127612
-
Tojás esetében a koleszterinen nem tudtak dűlőre jutni sokáig (volt mikor nekem is megtiltották, hogy heti egy tojásnál többet fogyasszak). Ámde a tojs sárgája annyi értékes tápanyagot tartalmaz, hogy most, hogy kierült "jó"koleszterin van benne, nem szabad elvetni, mint élelemforrást. -
Rizsnek 3/4-ede szénhidrát. Tésztát gondolom ismertetni sem kell. Egy cukrosnak ez méreg. DE az igazság az, idővel mindenkinek elfárad a hasnyálmirigye (pláne ha túlsúlyos, lásd. inzulin-rezisztancia), így a cukrok fogyasztásától érdemes óvakodni akkor is, ha nem vagyunk még kimutathatóan betegek. -
Minden egészségtelen valaki szerint. Van akinek ez még új a XXI. sszázadban?
Sőt, vannak olyanok, akik alkalmanként váltogatják is, pl. a tojással kapcsolatban már legalább 3-4 váltásra emlékszem, hogy épp egészséges vagy egészségtelen.
Persze mindig vannak szakértők, akik tudják az aktuális tutit :) -
uwu420 #108128 LOL van akinek ez még új a XXI században? -
XDDD Mi van? A risz meg tészta meg krumpli EGÉSZSÉGTELEN? Aszta. Az komoly. Vannak gondok.
-
ja és ha a pizzát nem tésztára rakják, meg szósz nélkül, csak a zöldség akkor tök egészséges 
de te akkor nem gyrost eszel, hanem cézár salátát öntet nélkül... -
Gyros, ha szárnyasból van és csak salátát+zöldséget eszel hozzá, tehát sem pitát, sem krumplit/tésztát meg ilyeneket, akkor alapvetően egészséges, pláne öntet nélkül.
A kínai húzósabb, mert ők mindent imádnak bundázni, meg rizst/üvegtésztét zabálnak, de azé azokból is össze lehet állítani rizs/tészta mentes cuccot. -
Nem szoktak figyelni rá. Igazából ha telne rá akkor egész nap kínait meg gyrost ennék :D -
van másik megoldás: én úgy főzök, mint jómagam, és erre senki nem panaszkodott még. ezt kihagytad a lehetőségekből.
-
KaBuTo666 #108122 Van egy mondás:
"Régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk. Ma úgy isznak, mint az apjuk."
Természetesen vannak kivételek. :D -

-
Olyat eszek ami megfizethető és szeretem is.Zöldségből a paprikát gyakrabban(kápia,kalifornia),szezonjában a paradicsomot eszem.Gyümölcsből főleg narancs vagy mandarin.Krumplit sokat,sülve,főve eszek,tésztát minden mennyiségben,főzeléket lusta vagyok csinálni.Melóban leggyakrabban kolbászt vagy fehérjének túrós tejfölt eszek.Lángost,hamburgert,pizzát meg nem vetem,csak néha sajnálom rájuk a pénzt. -
nem, de jól rendelek... azt hiszed, elveszek a konyhában? -
lol -
kamionosjoe #108117 De te szeretsz főzni, hátakkor hát főzz nekem valamit cica. :D
Nem gondolod, hogy szép pár lenne belőlünk?
-
KaBuTo666 #108116 remélem tanulod már a főzést! -
így jár aki lusta főzni. én a házikosztot szeretem jobban:D -
kamionosjoe #108114 Én hiszek benne, hogy egészségesek az egészségtelennek mondott ételek is.
Kb. 5 éve gyors ételeket eszek csak és semmi bajom, sőt nagyon jó kondiban vagyok. Persze eszek gyümölcsöket is meg néha rendes főtt ételeket is. -
nálunk is van egy hasonló kisbolt, minden reggel onnan hozunk friss finomságokat, remélem sokáig itt lesznek még, mert nagyon korrekt is hely :) -
Itt Sopronban minden második helyen lehet kapni a cuccaikat szerencsére :) -
magyar családellátó -
A Cserpes tényleg jóval jobb az átlagnál, de azon kívül hogy viszonylag drága, én még csak egy helyen találkoztam vele, ahol egyébként is a legdrágább szinte minden. -
Igen, azok jók. -
Én nemrégiben a Spar majonézt fedeztem fel. Régen csak Budget volt, az nagyon ratyi, de egy ideje megjelent a Spar márkajelzésű is. Ha akcióban veszem, nem is túl drága, és baromi jó. Megnéztem, gyártja: Univer Magyarország... Gyakorlatilag teljesen ugyanaz, mint az Univer, csak ugye az baromi drága.
