127612
-
minden ami kötelező, meg ami kell az autóhoz, ha szerelni kell, akár otthon, akár az út szélén, meg telefonon gps, takaró -
Ó igen, bikakábel. Nem 1x kellett már.
Sőt én betettem egy tartalék (feltöltött) aksit is a csomagtartóba, mert volt már hogy generátorom elszállt (akkor vettem ezt az aksit, és ez hozott haza generátor híján) -
Pótkerék (nyomás alatt), vagy mankókerék (KÖTELEZŐ)
Emelő, kerékkulcs, kerékőr kulcsa (KÖTELEZŐ)
Egészségügyi láda (KÖTELEZŐ)
Elakadásjelző háromszög (KÖTELEZŐ)
Láthatósági mellény
Jégoldó, jégkaparó, kefe vagy seprű
Gyalogsági ásó, homok
Tartalék ivóvíz
Takaró, pléd
Szemüveg, napszemüveg
Gépjármű gépkönyve
Biztosítási lap
Esernyő
Szerk. +dolgok, amik nincsnek a listán
Térkép
Elemlámpa
Öngyújtó
Százas zsepi
Szelepkulcs (leszopatni a férgeket, akik nagyon paraszt módon parkolnak)
_bikakábel_
-
Nem látok olyat, hogy nics autóm, így üres. -
Használni még sosem használtam. Volt 1x kettős defektem, de az ellen nem véd egyik sem, ha a vidéki út füves szélére félig elásva, egy fejnyi kő van, pengeéles kiálló oldallal (hát valószínű nem véletlen került az a kő oda).
Na az 2 gumi oldalát végigvágta.
Pár teszt:
-
minden szinte, + lánctalp és lángszóró :D
nem volt kedvem kideríteni, h mi van a családi kocsiban, ezért csak néhányat pipáltam be :D
kötelező +takaró, csavarhúzok meg egyéb cuccok, kocsinak a könyve is lehet megvan, GPS -
Blum #108646 Na igen :D -
Dümmerth #108645 Aztán dobhatod ki a gumit. -
Blum #108644 Olyan -
Látszik nem értek a kocsikhoz. :) Ez a defektjavító spray tényleg olyan, h lehet vele menni kilométereket is akár, h elérjünk a legközelebbi javítóig? -
Freeda Krueger #108642 pótkerék,jégoldó,jégkaparó,tartalék ivóvíz,esernyő,biztosítási lap,eü láda,emelő,kerékkulcs,elakadásjelző,gyorskötöző,bicska,tartalék üa,gyalásó -
hugopareiros #108641 minden az itt felsoroltak közül
kivéve:
defektjavító spray, kamera, porraloltó, gyalogsági ási és hólánc -
Előző kocsimban volt hólánc, de a mostaninak még nem vettem. Na nem mondom, ha most mentem volna Bécsbe, én is megszívom. De legalább még téli gumi van fent.
Menetrögzítő kamerán már igen rég gondolkodok, mert történnek "érdekes" szituk, meg ha egyedül megy az ember, akkor nincs tanúja.
Vizet mindig viszek, mióta egy csodaszép nyári napon a Buda-16 ker út megtétele 4,5 órásra nyúlt, és majd megpurcantam a kocsiban (talán akkor volt a Rákóczi meg nagykörút felbontva egyszerre, és még több delegáció is érkezett ... totál város(agy)halál).
Lacee: Thx, és sorry a hibák miatt -
nincs autóm, nem is fenyeget az a veszély, hogy lesz. -
Akinek nincs kocsija -nekem sincs- vagy üreset nyom, vagy a családi autóra vonatkoztatja a kérdést. :) -
KaBuTo666 #108637 Sör az mindig van benne. Szerintem az kimaradt a szavazásból, így biztos nem férfi írta a szavazást hanem nő. -
Most már ki lehet. :D -
miki30246 #108635 van benne magnó is -
Blum #108634 Potkerek,szerszamok,egeszsegugyi doboz,elakadasjelzo lofasz,lathatosagi melleny,izzokeszlet,vontatokotel,neha uzemanyag,szigszalag-kes-bicska,ablakfoso molyadek!!!,bezboz uto,biztositasi lap,esernyo,meg az ejjel-nappal barhonnan ingyenesen hivhato Seat segelyhivo (matrica a kesztyutarto ajtajanak belso reszen gyarilag)
Ja meg ulesek es kormany.
