127612
-
Nem csak sporteseménynek adhat otthont egy stadion. Lsd. koncertek, show műsorok, ahol világsztárok lépnek fel. -
Említettem, hogy röplabdázok. Ez zavar? A saját pénzenből teszem nem máséból...
Összehasonlítani meg ilyen szemszögből nem lehet a sprotot, mert pont olyan, hogy ki milyen kaját szeret. Egyébként 17-18 éves koromig csak fociztam és semmi mást nem sportoltam. Nyáron volt, hogy napi 4-5 órát is, napszálltáig. Méghozzá nem is rosszul.
Viszont mikor lement a nyár akkor csökkent a lehetőség és pár haver is elköltözött és csak suliban lehetett volna, de ott csak salakpálya volt. Én addig csak betonon és aszfalton játszottam, salakon egyszerűen béna voltam. Na, ezért váltottam röpire, na meg azért, mert a röpis csajok dögösek voltak a suliban... XD -
De feltűnt. Meg az is, hogy az összes helyszínen 40-50k-s stadionok vannak. Ja, hogy itton ennél sokkal kisebb stadionokra is eszémletlen pénzeket basznak el? Itthon az új fővárosi lehetne talán ekkora, de értelmetlen mert sportesemény soha meg nem töltené a jelen állás szerint, hacsak nem lesz itt valami rejtélyes okból atlétikai VB. Más se hiányzona, minthogy még egy legyen ebből... Azt az egyet is túlzásnak érzem.
És akkor most tessék felsorolni, hogy milyen eseményen telne meg legalább féle és mikor teljesen itthon egy 50-60-ezres statidon? Ki a túró fogja üzemeltetni...?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 14:22:21 -
Fbn Lx #120920 ezresbe, hogy molni megemlítette, hogy ő röplabdázik és az sokkal jobb mint a foci -
Ez megint közegből adódód difi, mert pl. a jenki sportolók olyan ösztöndíjakat és reklámszerződéseket kapnak, hogy ihaj. Az, hogy állami elismérése van a sportolóknak az a sajátos kelet-európai mentalitás miatt van. -
Sajnos. -
Még szerencse. -
De a foci a legnépszerűbb sport, ezt el kell fogadni. Ami pedig ennyire népszerű, ráadásul -sajnos- ekkora üzlet, azt nyilván támogatni fogják. -
EnxTheOne #120915 A foci azért népszerű mert egyszerűek a szabályai, meg nem kell hozzá szinte semmi.
Gumilabdával is lehet játszani aszfalton, homokon.
Röplabda amiről beszéltetek ahhoz kell legalább háló, meg egy röplabda.
Kosárhoz is kell legalább 1 kosár, labda meg legalább olyan talaj ami rendesen pattog.
Ami nagyon zavaró hogy a foci egyedül kap annyi támogatást mint a többi sport együttvéve.
Pedig azokat a sportágakat kéne támogatni amikben jók vagyunk, vagy látványosak.
-
Na igen, több országban rendezik. Így kapott Budapest is 3 meccset. De ez nem jelent automatikus kijutást a rendező országoknak. -
Ja, csak hány szingapúri aranyérem van egy olimpián, ill. úgy egyáltalán. :D -
"EB-t meg jelen állás szerint egy ország vagy közeli szomszédok rendezhetnek ketten. Nos, kivel pályáznánk, úgy hogy ránk esik 3-4 meccs a kb. 50-ből...? Fel sem tűnik, hogy eleve marhaság amit írsz...?"
Olyan nagyon neked se tűnik fel, vagy csak nem tudod, hogy a 2020-ast már másképp rendezik, mint eddig. -
vannak még érdekes adatok (másik link még néhány országgal) :)
Szingapúr: Aranyérem 800 ezer dollár, ezüst, bronz nulla.
