127612
  • Molnibalage
    Nem, már csütörtökön sem.
  • Lacee86
    Megkérlek, h a túlzott mértékű trágárkodást mellőzd, mert kénytelen leszek nekiállni törölgetni...
  • Freeda Krueger
    Tegnap is bringáztál?
  • Molnibalage
    Csak gyakorlatilas. Egy bringával közlekedőnek tudnia kell, hogy milyen lesz a köv 12 óra időjárása. Ennyi. Ha én ezt meg tudom tenni, akkor az isten bassza meg, aki utazni indul legyen már 1 perce megnézni, hogy mire számíthat.

Komolyan mondom, hogy eszemfaszom megáll...
  • mrzed001
    Momentán (mint korábban linkeltem is) molni-val értek egyet.
    Egy csapadék radarkép animációt tényleg nem nagy tudomány értelmezni. A műhold már viccesebb, de az se egy nagy valami.
    Ha nagyobb útra készülök első, hogy megnézem ezeket, mert nem lehet az állami és a bulvár hírközlésben bízni (meg hát nem is lehet, hogy bemondják hogy pusztavégére kb 1 óra múlva ér az esőfront, zalazargára meg 2, ubulfalvát meg teljesen kikerüli délről).
  • Lacee86
    Sztem a következő Tomb Raiderben lazán lehetsz a fő karakter, amilyen nagy survivor lehetsz.
  • Molnibalage
    Nem vagyok meteorológus, csak képes vagyok értelmezni a szélirányt és azt, hogy hol van hideg. Ha a lakosság nagy része erre képtelen, akkor baj van. Nagy.

Én TV időjárás jelentést nem láttam cirka 5 éve. Remekül megvagyok nélküle.
  • Lacee86
  • BaliBoy
    Ne haragudj... nem lehet mindenki olyan bölcs és tettre kész meteorológus mint Te.

Nem is értem minek ide időjárás jelentés akár a tv-ben vagy a neten szövegesen leírva. Miért nem basznak mindenki elé térképet felhőcskékkel, hogy "nesze paraszt jósold meg magadnak milyen idő lesz."
  • Molnibalage
    Csak a szélirány, a felhőt és a hőmérsékletet kellett megnézni. Szerdánmég DK felől fújt. Reggel már erős ÉNY-i szél volt és a határtól 50 km-re hó, és mínusz fokok. Innentől fogva nem kell nagy jóstehetség, és ekkor már 1 hete írtak arról, hogy gyün a hideg. Aki ebből nem rakja össze, az magára vessen.
  • BaliBoy
    "...nem közlekedhetnek a nehéz tehergépjárművek március 14-én, csütörtökön 22 órától március 15-én 22 óráig, továbbá március 16-án 22 órától március 17-én vasárnap 22 óráig."

Csüt. este 22 órakor már rég késő volt.
    Egyébként én úgy tudom, hogy már csütörtök reggel nem engedték be a kamionokat az ország területére a várható időjárási viszonyok miatt. Csak a belső stopról mintha elfeledkeztek volna.
  • mrzed001
    Hát igen. Ha csak félig úgy csinálták volna ahogy kell, ahogy gyakorolták, akkor nem lett volna itt semmi gebasz.
    A hal pedig mindig a fejétől bűzlik. Nem megy a hókotrós az M1-re, ha nem kapja parancsba. Nem proaktívkodhat, mert kibsszák (meg a tankolni is kell ám azt az izét).
    A fejesek meg (mint a példa is mutatja): sík hülyék.

Ha jól emlékszem annakidején, amikor össze akarták vonni a vízügyet a katasztrófavédelemmel volt ám rendesen felháborodás a vízügy részéről, lévén ők komoly hozzáértő (szakmai)szervezet (na nem is sűrűn öntik el a folyók a fél országot, a folyamatosan ellopott zsilipek ellenére sem), a katasztrófavédelmesek meg bárgyú béna bélák gyülekezete, tettrekészségük nulla, rugalmasságuk kb mint egy IFA-nak.
  • BaliBoy
    Valamilyen szinten én is néztem az időképet mert mi meg pecázni mentünk volna. De csak annyit, hogy hány fok lesz és, hogy kb. milyen idő. Ja és boccs, hogy a melóból hazaesve majd itthon folytatva nem néztem át az internetet az elejétől a végéig.....

