A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SötétBarom
Viszkikólával nincs semmi baj. Kommersz szarok (jim-johnny-bali) pont azért vannak, hogy keverd õket valamivel (mint a fehérrumok vagy a gin).. De a boroknak saját karaktere van, amit csak elkúrni lehet kólával. Erre mondja valaki, hogy nem szereti a bort, azért kell bele a kóla.. Hát basszájba akkor eleve minek iszol bort?!? 😄D

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

tigeroo
még jó hogy nem viszkikólát hoztál fel példának😄

én pl. a pájinkát kísérõ nélkül iszom (mert úgy esik jól), de a whiskeyt kólával szeretem csak.
Dzsini
Hát igen, komoly problémái vannak az embereknek az elsõ tizenpár életévükben... a legfõbb cél beskatulyázni valakit aszerint, hogy milyen zenét/ételt/italt/embert szeret...

Szerencsére a legtöbben kinövik, és rájönnek, hogy nem ezen múlik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tenkenorman
hol kerül többszörösébe? csak mert itt tatabányán 300-310 körül van egy fél literes üdítõ. az ízesített sörök meg kb 10-20 forinttal drágábbak mint ízesítetlen társaik. (onnan tudom hogy egyik tanárom iszogatott most banketten citromosat és kérdeztem) amúgy a poén kedvéért én is lebuzizom élbõl a gyümölcsös sörösöket 😄 a

az hogy a vbk (maradjunk a vadásznál, leo-nál) buzis meg vérlázító. mióta világ a világ a rockerek és a csövesek vadászoznak, vörösboroznak. de milyen érdekes hogy a spuri meg a kati nem buzis... faszom egy világban élünk...

http://www.tenke.hu

Hegi90
errõl jut eszembe, hogy vannak sajnos olyan ismerõseim, akik reflexbõl lebuzizzák a citromos sörözõket, miközben vbk-t kortyolgatnak. <#idiota>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Gyakorlatilag sör, de igazából ugyanolyan íze van mint egy schwepps-nek, csak többszörösébe kerül.

Aki meg azt mondja, hogy ettõl valaki buzis lesz, szerintem vagy õ maga a klozet-buzi, vagy nagyon félti a férfi egóját. Mondom ezt úgy, hogy nekem az ízesítettek nem ízlenek.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

tenkenorman
látod megint itt tartunk. attól hogy gyûlölöd a vadászt meg az édes martinit még nem mondhatod hogy borzalmas, maximum szerinted mert nagyon sokan szeretik. én néha iszok vadászt, bár martinit én sem szeretem... pedig az egyik leghíresebb szeszes ital. és több ismerõsöm van, fõleg férfi aki szereti az édes martinit... jó mondjuk 9 cukorral issza a kávét 😄

SötétBarom
Ezekben rengeteg igazság van, mert egy két dolog amit mondtál, eleve igénytelenség. Például a bor-kóla valami különösen borzalmas katyvasz.. A többi ízlés kérdése. Nem tartok buzisnak semmilyen piát (kivéve talán az édes martinit, az ocsmány.. 😄)

Amúgy szeretem a radlereket, meg a sört is.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Molnibalage
Fiatalon is kifejezetten utáltam a "barackosmálnás" ízt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

írtad, hogy határozottan nem macsóság és férfiasság kérdése, utána pedig kifejtetted, hogy a fiatalok barackosmálnás izéket vesznek, mert az könnyen be tudják nyakalni
azért valld be, mégiscsak férfiasabbnak tartod az IGAZI TÖMÉNY SZESZT fogyasztókat, legalábbis az egész hsz-ednek ilyen a hangvétele
Fresh Duke
Igaz. Mivel nem voltak barátai, nem ment emberek közé. De a többi stimmelt. <#bee1>

A heavy cost. I pay it gladly.

tenkenorman
Sör lenne? Persze hisz abból van, iszom-e? nem utálom... viszont nem károgok hogy buzi aki ilyen söröket iszik. Ha ízlik neki, kedves egészségére. Ugyan ilyen bugyuta baromság amikor azért ugatnak hogy bor kolával? whiskey kólával? martini? az nõi pia... baleys (asszem így irják) az nõi pia stb...

bujcsik555
Valami olyasmi.

Majd minden nap.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Lacee86
Jól hangzik. 😊 Bizony, ilyen különleges söröket én is megkóstolnék szívesen.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

cenobite
Én úgy vagyok vele, hogy ha sört szeretnék inni, akkor azt az íze/zamata miatt iszom. Tehát legyen "sör ízû", mindenféle bodza, meg citrom, meg anyámkínja nélkül.
Ha gyümölcslevet, limonádét, üdítõt szeretnék inni akkor azt veszem ki a hûtõbõl.
Szerintem ez nem vas-macsóság vagy ilyesmi - szóval nem ettõl lesz férfi egy férfi -, én így gondolom.
Ugyanígy vagyok az ilyen fütyülõs barackosepresmálnás "izékkel" (direkt nem írtam pálinkát). Arra jó, hogy a fiatalabbak is könnyen benyakalják - tapasztalat, szórakozóhelyen 10-bõl 8 fiatal (17-24 korosztály kb.) ilyet kér ha töményet szeretne, a maradék kettõ meg "jéger"-t, - de az igazi pálinkától nagyon messze van.
Magánvélemény.

gamertag: kenobita

clio1616v
meggysör 8°-os <#smile>

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
irritál?

ez szerencse kérdése, hogy ki milyen körülmények között él

és tudod mi a szerencse?

a szerencse 50% véletlen és 50% rajtad múlik

Mondok egy vonatos példát:

Halad a vonat a síneken egyenletes lassú sebességgel. A vonat maga a szerencse. Mi kell ahhoz, hogy a szerencsét elérd?

