127612
-
Fbn Lx #122205 ja, pedig nem haltam meg tőle
friss, ízre tök jó, sok a húsa
szóval nem értem, valamért kurvasok van gondolom és el akarják adni időben -
Hát ez már eléggé a gyanúsan olcsó kategória. :D -
Blum #122203 Nem
Végre rendesen kiszellőztetem a kéglit oszt' jónapot. -
Fbn Lx #122202 meg 109 forint 10 deka császárszalonna, nem értem miért, pedig elég fullos
biztos most hoztak egy rakás mutáns disznót kínából -
Fbn Lx #122201 viszont vettem ilyen gecijó fahéjas szilvalekvárt meg bio kecsapot -
Fbn Lx #122200 ja, lementem az intersparba, bár akkor már sötét volt -
Freeda Krueger #122199 igen -
Fbn Lx #122198 3 a lakás és lépcsőház, 1 a postaláda, 1 nem tudom micsoda, 1 a bicikli, 1 a melós szekrény -
Pont 8 db kulcsom van, plusz ha közlekedem ez bővülhet bicikli lakat(és pince kulcsokkal), vagy kocsi (és garázs) kulccsal. -
Zero001 #122196 Minden sörnyitó. Csak a bénáknak kell erre külön eszköz. :P -
Zero001 #122195 Az RFID az most kulcs vagy nem? Pont azon múlik melyikre klikkeljek. -
Zsír :D -
az nincs bezárva, valaki mindig van otthon... :) -
Neocortex #122192 és hogy jutsz be a házadba/lakásodba? :O -
1 darab kulcsom van, az is a céghez, ami 2 zárat nyit. :) -
Két kulcscsomóm van, összesen azt hiszem 12 kulccsal. Csak ehhez a nyomi lakáshoz tartozik 6., a két autó kulcsai, két biciklilezáró, munkahely, meg ami nem jut eszembe. :D Még jó, hogy a robogónak nincs meg a kulcsa :DD -
Blum #122189 3 - Lakás, postaláda, tároló
Lépcsőházba kóddal jövök be. -
4 vagy 5,attól függően h.autóval megyek-e. -
Lakás, lépcsőház, postaláda, külső tároló, belső tároló, bicikli. -
5
2 lakás, 1 kapu, 1 lépcsőház, 1 postaláda -
2 + pendrive + SIM kiszedő tű. (a kulcs jó sörnyitónak. :) )
Utoljára szerkesztette: LoDMaSt, 2015.03.18. 16:39:24 -
4 + sörnyitó!
-
11 + egy elektronikus kulcs.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.18. 14:58:52 -
Freeda Krueger #122182 9 -
5 - lakás, lakás, lakás, lépcsőház, postaláda -
ÚJ kérdés. -
"Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be."
Kodály Zoltán -
Igen, gyakran, inkább kellemes. -
Igen, nagyon gyakran. Általában kellemes. -
Igen, mert általában minden időszakomban megvolt A kedvenc banda/előadó és ezek többségükben kedves emlékek. -
Dettó. -
trebron #122174 Inkább nem -
Igen, viszonylag gyakran. Inkább kellemes, bár aztán néha van egy kellemetlen érzés, de az amiatt, h az az idő már elmúlt. -
Freeda Krueger #122172 Átlagosnak tartom,nagyobbrészt betartom,nem -
Renegade #122171 Degradálna: derogálna, oszt, oszd tabletról írok, még nem szoktam meg -
Renegade #122170 Na egy kis nemzetközi tapasztalat :
Svájc: szabálykövető népség, meg feljelentgetős, ha úgy gondolják, hogy nem oda illő vagy rád hívják a zsarukat, akik ki is jönnek útzárral, ha kell. Szirénázó rendőrt nem mindig engedik el. A KRESZ kicsit fura, Pl kereszteződésben általában 3 lámpát látsz közvetlenül egymás mellet, a balszélső a balra kanyarodónak a középső az egyenesen haladóknak, stb. Egy hosszú főúton van kb. 3 főútvonal jelző tábla, oszt be. Elsőbbség adás tábla sem mindig van, helyette útburkolati jelek vannak (vonal, szaggatott vonal, sárkányfog). Satufékezést nagy ritkán hallasz, max zebrán, mert a gyalogosnak nem szokása körülnézni mert ő az úr a közlekedésben, utána jön a busz (elképzelhetetlen, hogy egy indexelő buszt valaki ne engedjen el). Traffik száma mint Anglia.
