127612
-
Egen, sajnos az izmok épülnek le elsőre, ez sajnos tény (többször megéltem ezt). Node vajon mennyi az a zsírbevitel, amivel megakadályozhatjuk ezt, de ugyanakkor még nem növeljük a testsúlyt, hanem folyamatosan csökkentjük?! -
XDDDD
Kiemelem a lényeget a saját irományodból: ATP-t nem csak a szénhidrátok lebontása --> ergó a szénhidrát energia. Jézusom baszki... -
Fbn Lx #108169 Nem a szénhidrát ad energiát az izomnak, hanem az ATP.
a biomolekulák lebontása során a szervezetedben intermedierek, ATP, széndioxid és víz keletkezik. ATP-t nem csak a szénhidrátok lebontása, hanem a fehérjéké és a lipideké is eredményez. Tulajdonképpen 1 gramm fehérje ugyanúgy 4.1 kcal energiát szolgáltat, mint egy gramm szénhidrát, 1 gramm zsír pedig ilyen 9.3 kerül azt hiszem. Egyetlen szerv van, ami a glükózt közvetlenül használja fel a működéséhez, az agy.
Akkor felmerül a kérdés, hogy pl. éjszaka, amikor nem viszünk be szénhidrátot, hogyan működik az agy, miért nem esünk kómába.
A szervezet a glükózszükséglet teljes fedezésére képes, egyrészt a glükoneogenezis által, ahol glükózt a fehérjék és lipidek közti termékeiből szintetizálsz, másrészt a glükogenolízissel, a máj glikogénjéből szakadnak le glükózegységek a láncvégről.
Mellesleg elfelejtik sokan, hogy szénhidrát nem csak gabonában, hanem a gyümölcsökben, és kis mennyiségben sok zöldségben is előfordul.
Az energiaigény fedezése pusztán zsírból és fehérjéből abszolút lehetséges. Különösen beválhat sokaknál a megemelt zsírbevitel. Ha sokat szalonnázol, felpörög a ketolízis. alapesetben az éhezés során a glikogéntartalék elfogyása után a szervezet elsősorban izomfehérjéinek lebontásából fedezi az energiaigényt, és csak másodsorban zsírból, ezért olyan nehéz éhezéssel lefogyni, viszont annál könnyebb gyengülni. a zsírbevitel fokozásával a szervezet sokkal inkább hajlandó lesz energianyerés céljából a saját zsírtartalékaihoz hozzányúlni. ez az elmélet egy része a szénhidrátszegény/szénhidrátmentes diéták mögött. -
Fbn Lx #108168 a bantu négernek barna a bőre, tehát meglepően sok melaninnal rendelkezik hozzád képest. a melanin kiszűri az uv-sugárzást.
a fehér bőr adaptáció, a kevesebb napsütéses órához alkalmazkodva az északra vándorló ember ledobta a bőrszínét, hogy elegendő uv fény érje, ami a koleszterol szteránvázának egyik gyűrűjét lehasítva D-vitamint képez.
egyébként érdekesség, hogy pont a négerek hajlamosabbak a bőrrák minden formájára.
