A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Tehát lényegében élni.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Arra kellett, hogy éljek. Kaja, pia, ruha, fogyóeszkök. Azt egyszer mégis fel kellett venni két félévre, mert meghalt a számítógépem és anélkül nehéz dolgozni...
Egy nyár alatt kb. 200k-t kerestem össze a nyári melók alatt. Ebbõl hogyan fizetnék bárhogy is tandíjat...? Egy félévre sem futná még mai értéken számolva sem.
Ja, és két tesóm van - bátyus 1,5 évvel idõsebb + ikertesó - egyszerre jártunk egyetemre és fõiskolára. Egyikünk oktatására sem futotta volna szüleinknek. Mindhárman szakmánkban dolgozunk, adóban elég rendesen fizetünk. Akkor miért is akarnak itt bárkit röghözkötni a jókurvaédesanyjuat...?
Egy 10 féléves BME képzés ára ~3,5 milla. Magyar viszonyok közt ez irgalmatlan pénz. Úgy, hogy nincs diákhitelem és otthon élek 3,5 év alatt gyûlt fel ennyi úgy, hogy magyar szemmel jól keresek és nem élek nagy lábon. És akkor még finoman fogalmaztam..
No és aki nem kap 400k brutótt és nem otthon él szüleivel...? Tehát egy kamatokkal terherhelt 3,5 millás hitelt mikorra is nyom vissza bárki úgy, hogy mondjuk bruttó 200-at keres és albérletben él...? Eh...
Lassan már csak ez az opció marad...
http://tomcatpolo.hu/user_show_sticker.php?id=40
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kimegyek, nevet váltok aztán keressen meg, aki akar. Szerintem a bûnüldözõ szerveknek lenne jobb dolga is, mint egy ilyen "veszélyes bûnözõ" után kajtatni..
Nálam még jóval nagyobb az elvándorlás kockázata, mint a haszon, ezért vagyok itton. Viszont, ha egyszer arra kényszerülnék, hogy dobbantsak, akkor én szerintem soha a bödös életben nem jönnék haza permanensen. Minek? Ebbe a fostengerbe, mikor ha kint megvetettem már a lábam és végre megtanultam rendesen a nyelvet és besimultam a környeztbe, akkor évi 60-80k / USD évrõl indulna a fizum a mostani keresetem ~ 5-7-szeresérõl.
Amerikában pedig még a kurucinfót se tudják lekapcsoltatni, pedig az szerintem sokkal jobban piszkálja a csõrüket, mint pár emigráló egyetemista. De inkább nem adok tippeket. 😊
★★★★★
Fizessem vissza a kepzes dijat? Ugyan mibol? Akkor lenne ertelme,ha lennenek szerzodeses munkaltatok,akik vallaljak azt,hogy minden kepzesi ev vegen felvesznek X embert,lesz stabil fizetesem,amibol visszatudom fizetni a kepzest es meg ESETLEG!! egy diplomas emberhez kepest jol is elek.
Ez egy baromsag...ha nagyon egyetemen akarnek tanulni inkabb kinyognem valahogy sajat zsebbol,de engem ne tartsanak lancra verve egy ilyen porfeszekben. Vagy elhuznek kulfoldre a picsaba,aztan sok sikert.
Aldom az eszem,hogy vegul technikumba mentem nem a szomszedba a foiskolara. Ugyanazt az OKJ szamot kapom mint ok,csak en 2 evig tanulom a lenyeget ok meg 5 evig a totalisan felesleges,gyakorlatban alkalmazhatatlan faszsagot. Es akkor megyek el amikor akarok.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
rendben, értem én azt a koncepciót, hogy amiért állambácsi fizet, hogy én tanuljak, azért adjak is vissza valamit, de nem ilyen áron! Mondjuk növeljék a béreket, legyen valami ösztönzõ abban, hogy ugyan miért maradjak! Továbbá külföldi tapasztalatszerzés a nullává redukálódik. Röviden: röghöz kötés, és unión belül ez kicsit durva
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Teljesen értelmetlen és undorító az egész, aki le akar lépni az úgy is elmegy. A másik dolog, hogy nem fogják tudni behajtani rajtuk a büntetést, szerintem aki elvégez egy ilyen képzést annak lesz annyi esze is, hogy ne tudják elkapni ha már elment az országból.
★★★★★
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
ha ez így fog tovább menni szerintem tuti polgárháború lesz.
