127612
-
Boldog nőnapot, Videobabynek és az összes csajnak, aki esetleg még itt kószál! :) -
Vitatkoznék. Cigánnyal nem lehet jóban lenni. Apám megpróbálta.
Mindig feszegetik a határokat, nem tisztelnek sem embert, sem istent.
Ahogy apám esetében is történt, elbeszélgetett velük, segített nekik, támogatta őket ... tisztességesnek "tűntek" (és nem az a csóró fajta) ... aztán durván meglopták és hátba támadták.
Na nem a szó átvitt értelmében, hanem szó szerint.
És hogy legyen egy kis comming out is: Bevallom, utóítéletes vagyok.
-
ajjaj cigóval nem jó rosszban lenni mert jön a fámíliá... -
panelban , mikor ovis voltam, felettünk mindig zongoráztak csendespihenőnél 
azóta nem alszom sokat -.- :D
az ottaniakat nem is ismertem, kicsi voltam.
itt mégrosszabb :D
vagy 1 cigó, akivel régen jóban voltunk, aztán összevesztünk és megy a kölcsönös szopatás kb, a másik szomszéddal most békülőben vagyunk, a szembeszomszédba meg a kutyánk jár át, így kicsit bosszúsak, de jófejek.
Az egyikkel kezet fogok néha és köszönök, a szembeszomszédot csak anyumék ismerik, a másiknak meg nem köszönünk :D -
Freeda Krueger #108207 Csak köszönés,minimális kommunikáció. -
Otthon egyik szomszédom nagyszülők, így természetesen családias a hangulat. Többi szomszéddal csak köszönés, meg a pár mondatos szokásos körök(hogymegyasuli, jólvagy?). Egyetem albérletben panelba nem ismerem a szomszédokat, akivel találkozok a lépcsőházba köszönök és kész. Egy mellettem lako középkoru hölgy akivel néha beszélek pár szót. -
Blum #108205 1 kivetelevel igen.
Felettunk lako gyokerrel nem igazan jovunk ki. Finoman fogalmazva: nem igazan tartja be a tarsashazi elet iratlan torvenyeit. -
Koppixer #108204 Jóban vagyok velük, velem csalják a férjüket a szomszédasszonyok. Az urak még nem jöttek rá, úgyhogy velük is jóban vagyok. De a szomszéd kankutyák nem szeretnek, mindig megugatnak. Tudnak valamit. -
KaBuTo666 #108203 A jobb oldali szomszéddal különleges viszonyt ápolok.
Megengedem, hogy a sportmotorom hangját hallgassa pár percig akár reggel, akár délután, akár este...ebből még nem volt gond, ám van egy rossz szokásom, azaz hangosan hallgatom a zenét olykor-olykor. Ezért már kihívta rám a rendőrséget (ami kb. 50 méterre van tőlem), csak nem volt ilyen egyszerűd a dolog, mivel a hangos zenétől nem hallottam hogy csengettek a rendőrök.
Ő cserébe minden reggel, inkább hajnalban szépen kiáll a garázsból az autójával, az autó hangja egyenlő a sírással, a kapcsolós felnyíló garázsajtó meg nyikorog mint a kurvaélet. Mellesleg vágja a fát, kopácsol, szerel, zúz, tör, dobál a kertjében.
Szóval kölcsönös a viszony. -
Érdekes mód, vidéken panelban laktunk, sosem volt gond.
Mindenki tudta, ismerte az alapszabályt, hogy nem b.szunk ki a másikkal, mert az legalább úgy ki tud bszni velünk.
Nem voltak basszushuszárok, sem fap-fap-fapapucsolók ... na jó, meg ott még parketták voltak letéve, nem ez az új szar laminált (parkettának nem nevezhető, full műanyag felületű) képződmény.
Pesten, teljesen más a helyzet. Ennyi degenerált barmot rég láttam egy rakáson.
Kénytelen voltam felvenni ismét egyetemi időkből rámragadt népnevelői szerepkörömet. Éjfélig nyomatta a basszust? OK, én meg reggel 6-kor. No meg a fogom a szekrényt és azzal kopogok át is kissé ijesztő lehetett a kis lázongó tininek.
A jószóból ugyebár semmit sem ért. Én meg azt nem értem, hogy hova tűntek a mindenért hőbörgő nyugdíjasok?
