127612
-
És mi tart vissza a kipróbálástól? Bármelyik közepes piacon van húspult, friss harcsát, ilyesmit hazaviszed, elkészítitek, megeszitek :) -
Kis koromban faterral 1-2x kipróbáltuk, kevés sikerrel. De ezenkívül annyira nem érdekelt sosem.
A halételeket viszont szeretem, igaz viszonylag kevésszer és csak kevés félét fogyasztok. Rántott hal (ez amúgy nálunk a szentesti menü már jó pár éve mindig), paprikás lisztbe forgatott hekktörzs, esetleg halászlé, ill. konzerves olajos hal, főleg ezeket szoktuk enni. De sokkal több féle halételt szívesen megkóstolnék, pl. harcsapaprikást, lazacot stb. -
Nem. -
Kb ugyanez faterom erőltette de nem érdekelt, szálka nélküli / kevés szálkás fehér húsú halakat megeszem, de annyira sajnos nem rajongok érte, pedig jó volna mert egészséges. -
Nem.
Szeretem. -
hugopareiros #111704 Régen sokat voltam (keresztfaterral, faterral), de manapság már egyáltalán nem.
Utálom a hal ételeket. -
fater néha "erőltette" gyerekkoromban,de sohasem kötött le.
nemszeretem, rühellem a büdös iszapos halszagot. max tengeri herkentyű vagy halrudacska, hallé (hal nélkül) amit megeszek -
Én valahogy mozgó autóban, buszban nem szeretek könyvet olvasni, nem tom miért. :D -
link :) -
Ez jó. :D -
Párszor kipróbáltam, de nem tetszett. Kb tucatnyi hasznosabb elfoglaltságot tudok keresni.
Cápauszonylevest, meg mérgező szarokat leszámítva jöhet mindenféle halétel a gyomimba. -
B usz M etro V illamos.... -
Gyerekkoromban nagyapámmal egyszer kétszer voltam, azt élveztem, de azóta nem éreztem késztetést, hogy pecázzak.
Halkaja amúgy jöhet minden mennyiségben. Hekktörzs, füstölt lazac, grillezett rákfarok, tintahalkarika, harcsapaprikás, halászlé, fishmac.. :DD Mindegy. Szeretem az összeset. -
Többiek horgásznak, én sörözök, ez így jó. Amúgy halételek bármilyen mennyiségben jöhetnek. -
Szavazó roBOT #111695 Melyik szerinted Magyarország legélhetőbb megyéje (és miért)? ==>> Horgászol? -
Ez igaz. :) De sztem én utóbbi lennék. :S :D -
Ezt embere, munkahelye, munkája válogatja, ahogy máshol sem, itt sem lehet általánosítani.
Van ismerős, aki mióta távdolgozik, azóta jobban be tudja osztani az idejét, ki tud mozdulni (jóval többet találkozik emberekkel, mint a munkahelyén, ahol a szobájából napi fél órára tudott kimozdulni, utána pedig húzott haza, hogy a családjával is találkozzon), stb.
Megint mások pedig ha otthon ülnek, akkor kitör belőlük az "ejráérünkarramég" - nekik nem való a távmunka. Miért kellene egyformának lenni az embereknek és a munkahelyeknek? -
Sztem a távmunkába bele lehet savanyodni. Vhogy az embernek szüksége van arra sztem, h a munkahelye és a hazai környezete élesen elhatárolódjon, fizikailag is, emberekkel érintkezzen nap mint nap, stb. -
A BMW-re nem hat a dugó?
Skoda Superb helyett inkább, akkor azt veszek :D
-
Én gyakran dolgozom VPN-ről, kb. napi rendszerességgel, de ez nem elég. Manapság sok cég nem fogadja el, hogy sosem látja a melósokat. -
Bezony, 21. században távmunka szinte elképzelhetetlen. Pl az, hogy otthonról VPN-nel belépsz munkahelyi hálóra és dolgozol egyelőre csak álom, reméljük hamar megvalósul :) -
Blum #111688 Gyor-Moson-Sopron
Somogy semmikepp,az inkabb a legszarabb meg annak ellenere is,hogy itt van a Balaton. -
kamionosjoe #111687 1. Gy-M-S
2. Pest
3. Komárom-Esztergom
Győrben nőttem fel, de laktam pár hónapot Szentendrén és Sopronban is. Meg ezenkívül eltöltöttem 3 hónapot Budapesten a Petőfi Laktanyában is. Lehet hogy valamikor a főváros élhető volt de az utóbbi 10-15 évben szerintem nagyot esett a színvonal.
