A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Én ezzel meg úgy vagyok, hogy sok mindenrõl nem tudunk akkor az nem is létezi? Mármint itt van az univerzum. Ma már tudjuk, hogy az univerzum kb 5 % a látható az összes többi maradék 95% nem az. Fel tudja ezt bárki is igazából fogni? Nem látjuk de mégis létezik, csak a mai tudásunkkal nem tudjuk igazán megmondani, hogy mi is az a sötét anyag. Vagy itt van a multiuniverzum. Egyes feltételezések szerint nem a mi világegyetemünk az egyetlen, hanem rengeteg más univerzum is létezik. Ezt fel lehet igazán fogni? Szerintem - az emberiségre úgy általában nézve és félre ne értsd nem rád értem - túl nagyképû és arrogáns kijelentés kategorikusan kijelenteni, hogy nem.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

tigeroo
nem, ebben semmi humbug nincsen, csak dokumentált hipnózisok párbeszéde zömében.

a regressziós hipnózison:

-láttam magam valahol egyiptomban, római katonaként, körbenézve körülöttem mindenütt az a tipikus római harcos cuccban mindenki, valahova meneteltünk de elégetetlenkedtek a vezetõre is, csupa mocsok volt mindenki, aztán rajtukütöttek valami cserzett bõrû egyiptomiak és lemészároltak mindenkit mint egy állatot.

-következõ kép: nagy fenyvesek, folyó. gondolom valahol észak-amerika lehetett, állok egy hajó orrában, elõttem egy farkaskutya, visszanézett rám, és tudtam hogy kurvára jó barátom, szóval ismerõs volt nagyon jó érzés volt látni. amikor partot értünk egy kis pionír falucskába értünk, valaki jött nagy örömmel üdvözölni, talán unokatesóm lehetett vagy valami ilyesmi, ott volt a családja is, gondolom én jöttem oda szerencsét próbálni, favágók, meg ilyesmik voltak még ott, pár helyre pedig benszülöttek voltak felaggatva, és elég durván oszladoztak már.

-valami rohadt nagy dzsungel, mindenütt ilyen kunyhócskák, gondolom dél-amerika, beteg voltam de nemtudták megmondani mi bajom. nem akartam szenvedni és leugrottam valami sziklaperemrõl (és durva hogy gyerekkoromban sokáig visszatérõ álom volt az hogy zuhanok egy szakadék mentén)

-következõ kép anglia, cilinderek, füst, kártya, nõk. valami politikáról beszéltek körülöttem, én összeszólakoztam velük, meg átment személyeskedésbe, éreztem hogy sarokba szorítanak verbálisan, valami nagy sumákságot csinálhattam és féltem hogy lebukok, elõakartam venni a pisztolyom és lelõttek.

elég felkavaró volt, elvonatkoztatva arról hogy elvileg ezek az elõzõ életbeli élmények, mert kurva részletes volt mindegyik, nemtudom, egy álomnál 100x intenzívebb volt vizuálisan, érdekes élmény mindenképp.
Pluskast
Szerintem létezik, én legalábbis hiszek benne.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

VRSDM
nem.
anyag létezik, meg érzékelés.
és még ha léteznek is (a földön is van jónéhány) számunkra láthatatlan (érzékelhetetlen) világ, azt a halál után sem fogjuk látni. mert az érzékelésnek ott vége.

szerintem.

u dont have to listen anybody else but me

Baromság, az embernek idegrendszere van, nem pedig "lelke"...
immovable
Nem hiszek benne. Marhaság. Ufómagazinba való téma.
Dzsini
" Ha létezik egy erõ, ami már tökéletes, és ezt az utat kiszabja és koordinálja mindenki számára, valami, ami összefogja ezt az egész folyamatot, miért n tehetné meg, hogy átadja a teljes tudást minden léleknek önmaga? ..."

Nem a cél, az út a fontos - amíg odaérsz rengeteg ismeretet, tudást szerzel, rengeteg embertársadon segítesz. A zsidó-keresztény hitvilágokban is ott van egy Isten, aki megteremt egy tökéletes világot, plusz hozzá a kedvenc lényei bukásához szükséges összetevõket - tudás fája, bûnre csábító entitás, és nahát, sikerült bûnbe esni.
Ezek után éljünk ebben a világban az õ kedve szerint? Miért állt ez az érdekében?