Ezek már ilyen liberálnyugdíjasok ? Ők nem szólnak, szépen csendben tűrnek, vagy még titkon örülnek is neki, hogy nekik ugyan szar, de milyen szar lehet a másik szomszédnak, aki reggel munkába megy.
Szóval egyes szomszédokat ismerek, beszélgetünk, másoknak meg köszönni sem vagyok hajlandó. Na nem mintha ők köszönnének ...
-
5.en lakom, 7. emeleten a nyugger házaspár közül valamelyik folyton elalszik a kádban folyó víz mellett, tavaj 2x áztattak el minket is...
felsőszomszéd aranyos néni, de ő mindig kattogtatja a varrógépét (azt az nagy bőröndnagyságút)
a többit meg nem hallom tennivenni, leszarom -
Jó szomszédi iszony. :D -
Nincsenek szomszédaim, a pusztán élek. -
az :D
Panelban meg a hülye picsa Kati nénit utáltam, a felső szomszédunkat. Az hajnali 4-5kor már magassarkúban rohangált otthon a járólapon. Ja és vagy 3x eláztatott miket -.- -
Minő családias környezet
-
egyik szomszéd simán paraszt, nagyképű fasz, akinek joga van átjönni és kivágni egy fát, mert neki az nem tetszett ott, hogy átlógott... (nem a mi telkünk, csak a másik fele...hosszú)
a másik oldalon simán bunkó a vén fasz. az anyjával él, mert nincs senki aki megmaradna mellette, mindezt kb 60 évesen
a harmadikat meg szívbaj nélkül agyonverném. egyszer úgyis átjön, akkor szó nélkül pofán baszom, az tuti.
szal ja megvagyunk :) -
Felső két szomszéddal (panel) minden nap dumálok, van kulcsuk is hozzám, vannak közös programok. A többit csak futólag ismerem. -
Társasházi lakásban lakom, így ha a közvetlen ajtószomszédot nézem, akkor igen, jóban. Na nem vagyunk összejárósak, de ebben-abban segítünk egymásnak, ha úgy van. Ráadásul a házaspárból a csaj munkatársam is. :) -
Nem ismerem őket. -
Köszönés egy - két szóváltás -
ha csak simán szembejönne az utcán, nagy részüket nem ismerném fel. -
Ja, nem beszélek velük és nem is közösködöm, ergó jóban vagyunk. Én azokat szeretem, akik békénhagynak és a saját dolgukkal törődnek, így a szomszédoktól is ezt várom el, cserébe én is élni hagyom őket. ÉN ezt tartom igazi "szimbiózisnak". :DDDD -
Ritkán találkozok velük. A viszony jó, semmi különös. -
szüleim jóban vannak velük, én csak köszönök azt jónapot -
Szavazó roBOT #108187 Mennyire figyelsz az étrendedre? ==>> Jóban vagy a szomszédaiddal? -
Mivel az izom terhelésnél felveszi azt a szénhidrátot, így a sportoló gyorsan ledolgozza a felesleget a vérből. DE attól nyilván addig még inzulincsúcsa lesz, hogy ne murdeljen meg, ahogy tanult kollegám említette elébb. -
Az izom és a bőr, amit bár nem szoktunk szervnek nevezni, aztán néha mégis :D -
Kezdjük talán ott, hogy én már láttam cukorbeteg (él)sportolót, és testépítőt is.
A bevitelnél pedig nem a kalóriával, a cukormennyiséggel van a baj. Mint sokmindennél, gyógyszernél is, kis mennyiségben használ, nagy mennyiségben MÉREG (lásd kígyóméreg).
A hirtelen bevitt sok cukor INZULINCSÚCSOT eredményez.
A többi pedig, ahogy leírtam, hogy az inzulincsúcsok hogyan vezetnek inzulin rezisztenciához, és az továbbá inzulinfüggő cukorbetegséghez.
Egyszerű ez ám, mint a faék. -
mégsem hallod sehonnan, hogy vizet aztán ne igyál!
Tiltakozás a Dihidrogén-monoxid ellen -
KaBuTo666 #108182 Sokat? Nézzünk egy profi testépítőt...7-8 ezer kalóriát eszik, gondolhatod mi szénhidrát mennyiséget vesz be napi szinten és ezek közül egyik se cukorbeteg, egyszerű példa volt. :D -
Azt megkérdezhetem, hogy hány sportoló lett cukros tőle?