Szerk.: Meg most nem keves kosz. -
nincs autóm, de egy hulla mindig lenne a csomagtartóban -
És ha lesz, akkor mi az amit mindenképpen tennél bele ?
Lacee:
Még 8-al lehetne emelni a számot, hogy mind ki lehessen jelölni ? -
Hát ja.... Nekem mondjuk nincs kocsim... -
Most próbáljátok ki, ha minden igaz, most lehet. -
miki30246 #108629 miért nem lehet több mindent választani?
a kötelező kellékeken kívül van vontatókötél, ízzókészlet, kés, jégoldo spray, jégkaparó, váltózár, kormányzár, valami üdítő mindig van, utazáskor fontos a hidratáció, különben elfárad az ember, na meg a másik legfontosabb a mobiltöltő, mert a telón van a GPS is, és hosszú utazáskor mindig megy mert a trafikat is kijelzi, és elég hamar lemerül, ezért közbe töltőn van, na meg napszemüveg.
Ennél több szerintem felesleges. -
Ööööö, lehet nem ártana a többszörös kijelölés engedélyezése :) -
Szavazó roBOT #108627 Akadt el az úton családtagod/barátod/ismerősöd a mostani időjárás miatt? ==>> Mi van a kocsidban ? -
Nem tudom, lehet én vagyok tudatlan, vagy csak rossz a PR-juk, de nem hallani híreket róla hogy ilyen meg olyan eseményre ennyi száz-ezres létszámban kerültek bevetésre, és ilyen meg olyan nagy mentőtettet hajtottak végre (kutyás és speciális mentők természetesen kivétel, ők profik).
Arról a bizonyos "köthető", meg "tiltott" szervezetről meg igen.
A gátakon is őket látom minden évben. Pl ahol voltam, egy 4 km-es szakaszon cigánysort védtek, kemény munkával, szervezetten. Csak ott azon a szakaszon 40-50-en. A cigányok az udvarukról nézték, ahogy a házaik megmentéséért küzdenek a magyarok.
Egy nem fogott lapátot se, pedig magyarból dolgozott ott idősebb nő, és gyerek is. Aztán estére is maradtak. Akkor meg védeni kellett a gátakat, mert a megvédettek szemet vetettek a beépített zsákokra (nem vicc)
A szervezetek tagjai között persze gondolom vannak átfedések is.
Itt a hónál is olvastam valahol (egyes jelenlévők leírása alapján), hogy másnap küldtek ki pár katasztrófavédelmest. Na azok is inkább csak akadályoztak, mint segítettek.
Úgy mellesleg, te tudod, hogy közülük hánynak van 3-as aktája, volt nemzetvédelmis, párttag, vezető beosztású átkosban, vagy előző kormányokhoz köthető, esetleg "ejtőernyős" (na nem a kishonvéd fajta) ?
Szóval szerintem túl könnyen "címkéznek" egyesek. -
Első bekezdés: 
A második bekezdésben leírtakkal viszont nem teljesen. Én ezzel a magyar gárdával nem tudok azonosulni mivel nem párt és/vagy politika függetlenek.
Az alap elmélettel viszont teljes mértékben azonosulni tudok. De mint ahogy Dzsini is írja, Polgári védelemnek hívják és ha jól tudom a tagjai a polgárőrök.
Azt nem tudom, hogy ők bevetésre kerültek-e. -
Nálunk Polgári Védelemnek nevezik az ilyen testületet. -
Politikától mentesen, bárki aki fele ennyit hibázik, meg hazudik már rég lapátra kerülne bárhol innen nyugatabbra(+keletebbre is) ... vagy ha nem, akkor a 2006-os tüntetésekkel hasonlatossal követelné eltávolítását a nép.
Ez a demokrácia.