Bármelyik szabadon választott hitvilágban és nézetrendszerben lehet találni kívülálló (nem hívõ) számára logikai bukfenceket, logikailag megmagyarázhatatlan kapcsolatokat, ami a világ felépítését magyarázza.
Ahol az ember a megismerhetetlennel találkozik (mi az élet értelme, mi van a halál elõtt, miért nehéz az élet, stb.) ott a felmerülõ magyarázatokat vagy elfogadod, vagy nem - ha számodra a reinkarnáció nem elfogadható magyarázat, akkor lépj tovább.

#103050: "Akkor miért fél? Mitõl fosik? Úgyis újjászületik nem?" - Számodra elfogadhatatlan, hogy vannak emberek, akik esetleg nem félnek a haláltól? Van bennük életösztön, hiszen szeretnének minél jobbak lenni, minél többet cselekedni mostani testükben, de a halál elkerülhetetlenségét elfogadják.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ez nem a michael newton-féle lelkünk útjára hajaz? vagy ez volt hamarabb?
tetszik a benne felvázolt kép. Az emberek számára azért lehet vonzó a reinkarnáció gondolata, mert az logikusnak tûnik, emberi gondolkodás szerint "van értelme".
Míg egyes vallások az embereket indokolatlannak tûnõ célok elérésére akarják késztetni (felelj meg Isten akaratának, szolgáld õt, mert õ hatalmas, õ az úr, és így üdvözülsz, és az a cél, mert az jó lesz, mert csak). A reinkarnáció esetében pedig a cél a fejlõdés, újabb és újabb életciklusokon keresztül az egyes leckék megtanulása, a hibák kiküszöbölése, szembenézni és bûnhõdés gyanánt átélni a saját hibás tetteidet. úgymond tökéletesedés, megvilágosodás.
Itt is kérdés számomra, hogy miért kell ezen az úton minden léleknek végighaladnia. Ha létezik egy erõ, ami már tökéletes, és ezt az utat kiszabja és koordinálja mindenki számára, valami, ami összefogja ezt az egész folyamatot, miért n tehetné meg, hogy átadja a teljes tudást minden léleknek önmaga? Egyáltalán miért szükséges a tökéletesedés és miért szükségesek újabb és újabb lelkek? Mi szolgálhatna egy ilyen folyamat hajtóerejeként? Kinek lenne ez érdeke? stb.
voltál-e
akkor mesélhetnél viszont, hogy mit láttál!
zsoltioregon
Aszondmármeg kicsávókám: Ha pl van egy, 1 bites (igenes) reinkarnahívõ és közlöm vele: "Most levágom a fejed."
Akkor miért fél? Mitõl fosik? Úgyis újjászületik nem?
Ez egy menekülés a dolgok elõl az egész vallás, meg reinkarnáció/túlvilág/pokol stb.

Ebben az életedben vidd valamire, mert utána se kép, se hang és tested örökre elrohad. Kelj fel a gép elõl...dolgozzál...csinálj gyereket...usw

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

tigeroo
ajánlom azoknak akiket érdekel a téma/cáfolat:

élet az élet után

kb. arról szól hogy van egy pszichológus, aki hipnózissal kezel (visszaviszi az illetõt x éves korába és feltárja a problémákat), aztán egy "bulis" estén társaságban heccbõl mondják neki hogy menjen még visszább. és megdöbbennek. aztán objektív tanúk és egyéb hivatalos keretek között kezd el vizsglálódni, rengeteg konkrét dátummal, adattal (szószerinti párbeszédek vannak benne a hipnotizõr és a médium között), szkeptikusokat is érdekelhet😊

rövid de érdekes olvasmány.
clio1616v
a következõ megfogalmazás néhány olvasót érzékenyen érinthet és a nyugalom megzavarására alkalmas

hullaszállítóba utána hullaházba, aztán felkészítenek a temetésedre és eltemetnek, utána pedig elkezdi a természet elvégezni a feladatát és apró kis állatok bendõjébe kerül a tested szerves része, ami tápanyagként szolgál nekik lévén magas fûtõértéke van a hosszú szénláncoknak, a kötési energiákat felhasználva ezek a kis férgek beépítik a molekuláidat atomjaidat a saját szervezetükbe majd visszakerül a táplálékláncba, de a gondolataid és a lelked rendezetlen energia formájában szétszóródik

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Szurikata se lennek szivesen :/

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Dzsini
Vannak olyan hitvilágok, ahol nem kötelezõ az emberi test 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hiszem azt,hogy a halal utan is van "elet". Egyszeruen nem hiszem el azt,hogy meghalsz,BSoD es vege. Valahova/valamibe stb.. kerulsz.