(az Egyesült Államokban a 25 ezer az aranyért pedig adóköteles :D )
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.17. 13:17:35 -
angliában ha jól tudom nem is fizetnek semmit, mert olimpián nyerni dicsőség, nem pénz kérdés :) (Ha jól tudom, és nekem sincs ellenére, hogy a magyarok kapnak bónuszt) -
Csak egy példa: Az olimpiai érmesek díját miből fizetik? A te meg az én pénzemből. Nem a prémiumot sajnálom tőlük, csak túlzásnak érzem az összeget. (30 millió volt ha jól emlékszem legutóbb az olimpiai bajnokok prémiuma. Ezzel az elsők közt vagyunk egész Európában, egyetlen nyugati országban közel ennyit sem fizetnek nekik.) -
Nirz #120908 Épülhet itt még vagy száz stadion is,ahogy száz szónak is egy a vége:
A magyar foci nagyrészt szar volt, most is szar és szar is lesz
Miközben majdnem minden más sportban jobban teljesítünk mégis mivel a politika a focit erőlteti oda megy az összes pénz
(gonodlok itt arra is pl hogy tippmixen is fogadni csak 95% focira lehet, épül a stadion, iskolában is azt szokás erőltetni stb) -
Ha mindenki sáros, senkit nem érdekel, hogy ki kezdte a sárdobálást. -
dzsini jól mondja.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez mehetne ki bannerba mint ahogy a Pancho arénában van -
ManoNegra #120905 Már csak azért sem reprezentatív, mert ez az sg-nek is csak egy topikja, nem hiszem hogy a labdarúgó topikokból olyan sokan járnának ide. Amúgy a foci Magyarországon óriási népszerűségnek örvend, csak sajnos az NB1 színvonala nem üti meg a mércét, de ha jó lenne, akkor lazán eltartaná a stadionokat. Vezetői szinten nem tudom ezen hogyan lehetne változtatni, de rengetegen örülnénk egy potens bajnokságnak, és egy eredményes válogatottnak! -
Nem én tereltem erre a topikot...
Egyébként bár az sg nem reprezentatív, de a fenti szavazás beszédes. Szinte a kutyát nem érdekli a magyar "foci" pozitív értelemben...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 11:30:59 -
2018-ban lesznek választások, akkor visszatérhetsz erre a témára, de kezd kicsit túl közel lenni az amúgy tiltott aktuálpolitikához a téma. Mielőtt egy moderátor erre jár és valakinek az orrára koppint, szólok. -
Hát nem. Pl. 1,5 éve nem kaptunk időpontot eleget a ÉL csarnokban és keresni kellett egy helyet, ami mindenkinek több utazást jelentett és a színvonal sem volt.
Szóval amíg a tömegek bármikor találok jobb helyet, ahol a pénznek van helye, legyen az sport vagy egészségügy, addig senki se építgessen itten stadionokat mikor a felsőoktatásból meg vonják ki a pénzt... -
ManoNegra #120901 Nagyon egyszerű. Ha ilyet látsz, jelented a megfelelő topikban, és bizonyára megkapom érte a jutalmam. -
ManoNegra #120900 Aki sportolni akar, az eddig is megtalálta a lehetőséget erre. -
Protekciód meg max. neked van, hogy még büntipontot sem kaptál a folyamatos személyeskedésért és flémelésért. -
Látom nem érted...
A tömegsportolási lehetőséget nem biztosítják, ellenben olyan stadionokat húznak fel, amiket nem lehet nyereségesen üzemeltetni. Az, ha a lakosság tud sportolni mindenki számára előnyös, de erre nincs pénz...
Bp. amatőr bajnokságban szoktunk játszani.
EB-t meg jelen állás szerint egy ország vagy közeli szomszédok rendezhetnek ketten. Nos, kivel pályáznánk, úgy hogy ránk esik 3-4 meccs a kb. 50-ből...? Fel sem tűnik, hogy eleve marhaság amit írsz...? Csak félemlni jöttél ide is. Attól, mert nyájas dumával teszed attól még flém. Csak ezt nem büntetik... Szabadon lehet folyamatosan marhaságokat írkálni és még mást hülyének beállítani...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 11:15:02 -
ManoNegra #120897 Ki mondta, hogy nem akarja beszántani azokat?
