A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Nem teljesen. Azért a tej és tejtermékek (most az mind1, h tehén, juh kecske vagy akármi) csak elterjedtebbek, mint pl. a rénszarvashús, ami eleve csak adott tájegységen létezik.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Dzsini
Itt a lényeges pont - NEKED. Mert ebben a kultúrában, és ebben a környezetben nőttél fel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Hát nemtom, nekem azért univerzálisabbnak tűnik egy tejföl, mint a rénszarvashús vagy a főzőbanán. 😄 Amúgy mi a frász az a főzőbanán? xD

Dzsini
Hú, pedig a polip jó 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

jazzy
Hát végülis én sem szívesen eszek polipot meg mérgező halakat
Dzsini
Nálunk sincs csomó minden, ami máshol természetes. Például főzőbanánt mikor láttál a boltokban? Rénszarvashúst?

Lacee86
Eléggé felfoghatatlan nekem, h ezek miért nincsenek ott...

chhaya
Tejfölről és túróról már ne is beszéljünk. 😊
Furák ezek a külföldiek. 😄

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Dzsini
Egyszer próbáld ki lecsóban 😊

Lacee86
Szerintem finom a kaliforniai paprika. 😊 Igaz, más jellegű íze van, inkább édeskés.

Bizony az emberek hajlamosok azt hinni hogy minden ugyanúgy elérhető bárhol pedig nem,minden ország egy más világ más lehetőségekkel és hátrányokkal
Dzsini
Olyan paprikát, aminek íze is van (nem kaliforniai nagy színes látványpaprika) elég problémás sok helyen (a fűszerpaprika is gond sok helyen, ami pedig gulyáshoz nem rossz, ha van - csilivel azért nem ugyanaz 😊 ). Paradicsom még csak-csak van, esetleg kolbász még szórakoztató feladvány lehet, nálunk pl. az alap összetevő.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.05. 12:43:20

Lacee86
Hm, ez fura, nem tudtam.

jazzy
Azt hiszem TV paprikát nem egyszerű külföldön beszerezni.
Lacee86
Azért az durva. Lecsóhoz mi kell: tojás, paprika, paradicsom, hagyma, só, étolaj. Ezekből nem lehet kapni valamit? 😊

Dzsini
A főzöl magadnak ponttal ott a gond, hogy egy csomó megszokott összetevőt nem, vagy nagyon nehezen tudsz beszerezni. Persze ezt is országa válogatja, de barátokon át van sztorim Új-Zélandon, az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Walesben megesett küzdelmekről egy lecsó vagy egy gulyás céljából.

morcosqtya
Szeretteim.
Kaják -> főznénk magunknak
Magyar beszéd -> otthon ápolnánk a nyelvet
Magyar tájak, városok -> ??? ez biztos nem hiányozna

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Misuka963
Mind hiányozna !

chhaya
Ehem, már épp elkezdtem gondolkodni, hova lett a másik topikból. 😄

(Egy illetékes törölhetné, köszi)

milk4
Igen. Munkát csak éttermekben találtam és főiskola mellett ott se tudtam volna dolgozni (óráim általában 8-tól 17:45-ig voltak). Inkább hazajöttem, itt nyelvtudásomnak megfelelő munkát végzek és főiskolát jövőre folytatom.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

videobaby
hiányoznának a szeretteim, a magyar szó. kaja nem, mert megcsinálom én, tájak sem igazán. igaz, haza lehetne látogatni, de mégsem olyan lenne, mint itthon élni.

Lacee86
Nocsak, már Mo-n laksz?

milk4
Éltem külföldön 9 évet. Minden hiányzott a felsoroltak közül.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Jól el vagyok külföldön. Mivel messzi nem lakok csak Bécsben, gyakran haza tudok látogatni, ha honvágyam lesz, bár nekem ilyen havi egy alkalom bőven elég Magyarországból. Van telefon, meg skype is, családot elérem. A régi barátok azok sajnos kikoptak az évek folyamán, de mindig jönnek új barátok, ismerősök ez sem probléma igazából, már sok embert ismerek itt is.
Magyarokkal lakok együtt szóval ha igényem van rá akkor annyit beszélhetek magyarul amennyit csak akarok, de szeretek németül is beszélgetni, persze igaz, hogy nem tudom annyira kifejezni magamat, mint az anyanyelvemen de ez szerintem inkább szórakoztató, hogy kitaláljam fejben hogyan és milyen szavakkal fejezzem is ki magam. Azért eddig mindig meg tudtam értetni magam és elmagyarázni amit mondani akartam, a hétköznapi életben amúgy sem használ az ember olyan bonyolult kifejezéseket. Okostelón még szótár is van, az meg ott van mindig az ember zsebében.
A városok meg a tájak azok tök hasonlóak, egy fal az itt is fal, egy bokor is ugyanúgy néz ki, mint Magyarországon. Van itt is elég érdekes dolog, látnivaló.
Magyar bolt is van Bécsben, csak egy kerülettel odébb kell villamosoznom és megvehetem ami szem-szájnak ingere, igaz kétszeres áron, mintha elmennék Sopronba és ott venném meg. Aki nagyban vásárol magyar cuccokat annak érdemes inkább oda elkocsikázni.