Erről pedig ez jut eszembe
No de komolyra fordítva, más országoknak ugyebár van Nemzeti Gárdája (Francia, USA), akik civilek, alapkiképzéssel, azonnal bevethetők bármilyen katasztrófa esetén.
Még fizet is nekik az állam ezért.
Nekünk egy Magyar Gárdánk van, azonnal bevethetők (árvíztől kezdve iszapömlésig mindenhol ott vannak, segítenek, dolgoznak, alig győzi kiretusálni a két fő média a videókról a kabátjaikat), nem hogy nem fizet nekik az állam, hanem még üldözi is őket.
Azaz nem az állam, hanem eme nyilatkozó és bandája (üldözteti államilag).
Mennyivel kevesebb lett volna a zűrzavar, ha itt is ki lett volna rendelve a Magyar (Nemzeti, vagy akármi is legyen a neve) Gárda a katasztrófahelyzet megoldására ... de mennyivel.
Csak úgy, mint ahogy USA-ban is teszik a hurrikánoknál, NY-i nagy havazásnál, meg minden katasztrófahelyzetnél.
Most vagy ők okosak, vagy mi vagyunk hülyék.
-
Nem tudom néztetek-e híradót.
PS lenyilatkozta, hogy azért nem használták a médiát mint riadó láncot mert nem az egész országot érte a katasztrófa. (csak a felét)
-
Ezzel én nem is vitatkozok. De ezt a lepedőt nem lehet minden autósra egyöntetűen rávarrni. -
Aki síelni indult ki osztrákba, azt mind felelősségre vonnám.
Ha annyira ment neki a net, hogy ott utánanézzen van-e hó, lefoglalja szállást meg minden, akkor indulása előtt az időjárást is meg tudta volna nézni.
Ez PONTOSAN OLYAN, mint ha úgy szállna fel a Ferihegyről a pilóta, hogy bár XY helyre megy, de nem tudja milyen lesz odafelé úton az időjárás (mer lusta volt utánanézni ... illetve neki legalább van egy irányítótorony, aki beszól, hogy talán nem kellene annak a viharnak a közepébe belerepülni).
Ez bizony ön és közveszélyes.
-
Nagyon jó repost...
-
Elég furcsa fogalmaid vannak a függőségről. -
Fogd már fel, hogy nem mindenki internet függő! Még a fiatalabb korosztályból sem. -
Vagy a 60 éves mami felhívja a fiát/lányát és megkérdi. Ennyi. -
Úgy látom elbeszélünk egymás mellett. De hasonló véleményen vagyunk.
Én csak arra akarok rámutatni, hogy nem az embereké vagy nem feltétlenül az ő hibájuk, hogy ilyen helyzetbe kerültek. Gondolok itt természetesen a csapdába esett autósokra.
"Mintha éppen én írtam volna le, hogy a netpolgártól elvárt, a TVpolgárt meg a médiák kötelessége lenne megfelelő riadalmat keltve tájékoztatni."
Tehát Te is azt mondod ezzel, hogy mindenki nem szophatja ki a kisujjából az összes interneten felelhető információt és ezért senkit nem lehet kérdőre vonni.
A hozzászólásod második felével pedig teljesen egyetértek. Én is valami hasonlót írtam, csak talán nem ennyire részletesen.
Kivéve az utolsó bekezdés. Mint írtam, nem mindenki síelni megy. Aki haza akar jutni az meg úgy is elindul. És én személy szerint ezért nem nagyon tudom hibáztatni. -
"a egy csapadék térkép mellett minimum kell egy légnyomás és hőmérséklet térkép"
tessék: http://met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/megfigyeles/
Sőt, még széltérkép is van ott.
Mégsőtebb: az ínyenceknek még 10 perces térképek is vannak ugyanott.
MégMégsőtebb: 12 megyeszékhely részletes adatai diagramokkal, szerte az országból
És még sorolhatnám ... lévén ez az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja, és ott még hál isten szakemberek ülnek, akik komolyan is veszik a munkájukat.
Szóval nem kell egy nagy tehetség a durva meteorológiai helyzetek kivédésére.