Mikor diákmunkás voltam itt a helyi tejüzemben, láttam, hogy megy ez. Full ugyanazt a vajkrémet töltötték bele az Aro-s, a CB-s, a Mizo-s stb. flakonba. Csak ugye az áruk nagyon nem egyforma a boltban... -
én a penny marketes sissy tejtermékeket szeretem nagyon, a joghurtjuk, tejük a legjobb, csak olyat szoktam venni. -
Ó, Sparban sok minőségi élelmiszer van, sokuk gyakran német eleve (és ennek megfelelően nem az alja). Sőt a saját márkájuk is mind jóakféle (pl. a dobozos sajtjuk igen fáin). No nem is túl olcsók, de van amiben még árban is tudnak versenyezni. -
Multiban is lehet ugyanúgy minőségi élelmiszert is venni, meg gagyit is. A baj sajnos az, h sok ember hiába tudja, h az gagyi amit vesz, nincs pénze a minőségibbre, mert drága... Néha azonban olcsón is lehet jó minőséget venni, csak ez sok tapasztalgatással jár.
Itt pl. a Sparban a sima félbarna kenyér (1 kilós) 199 Ft (!!), és nagyon finom. Sokkal jobb, mint a kis pékségekben, ahol ráadásul nagyon drága is. -
És tényleg :DDD
Jó cikk a témában..
Aki lusta elolvasni, az idevágó rész:
"Cserpes azt is elmondja, hogy semmi baja a multikkal, ezek általában "nagyon jól felépített és fontos cégek", viszont a működési modelljük sok gyártót rossz irányba visz. "Olyan termékeket kell nekik gyártani, amit az ő rendszerük kezelni tud. Meg kell növelni a szavatosságot, az állékonyságot és az árban is jónak kell lenni, hogy a multi hatalmas költségei beleférjenek. Egy normális termék minősége és ára ezt így együtt nem bírja el. De nem hibáztatom őket, ez egy ilyen üzleti modell, ők így tudnak működni. Nekik nagyon sokat kell eladni" - magyarázza." -
Kis hazánkban a "multi" szó lassan a patás ördög szinonímája lett... -
nemrég nyílt nálunk egy pékség, ott sütnek mindent helyben stb stb. az egy dolok, hogy kiváló termékeik vannak (olcsón), a pizzán feltét van, a süteményben töltelék, nem csak a helye stb. de lehet ott venni tejet is, ami nem "multis", és érdekes, hogy a páromnak pl ettől a tejtől nincs baja. nem megy a hasa stb. ha megiszik egy kevés "multis" tejet, utána hasmenés...na szval ja... :) -
Én mondjuk leszarom, ha olyanom van betolok egy kibaszott löncskonzervet vacsira :DDDD -
Simán el lehet kerülni a kemikáliákat, nagyrészt. Ne vásárolj multinál. Nekik minden termékkel szemben eltarthatósági (többek között) kritériumaik vannak, aminek meg kell felelni. Egy házi tejet nem fognak árulni, mert 2 és fél nap után megmurnyad. Ugyan ez vonatkozik sok másra is.
Húst hentesnél, zöldséget zöldségesnél, tejterméket kisboltban (cserpes cuccok pl). -
Az emberek nagy részének te magyarázhatsz bármit, akkor is hülye marad. Nem véletlen van annyi balfasz konteóhívő. N+1 pénzes, de mégis idióta fizet ki komoly pénzt orrszarvú tülkéből készült "gyógyszerért", meg más marhaságért. -
Kérdés, hogy ezért ki a hibás? A tájékozatlanság nem bűn, a tájékoztatás hiánya viszont hiba. Tudatosítani kellene az emberekben, hogy nem mind méreg, ami E. Voltak régebben ilyen plakátok.
(azt hiszem amúgy csak az E-t nem lehet feltüntetni már egy ideje, pontosan azok miatt, akik telenyomták az emberek agyát a hibás ismeretekkel) -
Jah, ott van pl. az a csúnya ronda E 300 is. :D
Amúgy azért sokszor tényleg nem tüntetik fel az E kód mellé, h az valójában milyen anyag. Így meg sokkal ijesztőbbnek hat egy átlag vásárló számára. -
sokak úgy rettegnek az E számoktól mintha az valami halálos méreg lenne mind :\ "nem veszek olyat, amiben 5-nél több E van..." hát ne vegyél :D -
Csak ismerni kellene a számozási elvet, és nem lenne "egy kalap alatt" - egyszerűen kell egy megoldás arra, hogy ne kelljen egy dobozon az EU 23 hivatalos nyelvén feltüntetni, hogy karamell, tejsav vagy nátrium-etil-parahidroxibenzoát. Elég a számot feltüntetni, és a fő forgalmazási terület 1-2-3 nyelvét. -
A sok E-nek a fele természetes anyag és semmi bajod nem lesz tőle csak egy kalap alá vették a többi mű szarsággal. -
tényleg ilyen sokan esznek össze-vissza minden sz@rt? mondjuk az biztató, hogy összességében majdnem ugyanennyien válogatják meg valamilyen formában a dolgokat :)
én csak azt sajnálom, hogy úgy igazán "egészséges" ma már nincs, inkább csak olyan, amiben kevesebb a sok E-s dolog mint az átlag kajában/innivalóban... persze ez csak egy kis része a dolognak, de hosszútávon akár több évet is jelenthet, hogy mit és mit nem fogyasztunk... -
Fbn Lx #108092 a harmadik paragrafusod olvasása közben összeszorultak a fogaim és az arcom grimaszba torzult