Meg ilyen eseteket mondasz, hogy kómát okozhat... Bazmeg... Ez kb. az a szint, hogy azért veszélyes a nap, mert ha bebaszva alszol 12 órát a tűző napon, akkor frankón bajod lesz. Tudsz vízmérgezést is kapni, ha megiszol pár liter vizet, mégsem hallod sehonnan, hogy vizet aztán ne igyál! Azt tudod, hogy milyen mértékekről beszélsz? Nem attól lesz bajod, ha naponta megeszel pár gr rizst, vagy összetett szénhidrátot, hanem attól, ha a mekiben nyomatsz egy kaját, kólával, aztán elmész sütizni, este meg chips-et zabálsz a Columbo közben. Meg persze a reggelit hagyd ki, mert hát a kv cigi fontosabb, nem beszélve arról, hogy nem is mozogsz. --> Na EZ a veszélyes, nem az összetett szénhidrát. -
A 10 millió politikus, sportszakértő, közlekedési guru, szociológus mellé fel lehetne venni közös szakmának a dietetikust is :) -
Fbn Lx #108179 mondjuk az izmot nem szoktuk szervnek nevezni, az egy szövettípus.
de egyébként hülyeséget mondtam azzal a mondattal valóban, szóval az agy az, aminek bár folyamatos a glükózszükséglete, mégsem rendelkezik tartalékkal, míg az izmoknak van saját glikogéntartaléka, összesen 100g körül. Így tehát az agy abszolút a vércukorra van utalva, ha az leesik, akkor jön az, hogy nem fog az agyad, elálmosodsz, szélsőséges esetben kómába esel. Szóval, ha a vércukorszint normális értéken tartása nem lenne lehetséges zsírsavakon és aminosavakon keresztüli glükózszintézissel, akkor pl. néhány napnyi böjt után kikapcsolna az agyad. Így tehát az izom saját tartalékának köszönhetően hamarabb aludnál el ha a szénhidráthiány problémát okozna, mint hogy ne bírj tovább edzeni. de ez persze nem áll fenn.
kivéve néhány embernél: van egy olyan ritka genetikai betegség, amitől szenvedők képtelenek a glükoneogenezisre, így ők egy hosszabb éjszakai alvás során kómába esnek - időközönként fel kell ébredniük, hogy magukhoz vegyenek egy kis szénhidrátot. -
Lúgosításra a legegyszerűbb módszer a termálvíz (nem ásványvíz, hanem termálvíz).
Minél mélyebbről jön, annál jobb. A felhasználása igen egyszerű ... meg kell inni
Az egyszerű gyomorégéstől (nincs az a gyógyszer, savlekötő illetve savtermelés csökkentő, ami hatásosabb lenne) a teljes szervezet savtalanításáig és mineralizálásáig sok mindenre használható.
Több sportoló (amatőr és profi) állította nekem, hogy ezt tankol, mert jobb az erőnléte, tovább bírja az edzést, ha ezt issza.
-
"Tehát a rizs, krumpli, tészta azért egészségtelen, mert veszélyes a cukrosokra nézve.... Aztán a szénhidrát is rossz mint kiderült, ezért óvni kell a gyermekeket a túlzott szénhidrát beviteltől."
Nem, azért veszélyes, mert cukros leszel tőle, ha sokat eszel belőle.
Amit megeszel, lebontódik és bekerül a véráramba. Ha sok a szénhidrát-cukor benne, akkor megemeli a vércukorszinted.
Namármost a túl magas vércukorszint ugyebár kómát, akár halált is okozhat, tehát a szervezeted (mely okosabb mint te), rögtön nekilát a cukor lebontásához, felhasználásához. Na ehhez a hasnyálmirigyedben lévő sejtek inzulint kezdenek termelni. Minél több a cukor a véredben, annál többet.
Csakhogy a sejtjeid egy idő után már nem reagálnak úgy az inzulinra, kevésbé veszik fel vele a cukrot, rezisztensek, ellenállóak lesznek (2-es típusú diabéteszes leszel).
