizet ... totál felesleges bármit is kötni meg legáliskodni.
Ha gondolod belinkelem a pesti esetet, ahol a tulajt büntették meg, mert a neki nem fizető albérlőhöz bement, levette a (saját) bejárati ajtót, majd leült a (saját) nappalijába.
Durva jogi kérdés, hogy itt a bűnözőnek bizony durvább jogai vannak mindenki másnál. Pl önkényes lakásfoglalót sem dobhatod csak úgy ki.
Magyarán elmész hétvégére, feltöri a lakásod, csinál új zárszerű valamit ... onnantól az övé. Mehetsz albérletbe. -
És az miért nem jó neki, hogy pl. szerződésben rögzítem az ő jogai it? Egy jó szerződés kölcsönösen védi mindkét felet. Nekem az az érzésem, hogy sokan képtelenek korrektek lenni ebben az országba és csak a pofátlan és könnyen szerzett haszonra hajtanak.
Persze amíg a vevő oldal erre nyitott... -
:_?SAD:?_SA?:_ASDADS -
Adózni? LOL! Ki ellenőrzi azt? -
szüleim vannak, velük élek. lakásom nincs. -
Gordon Blue #107794 Amikor a szüleim elváltak az én nevemre került egy 4 szobás társasházi lakás, de nem ott lakom, az le van zárva.
Meg nem is lenne számomra megfelelő az ilyen társas élet, mert én kitszem a magnót az ablakba, és elkezdem bömböltetni, a szomszédok nem hiszem, hogy ezt boldogan tűrnék.
Nagyapámtól emg örököltem egy építési telket, de nincs miből építkeznem, kis szar viskót meg nem fogok rá csináltatni, majd dolgozok még 5 évet, aztán pár románnal éppítettek a telekre egy mesterséges dombot, hogy a többiek felet álljak, és rálássak mindenkire, aztán ott majd kiteszem a hangszórókat az ablakba. -
Pontosítok. Szocpollal támogatott lakáshitel. -
ManoNegra #107792 A szocpolt adják, azt nem kell törleszteni. Vagy rosszul tudom. -
és szűzek. -
kamionosjoe #107790 Szerintem még nagyon sokan rajtad kívül, de ez a fórum egy nagyon szeparált közösség. Láthatod, hogy a legtöbben még a szüleikkel laknak, fiatalok (életképtelenek :D). -
Fű de ciki. Csak én törlesztem a szocpolt? :S -
Csak hát a szerződéses albérletből származó pénzből adózni kell, ráadásul az komoly felelősséget jelent a kiadó számára is - elvétve találni olyat, aki hajlandó ilyesmire, és ez jelenti az egyik legnagyobb gátat a tulajdoni- és bérletrendszer átalakulásának a már említett belenevelt és államilag túltámogatott "mindenkinek saját lakást" világ mellett.
(Nem mellesleg ebből is adódik a rengeteg problémás hiteles, hiszen komoly állami támogatás miatt alacsony kamatra rengeteg, hosszú távú devizahitelt lehetett felvenni, a frissen felépített lakásokba saját jogon (nem bérlőként) beköltözni, és mindenhonnan próbálták eltussolni azt, hogy ezzel egy válság esetén komoly gondok lehetnek. Lettek.) -
Aha. Végül is ez így jobban hangzik, biztonság szempontjából is. -
világos, csak ugye ahogy a mondás is tartja, mindenki magából indul ki. -
Miért ne adhatna meg? Szerződés kell, oszt akkor kapálózhat a tulaj ahogy akar... Mellesleg kétlem, hogy bármelyik főbérlő ellenkezne egy olyan stabil albérlővel rendelkezik, akinek érdekes, hogy hosszútávon ottmaradjon XY okból. (Állás, gyerek sulija, sb.)
Ha ki akar tenni, akkor képtelen rá. Akár még a rendőrt is rávhívhatod, ha bármi illegállissal próbálkozik. -
Igen, az a baj, h a párkapcsolatok biztonsága is megkérdőjelezhető.
Az albérlet rugalmasságát nem vitatom, ugyanakkor egy gyerekes családnak szüksége van biztonságra, amit egy albérlet akkor sem adhat meg úgy, ahogy kellene... :/ Nehéz helyzet ez sajnos. -
A baj az, hogy az első lakás honnan is lesz meg? Az egész gondolat alaptétele, hogy van egy lakásod. Na ez az, ami nincs...
A másik, hogy a mai párkapcsolatok stabilitása mellett közös lakáshitel... Ikertesóm elvált, egyik legjobb haverom elvált, mindkettőnek közös lakása volt, szép kis szíváns volt lezongorázni, hogy ki mit fizet ki és ki marad... -
A szemlélettel van baj. Az életben gyak. minden egyfajta szolgáltatás. Az albérlet is az, és a lakáshitellel vásárolt lakás is az. Csak éppen a lakáshitelnél a szolgáltatás az, hogy más pénzét használod és arra igen durva kamatot számítanak fel ami miatt egy lakás árért 20 év alatt akár a 1,5-szeresét pengeted ki. Ha nem veszel lakást, akkor az "befektetés" ami lakásra költesz és a kisebb albérleti díjnak csak a kamatai elgé szép summát tesznek ki...