Német autópálya: erősen túl van miszticizálva, bár jobb mint nálunk, de nem ritka, hogy valaki 20-30 kmre bent hagyja magát á belsőben mert ő előz, és degradálna visszameni kívülre.
Belgák: mintha mindenki be lenne xanaxozva, nyugisan, szabályosan vezetnek. Itt vannak olyan táblák, hogy hány 100 méter múlva kezdődik a sebesség korlát, illetve a nagyobb utakon, akár kis falu főútján 70 a megengedett, rendőrség kedves de határozott, minket vittek már be bilincsben, mert nem akarták elhinni, hogy vasárnap este dolgozunk, olyan sűrű és lelkiismeretes bocsánat kérést azóta sem hallottam senkitől miután leesett nekik, hogy tévedtek.
Franciák: kis városok még hagyján, ott csak kicsit agresszívak, na de Párizs: a szabályok csak ajánlások, pl nem építs arra, hogy megkapod a jobbkezet, ha lassítasz egy zebra előtt, de neked zöld, azt úgy értékelik, hogy gyenge vagy és simán lelépnek éled, parkoló az az útrész, ahol kirakod az elakadásjelzőt, ez lehet sarok is. Ha parkolsz, akkor hagyd üresben és ne húzd be a kézit, ha számít a lökös fényezése. Egy szabályt tartanak csak be, de azt mintha az életük múlna rajta, az pedig a stop tábla, ezért nem ritka, az olyan kereszteződés ahol minden oldalról stop tábla van. A rendőrök rendesek, bár kocsiból traffizást csak itt láttam nyugat Európában. Ja nekik is van egyedi lámpájuk, a piros + ez ha világít akkor bátran kanyarodj balra, mert a szembejövönek már pirosa van. Ja és mikor a kereszteződésben az egyik csapatnak piros a másiknak kerek 10 mp után lesz csak zöld. Lefelé nincs sárga. Szirénázó jármű elengedése szintén opcionális.
Lichtenstein: mese ország, mese emberekkel, ha nem lenne KRESZ, akkor is mindenki kedves és előzékeny lenne. -
Ó, régen faja kis könyvecske is volt a defenzív vezetésről sok-sok jótanáccsal, amire nem is gondolnánk. Manapság persze nem tanítanak ilyeneket (már nekem sem). -
Ó a defenzív vezetést mindenki emlegeti, csak momentán igen kevesen tudják, mi is az valójában, és mit jelent.
Én is csak az alapokat tudom belőle (főleg az elméletnek), amennyit SQJ mester igen profi követségi sofőr apukája elmagyarázott. Na ő tudott vezetni.
Igen sok része van. Első nagy része elméleti, a hogyan előzzük meg a bajt. Legtöbb ember már csak ezzel is túléli, ez az alap, a legfontosabb.
A második nagy része a gyakorlati, ha már az elméleti résszel nem volt kivédhető, hogyan éljük túl. Csak spéci pályán tanulható meg (a vezetéstechnikai tréning egy jó kezdés).
Na ilyet sem láttam még, de szeretnék, sokat:
-
lehet, hogy a KRESZ vizsgán (egyszer életemben) jól tudtam, csak időközben valamikor elfelejtődött. ezért mondom, hogy nem elég a KRESZ szerinti elsőbbség, defenzíven kell vezetni. -
Te ezek szerint már akkor is rosszul tanultad. Azt kell mindig nézni, hogy ki ütközik kivel, közöttük milyen elsőbbségi helyzet áll fenn.
Tehát mindig 2 autó között kell vizsgálni kinek van elsőbbsége. 3 autó esetén ez a-b, b-c, a-c összehasonlítást jelent. Aztán ebből kijön ki a nyertes.
Persze a valóságban a közúton mindig az ifa, terepjáró meg a méregdrága luxusjárgány nyer ... mert csak. Mondjuk ez utóbbiaknak valamiért az indexet sose szerelik be a kocsiba, ritka olyat látni hogy működne és használná ...
És láttam már olyat, hogy rendőrautót előzve, majd előtt haladva ment így, index nélkül, szlalomozva, gyorshajtva, másokat veszélyeztetve, lelökve "városi"terepjáról ... és a rendőr oda se bagózott.
Piroson hogy át tudjon osonni (mer kész a leves) képes volt felkapcsolni pár pillanatra a szirénát (na ilyet naponta látni, full szabálytalan), de egy ilyen őrültre hogy ráijesszen, arra persze nem.