127612
  • SötétBarom
    Eleve nem sikeres ember, aki akkor kel amikor még sötét van xD
  • videobaby
    dugd a fenekedbe és kiderül. ez hülye kérdés volt
  • clio1616v
    aranyérre is jó?
  • videobaby
    annyi lenne a funkciója, hogy kg mérettől függően valamennyi légköbmétert tud vírustalanítani. szkeptikus vagyok ebben egyébként.
  • bujcsik555
    Nincs, nem is kell, de ha valaki megmagyarázza hogy van olyan funkciója ami márpedig kell nekem, akkor lehet lesz.
  • kamionosjoe
    sóm is van meg lámpám is csak én külön tartom
  • videobaby
    az kimaradt, hogy volt, de már nincs. nem is kell többé. az max dísznek jó, hangulatkeltésnek.
  • Molnibalage
    Nem tudom, hogy mi a funciója, de pl. lágy fényre ébredni sokkal kellemesebb, minhogy pofádba villan a 60-100W-os izzó...
  • predator1982
    Nincs,bár volt és imádtam:-)
  • Zoli007
    Ja, hogy ez az egyetlen funkciója? Ezt én egy ebayes RGB ledsorral oldottam meg. Egyetemen koleszban meg a plafonra ragasztottunk egy párwattos karácsonyfára való izzósort, tökéletes hangulatvilágítás volt.
  • Molnibalage
    Valaki szereti a szórt és gyenge fényt.
  • Blum
    Igen, villanykörtés.
  • Zoli007
    Nincs. Minek? Nem értem, mire jó.
  • szabii98
    hát ez tényleg nagyon szuper!
  • clio1616v
  • clio1616v
    nincs szükségem rá, mert Ambiliht 3 van a 32"-os Philips monitoromon
  • milk4
    Van a garázsban egy dobozban. Esténként gépezés mellett valamennyire segítette a szememet, de fölösleges és undorítóan néz ki.
  • broman191
    Nincs, megfelelnek számomra a 'mezei' lámpák.
  • tigeroo
    Azmiaz
  • HTS s3rg1nh00
    villanykörtésre szavaztam,igaz nem nekem de anyámnak,használja is rendszeresen
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Van sólámpád?

--- Igen, villanykörtés
         --- Igen, mécseses
         --- Igen, egyéb
         --- Nem, és nem is szeretnék
         --- Nem, de szeretnék

Előző kérdés: Szerinted szükség lenne az egzotikus állatok tartásának szigorítására?
    Biztos hallottál más olyat, hogy megszökött a skorpió vagy kígyó és szakembert kellett hívni, meg vannak akik oroszlánt tartanak, és olyanról is lehetett hallani, hogy elszabadult aligátorok védtelen nőket erőszakoltak meg.

// | 47.1% | #####_____ | 24 | Szerintem szigorítani kéne az egzotikus állatok tartását.
    // | 25.5% | ###_______ | 13 | Meg kellene tiltani a nem honos állatok tartását.
    // | 15.7% | ##________ | 8 | Ne változtassanak a szabályokon.
    // | 11.8% | #_________ | 6 | Más véleményem van.

• broman191
    A kutyára lehet úgy tekinteni hogy védelmez minket adott esetben, tehát önmagában az életünk megóvása miatt indokolt lehet a tartása, a csirke, tehén stb. pedig szintén sorolható az életfenntartáshoz szükséges kategóriába, az pedig a legalapvetőbb emberi (és élő akármi) igény, így különösebb indoklásra nem szorul. Sok szempontból hasonló a "valóvilág" és a hörcsögketrec, mindkettő mesterségesen teremtett közeg, mindkettőben bezárnak élőlényeket és azok a bezáróikra vannak utalva hogy gondoskodjanak róluk, akik megteszik, amíg a szórakozásukat garantálják. Ezek az alapvető tények nem hiszem hogy túlzottan eltérnének a megfigyelés alanyának változtatásával.
  • Motoroj
    Én is úgy vagyok vele.
  • Metalmilitiakid
    Én itt álltam meg...
    "olyanról is lehetett hallani, hogy elszabadult aligátorok védtelen nőket erőszakoltak meg."
  • Fbn Lx
    én abszolút úgy érzem
    bár annál talán fejletteb, mondjuk legyen egy csimpánzkolónia
  • Dzsini
    Szó nincs kihalásról - egy faj egy (vagy több) egyedéről van szó, amelynek különleges életfeltételeket biztosítanak. Nincs szó érdekekről sem, hacsak nem önmagunk szórakoztatásáról van szó - amit mellesleg az állatok is megtesznek egymás között, rengeteg olyan viselkedést találni (nem kevéssé kegyetlennek tűnőket), amelyekre sok évnyi kutatás után sincs más magyarázat, mint az emberi kegyetlenségfogalmunk. Hogy miért avatkozunk bele? Mert megtehetjük. Ezért tartunk kutyát és tehenet is, ezért tenyésztünk csirkét. Az egyiket megesszük, a másik szórakoztat minket - igényeket elégít ki. Mi a különbség?