De az,hogy egy masik ember testeben ujjaszuletek,szamomra bullshit.

morcosqtya
Szegény sok önostorozó pokolhívõ bûnös keresztény... :-( :-)

(nem mind)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

fenenagy marhaság
jazzy
Ez igaz, sokszor nem tudok belegondolni abba, hogy másnak teljesen logikátlan az, ami nekem teljesen egyértelmû. Nálam ez egy elég érzékeny téma és van olyan barátom akinél még nálam is sokkal jobban.
clio1616v
a hit jó dolog, mert így könnyebb elviselniük az önértékelésük hiányát, nem magukat értékelik, hanem a hitükbe vetik maguk helyett a bizalmukat

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Dzsini
Számodra nyomasztó, ezért (vagy sok minden másért - neveltetés, eddigi tapasztalatok, stb.) hiszel valami olyasmiben, ami számodra megnyugvást okoz. Másnak nem nyomasztó, vagy nem foglalkozik ilyen gondolatokkal. Esetleg még nem gondolkodott el rajta, mert más tölti ki az életét.

A Korongvilág Halála szerint mindenkire olyan túlvilág vár, amilyet elképzel magának - ha valaki abban hisz, hogy a halállal megszûnik létezni, és az élete kémiai reakciókból épül fel (leegyszer
sítve: lélek és túlvilág nélkül), akkor számára ilyen a világ. Ha valaki úgy gondolja, hogy újjászületik egy másik testben, miután megmártózott a Léthé vizében, akkor vele ez lesz. Az ismeretlent (megismerhetetlent) mindenki úgy népesíti be, ahogy neki tetszik.

clio1616v
és a halál után miért kellene valaminek lenni?

van egy struktúrája a testednek, ez megszûnik vele együtt az érzéseid és a gondolataid is; ezek a tested nélkül elveszítik a létüket, így megszûnik a lelked is, a másokban hagyott emlékek rólad élnek tovább így beléjük átvándorolsz és tovább élsz bennük de csak, mint emlék

Dzsini
A regressziós hipnózisról sem bizonyították tudományosan, hogy egy elõzõ életet tár fel, és jelenleg bizonyíthatatlan is. Ezek után az, hogy õ mirõl mit állít, vagy hogy egy másik személlyel együttmûködve (a kezelõ/hipnotizáló személy) miket hoznak össze, és ezeket milyen valós dolgokhoz lehet hozzákapcsolni, az vitatható, és te is vagy elhiszed az állításait, vagy sem.

#103035: az agnosztikus - szerintem, és egyes meghatározások szerint - a bizonyosságot nem fogadja el, azt állítja, amit én is lent, hogy sok esetben a (végsõ) igazság ismeretlen (és megismerhetetlen), ezért nem lehet róla ítéletet mondani - ez nem zárja ki a hitet.

jazzy
Én hiszem, hogy létezik.

Az érdekelne viszont, hogy akik nem hisznek benne azok miben hisznek? Miben hisztek? Mi lesz a halál után? Vagy miért pont te vagy most itt? Én úgy gondolom könnyebb elviselni magát a tudatot is, ha az ember hisz valamiben, valami ilyesmiben.

Nehéz ezt megfogalmazni. Nyomasztó lenne nekem, ha semmiben nem hinnék.
Gondolom nem nézted végig. (3. részes) Van egy olyan sztori benne, amikor elmondja, hogy hipnózisban vissza tudott emlékezni elõzõ életére, lerajzolta annak a városnak a fõ terét, ahol elõtte soha nem járt, és megtalálta a sírját is. Persze lehetnek ezek véletlenek, vagy hazudik, bár kicsi az esélye. Én is gondolkodtam hogy azt írjam-e, hogy nem tudja, csak meg van gyõzõdve róla, de aztán ezt választottam. :-)

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Motoroj
„Szerintem a hit valamiben eléggé 1 bites lehetõség - vagy igen, vagy nem.”

