127612
  • Calver
    Grúzok eljátszottak egy olyan játékot, hogy kirúgták az összes rendőrt korrupció miatt. a következmény? nos, semmi.
  • molnibalage83
    Akkor még kanyarodási szabály sem volt? A KRESZ órán a kettő kombója volt, tehát jobbkéz&keresztirányú elsőbbség + kanyarodási elsőbbség. Csak pont a két példa az, ahol ezzel is az jön ki, hogy a mellékelt "órajárás" és "jobbkéz felé senki" feloldás kell. Erről viszont egy hang sem volt az oktatáson. Vizsgán és soha sehol nem volt ez a két példa, ami azért valahol szomorú.
  • QuippeR
    biztos jó a példa, de én például tizeniksz éve vizsgáztam, és nem így csinálnám. én eddig úgy tudtam, ha jobbkéz szabály van, akkor az van és kész, mindegy hogy kis ívben kanyarodsz-e, szépen megvárod, amíg nincs tőled jobbra már senki, akinek elsőbbséget kéne adni. ez azt jelenti, hogy a piros kocsiban ülve bizony el fogok előtted nagy ívben kanyarodni, akkor is ha egyenesen vagy jobbra kanyarodsz a sárga kocsival. (bár most ezután lehet, hogy inkább várok a reakciódra, mielőtt megtenném.) szóval érdemes figyelni az ilyen helyzetekre, nem mindenki tegnap vizsgázott, és ugyebár annak van elsőbbsége, akinek megadják.
  • molnibalage83
    ?
  • Calver
    vaaagy... szétkergetni őket simán a gecibe. tesztelt eljárás, Grúziában már egyszer bejött.
  • molnibalage83
    Bár csak kb. fél éve vizsgáztam, de átlagosnak tartom a tudásomat.*

Tanuló vezetőként naná ,hogy megpróbálom betartanai, de bringásként néha nem. Zebrán pl. csak akkor tolom, ha iszonyú nagy tömeg van, bár ekkora sem látom értelmét, mert tudok sétáló tempóban tekerni. A bringát tolva több helyet foglalok el, mint rajta tekerve... Ezen felül mikor lámpa nélküli kereszteződés van nem jobb az autósnak, ha fele annyi idő alatt átérek? Minek tologassam, mikor úgysincs gyalogos forgalom nagyon az ilyen helyeken...? Nagyon ritkán járdán megyek, de ez pl. a Budaörsi kivezetője, ahol 3 sáv van. Tekeren a halál a száguldozó autóknál, mikor ott a 3 méter széles zebra és gyalogos olyan gyakori, mint a fehér holló.

Nem, de valahogy kibaszottul irritáló, hogy a valódi bűnüldözés helyett a sápolás tápolására van pénz.

*Az egyenrangú útkereszteződéseknél viszont vannak olyan helyzetek, ahol nem egyértelmű a sorrend, legalábbis a két ökölszabállyal, amit KRESZ tanfolyamon tanultunk. Ott szó sem volt arról, ami itt a 6. oldalon van. Akkor ez most jó van nem...?

(Pont az a két példa van az ábrán, amivel bringásként napi szinten találkozom 30-as zónában. Az autósok nagy része "nem egészen" a linkelt anyag szerint viselkedett...)
  • Pluskast
    Jó elképzelés csak kivitelezhetetlen.
  • mrzed001
    No igen, az tényleg csak hosszabb távon térül meg ... úgy viszont hatványozottan.

Nem (csak) az a baj, hogy honnan kapják a dellát, hanem az is, hogy ki nevezi ki a vezetőiket.
    Az pedig az aktuális (ex komcsi) pártvezetés, amely így totál mindegy hogy éppen vérnarancs vagy vörös zászló imádatára esküdött-e fel.
    Szóval előbb talán azt a részt kellene rendbe szedni, meg az elszámoltatást, elszámoltathatóságot ...
    Itt is az a gond, mint a közutakon: a durva szabálytalankodót, extrém gyorshajtót, többieket útról lelökőt nem büntetik (arra sincs pénz meg benya, hogy utána menjenek), inkább a nem látszó tábla mögött várakozva a tisztességes tömegeket.
    Franciáknál pl azért sok a trafi, mert ami bejön belőle pénz, azt csak ugyanarra költhetik el.