★★★★★

Lacee86
NAGGGYON félremagyarázod a kérdést, sztem. Amiket felsorolsz pedig, az az egész egy nagy pesszimizmus. Külföldön biztos minden fenékig tejföl, mindenki lila ködben úszik, fürdik a lóvéban, kiegyensúlyozott, stressz nélküli, és boldog. Látjuk. <#miaz>

Nem tudom 😞

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Dzsini
Lehet olyan kérdést is írni (senki nem tart vissza tőle 😊 ), ez most a pozitív dolgok hiányára kérdez rá.

hiányozna a pesszimizmus, versengés, irigykedés, az emberek rosszindulata, hiányozna a panaszkodás, a fejetlenség - rendszer hiánya, a felesleges körök ügyintézéseknél

a kérdés feltevője már eleve a külföldön való élet lehetőségénél nem azt kérdezi, hogy mi lenne jobb, hanem miért lesz rossz külföldön élni, mi fog hiányozni, ha már nem itt él

Az az igazság, amit elhiszel.

az lenni baj

Az az igazság, amit elhiszel.

chhaya
Mind.

Direkt volt szerintem, ez az volt. Valljad befele.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

<#idiota><#nevetes1>

jazzy
Ez egy velős mondat lett, ilyet nehéz összerakni más nyelven tényleg <#idiota>
Molnibalage
Barátok és a magyar beszéd hiánya. Soha nem leszek semmilyen más nyelven sem olyan szinten kifejezni magam, mint magyarul. Ez van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A magyar beszéd hiánya.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Kizárólag a szeretteim, semmi más.

Lacee86
Szeretteim elsősorban, de magyar nyelv hiánya, az ismerős környezet, a magyar ételek ugyanúgy. Csak úgy mennék külföldre, ha barátokkal mehetnék, célzottan pl. szakmai előrelépés miatt, és csak úgy, h tudom, h x idő (pl. 1 év) múlva vége, és hazajöhetek.

Calver
bump, most ő lett

ha valamelyik adminnak van kedve nekiesni, van egy csomó kiemelt, ötletes kérdés ami kiegészítésre vár, de részemről valahogy sosincs erő hozzá :C

"The trees move. Do you not see it?"

Mindenfélét megeszek, nem vagyok válogatós. Csak legyen jól elkészítve.

★★★★★

Lacee86
Be akarom majd tenni, csak később. De küldjél nyugodtan, várjuk.

Molnibalage
Anno tettem be egy nagyon hosszú kérdés sort balesetekről meg a testvéres kérdés Be lesznek téve? Ha nem, akkor küldenék megint egy csomó új kérdést.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.02. 18:05:33

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Tessék kérdést csinálni belőle - állatonként, részenként 😊

Lacee86
Karaj, comb, tarja, lapocka jöhet. 😊

csirke-comb nyamm

Dzsini
... aki rosszra gondol 😊
a kakastöke pörkölt finom 😉

Állati testtájak

Plusz belsőségek, plusz egyéb szórakoztató izmok, inak, véres cafatok 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.10.02. 15:27:56

Lacee86
Testtájak egyebek szerint? Ez nem tuti, h megáll a gasztro témánál. <#nyes>

Dzsini
Jöhetnek a húsfélék - állatok, testtájak, egyebek szerint 😊

Utána innivalók, és desszertek - gasztroszavazótopik!

QuippeR
nem akarok erre ennyi időt fordítani, de nagyon gyorsan átfutva az általad linkelt cikkben talált utolsó link anyagát, az éppen hogy megerősíti, hogy a tizedesvesszős tévedés nem valós történet. (habár a spenót -és sok más kaja- vastartalmát valóban eltúlozták, de azért mert nem megfelelően mérték, nem elírás miatt.)

ettől függetlenül nekem sincs bizonyítékom, hogy valóban az A-vitamin miatt eszik spenótot, de ha nem, és valóban a vas miatt, akkor sem tizedesvessző-hiba az oka.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
És nem csak zöldségeket 😊

Krumpli nyert, az nem meglepetés, viszont számomra furcsa, hogy a sima főzőtök ennyire hátul végzett. A kelbimbót/zellert/karfiolt sokkal inkább el tudtam volna képzelni sereghajtónak.

Lacee86
A zöldségekről is lehet dumálni. 😊