50% az, hogy létezik ez a vonat.
50% pedig rajtad múlik, hogy elég körültekintõ vagy-e illetve képes vagy-e elérni.

Mi kell hozzá tehát?
- figyelem - éberség a részedrõl
- képesség, amit tanulással ill. edzéssel szereztél meg

Szóval, ha csak a WC-n ücsörögsz és azon keseregsz, hogy de szar neked, akkor az is marad...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Dzsini
Dehogynem, csak a ló alkalmazkodott hozzá 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fresh Duke
Nem fordítva ül a lovon, de azért...

A heavy cost. I pay it gladly.

Dzsini
A fehér nadrág nem stimmel, de azért...

morcosqtya
Plusz fordítva üli meg a lovat, félmeztelenül, fehér nadrágban. 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

igen, sör. faját tekintve a sörök családjába tartozik, fajtája pedig: ízesített sör
aki szerint nem sör, az nagyon férfias akar lenni azáltal hogy õ csak a gyümölcslével nem ízesített, nagyobb alkoholtartalmút issza meg, mert az tökre férfiasabb sokkal.
morcosqtya
Szerintem az.
Már nem.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Ic3 m4n

hát.. nem tudom.. felénk Tarjánban a baráti körben még nem sikerült.. a bebódulás állapotát értük el, ami nálunk nem egyenlõ a részegséggel

igen
és nem iszom 😄
csak kóstoltam az ízesített verziót is és bizony sör íze van annak is....
Dzsini
Mert ha szódás bornak hívnák, akkor...? A narancsos sört is lehet kótyomfittynek nevezni, nem a nevétõl lesz vagy nem lesz sör vagy bor.

Guren
nem csak pacsuli ízesített sörök léteznek

Molnibalage
Naná, de azért hívják fröccsnek higítás után és nem bornak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
A sör ugyanazzal a recepttel készül, utólag adják hozzá az ízesítést. A fröccsnél is elõször elkészül a bor, és utána adnak hozzá szikvizet - ettõl még a fröccsben a bor bor marad.

Molnibalage
Nem tudom, de egyes régi söröknél a recept abból áll, hogy víz, maláta, stb. Citrom és más ízesítõ nem szerepel. Tehát a klasszikus definíció szerint nem sörök.

ahogy a csíki mondás is tartja:
A sör nem ital (a nõ nem ember, a medve nem játék) 😛

bardocz
Ez ilyen elvi kérdés.
Amióta kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok, egyszer ittam Munchenben, de amúgy nem iszok. Elõtte szinte csak azt. Most áttértem a fröccsre. Úgyis láttam egy elõzõ század eleji újságban, hogy a fröccs a magyar nemzeti ital, szóval már a mellemet is verhetem, hogy márpedig én igaz magyar vagyok 😄DD
chhaya
Azt kell mondjam, hogy ez egy nagyon helyes dolog. 😄

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

broman191
Így van rendjén, mivel az ízesített dolgokat alapvetõen nõknek találták ki. 😄

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

chhaya
Ezt sosem értettem, miért szûnne meg sörnek lenni attól, hogy ízt adnak hozzá?
Nem iszom szoktam iddi, nem vagyok oda a kesernyés ízekért.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

videobaby
ez nem igaz.

MR ME
nem sör, inkább egy laza üdítõital, attól függetlenûl vannak belõle jók, jó hidegen nyáron néha jólesik, de nem nevezném sörnek

szoktam persze, nem is keveset 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

RS
nem
igen

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

Molnibalage
A borok nagy részének borzalmas íze van.

Narxis
Igaz magyar ember bort iszik.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

SzirmosSzisza
Próbálj sörfelesezni.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

bujcsik555
Dehogynem, csak elég intenzíven kell inni, illetve vannak segítõ körülmények(tûzõnap, éhgyomor, illetve néha a Placebo is bejátszhat ha körülötted mindenki részeg, bár az tényleg nem igazi részegség)

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

pxxl
40 fokban, fél napja alig ittam, leültem a kerben a homokozó szélére, csaj dobta a jéghideg sört, lehúztam. 1 percen belül alig bírtam egyenesen állni 😄 aztán amilyen gyorsan beütött úgy ki is ment 😊

All hail the double x!

tigeroo
dehogynem, ha rövid idõintervallumon belül iszol sokat. nekem egy este 6-7 korsó betett, 2 napig beteg voltam azthittem megpusztulok, akármilyen folyadékot ittam (pohár víz pl), egybõl kihánytam
Ic3 m4n
amíg csak sört iszol, úgy értem

Ic3 m4n
sörtõl nem lehet berúgni

Pluskast
Minden sörben van alkohol 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Az is sör csak nagyon kicsi az alkohol tartalma, 0,1 és 0,5 között mozog. Többféle módszer létezik arra, hogy hogyan érjék el az alacsony alkohol tartalmát, de a lényeg, hogy teljesen ugyan azok az alapanyagok vannak benne mint az "igazi" sörben.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Sir Quno Jedi
A gyömbér sör is sör, pediglen van amékban nincs alkohol egyáltalán.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ressy14
Nem.

Nem.

És az alkoholmentes sör az sör? <#fejvakaras>

Dum spiro, spero.