van egy olyan nézet, miszerint a D-vitaminhiány, azaz a túl kevés napon töltött idő hozzájárulhat a bőrrák kialakulásához. ez különösen sújthatja a kevésbé meleg égövekben élő négereket, mivel ők alapból túl hatékonyan szűrik az uv-t az északi féltekés élethez. én hajlok erre a nézetre, de persze nem vagyok szakértő. -
KaBuTo666 #108167 Mivel savas voltam, a vérkeringésem lassú volt és a vörösvérsejtek egymásra tapadtak mint te rám ma este. Vettek tőlem vért, mikroszkóp alá tették majd kivetítették nagy felbontásban, mindent láttam. Lúgosítást ajánlottak, de lehet savtalanításnak is hívni, megint attól függ ki mit hogyan értelmez. Elvégeztem a kúrát, megint vért vettek, és szembetűnő volt a különbség. A vörösvérsejtek szépen rendezetten voltak egymás mellett-között, egy se volt a másikhoz tapadva. Nem tudok részletesebben kitérni, de a lúgosítás kúra közben és után egyértelműen jobb lett a közérzetem, fáradtság és candida is volt a tünetek között. Lehet nem jól fogalmaztam, nem vagyok orvostanhallgató se internet kocka de arra akartam kitérni, hogy nálam a lúgosítás bevált. De majd megnézem ezt a videót is hogy képben legyek. -
Hát arra, hogy a vér lúgosodik, nem tudok mást írni, ha egy tizedet eltolódik a ph-ja már rég halott vagy. -
#108162 - ja, ez erre válasz. -
Teljesen mindegy mit írsz, ez lett volna a válasza, troll mode on van nála ma úgy látom.
-
:ASDDASASDASD
Inkább erre nem mondok semmit, lúgosíts :DDD -
KaBuTo666 #108162 A vér. Mi más? A farkam? A heréim? -
inkább hogy mennyire hasznos -
De mid van elsavasodva? A szervezet elég nagy ahhoz, hogy nyugodtan pontosíts. -
mondjuk erről már hallottam, meghogy a szervezet kivonja a csontokból a foszfort hogy kicsit kompenzáljon a savasságon, a kalciumot pedig kipisilik, és azért van ennyi csontritkult ember manapság meg blablah... kitudja már hogy mivan:D -
KaBuTo666 #108158 Szerintem mi nem egy dologra gondolunk.
A szervezetem nagyon el volt savasodva, így vissza kellett állítani a sav bázis egyensúlyomat, amit lúgosítással kell megoldani. Nem kell túlbonyolítani a dolgot, megvannak erre a lehetőségek olcsóbbtól a drágábbig, a bevált módszertől a lehúzásig de tény hogy a legtöbb ember el van savasodva mert olyan ételeket és italokat fogyasztunk legfőképp. -
Ne kergesd el, én meg akarom tudni, hogy a szervezetének melyik részét lúgosítja. -
Ugye nem haragszol, ha inkább egy toxikológus véleményére és szaktudására hagyatkozom a témában...? -
na felőlem azt zabáltok ami jólesik, de nem viszek virágot a sírotokra... :D -
Miért, mit lúgosítsz vele? -
KaBuTo666 #108153 A lúgosítás nem divatbaromság. -
ManoNegra #108152 Ez jónak ígérkezik, köszi! Méregkeverő tanfolyam. :D -
Csak érdekes, mert emlegetett itt sokmindenki méreget. A többi videójában szóba kerül a lugosítás meg a többi ma divatot divatbaromság. -
ManoNegra #108150 A lisztben nincs tápérték? -
KaBuTo666 #108149 Mi a lényeg belőle? -
OFF
Ha már szóba kerültek a mérgek.
A többi Zacheres videót is érdemes megnézni.
ON -
Az egészségtelen kajáktól meghalunk, de ha nem ehetjük, akkor érte. Úgyh akkor inkább tőle. xDD -
azért nem ilyen egyszerű a dolog, neki is igaza van.
finomított cukor, finomított liszt, amikben semmi tápérték sincs az bizony semmi másra nem jó csak a vércukrot dobja meg
én igyekszem durumtésztát/tönkölybúzát venni (vagy legalább bekeverni finomliszttel) ha otthon sütögetek-főzök, amúgy énis kerülöm ezeket ha tehetem.
vagy sovány tehéntúró estére, mert lassan felszívódó szénhidrát.
mondjuk a rizsről úgytudom hogy az elég jó szénhidrát szempontból. -
Tehát a rizs, krumpli, tészta azért egészségtelen, mert veszélyes a cukrosokra nézve. Aztán a szénhidrát is rossz mint kiderült, ezért óvni kell a gyermekeket a túlzott szénhidrát beviteltől. A nap pedig azért káros, mert vannak emberek, akik sok időt töltenek napon, és nekik megártott.