De mint mondtam... nem mindenki indul(t) neki az útnak szórakozásból.
  • Dzsini
    Ez a szokásos hétvégi leállítás.
    "nem közlekedhetnek a nehéz tehergépjárművek március 14-én, csütörtökön 22 órától " - ezért rohant az összes át az országon (nyári gumival), hogy ne ragadjon itt a stop idejére, ha az időjárás miatt lett volna, akkor nem este tíztől van.

Aztán persze ittragadtak, részben árokban :(
  • Molnibalage
    Tudtommal kamionstop volt... Lásd itten.
  • Molnibalage
    Aki itthon a híradóból tájékozódik az meg is érdemli, de nagyon. Én csak az időképre néztem rá reggel és este meg egyszer az OMSZ-re referenciakét, hogy ők mit gondolnak. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy mi lesz...

A narancssárga és piros riasztás érvényben volt már csütörtökön is emlékeim szerint.

Üdv
    Egy harmadik Balázs...
  • BaliBoy
    Még egy dolog:

Ha tényleg lehetett tudni, hogy nagy gebasz lesz, akkor a hozzászólásomban felsorolt szervezetek közül miért nem rendelt el valamelyik minimum teljes kamion stoppot egész Mo. területére??
  • BaliBoy
    Ez egy f@szság...

Szerintem a héten talán mindegyik híradót láttam, de egyikben sem volt arról szó, hogy nyugaton mekkora genasz lenne. (az mondjuk igaz, hogy néha csak fél szemmel néztem)
    Az tényleg igaz, hogy minden időjárás jelentésben elmondták, hogy havazás lesz. ÉÉÉSSSS????
    Máskor is esett már hó, ennél nagyobb is. Nem azt mondták, hogy katasztrofális lesz a helyzet! Attól, hogy esik a hó még lehet autót vezetni.

Továbbá mindenki odáig van, hogy "minek meg sielni".... Csak abban a szobában ahol én dolgozok két olyan kollégám van aki abba az irányba lakik. Az egyikőjük fehérváron a másik Vértesszőlősön. Ők akkor már ne is menjenek haza ameddig esik a hó????????????????? Nonszensz!

Egymás után bőgtek le a különböző szervezetek. Először az Autópálya kezelő zrt. Utána a katasztrófa védelem, majd amikor az is csődöt mondott jön a belügy és a kormány...

(Persze a múltkor ragyogó napsütéses időben sózták az M6-os csont száraz aszfaltját... Kár, hogy nem fotóztuk le.)

Félreértés ne essék! Nem ezeknek a szervezeteknek a hibája a rossz időjárás. Ezeknek csak annyi a hibája, hogy a reakció idejük egyenlő a nullával és inkompetensek. És itt nem a beosztottakra gondolok, hanem a vezetőkre. Fogadni mernék, hogy egyik sem látta át a helyzetet.
    Persze min csodálkozok?! Nem a szakértelmüknek köszönhetően lettek vezetők, hanem, hogy ki kinek a csókosa.....

üdv.
    Egy másik Balázs.
  • VRSDM
    Index Nyilvánvaló Istvánnak válaszoltak.
    A számból vették ki a szót :)

""Nyilvánvaló" Istvánnak! Kedves István!

Miután nyilvánvaló volt, hogy a hétvégén nagyon rossz idő lesz, ezért tanácsos volt átgondolni, ha az ember utazni akar, pláne, ha messzire, pláne, ha nyugat felé, ahonnan a vihar jött. A híradásokban már kedden látni lehetett képeket a Nyugat-Európában tomboló télről.

Nyilvánvaló, hogy a biztonság fontosabb egy hosszú hétvégés síelésnél. Nekünk is lefoglalt helyünk volt erre a hétvégére. Folyamatosan tájékozódtam is a pillanatnyi helyzetről.

Nyilvánvaló volt számomra, hogy addig nem indulok, míg nem tudok biztosat és nem útközben próbálok infót gyűjteni egy automatától. Az autópályakezelő ügyeleti számát nekem minden alkalommal felvették, és korrekt tájékoztatást kaptam. Azt kérték, péntek délutánig semmiképpen se induljunk el, addigra már tisztább lesz majd a helyzet.