Jelenleg szintén egy 2 milliós nagyvárosban lakok(Bécs) szóval van összehasonlítási alapom. -
Fingom sincs, nem Mo.-on élek. Ha belegondolok, Pest vagy GYMS. -
videoanyuci #111685 a Mátrában mindez megvan :D -
Fogalmam se nincs. Munkalehetőséget tekintve gondolom Pest, vagy Sopron környéke a határ miatt... Bár a fővárosban nem laknék semmi pénzért. Ha már ki van emelve az 'emberek szociális viselkedése' mint szempont, akkor nekem Szeged a favorit; sokkal nyugodtabb és emberibb a környezet, az emberek hozzállása a dolgokhoz és egymáshoz, mint mondjuk itt Baranyában. Ha a tájat nézzük, akkor legyen folyó vagy hegy némi erdővel, és boldog vagyok. :D -
Győr-Moson-Sopron. Jelenleg is Sopronban vagyok, bár oltári drága a szállás... :S Viszont Győr egy fokkal jobb. Szerintem még jó hely lehet Vas megye, meg Budapest. Zalában nem találtam megfelelő állást rövid időn belül, így ide "kényszerültem". -
nemtudom megítélni, megyek ki a brantba amint lehetőségem adódik rá nemjó itt semmi már az NB1 se
hajraá fradi -
videoanyuci #111681 szerintem a határ közeli Győr-M-S megye városai. pont azért, mert közel az osztrák határ. -
clio1616v #111680 pest megye nyugati oldala (Érd, Budaörs)
minden megfelelően közel van és minden megfelelően távol egyszerre -
Nekem van ismerősöm, aki netto 600-at keresett egy faluban (azóta már város mondjuk, de nem oszt nem szoroz :DD). -
Én sok utazás helyett inkább mással tölteném az időt. Azért járok bringával. Egyrészt gyorsabb, másrészt egyben edz is. Régen, mikor messzeb jártam dolgozni, akkor utazás UTÁN bringáztam 1 órát. Most utazás "HELYETT" 2x45 percet. -
nyilván én se arra gondoltam, hogy Záhonyról milyen jó buli volna naponta Nagykanizsára járni dolgozni.
nem is állítottam egyébként semmit a Budapesten éléssel kapcsolatban, csak azt mondtam, hogy ha más megyében kap valaki állást, az nem feltétlenül katasztrófa. ugyanakkor pedig tudom, hogy a kétmilliós városból ez úgy tűnik, hogy darab-darab, de maradjunk annyiban, hogy például egy Szeged meg egy Zalatárnok azért nem ugyanolyan lehetőségeket biztosít. -
Bizonyára, ámde a kivételek csak erősítik a szabályt. Pl. az ausztriai határvidéken sokan laknak, akik szénné keresik magukat, node nem idehaza ugye, csak idehaza laknak. Az más tészta. Ők csak itt laknak, mert az olcsó és ott dologznak, mert ott többet kapnak. -
Azért a boldogulás, kicsit élés néhány vidéki nagyobb városban is sikerült már sokaknak. :) -
Nyilván ha megyehatáron laksz és a szomszéd utca már a MÁS MEGYE és ott melózol, az nem akkora probléma. DE ha pl. 6 órát kell utaznod oda és 6-ot vissza (lásd. Szentgotthárd-Budapest), az már durva. Arról nem beszélve, hogy innentől a helyközi járatokhoz vagy kötve, ami nem leányálom és nem is olcsó. Vagy autókázol, az meg elviszi a vidéken amúgy is garantáltan jóval alacsonyabb béred egy jó részét.
Átlag mandrónak NEM jó vidéken élni, ezt nekem senki sem fogja bemagyarázni. Csak akkor, ha gazdag vagy, de azoknak meg mindenhol jó, még Etiópiában is.
Nem véletlen igyekszik minden fiatal Budapestre bármi áron, odahagyva kis szülőfaluját/városkáját. Mert boldogulni szeretnének és kicsit élni, szórakozni stb. -
tudom, hogy múlt századi, meg minden, de pl könyv? már nem? semmi? :D -
Azt is meg lehet unni, meg nem biztos, h ahhoz van kedve az embernek. -
Tablet, okostelefon és órákig el lehet ütni az időt. -
Győr-Moson-Sopron, azon belül is Sopron.. Kevés a kormos, az osztrák munkahelyemre hamarabb beérek, mint bármelyik pesti az övére (LoL), ha meg nagyon kultúrigényem van, kb 45 perc alatt bent vagyok Bécsben. Pretty fucking sweet.