Valahogy ez soha nem jön elő. Talán mert ebből nem lehet aktuálpolitikai tőkét kovácsolni.
Ki mondta, hogy nagy pályán akarok focizni?
Nem én problémáztam azon, hogy nem vehetem igénybe a hobbifocimhoz egy stadion gyepét.
A kismillió lehetőségről meg annyit, hogy a fővárosban...
Nem ismerem a fővárosi lehetőségeket, mert nem ott lakom, de nálunk egy kispályás focihoz elég sok lehetőség adott. Általában a legutolsó faluban is van pálya, minimum egy... A röplabdához nem tudom miért ilyen nehéz pályát találni, de az nem is olyan népszerű, mint a foci vagy az úszás. Persze azt sem tudom, hogy egy régebbi háló miért rossz, ha nem tátonganak benne a normálisnál nagyobb lyukak, akkor gondolom ugyan az mintha új lenne, amúgy sem tudom,hogy pontosan milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy minden igényt kielégítő röplabdapályának. Milyen szinten játszotok egyébként?
Az utánpótlás nevelés sikersségét meg pont azon látszik, hogy 30 éve 0 az eredmény.
Persze, nem sikeres, ez tény. De lényegében bárki igénybe veheti, ha focizni akar, vagy ha a gyerekét akarja intézményes keretek közt sportoltatni. Női foci is működik sok városban, tehát ez ilyen tömegsport jellegű szolgáltatás. Egyébként nemrég egy utánpótlástornán bronzérmes lett az Egervári csapat, szóval még itt is árnyaltabb a kép, a baj szerintem valahol az utánpótlásból kikerülő játékosoknál van, akiknek a további szakmai fejlődésükhöz nem megfelelő közeg az NB1. Reméljük előbb-utóbb változik majd ez is.
Az én hobbimat miért nem finanszírozza az állam? Hm...?
Nem tudom, biztos rossz hobbit választottál...
A BL és EB-s részhez meg inkább semmit sem írok, mert elborulna csak az agyam...
Most komolyan, ezzel mégis mi a bajod? Egy olimpia, vagy EB, VB torna rendezését megnyerni, esélyünk nagyjából egyenlő a nullával, de egy vagy három meccs lebonyolítása miért lenne lehetetlen?? Korszerű stadion nélkül persze az..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy meg nem tudom miért problémázol azon hogy elborul az agyad vagy hogy BAN lesz a vége, akkora a protekciód itt, hogy még a mod kér tőled bocsánatot, ha összegyűlik az amúgy teljesen megérdemelt BAN-od.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.10.17. 11:13:11 -
Ki mondta, hogy nem akarja beszántani azokat?
Ki mondta, hogy nagy pályán akarok focizni?
A kismillió lehetőségről meg annyit, hogy a fővárosban is normális minőségű termet találni pl. röplabdához vagy más labadjátékhoz szinte lehetetlen. A BME ÉL csarnok felhúzása előtt olyan szar pályákon kellett játaszanunk, hogy ehaj. Az ÉL csarnokkal is folyamtos bokszolás megy a jó időpontokért és azért lehet, hogy a szinte csak mérkökökből állók zsebből kiköhögik a félvénente személyenként 30-40k-t heti kétszer két óráért, de másnak azért ez elég megterhelő lehet. És mindezért úgy, hogy a szolgáltatás színvonalától nem esünk hasra. A pályát pl. szökőévente mossák fel...
A hálót ritkán cserélik, az oszlop felhúzó szerkezetét nekem kellett kenni, hogy működjön egyáltalán és csak mikor már szóltunk, hogy nem lesz jó, akkor vettek nagy kegyesen egy WD 40-et.
Az utánpótlás nevelés sikersségét meg pont azon látszik, hogy 30 éve 0 az eredmény.
Az én hobbimat miért nem finanszírozza az állam? Hm...?