Nyilvánvaló, hogy az ember hallgat a józan észre, és inkább vár. De ha elindul és elakad, akkor sem próbál meg alacsonyabb rendű utakon még előrébb jutni, ahelyett, hogy visszafordulna.

Botrányos, hogy felengedték az autópályára az embereket. Botrányos, hogy megengedték nekik, hogy autóba szálljanak. Botrányos, hogy nem állt minden kapuban egy rendőr és nem parancsolt vissza ágyba, párnák közé mindenkit. Botrányos, hogy az állam nem követi minden lépésünket, hogy megvédjen minket saját magunktól! Diktatúrát akarok!

Én ma indultam el otthonról, és meg is érkeztem a szállodámba.

Lassan én is megyek aludni.

Jó éjt, István!

Balázs"
  • chhaya #108593
    Engem csak elfújt a szél csütörtökön. Ha nem hoztak volna haza autóval, szerintem még a buszmegállóig sem jutottam volna el gyalog.
  • QuippeR
    én autóztam csütörtökön, pénteken is. nem volt jó a helyzet, de azért járható volt az út, még ha néha át is kellett menni a másik sávba, mert az enyémen volt fél méter hó.
  • Lacee86
    Pedig most van igazsága sztem. Az SMS-s dologban is, meg ebben is.
  • tigeroo
    csak trollkodik és kurvára fárasztó 3. oldalról nézni hogy dobálgatjátok neki a labdát, bár néha élvezem
  • tigeroo
    döbbenetes légifelvételek
  • Molnibalage
    Nem ítélem meg senki személyiségét. Balfasz clio barátunk folyamatosan ezt teszi...
  • Lacee86
    "a képernyő mögül osztod az észt" Te nem ezt csinálod?
  • Lacee86
    Ez így van. Ha az a híd ránézésre sem bizalomgerjesztő egyáltalán, de nincs lezárva, akkor addig a pillanatig át fognak menni rajta, míg meg nem történik a lezárása.
  • kamionosjoe
    Egy ismerős csütörtök délután indult Bécsből és pénteken este ért Székesfehérvárra.
  • Molnibalage
    Nem az én feladatom felelősséget vállalni a droidokért...

Egyébknét meg kibaszottuk röhejes és irritáló, ahogy az sg fől lélekbúvárjaként a képernyő mögül osztod az észt...
  • clio1616v
    ez nem így működik

a polgárok azért fizetik az adót, hogy abból az állam biztosítsa a biztonságukat minden szempontból

ha egy hídról kiderül, hogy nem biztonságos, akkor le kell zárni, hogy ne mehessen rá senki
  • VRSDM
    régi jó mondás.
    "mindenki magáért felel" :)
  • clio1616v
    szerinted kinek a feladata megóvni az idiótákat saját maguktól?

remélem nem tervezel még gyermekvállalást, messze állsz az érettségtől; a felelősségérzeted az alapján amiket itt írsz egyelőre egyenlő a nullával
  • Molnibalage
    De, tudni lehetett. Pont. A sok idiótával viszont nem lehet mit kezdeni...
  • Lacee86
    Hát ezaz...
  • clio1616v
    csak annyit kellett volna tenni a másik kettőnek is, hogy elolvassa, mit küld ki
  • Lacee86
    Akkor értem. Respect nekik, az egyetlen szolgáltató, aki nem volt hajlandó viccet csinálni az emberek nyomorából...
  • clio1616v
    ágyúval verébre... :D

• clio1616v
    nem is fogod, mert a telenor nem küldte ki az ilyen spam sms-t, megtagadta
  • clio1616v
    az autópályafelügyelet nagyon jól tudja(vagy már tudnia kellene), hogy Magyarországon hol van szélcsatorna - azokat a szakaszokat le kellett volna zárni és az emberek akkor arra nem indulnak meg

a másik; már a hét elején meg kellett volna kéri az osztrák kollégáikat, hogy kérjük a segítségüket - legyenek készenlétben, mert nekünk nem állnak rendelkezésre út tisztító járművek, egy esetleges nagyobb hómennyiség eltakarítására

egy ilyen kisebb havazásból katasztrófahelyzet alakult ki, és tankokat kellett bevetni, nem mintha eddig óriási bizalma lett volna az embereknek az államigazgatásunkban, de ezután se nőni fog a bizalom
  • Lacee86
    :D Én még mindig nem kaptam meg... :( Sírok. :D