127612
  • HTS s3rg1nh00
    +1
    de hozzátenném,hogy a világon semmi baj az étkezésemmel,néha egy kis plusz kalcium kell.
  • Motoroj
    Hát körülbelül.

Lacee86: Igazából nem is nagyon tudom már, milyen a mekis. Talán tíz éve ettem ott utoljára sajtburgert.
  • clio1616v
    részletekbe menően figyelek az étkezésemre

evés előtt és után mérem a vércukorszintemet (4,5 mmol/l és 8 mmol/l közötti értéken kell tartanom)

kerülöm a zsíros ételeket az olajban sült húsokat, alacsony szinten tartom a Nátrium fogyasztást és teljesen mellőzöm a magas glikémiás indexű ételeket

a magas rost tartalmú szénhidrátokat részesítem előnybe és a színtiszta sertéssonkát, csirkemellet és halakat fogyasztok kizárólag
  • Lacee86
    A normális hamburger nem is. Végül is zsemle, hús, zöldségek. De a mekis és társai tele vannak nyomatva mindenféle szarral, ízfokozó stb.
  • Zoli007

• Motoroj
    Nem nagyon szoktam, mindig azt eszem, amit adnak, meg aminek szezonja van.

Ha nincs más, vagy sietek, akkor hamburgert veszek, ami amúgy szerintem nem is egészségtelen.
  • Molnibalage
    Lehet, hogy egyáltalán nem volt szükséged rá. Az én térdem alatt is fájt valami, mint állat. Pihentethettem ahogy akartam, nem javult. Fizio sem ért volna semmit, mert gyulladás volt. Antibio simán helyretette...
  • Roger6
    A fizioterápia (mint említették) nem mindenkinek, és nem mindenre jó. Neked nem használt, de több ismerősömnek igen (szintén térd sérüléssel). Azért az orvostudomány nem olyan egyszerű ám, mint ahogy azt te képzeled.
  • Blum
    10 rublika volt feltuntetve,abbol 5-ot kaptam. Lehet,hogy a masik 5 kellett volna?
  • Lacee86
    Én is fogytam már így. :)
  • Molnibalage
    Pedig az nem humbug. Legfeljebb azt jelenti, hogy neked nem a jó terápiát írták fel. Egy aszpirin sem gyógyit rákot, de attól függetlenül fejfájásra príma az emberek nagy részének...
  • MR ME
    leszarom
    amit megkívánok azt megeszem, nem foglalkozom ilyen "hülyeségekkel"
  • Blum
    Az en favoritom a fizioterapia.

Volt egy durva terdserulesem evekkel ezelott,nem akartak megmuteni de anelkul meg nem akart gyogyulni. Vegso ketsegbeesesukben elkuldtek erre a szarra,hogy majd az jo lesz. 20 alkalom volt,szart sem ert. Ennek mostmar 2 eve,azota elkezdett magatol helyrejonni. Arrol nem beszelve,hogy meg a terapia folyaman felhasznalt 2000Ft-os specko zselet is nekem kellett megvenni,ami kb. 5 alkalomra volt eleg.

Aztan most decemberben volt egy urolgiai mutetem,el is basztak mert megegyszer felkene tarni,mondvan hogy egy heg nyom egy ideget. Nem tarjak fel (max. majd nyaron),elkuldtek fizioterapiara. Nagy lofaszt megyek en ilyen hulyesegre. Konyharuhaba csomagolt fagyasztott majkremmel a tokomon alszok el aztan kesz.

Ezt a fizioterapiat szerintem azert talaltak ki,hogy amikor az orvosnak mar nincs otlete mit kene csinalni egyszeruen kiirja erre a baromsagra. Aztan ha idokozben tenyleg helyrejon a paciens,akkor a doki meg a terapia a kiraly.

A masik kedvencem az energia piramis/spiral...c'mon.
  • bardocz
    Kedvenceim a lugositok. Vegyen gyorsan levegot, es majd lugosodik a vere. Meg elajul.
  • Lantee
    Eszem mindent, amit szeretek. Reggel-este csúszik gyümölcs, arra mondjuk odafigyelek, illetve nem szeretem a sózott szir-szarokat (csipsz, ropi, szotyi, stb.)
  • Broafka
    gúnyolódhatsz, de amúgy így van. Reggelente szoktunk csicseriborsó krémet enni, és ha az ember megnézi, még abban is van (természetesen) tartósítószer. De persze ezeket nem lehet elkerülni, és normális hogy ennyi kemikáliát még beviszünk a szervezetünkbe, de tény, hogy télen paradicsomot tényleg nem kéne enni, mert az valahogy nem természetes
  • Fbn Lx
    arra figyelek, hogy elég húst egyek, hogy legyen értelme az ewdzéseimnek
    egyébként kb. azt eszek amit akarok, sok süteményt, mignont, fornettit tolok, vagy csokit ha épp megkívánom, de én lemozgom ezeket
  • tigeroo
    hátcicc :P
  • Dzsini
    Zacher :) Bevallottan csokifüggő ő is.
  • Molnibalage
    Valami eszméletlen agymosás zajlik kaja fronton. Mikor ilyeneket hallok, hogy méregtelenítés, meg "kárt okoz", akkor Zacher Gáborral együtt röhgök. Miféle kárt tesz egy hús, ha nem vagy rá allergiás és nem tömöd kétpofára...?