Siófokkal kapcsolatban meg csak annyi lenne a válaszom, hogy ha a RendŐrség nem teszi a dolgát, azaz nem tartja fenn a rendet (akár vezetői, akár politikai nyomásra), akkor megszegi az állam és a népe közötti szerződést, mely szerint a nép lemond a bűnüldözés és bíráskodási jogáról és átadja ezt az államnak. Ha tehát az állam nem teljesíti a feladatát, akkor a szerződés semmis, a nép kénytelen a saját kezébe venni. Onnantól pedig hogy halott a jog(állam), (jogos és sem) önbíráskodás, anarchia fog kialakulni (pont, mint az utakon).
    Összefoglalva: ki kell rúgni a teljes vezetői apparátust a pcsába :D
    Ez pont olyan, mint amikor nem tud egy tanár rendet tartani a tanteremben. Azért nem a diákok a hibásak, hanem a béna tanár.
  • Sir Quno Jedi
    A siófoki romerók visszalőnek vaze! Te meg nem, ha lefényképeznek és megsarcolnak. Na most akkor te ha rendőr lennél, melyikkel kekeckednél?!
  • Fbn Lx
    Valahogy a rendőrséget függetleníteni kellene az állami kasszától (mármint a rendőrség --> állam irányban persze), ez lenne a megoldás szerintem.
    A pénz amit beszednek büntetésként, automatikusan fejlesztési alapokba, vagy non-profit alapítványokhoz vándorolna egyenlő arányban, pártatlanul kiosztva. Máris eltűnne ez a baszott nagy motiváció, hogy beszedjék, esetleg kutatások támogatására menne egy része kötelezően, hogy a kormány kutatásokkal alátámasztott elvek mentén hozhasson felelős döntéseket. És ennek megfelelően bónuszt sem kapna senki a büntetések kiosztásáért. Egyből átcsoportosulnának az erőforrások.
  • Neocortex
    Van, csak hosszabb távon térül meg
  • Fbn Lx
    ugyan már, abban nincs pénz
  • mrzed001
    Az útfelújítás végeztével kint felejtett 40-es táblánál trafizó rendőröktől hányni tudnék. Na azok kb a BKV és a parkoló ellenőr szintjén vannak nálam. Egy WC-s nénit jóval többre tartok.
    A reptéri végig 70-es út, majd egy kereszteződés után késve vagy 30 méterrel kitett újra 70-es között mérő rendőrök is kb annyit érnek, mint a rágó amit hosszú csócsálás után kiköp egy egyén a flaszterre.
    Persze mint minden hal, ez is a fejétől bűzlik, szóval pontosan tudjuk, hogy kik azok a drága felülre ültetett (elvtárs és KISZ titkár ... sic) behajtó emberek akik direkte ilyen felesleges helyekre zavarják ki a trafisokat.
    És hát, most már még vagy további 160 trafi fog leskelődni utánunk, hogy hátha egy a faágaktól nem látszó 40-es táblát benézve (nem ismerve) alaposan megkopasztatnak minket, vagy egy nem is látszó záróvonalat véletlen átlépünk-e.
    Most lehetnék persze demagóg, és mondhatnám, hogy a siófokot rettegésben tartó enyingi c maffiára szabadítanák inkább rá ezt a rendőrállományt ... és rend lenne 2 hét alatt ... de ki mer ilyet mondani ? Én ugyan nem :DD
  • Kata
    a telekjáróra gondolsz?
  • Sir Quno Jedi
    teLepjáró ha kérhetem
  • Lacee86
    Kurvára Realista Eszelős SZemélyiség :)
  • jazzy
    "De nekem terepjáróm van vazze!"
  • Sir Quno Jedi
    Hiányolok egy menüpontot:

pl. ÉN vagyok a KRESZ!
  • Fbn Lx
    átlagos, évek óta nem vezettem
    nagyobbrészt igen
    alapból is, meg általában véve az egész fülönkúrogató hátközepére mászó csípősfing igazságszolgáltatástól és minden hatósági jogkörű intézménytől, amik az embereknek több stresszt generálnak feleslegesen, mint amennyi hasznukat látjuk
  • SötétBarom
    Igen, naprakészen. (azt hiszem legalább is).
    Sokszor hagyom figyelmen kívül, bár leginkább a sebességhatárokkal vannak problémáim. Ennek ellenére azért próbálok a körülményekhez képest okosan menni.
    A rendőrökre meg nyilván fújok, mert nem azért kúrogatják a népet és nem ott amiért és ahol kéne.
  • kamionosjoe
    Átlagosnak tartom tudásomat.
    Maximálisan.
    Nem.