Az albérlet egyszerűen annyira olcsó a lakáshoz képest és olyan rugalmas, hogy azt elmondani nem lehet. A bátyus fogta magát és 2 hét alatt lelépett otthonról... -
Amúgy igen, az öröklés is bele jön a dolgokba, de egyrészt nyilván senki jóérzésű ember nem apellál a szülei halálára, másrészt ahol több gyerek is van, ott osztódik az örökölt vagyon is, harmadrészt lehet, h a szülei sem álltak olyan helyzetben, h saját ingatlanuk legyen, netán durvább esetben még tartozás terheli őket... -
egy lakást ki is lehet adni, ha költözni kell. a bérleti díjat pedig egy-az-egyben át lehet pumpálni a saját lakhatás finanszírozására. tehát a rugalmasság nem veszik el teljes egészében. (hacsak nem valami kiadhatatlan helyen vesz családi házat az ember.)
cserébe meg ott van, hogy nem kell főbérlőkkel vitatkozni, azt csinálsz a saját lakásoddal, ami jól esik. (én például kiszedtem a falat a konyha és a nappali között, mert nekem úgy tetszik.) -
Az én házam az én váram. Nyilván a középkorban a birtokosok is költözgettek össze-vissza, mer az milyen jópofa dolog... Hát nem.
Én maradok ahol vagyok, max. több bázisom van és azok között választhatok kedvemre. :D -
Tőlünk nyugatra a hosszútávú (akár több évtizedes) bérlet a szokás, nálunk (többek között) azért sem, mert az egyetlen tulajdon volt ("azért egy lakás csak legyen már, azt nem vehetik el"), ráadásul állami szinten hihetetlenül lenyomták a lakásárakat (építettek rengeteget, és 10 év alatt 2-3 gyerek elvállalásával meg pár forinttal már öröklakást lehetett kapni), ebből kialakult az a költözni nem hajlandó embertípus, aki a gyerekeibe is beleoltotta ugyanezt a nézetet, plusz az albérletet nagyon kevesen veszik ki hivatalos szerződéssel (hiszen azután adózni kell), így nincs meg a biztonságérzet, és ahogy írtad - bármikor eladják a fejed felől. A világ pedig közben megváltozott, és hiába a legalacsonyabb ingatlanárak vannak mostanában, mégis kevesen engedhetik meg maguknak komoly támogatás (hitel) nélkül. Hitelezés pedig gyakorlatilag nincs. -
Magyarországon nem lesz örökölt lakás, a bank fog örökölni mindent. :D -
Én úgy vagyok vele, h részben sajnálom, mert az albérlet díja úgymond "csak" arra megy, h legyen hol laknom. Plusz bizonytalan, mert a legstabilabbnak tűnő helyzetben is eladhatják a fejem felől stb. Ugyanakkor valóban, egy független embernek (független alatt értem azt is, aki nincs olyan párkapcsolatban, h az összeköltözés szóba jönne) egyszerűen nincs értelme saját lakás vásárlásba belefogni: sem a hely nem biztosított, mert manapság nagyon benne van a pakliban, h bármikor más munkahely után nézzen az ember, más városban, másrészt még mindig olcsóbb kicsengetni egy albérletet (főleg lakótárssal), mint lakást törleszteni. Amikor viszont adott egy pár, akik már eljegyzésnél tartanak, netán házasság előtt állnak, komolyak a szándékaik, mindkettejüknek van munkahelye, akkor abban a pillanatban megváltoznak a dolgok. Onnantól már felmerül a kérdés egy saját lakás törlesztésébe belefogni. Mert azért mégsem akar az ember élete végéig bérelt lakásban lakni.
De az biztos, hogy soha ekkora piaca nem volt a lakásbérlésnek, mint manapság, és ez egyre csak nőni fog. -
A mai magyar viszonyok mellett szerintem pénzügyi öngyilkosság itthon lakást venni és felslegesnek is tűnik.
Az albérletpiacon olyan kínálat van, hogy feleslegesnek is érzem. Bp-n jó helyen 50 nm-es tipton felúított egyedi fűtéses szigetelt panelt lehet 40-50k + rezsiért bérelni, sokszor bútorozattan vagy részben bútorzottan. Ezek olyan lakások, aminek az ára bútorozatlanul 10 milla. Minden törlesztőnél olcsóbb bérelni, + nincs kezdőrészlet. Amíg nincs két gyerek, addig egy 50 nm lakás simán jó. -
Nincs, anyámmal lakom. Lehet, h nem is lesz soha... -
kamionosjoe #107773 Nincs, albérletben lakom. -
még nincs, végrendeletben már van :D