Az ember "evolúciós katapultja" az volt, hogy a húsfogyasztást összekötötte annak megsütésével. Ezzel minimális rágással és könnyebb emésztéssel brutálisan sok energiához volt képes jutni. Na, ekkora "kárt" okzot a húsfogyasztás...
  • videobaby
    zabos leszel:P
  • tigeroo
    joghurt + zab

heti fél kilót simán elfogyasztok belőle, reggel/este kiváló (vagy tejjel-vízzel még) :)
  • videobaby
    ugyehogyugye. erről van szó:)
  • Dzsini
    Minden időszaknak megvannak a "klasszikus" zöldségei, gyümölcsei :) Persze, ma már mindig kapni mindent, de azért az tényleg nem ugyanaz (arról nem beszélve, hogy esetleg a világ túlsó végéről utazott ide).
  • Molnibalage
    Még akkor sem nagyon, mert attól még érheti szennyeződés és ártalom azt is n+1 forrásból.
  • tigeroo
    igyekszem hogy néha becsússzon 1-2 egészségtelenebb étel is. mértékkel mindent lehet
  • pxxl
    vagy a paradicsommal :D az még jobb ötlet :P
  • Roger6
    A te elméleted szerint nincs egyetlen egészséges étel sem. Nagyon jó. Reggelire meg natúr joghurt + zabpehely (nem kukoricapehely), próbáld ki a paradicsom helyett. Egy ötlet.
  • Broafka
    pont azért próbálunk enni paradicsomot, hogy lédús legyen :) Amúgy érdekes, sose szoktunk, idén valahogy kellett... de elég lehangoló volt.
  • Molnibalage
    Tavaly úgy fogytam majdnem 10 kilót, hogy szimplán többet mozogtam. Ugyanúgy ettem sütit, toltam le a sört, stb.
  • Lacee86
    Ha valaki nem zabálja agyon magát, és azért mindenféle élelmiszerből eszik, viszonylag változatosan (tehát nem marad ki zöldség, gyümölcs, gabonaféle, fehér hús stb. sem), akkor nem lehet különösebb gond. Kétlem, h egy jó kis hazai rántott hús olyan nagy kárt tenne... Részemről utálom ezt a túlerőltetett update majmolást. Süti, édesség stb. is hozzátartozik az étrendhez, h élvezzük is, amit eszünk, ne csak vmi gépies energiabevitel legyen. Csak mindenből tudni kell mértéket tartani.
  • Dzsini
    Február végén paradicsomot szárítva, püré állapotban egyél, elvétve van melegházi paradicsom a tél közepén, az is aranyárban, és napsütést csak képen látott. Persze, hogy más lesz az íze és az állaga.
  • Broafka
    ne hidd, hogy a felvágott elkerülésével ki tudod kerülni a kemikáliákat. Pont azt néztem, hogy baromira nem tud az ember egészségesen táplálkozni (hacsak nem tanyán van, és ő neveli, termeszti a kajáját). Én is figyelek rá, hogy mit eszek, de pl egy reggelinél eszek egy paradicsomot (Sparos) és azt érzem, hogy kásás, meg fura kesernyés íze van... hát biztos tele van nyomva az is vegyszerrel, pedig csak egy nyamvadt paradicsomról beszélünk :S
    A csirke, sertés, marha, ugyanúgy be lehetnek vegyszerezve. De hát... ez van
  • Freeda Krueger
    Nem szoktam figyelni.
  • Roger6
    Abszolút figyelek, mindenre. Persze néha becsúszik egy-két "szemét" kaja, de az esetek túlnyomó többségében reggel főzök-sütök magamnak húst, zöldség párolás, stb. A konzerv meg felvágott meg hasonló szemetet messzire elkerülöm, ahogy a cukros löttyöket is. A vicc az, hogy egy kiló csirkemell egy középárkategóriás felvágott árában van, persze a húst el kell készíteni. Így számomra egyértelmű, hogy nem felvágottat veszek.
  • Blum
    Nem szoktam rá figyelni. Amit szeretek, azt eszem, függetlenül attól, hogy egészséges-e.
  • videobaby
    azt eszem amihez kedvem van. főzök-sütök eleget, ha épp olyanom van, veszek manhattan burgerben, kínaiban, akárhol amit megkívánok. szóval nem nézem mire mondják az okosok, hogy egészséges. nekem az az egészséges, amit jóízűen eszek meg. más ne döntse el helyettem mit szeressek, mit kellene. 1 dologra figyelek, arra, hogy sosem eszem egyszerre sokat.
  • Zoli007
    Rohadtul nem. Csak arra figyelek, hogy ne egyek sokat.
  • Molnibalage
    Nem nagyon. Csak arra, hogy ne zabáljak féktelenül és ne legyen "csak hús". Kb. ennyi.
  • Sir Quno Jedi
    Abszolúte. Zöldség, gyümölcs fehér színhúsok, sovány tejtermékek.