Kiemeltem a számomra "fura" dolgokat. Nem véletlenül...
Cukrosnak rossz valóban, de az emberiség túlnyomó része nem cukros, szóval ne őket vegyük alapul, hogy mi egészséges, és mi nem.
A gyermek nem a rizstől fog elhízni (ugyanis egy gyerek szinte örökmozgó, az összetett szénhidrátot simán lemozogja), hanem attól, hogy: "segíts apának kisfiam, kapsz egy csokit, fagyit, cukrot stb."
Igen, aki meg napi 5 órát napozik, annak valóban káros a nap. De ezek ellen lehet tenni bármikor.
Nem tudom, észrevetted-e, hogy mire akartam kilyukadni ezzel. Sétálni baromi egészséges, csak nem kén bányászat közben. -
kamionosjoe #108144 Ezt magyarázd el egy bantu négernek is. :D -
uwu420 #108143 Asszem ebbe még több az igazság. Én azért írtam, mert az egészség manapság nagyjából azt jelenti, hogy nem vagy dagadt, ezért minden szénhidrát egészségtelen. -
Hozzánk rendszeresen jön a melanómaszűrés, én nem igazán szorulok rá, de pl. aki sokat szolizott, napozott, vagy napon sportolt, pl. kenuzott (ráadásul ez utóbbi hölgy kollega) az igen. Merthogy a nap veszélyes ránk nézve. Nyilván szükség van rá a "D" vitamin miatt stb., de csak óvatosan lehet adagolni. -
Természetesen sokféle szénhidrát van, különböző felszívódási arányokkal, de alapvetően jó taktika már kiskortól óvni a gyermekeket is a túlzott szénhidrát fogyasztástól. Őseink nem jutottak ilyen mennyiségben tisztán az anyaghoz, érthető okokból. Nyilván nem is voltak ilyen probémáik, mint nekünk. Koncentrált formában veszélyes. -
Ok, most már értem a gondolkodásmeneted. -
A napsugárzás mondjuk mindenki számára káros mostanság, mert nincs elegendő szűrése. -
a cukorral amúgy is csak a gond van :) -
Tehát ha egy cukrosnak méreg, akkor egészségtelen az egészségesek számára is. Mint ha valaki napallergiás, akkor az egészségtelen másoknak is. Azt megkérdezhetném, a szénhidrát mióta egészségtelen? Mondjuk akkor az összes sportoló tehát egészségtelenül étkezik, ugyanis a szénhidrát ad energiát az izomnak. Értem. Azt hiszem nincs több kérdésem, tisztelt bíró úr.
Azt kéne ugye felfogni, hogy az összetett és egyszerű szénhidrát között baszott nagy különbség van. Cukor egyszerű, rizs összetett. És szénhidrátra bizony szükséged van akkor is, ha a gép előtt ülsz, és nem csoki formájában, stb. -
na azt utálom :D
egyedül a görög(ös) hamburgerben eszem meg ( joghurtos alap, olivabogyó, feta sajt blabla meg a husi ofkorz) -
Csípős szószt azt kérhetsz bele. A másik, a joghurtos a gáz. Bár azt is lehet soványra készíteni (én sajnos imádom a joghurtszószt, de nem szabad). -
Főleg úgy, hogy a valódi Cézár saláta nem találkozott csirkehússal (ha a tojást nem vesszük annak :) ) -
hát a zöldség+csirke filé az már nagyrészt az :D
pedig a gyros az pitában jó, mikor tocsog az extra csípős szószban, és folyik szét...áhhh kész vagyok hol egy gyrosos a közelben :D -
Gyrost sok helyen (pl. Star Kebab) lehet salátakörettel kérni és eleve csirkéből, vagy borjúból kérheted. Namost ha az neked cézársali, ám legyen.