127612
  • bardocz
    Tudás szerintem mindenképpen fontosabb.Aki meg azt mondja szerencsejáték,azzal szívesen játszanék x)
  • Unreal1942
    Az alapok tudása elengedhetetlenül szükséges.
    Egy kezdő ellen nehezebb játszani mint egy tapasztalt játékos ellen.
    Viszont azért nyomják mindenhol, hogy a tudás a fontosabb mert így mindenki azt gondolja, hogy ez valami különleges képesség és így egyre többen remélik, hogy el tudják sajátítani.
    Ez nem más mint egy remek reklámfogás.
    A szerencsének van nagyobb szerepe ez tény.
  • Mike at home
    de nem jön ki
  • Benny04
    nemtudom
  • 89
    persze erre az esély közelít a 0%-hoz, de hát azért hívjuk szerencsének xD
  • 89
    Szerencse...lehet akármekkora tudása az ellenfélnek, ha neked minden körben kijön egy royalflush, feldughatja a tudását
  • GregSB
    "Kell szerencse is, de akkor miér van az, hogy nagyjából mindig ugyanazok ülnek az világbajnokságon az asztalnál?"

Ez mennyire igaz. Egy bizonyos szint felett "Mindkettő fontos, de a tudásnak nagyobb a szerepe.", alatta pedig a szerencse jobban számít.

Az meg a legnagyobb hülyeség hogy ha csak rossz lapokat kapsz nem lehet nyerni. Aki ezt állítja annak javaslom nézze meg hogy játszik Gus Hansen, elképesztő milyen lapokkal nyert már meg világbajnokságokat :)
  • Mike at home
    hosszútávpon csak a tudás, a szerencse nem játszik szerepet

dobálj már dobókockával! van szerepe a szerencsének? kevés dobásnál igen, utána már nem
  • Shifter
    Egyéb.

Tudás és a Szerencse együttesen.

Ha van időnk iskolába mindig ezt toljuk, volt hogy már összeszedtem 5k forintot de vesztettem is már annyit kb :D
  • buldozer99
    Mindkettő fontos, de a szerencsének nagyobb a szerepe

45-55%
  • milk4
    Nem, csak a tudás számít.
  • ChuckyHUN
    Megsúgom, hogy figyeljétek meg, míg több chipped bvan bátrabb vagy, jobban nyomod, aztán tegyük fel belefutsz egy nagy emelésbe, bukod, onnantól nem lesz semmi jó lapod SE, illetve semmit sem játszol meg.
    Régóta pókerezek, de keveset. Nagyon fontos a tudás, tapasztalat, de a szerencsére is szükség van...
    Egyáltalán mi a szerencse? ez a kérdés :)

• ChuckyHUN
    Mindkettő fontos, de a tudásnak nagyobb a szerepe.36 26.28%
  • RIZLA
    d
  • Narxxis
    A szerencsejáték nem való iskolába!
  • N o N a m e
    Mindkettő fontos, de a szerencsének nagyobb a szerepe.
  • N o N a m e
    Minden nap pókerezek a suliban (pénzbe), a tanárok már vagy 16 pakli kártyát szedtek össze, már igazgatói ügy is volt belőle de nem akarjuk abbahagyni. Eddig összességében több pénzem van mint amennyivel beszáltam.
  • Darth Razor
  • Fbn Lx
    szerencse 51%, tudás 49%
    csak hogy tudjak melyikre szavazni, de akkor már inkább a szerencse, mit a tudás.
    pl. eléggé necces valamit is nyerni, ha 10 körön át egy kibaszott pár ha lejön.
    Valamikor meg minden harmadik körben fullom van és minden másodikban színem, szóval...
    ezek csak érvek voltak a szerencsejáték mivolta mellett, a taktikázás is szinte ennyire számít persze.
    Bár, ha figyelembe vesszük, hogy a pókerben még a taktikának is a szerencse a legfontosabb alapköve, azaz vagy beeszi a másik a jó blöfföt, vagy nem, vagy át tudsz verni valakit, vagy nem... a jó döntést sokszor ráérzésre hozzák meg, gyakran a lent lévő lapok alapján nem igazán lehet biztosra megállapítani, hogy a másik blöfföl-e vagy sem...
  • Scottt