Az agnoszticizmus hova billen?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Lacee86
Egy elvont dologba vetett bizalom, mintegy hit, az nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Mint ahogy pl. a szerelem sem, az is egy folyamat, nincsen szerelem elsõ látásra számomra. Amit te mondasz példának, az meg teljesen nem ide illik.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Dzsini
Nem tudja, benne maximum bizonyosság van (ha õszintén beszél), ahogy egy valódi hívõben is megvan a bizonyosság Isten létezésével kapcsolatban - továbbra sem bizonyított vagy bizonyítható a dolog, de az õ meggyõzõdésének része. Nem a tudásának.

Egy ember, aki tudja hogy van reinkarnáció:

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini
A hit szerintem az - vagy hiszel (Istenben / Télapóban / reinkarnációban / gyíkemberekben / Holdraszállásban ), vagy nem - ez a hited változhat az idõk folyamán az által, hogy újabb tapasztalatokat és ismereteket szerzel, de egy-egy pillanatban amíg valamilyen dologgal kapcsolatban nincs benned bizonyosság, addig vagy elhiszel egy állítást, vagy nem.

Hogyan tudod meghatározni azt, hogy valaki nem is hisz és nem is nem hisz valamiben, amirõl vannak ismeretei?
Tegyük fel, azt állítom, hogy egy emeletes ház harmadik emeletén lakom - mivel nem ismersz, így nem tudhatod, hogy ez az állítás igaz-e vagy sem, nincs benned bizonyosság - vagy elhiszed az állításom, vagy nem. Tudsz mutatni egy harmadik válaszlehetõséget ebben az esetben?
(eltekintve a "Nem is érdekel a dolog"-tól, ez fent az üres válasz kategória)

clio1616v
elhiszitek, hogy van olyan ember aki lélek vándorol?

én elhinném, ha valaki azt mondaná, hogy õbenne egy korábban élt ember lélek másolata és átvándorolt egyik testbõl a másikba, kérdés mi az a közeg amin keresztül kínából átjött európába pl

banok
Nem, szerintem marhaság

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Lacee86
Nem ilyen fekete-fehérek ezek a dolgok, mint ahogy ezt leírod.

Dzsini
Mivel rég volt már kérdéspiszkáló hozzászólás

"Hiszel a reinkarnációban?" - "Nem tudom."

33 százalék nem tudja eldönteni, hogy hisz-e benne vagy sem? <#confused>

Szerintem a hit valamiben eléggé 1 bites lehetõség - vagy igen, vagy nem. Fõleg mivel - jelenleg - bizonyítatlan és bizonyíthatatlan dologról van szó, így maximum annál merülhet fel, hogy nem tudja, aki még nem találkozott ezzel a fogalommal. Onnantól, hogy megismeri, már valamilyen módon viszonyul hozzá.

(az egyértelmû nemleges válasz ráadásképpen értékítélettel telített - ha valaki szerint nem marhaság, de nem hisz benne?)

pxxl
sztem létezik, ezt az egyet szeretném hinni, hogy van 😊
az isteneket és a többi agymenést megtartom másnak.

All hail the double x!

Lacee86
<#hamm><#hamm>

videobaby
nem hiszek benne.

chhaya
Igen, szimpatikusabb a többi verziónál.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

clio1616v
nem nagyobb marhaság, mint az Isten és a Mikulás

mind a kettõ van, aki tagadja az tényeket tagad

millió Mikulás rohangál a napján szépen piros ruhába felöltõzve, és az Istenrõl is rengeteg történet van és könyvek, szóval ezek mind mind létezõ dolgok

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Nem, szerintem marhaság.

tigeroo

voltam már regressziós hipnózison, én hiszek benne
nem hiszek benne, de jó lenne😄
clio1616v
én mindent elhiszek, de nem minden érdekel

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Calver
zombi apokalipszis, természetesen.

"The trees move. Do you not see it?"

HTS s3rg1nh00
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Baromi sokba került, de hát egyszer élünk!

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

tigeroo
igen
Magic Boy
Az SG-n hülyeség ilyen kérdést feltenni, mert túl sok "gyerek" jár ide így nem is kérdéses, hogy nem éltek még át olyat, amitõl hinnének a reinkarnációban és hasonlókban.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

zsoltioregon
nyet

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Motoroj
Néha úgy érzem, hogy teljesen re vagyok inkarnálódva.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Sir Quno Jedi
Mi lenne akkor hitelbe kajálnak tovább, lehetõleg svájcifrank, vagy emelett dolgozhatnak a konyhán kosztért, hiszen elõbb-utóbb úgyis mind1ik nekünk fog melózni és tejelni.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

NEOreg3
nem, de nem tartom marhaságnak

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(