Megint van egy nagy cukrászdai meneted, jól bezabálsz, ugrik a vércukorszinted ... és már nem elég 20-30-ig felnyomnia a szervezetednek az inzulin értékét (hogy a tizenXre felugrott cukrod 8-10 alá tornássza), már 2-400-ra kell, hogy a cukorszintet a tolerálható alatt tartsa (magyarán hogy ne murdereld meg magad egy nagy édesség zabálással)
Namármost a 10-20x-os inzulin túltermeléshez egy kissé meg kell hajtani magukat azoknak a sejteknek, amik a megterhelés hatására bizony sorra kimúlnak.
Mondjuk idővel megölöd a sejtek felét. A megmaradt fél már nem 10-20x, hanem 20-40x-es túltermelésre lesz serkentve, amitől még többen kimúlnak.
Míg végül már nem marad elég. Na ekkor már szúrnod kell magadba az inzulint, hogy ne pusztulj bele a kajálásba (1-es típusú diabétesz).
Most gondolj bele, ha már a kisgyereket is nyomod tele cukorral, mennyi idős lesz, mire kialakul nála a 2, majd 1-es cukorbetegség ?
"Cukrosnak rossz valóban, de az emberiség túlnyomó része nem cukros, szóval ne őket vegyük alapul, hogy mi egészséges, és mi nem."
Az emberiség nyugati része tart a cukorbetegség felé. Sose látott méreteket ölt. És igen, összefüggés van az elhízás és a cukorbetegség között. Felborul az inzulin-ösztrogén-pajzsmirigy trió egyensúlya. Az országban van talán 3 endokrinológus, aki ért ehhez mellesleg. -
"Egyetlen szerv van, ami a glükózt közvetlenül használja fel a működéséhez, az agy."
Ez utóbbival vitatkoznék, ugyanis még egy van, az izom.
Nagyobb erőfeszítésre (sport) közvetlenül, inzulin felhasználása nélkül képes kivenni a vérből a cukrot és felhasználni, csökkentve ezzel a vércukorszintet (úgy, hogy nem szükséges hozzá megemelni az inzulint).
Inzulin rezisztensek számára ezért is különösen fontos a rendszeres mozgás ... illetve rendszeres étkezés utáni mozgással és fogyással így gyógyítható az inzulin rezisztencia (+kecskeruta) -
Fbn Lx #108175 senki nem mondta, hogy olcsó. ha ezt akarod csinálni, mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod :)
egyelőre nem élek olyan életmódot, hogy ezt toljam, szóval nem tudok neked ilyet összeállítani, de mint mondtam, a környezetemben van egy sportoló, aki ezt éli, majd esetleg megkérdezem, hogy mit eszik és mennyit. annyit tudok egyelőre, hogy sokat szalonnázik, és sok párolt zöldséget tol. -
Fbn Lx #108174 igazából nem hiszem hogy sokaknak van kedve a kalóriaigényét és bevitelét számolgatni, főleg, hogy az alapanyagcsere-igényedet csak becsülni lehet
a kulcs természetesen a testmozgás :D ha rendszeresen edzel, a zsírbeviteleddel nem nyúlhatsz mellé. nekem az edzőm csinálja a paleót, és nem panaszkodik, hogy szénhidrát nélkül ne tudna pörögni két órán keresztül
sőt, jobb kondiban van mint bármelyikünk, és kevesebb a testzsírja úgy értékelem. -
Mondjuk kíváncsi vagyok egy sportolói mintaétrendre tőled, ami tartalmaz 4.000 kcal-t (és akkor még nagyon keveset írtam egy sportolóhoz), és fehérjéből + zsírból viszed be. Hallgatlak. Főleg a zsír része érdekelne, hogy azt miből fedeznéd.
Na, és akkor energia, mert hát lehet ugye fehérjéből is fedezni. Vunderbár. Számoljunk. Egy kg csirkemell 1.490 Ft, ami tartalmaz 240 g fehérjét = 4.1 ckal * 240 = 984 kcal. Tehát 1 kg csirkénél vagyunk, és nincs még 1.000 kcal sem. Hogyan tovább, mennyi szalonnát kéne még bevágnom mellé? -
Fbn Lx #108172 nagyon jól kiemelted a lényeget, ügyes gyerek vagy te (amúgy nem).