(az megint más hogy a bulgáriában kormány lemondott, 300.000 tüntetõ vonult ki, persze a magyar híradó meg sem említette a "Rendõrök üldözték a szarvast" bejegyzés mellett)
Talán mielõtt I. Orbán király nagyon szankcionálna, röghöz kötne, elõtte talán biztosítania kéne az országban megélhetést az embereknek, és ha már az áraink elérték Nyugat-Európát, a béreket is fel kéne zárkóztatni. Így meg ne csodálkozzon hogy minden fiatal elhúz az országból aki csak teheti. Nem csak diplomások - szakemberek is szép számmal. Ennyi erõvel meg akkor a szakközépiskolákat is tandíjassá tehetné, vagy oda is készíthetnének ilyen szerzõdést a diákokkal.
[/cserf][/fülünyúl]
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Részben egyetértek vele, részben nem.
Valamivel meg kell "hálálni" azt hogyha valaki ingyen tanulhat.
A másik oldalról nézve viszont sokkal több munkalehetõségekre lenne szükség. Persze vannak azért olyan pályák ahol relatíve könnyebb elhelyezkedni.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Az a diák aki tette a dolgát és lehetetlen helyzetbe, miért viselje a következményeit annak, hogy a vezeték képtelenek érdemben bármi értelmeset csinálni? --->
Az a diák aki tette a dolgát és mégis lehetetlen helyzetbe hozták, miért viselje a következményeit annak, hogy a vezetõk képtelenek érdemben bármi értelmeset csinálni....?
Figyu, ha bárki végigszenved egy komoly egyetemet komoly szakon, tanul és dolgozik mellette - mert ennyire "ingyenes" a képzés - és ezután a magyar munkaerõpiac a középsõ ujját mutatja - amire az átlag munkavállalónak 0 hatása van, a kormány elbaszott gazdaságpolitikája viszont vastagon benne van - akkor hogyan van képe azoknak a kapitális balfaszoknak pofázni arról, hogy röghözkötés meg egyebek...? Az a diák aki tette a dolgát és lehetetlen helyzetbe, miért viselje a következményeit annak, hogy a vezeték képtelenek érdemben bármi értelmeset csinálni...? Azoknak a balfaszoknak az totális inkopenticája miatt húznak el innen öcsém akik röghözkötik õket...
Hát baszod, üdv a középkorban...
Mondjuk ha valaki kimegy külföldre és ott is szakmán belül tud elhelyezkedni, akkor 2-3 év alatt röhögve kifizeti azt a pár milkát.
Dum spiro, spero.
Az orvosképzésrõl jelek szerint meg kibaszottul fogalmad sincs. Az ugye magvan, hogy szakorvosi vizsga az mennyivel az egyetem után jön...? Mibõl és ki finanszíroz milliós tandíjat félévenként te zseni...? Azért ez olyan összeg tandíj, ami még külföldi fizetés mellett is jelentõs, ha MÁR szakorvos a delikvens.
A képzési költségek aránytalansága miatt a saját zsebbõl fizetés nem áll arányban a piacon elérhetõ kersettel. Totálisan figyelmen kívül hagya ezt a pofonegyszerû tényt a törvény.
Ha az állam akkora balfasz, hogy nem képes összehangolni a felsõoktatást az igényekkel - erre láthatóleg nem képes - akkor húzzon a picsába és ne ilyen húzásokkal operáljon.
Röghözkötés, csak fizetõs képzések egyes szakokon - annak ellenére, hogy a jogászok és közgazdászok nem a szívem csücskei - mutatja azt, hogy ezekre a balfaszokra egy üveg tejet sem lehet bízni. Egyszerûen valami alternatív univerzumben élnek ezek a fasszopók.
Még egy lázadó tininél megérthetõ, hogy azt képzeli övé az egész világ és minden érte van, no de azért egy egyetemistának azért már több esze kellene, hogy legyen.
Mégis mit gondol, hogy a két szép szeméért tartja fenn az állam azt az egyetemet (tanárok, fûtés, ...), hogy õméltóságossága oda járhasson, sõt isten igazándiból az egyetemnek megtiszteltetés, hogy õ oda néhanapján be méltóztatik tenni a lábát ?!??
Na nem mondom, akire ez igaz, aki olyan kutatómunkát végez közben, hogy országosan-nemzetközileg elismerik, na annak mondjuk negyedelném a röghözkötés idõszakát ... a többieknek meg nem.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
[/cserf][/fülünyúl]
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
(tavaly volt 30 éves a munkaviszonya,arra legalább kapott egy kisebb összeget...)
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Forintban számolt fizetésem nagyban függ az árfolyamok változásától, de 250-300 között.(Csak 30 órát dolgozom hetente)
Ehhez még jön a 13. és 14. havi fizetés is.
A tavalyi évhez képest kb. 120%-al többet keresek szóval azokat is lehetne változtatni. A következõ évre vonatkozólag nekem megfelel egy inflációkövetõ emelés is, de ha több akkor csak örülni fogok.
★★★★★