Az pedig érdekes összehasonlítás, hogy emberekhez hasonlítod az állatokat - te úgy érzed, hogy sok szempontból ugyanolyan egy "valóvilág" és egy hörcsögketrec? Mind a bentlakó, mind a külső megfigyyelő részéről?
  • broman191
    Mindez így igaz, viszont a természetes életmód okozta elhalálozás pusztán nem ad okot arra, hogy önkényesen bebörtönözzünk állatokat, főleg hogyha kihalás nem veszélyezteti őket. Akkor sem hogyha valamilyen szinten az ő érdeküknek is fel lehet fogni. Persze a kétlábú nagyon kreatív tud lenni az ésszerű indokok gyártásában hogyha a saját önző érdekei vezérlik... :) Ha fenyegetne is kihalás bizonyos fajokat, akkor sem feltétlen kell beavatkoznunk mindenhatót játszva, csak mert bizonyos szinten hatalmunk van az életük felett. Ahogy egy "ValóVilág" nem igazi élet az ember számára, ugyanúgy nem az egy ketrec/akvárium/akármi lakójának, ami csak amolyon mesterséges bebörtönzés egy állat számára, ilyen-olyan jól megmagyarázható "de ez a te érdeked is" indokok sora a lényegen nem változtat.
  • Dzsini
    Stabil, neki megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot kapva, ragadozók és az extrém időjárás fenyegetése nélkül, a mozgásigényének megfelelő, ingergazdag környezetben...

Lehet ezt úgy is csinálni, hogy az állat ne rabságként, hanem nyugodt, boldog életként élje meg. Erről szólna a felelős állattartás, és a gondos gazda iránti elvárás.

A természetfilmeken sokszor nem azt nézed, amikor békésen él egy pocok, hanem amikor a bagoly elkapja, és megeszi vacsorára.
  • broman191
    Éljen minden élőlény a számára természetes környezetben szabadon, már amennyiben az lehetséges és nem veszélyezteti az emberek életét, ezáltal közvetve a saját életüket is. Én nem tartanék egzotikus állatokat az otthonomban, természetfilmeken szeretem őket nézni, de számomra szomorú amikor rácsok mögött, vagy főleg kis ketrecekben vagy akváriumokban kell élniük létezniük, egyes emberek rabságában...
  • Blum
    Akkor nyertem,zsir :D
  • Calver
    amíg a legtöbb kétlábú egy kibaszott kutyát nem tud normális körülmények között tartani, és úgy, h ne zavarja ezzel a környezetében élőket, addig egydimenziós pistike feldughatja magának az "egzotikus állatát".

szóval "Más véleményem van.", minden állat tartását a picsába megszigorítanám.
  • clio1616v
    szigorítanám

a rendszertani besorolás szerint állatok országába sok faj tartozik, az emberekre is kiterjesztenétek a szigorítást?
  • videobaby
    jó hülye teszt. ha már ott van, akkor csa elolvassa az ember. nem?
  • Fbn Lx
    ez valami teszt lehet, hogy a szavazók hány százaléka olvas leírást
  • Blum
    "olyanról is lehetett hallani, hogy elszabadult aligátorok védtelen nőket erőszakoltak meg."

Dafuq?

Amugy meg ja.
  • videobaby
    hallottunk, de azok már 1000 éve is itt voltak kiskedvenckéknek. ezek a nyamvadt vackok meg újabban jöttek be :)
  • Zoli007
    Üres. Nem tudom milyenek a szabályok, és nem is érdekelnek.
  • Lacee86
    Én csak azt nem értem, egzotikus állatról miért egyből vmi vérengző fenevadak jutnak mindenkinek az eszébe. :) Papagájokról, teknősökről stb. nem hallottatok még? :D
  • videobaby
    fogalmam nincs a jogszabályokról ezzel kapcsolatban. véleményem azért van. aki akar valami dögöt tartani legyen hozzáértő, hisz felelősséggel tartozik az állatért. háhá, nőket megerőszakoló alligátor mi? nem inkább elspejzolta kajának? a skorpiók, óriáspókok meg egyéb borzalmak meg nehogy elkoslassanak , ügyeljenek nagyon rájuk. frászt kaptam az állatkereskedésben is mikor macskakaját vettem. kis kaméleon, leguán ilyen-olyan mászkálók nem zavarnak. óriás kígyók, hüllők azért veszélyesek lehetnek, nem ártana komoly feltételekhez kötni a tartásukat. tényleg gőzöm nincs mennyire szigorúan veszik ezeket.
  • Fbn Lx
    azerintem ki kellene irtani a gusztustalan állatokat am
    és én határozom meg, hogy mi a gusztustalan
    pl. a sáska