Mióta eladtam a kocsimat kevesebbet vezetek. Reggelente megyek car2go-val mert korán kell beérnem a melóba.
  • chhaya #122144
    A fő dolgokkal képben vagyok, illetve ami rám vonatkozik, azzal szerintem teljesen. (Az életemet azért nem tenném rá.)
    Többnyire be is tartom. Nem mindig.
  • chhaya #122143
    Az utolsó mondaton nagyon nevetek, pedig tényleg.
  • trebron
    Melyiket a Gézát?
  • jazzy
    Nem vagyok teljesen naprakész / nagyobbrészt betartom / nem

Éppen tegnap jártam Szegeden és mindkettő beigazolódott, nagyjából fingom sincsen, hogy a villamossal mit kell kezdeni, mivel itt nincsen, aztán meg amikor az egyenesen haladó sáv hirtelen balra kanyarodó lett akkor kénytelen voltam átsorolni a másikba, nem volt teljesen szabályos, im so sorry.

Nem is tudom létezik-e ilyen Szegeden, hogy az egyenesen haladó sáv egyszercsak balra kanyarodó lesz, vagy csak valahol nem maradtam a sávban :DD
    Utoljára szerkesztette: jazzy, 2015.03.11. 17:59:05
  • Calver
    nem teljesen naprakész / nagyobbrészt / anélkül is
  • molnibalage83
    Új kérdés.
  • salsoul
    Székely házaspár ül a lócán....
    Asszony: - Szeretsz-e még engem? Sosem mondod...!!!
    Férj: - Egyszer megmondtam. Ha változás lesz, szólok!!!
  • salsoul
    Azt hiszem én onnan tudom, hogy szeretnek, hogy nem nyaggatnak a szertetettel, s egyáltalán elő sem hozzák a témát.

Egyébiránt a szeretet szerintem valami ármánykodó pszeudoalakzat. Nem lehet konkrétan és egységesen meghatározni. A lekülönbözőbb szarságok is gond nélkül beleférnek, és egy másikra terhelhetők. Mindig kell neki a köd, a homály, a sötétség. Különben nem tud dolgozni és lélektani zűrzavart csinálni. Amikor azt mondják, hogy szeretnek máris tudom, hogy nagy és ködös gondban vagyok.
  • Sir Quno Jedi
    Egyértelműen bitebutus kislányoknak készült teszt, ami valamelyik női szennylapba illik csak. Szétröhögtem az agyamat, hogy milyen válaszokat lehet benne adni. Kb. ilyen szintű:

14.
    a. Szeretem a rózsaszín csivavákat hétfőnként.
    b. Gyakran sétálok magassarkúban hegynek fel.
  • Fbn Lx
    egyébként akkor érzem, hogy szeretnek, ha közvetlen vérrokonról vagy barátnőről van szó
    egyéb esetben nem hiszem, hogy a szeretet akkurátus kifejezés lenne
    az összes többi esetben, pl barátság, maximum reciprok altruizmuson alapuló, tehát kölcsönösen előnyös viszonyról van szó
  • Fbn Lx
    minőségi idő lett
    az összes többi kibaszott gagyi, ahogy így olvasom
    mégis ki pörögne az ajándékozáson pl
    a barátok érintgetését, ölelgetését meg csókolgatását meg így meglehetősen buzisnak találom, szóval nem igazán értettem, hogy miért az volt minden második opció, hogy szeretem ha a barátaim megérintenek
    like wtf
  • Sir Quno Jedi
    Erővel senkit sem lehet visszatartani, szal. felőlem mindenki oda megy és akkor amikor akar. Ha túl keveset van velem, az én ízlésem szerint legalábbis, esetleg szólok, esetleg nem. De leszarom kb. Majd elfoglalom magam másokkal, vagy még az sem szükséges hozzá. A túlzott ragaszkodás éa másikra való "rámászás" csakis rossz vért szülhet, kerülendő.
  • Kata
    Ugye milyen nehéz eldönteni? :)
    Ezt szoktam mondani akik ezzel a klisével jönnek. Mert oké, persze akit szeretsz, engeded hogy azt csináljon ami neki jó, de azért igazából te nem akarod elengedni, ott szeretnéd tudni magad mellett. Mellesleg azt is odaírtam, hogy legtágabb aspektus, amibe pl. még az is beletartozik, hogy egy barát sem akar elengedni, keresi a társaságod, mert szeret. Most barát barátra gondolok. De nem fejtettem ki esszében. És ilyenkor mindig befut egy-két felületesen értelmező, ennyi belefér.
  • chhaya #122131
    Együtt töltött idő és sok ölelgetés.
  • molnibalage83
    Ez most szerelmes vallomás volt? :)
  • Kata
    na húzz innen
  • SötétBarom
    Tudtam, hogy legbelül menthetetlenül romantikus alkat vagy.
  • Sir Quno Jedi
    De csak ha közben végig a szemembe néz, mert a szem a lélek tükre... :D
  • SötétBarom
    Egy őszinte szopás elég meggyőző.