A BL és EB-s részhez meg inkább semmit sem írok, mert elborulna csak az agyam...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 10:40:09 -
ManoNegra #120895 Most nem azért, de miért akarsz pont nagypályán focizni? Van kismillió lehetőség, tornatermek, iskolai pályák, de akár klubok műfüves, vagy kis pályája is, ahol le lehet bonyolítani egy meccset bárkinek. Ezenfelül ezek klubok utánpótlást is nevelnek.
Egy stadiont pedig nem csak a klub fogja használni, hanem válogatott meccseket játszanak benne, de ha van egy korszerű stadionunk, akkor lehet benne akár BL döntőt is tartani, vagy megnyerhetünk pár meccset a 2020-as EB-n. Sajnos nálunk a foci nem termel ki egy stadion építéséhez szükséges nyereséget, de ez nem azt jelenti, hogy nincs is rá szükség. Ez is hozzátartozik az ország presztizséhez, ha már egyszer részt veszünk a nemzetközi futballéletben.
Amúgy a színházak és a filmgyártás sem termeli ki a működéséhez szükséges pénzt, azt miért nem akarja senki beszántatni? -
+1 -
+
a debreceni stadionnak sem találtak sokáig működtetőt akkorák a fix költségei -
Az uszoda bárki által igénybe vehető sportolásra és a vendég fizet érte. Egy stadion hol segíti az átlagpolgár sportolási lehetőségét? Ja, hogy sehol, cserébe jó drága... A klub fizet érte bármit? Tehát a klub ingyen kap új stadiont, de nekem fizetni kell azért, ha sportolni akarok. Az uszoda kitermeli saját üzemelteését. A stadion hol és mikor teszi ezt itthon? Hm...
Írnék még ide valamit, de annak ban lenne a vége....
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 10:01:26 -
ManoNegra #120891 Tehát az állambácsi mégis épített a bárkinek medencét?
Egy pálya karbantartása nehezen összehasonlítható egy uszodáéval. -
A bányába szakemberek kellenek, úgyhogy inkább ne... -
pali412 #120889 focipályákat beszántani a sok falábút meg elküldeni a bányába. pont. -
Ööööö, azok a létesítmények bárki által igénybe vehetőek emberi pénzért, odamész és úszol amikor nyitvatartási idő és nem edzés van. A stadionokat mire és ki használja amikor nincs se edzés sem meccs? Ja, hogy senki.... -
ManoNegra #120887 Miért, ki építette az uszodákat, ha nem az állambácsi? A kajakosok is kapnak közpénzt, tehát akár egy kajak megvásárlása is beleférhet abba. -
Napóleon komplexusnak azt a tünetegyüttest nevezzük, mely leginkább az alacsony emberekre jellemző. A betegség nevét egyre inkább alkalmazzák olyanokra is, akiknek valamiféle kisebbrendűségi érzéssel küzdenek, és állandóan túlkompenzálnak az élet egyéb területein, azaz ott próbálnak meg sokkal jobban érvényesülni, hogy eltereljék mások figyelmét az őket oly nagyon zavaró hibájukról.
-
Jó, hát 3000-es faluba stadion, ez tényleg az őrület határa, vannak ilyen jelenségek sajnos. -
A nagy különbség, hogy azoknál a sportágaknál, ha baj lenne, akkor nem több tímillárdos pénzekről van szó. Mikor vett állambácsi pl. bárkinak kajakot vagy épített medencét?
Mutass egy példát, hogy ilyen mentalitással 30 év után ki jött ki a gödörből. Itt már csak lángszóróval lehet rendet tenni, ahogy sok más tekintetben is.
Most komolyan, mikor győzőtt a magyar válogatott igazi tétmeccsen utoljára? És valódi győzelmre gondolok, nem olyanra, mikor a finnek öngóljával juttotunk el oda, hogy a jugók pofonládának használtak aztán... Én nem nagyon emlékszem egyre sem. Amikor valódi kényszer volt soha nem bírt a válogatott senkivel.
Most is teljesen amatőröket nagy nehezen vertek 0-1-re. Bocs, de ez röhejes...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 09:43:27