• Dzsini
    egyéb: nincs olyan, hogy "a póker" - ez rengeteg különféle játék gyűjtőneve, amelyek között van, ahol a szerencse, és van, ahol a taktika(tudás) és a pszichológia van túlsúlyban.
  • Rockynhooo
    Amúgy nagy tétben nem szeretek játszani... haverokkal úgy jó 5-6an ,hogy 300 forintos beszáló , esetleg ha lennénk többen akkor 2 asztal és utána egy döntő :) a nyereményt meg ugyis elisszuk xd
  • Rockynhooo
    na jah... :D ebbe rengetegszer volt részem.. :D tapasztaltabb emberek ellen jobb játszani... anno játszottam lányokkal... végig csekkelgettek egy kört meg mondtam egy nagy emelést, és csak röhögtek rajta és semmire adják aztá riverre johogy lejön nekik valammi xd
  • poppe
    szted mi számít inkább a pókerben?
    hangzana a helyes kérdés
    (inkább a tudás, tapasztalat)
  • poppe
    a kártya hogy a f@szomba ne lenne szerencsejáték?!
  • DJKonya
    Nem tudom, nem érdekel a póker.

• CopyKing92
    Blöffölni tudni kell azért pókerben. :D
  • Rebekusz
  • DJ Skyline
    Nem tudom, nem érdekel a póker.
  • Casillas
    rövid távon mindenképp szerencsejáték, de idővel azért tudással lehet csökkenteni a szerencse szerepét valamelyest
    (feltéve, hogy nem kezdők ellen játszol, mert olyankor hiába vagy jó, az ellenfél leszarja hogy mit csinálsz, és persze NYILVÁN lejön neki riverre a nyerő lap)
  • zsutyesz
  • geo91
    erre tettem a voksom: Mindkettő fontos, de a tudásnak nagyobb a szerepe.
  • Molnibalage
    Ha folyamatosan szar lapokat kapsz, akkor egy ideig belefér, hogy eldobod. Tehetséges játékos számára bénákkal szemben meg ilyen szinte nics is. :)
  • Carlos
    A prók kábé 70-30 körülre teszik a tudást a szerencsével szemben.
    Tudásnak számít az is, hogy látod, az ellenfeled hogyan reagál, hogyan emel, mikor, mivel. És akkor még ott van a pozíció szerepe, a tétek méretezése, a banki esély, a flop előtti emelés, azis fontos, hogy mennyi zsetonja van az ellenfelünknek, fontos figyelni, hogy mennyire előrehaladott a játék, hanyadik pozíciótól vannak a díjazottak, stb.
    Csupa finomság.
  • NEOreg3
    ha folyamatosan szar lapokat kapsz, akkor nem igazán van esélyed, így nagyon fontos a szerencse

ám még a jó lapok sem garantálják a győzelmet; ha nincs megfelelő tudásod, akkor nem fogod tudni, hogy mikor mennyit kockáztass, vagy mikor szállj ki, lényegében valószínűségszámítás az egész

szóval kb egyforma arányban kell mindkettő, de azért a szerencsét kicsit fontosabbnak érzem (55%-45%)
  • Rockynhooo
    60 szerencse 40 tudás szerintem. elég sokat játszok, de volt már rengetegszer ,hogy semmim sem volt és úgy dobattam a többiek lapját, de volt olyan is ,hogy bementem all in-re két párral amivel sehol se lettem volna és mire lejött az utolsó kép lap fullom lett és utolso helyről megnyertem szerencsével :D
  • Carlos
    Ehhh...és ezt ki mondta?
    Mert a nagy pókeresek nem ezt mondják.

Nézd meg plö Doyle Brunson-t vagy Phil Hellmuth-ot. Hányszor nyertek WSOP-t. Szerencse??? :)
  • VRSDM
    a nagy pókeresek 60-40,et mondanak. 60% mázli és 40% tudás.
  • Carlos
    Pontosítani kéne a kérdést!
    Melyik póker? Stud, Draw, Hold'em, Omaha?

Amúgy szerintem a draw-n kívül:
    Mindkettő fontos, de a tudásnak nagyobb a szerepe.
  • Simaji
    Mindkettő fontos de a szerencsének van nagyobb szerepe.

Attól függ, hogy milyen lapokat kapsz. Persze, azért aki nagyon jól tud blöffölni annak mind1, hogy milyen lapjai vannak. :)