Tekerj csak vissza (#108550-re), ide is betettem a 2006 aug 20-i radarképet. Ordít belőle, hogy hatalmas gebasz lesz.
Ha mégse értenéd a látottakat, nagyon szívesen elmagyarázom ám :D
Sőt, gondolom utána már te is elgondolkozol kijelentéseiden, pl hogy ebből nem látod az M1-en mikor hol mi lesz. A vak is látja, jó előre.
A viharvadászon akkor még ott írogattuk, hogy ok, Győr készüljön, 10 perc és lecsap ... és lecsapott.
"Egy 60 éves hölgy aki annyit ért a nethez"
Read only user lennél-e?
Mintha éppen én írtam volna le, hogy a netpolgártól elvárt, a TVpolgárt meg a médiák kötelessége lenne megfelelő riadalmat keltve tájékoztatni.
Szóval akik megbuktak ezen a "katasztrófa gyakorlaton":
- hírközlés, média, TV, rádió adók (hírtv közvetített, de ők is csak utólag, előzetes komoly figyelmeztetés nem volt)
- Autópálya-kezelő: mert az ő feladatuk, hogy aki fizet az úthasználatért, az a lehető leggyorsabban és biztonságban végig tudjon menni rajta, és ha nem látják ezt biztosítva, akkor is intézkedniük kell
- Rendőrség: akik nem lett volna szabad, hogy a kamionokat az utakra engedjék (amúgy sem mehetnének), nyárigumisok visszafordítása, informálás, terelés ...
- HM: akiknek azonnal küldeni kellett volna a páncélosokat, nem csak másnap
- Katasztrófavédelem: akiknek előre figyelnie kellett volna (illetve most is kellene) 7/24-ben az időjárást, ELŐRE felkészülve a legapróbb vészhelyzetre is, illetve ha már kialakult, akkor többieket koordinálva a leggyorsabban megoldani a helyzetet
- Kormány: aki mindezekért a felelős !!! Ő ültette oda azokat a bamba bélákat és vízfejeket, akik teljességgel alkalmatlanok a feladatuk ellátására.
- és nem utolsó sorban az autós, aki megfelelő előre tájékozódás nélkül vágott neki az útnak (hülye módon bízott a TV-ben), megfelelő (speciális) felszerelés és készletek nélkül (nem ismerve a mentsd magad amíg megmentenek elv alapvető tételeit sem)
-
El vagytok tévedve!
Egyrészt: én tökéletesen tudom ezeket a térképeket értelmezni. Ha valamire nagyon kíváncsi vagyok akkor minimum erre az oldalra látogatok el az időkép mellett... Met Office
Másodszor: Attól, hogy látsz egy csapadék térképet még nem tudod meghatározni, hogy egészen pontosan, például az M1-es autópályán mondjuk a 60 és 90 km közötti, továbbá a 150 és mondjuk a 190 km közötti szakaszon milyen körülmények lesznek és, hogy a pálya egészére milyen hatással lesznek. (hó fog-e esni vagy havas eső vagy esetleg ónos szitálás vagy éppen ezeken a szakaszokon semmi...)
És azért nem fogod tudni meghatározni mert: nem vagy szakértő (meteorológus), nincsenek olyan részletes térképeid, ráadásként még a egy csapadék térkép mellett minimum kell egy légnyomás és hőmérséklet térkép és az ezek PONTOS értelmezéséhez szükséges TUDÁS.
És még egy utolsó gondolat. Egy 60 éves hölgy aki annyit ért a nethez, hogy megtudja nézni a kis villogó borítékot a bal felső sarokban az nem fog egy stilizált térképről túl sok információt magába szívni csak legfeljebb annyit, hogy haza fele menet felhős lesz az ég. És egy Autópálya kezelőnek egy katasztrófa védelemnek mindig az ilyen emberekre KÖTELEZŐ felkészülnie és mindent megtenni az emeberek biztonságának érdekében.
Szóval szálljatok le a magas lóról! Nem lehet - még ha akarna akkor sem - mindenki olyan tájékozott mint Ti/Mi - a netes társadalom.