A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
2018-ban lesznek választások, akkor visszatérhetsz erre a témára, de kezd kicsit túl közel lenni az amúgy tiltott aktuálpolitikához a téma. Mielőtt egy moderátor erre jár és valakinek az orrára koppint, szólok.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Molnibalage
Hát nem. Pl. 1,5 éve nem kaptunk időpontot eleget a ÉL csarnokban és keresni kellett egy helyet, ami mindenkinek több utazást jelentett és a színvonal sem volt.

Szóval amíg a tömegek bármikor találok jobb helyet, ahol a pénznek van helye, legyen az sport vagy egészségügy, addig senki se építgessen itten stadionokat mikor a felsőoktatásból meg vonják ki a pénzt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nagyon egyszerű. Ha ilyet látsz, jelented a megfelelő topikban, és bizonyára megkapom érte a jutalmam.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Aki sportolni akar, az eddig is megtalálta a lehetőséget erre.

Molnibalage
Protekciód meg max. neked van, hogy még büntipontot sem kaptál a folyamatos személyeskedésért és flémelésért.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Látom nem érted...

A tömegsportolási lehetőséget nem biztosítják, ellenben olyan stadionokat húznak fel, amiket nem lehet nyereségesen üzemeltetni. Az, ha a lakosság tud sportolni mindenki számára előnyös, de erre nincs pénz...

Bp. amatőr bajnokságban szoktunk játszani.

EB-t meg jelen állás szerint egy ország vagy közeli szomszédok rendezhetnek ketten. Nos, kivel pályáznánk, úgy hogy ránk esik 3-4 meccs a kb. 50-ből...? Fel sem tűnik, hogy eleve marhaság amit írsz...? Csak félemlni jöttél ide is. Attól, mert nyájas dumával teszed attól még flém. Csak ezt nem büntetik... Szabadon lehet folyamatosan marhaságokat írkálni és még mást hülyének beállítani...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 11:15:02

Ki mondta, hogy nem akarja beszántani azokat?

Valahogy ez soha nem jön elő. Talán mert ebből nem lehet aktuálpolitikai tőkét kovácsolni.

Ki mondta, hogy nagy pályán akarok focizni?

Nem én problémáztam azon, hogy nem vehetem igénybe a hobbifocimhoz egy stadion gyepét.

A kismillió lehetőségről meg annyit, hogy a fővárosban...

Nem ismerem a fővárosi lehetőségeket, mert nem ott lakom, de nálunk egy kispályás focihoz elég sok lehetőség adott. Általában a legutolsó faluban is van pálya, minimum egy... A röplabdához nem tudom miért ilyen nehéz pályát találni, de az nem is olyan népszerű, mint a foci vagy az úszás. Persze azt sem tudom, hogy egy régebbi háló miért rossz, ha nem tátonganak benne a normálisnál nagyobb lyukak, akkor gondolom ugyan az mintha új lenne, amúgy sem tudom,hogy pontosan milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy minden igényt kielégítő röplabdapályának. Milyen szinten játszotok egyébként?

Az utánpótlás nevelés sikersségét meg pont azon látszik, hogy 30 éve 0 az eredmény.

Persze, nem sikeres, ez tény. De lényegében bárki igénybe veheti, ha focizni akar, vagy ha a gyerekét akarja intézményes keretek közt sportoltatni. Női foci is működik sok városban, tehát ez ilyen tömegsport jellegű szolgáltatás. Egyébként nemrég egy utánpótlástornán bronzérmes lett az Egervári csapat, szóval még itt is árnyaltabb a kép, a baj szerintem valahol az utánpótlásból kikerülő játékosoknál van, akiknek a további szakmai fejlődésükhöz nem megfelelő közeg az NB1. Reméljük előbb-utóbb változik majd ez is.

Az én hobbimat miért nem finanszírozza az állam? Hm...?

Nem tudom, biztos rossz hobbit választottál...

A BL és EB-s részhez meg inkább semmit sem írok, mert elborulna csak az agyam...

Most komolyan, ezzel mégis mi a bajod? Egy olimpia, vagy EB, VB torna rendezését megnyerni, esélyünk nagyjából egyenlő a nullával, de egy vagy három meccs lebonyolítása miért lenne lehetetlen?? Korszerű stadion nélkül persze az..

Amúgy meg nem tudom miért problémázol azon hogy elborul az agyad vagy hogy BAN lesz a vége, akkora a protekciód itt, hogy még a mod kér tőled bocsánatot, ha összegyűlik az amúgy teljesen megérdemelt BAN-od.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.10.17. 11:13:11

Molnibalage
Ki mondta, hogy nem akarja beszántani azokat?

Ki mondta, hogy nagy pályán akarok focizni?

A kismillió lehetőségről meg annyit, hogy a fővárosban is normális minőségű termet találni pl. röplabdához vagy más labadjátékhoz szinte lehetetlen. A BME ÉL csarnok felhúzása előtt olyan szar pályákon kellett játaszanunk, hogy ehaj. Az ÉL csarnokkal is folyamtos bokszolás megy a jó időpontokért és azért lehet, hogy a szinte csak mérkökökből állók zsebből kiköhögik a félvénente személyenként 30-40k-t heti kétszer két óráért, de másnak azért ez elég megterhelő lehet. És mindezért úgy, hogy a szolgáltatás színvonalától nem esünk hasra. A pályát pl. szökőévente mossák fel...

A hálót ritkán cserélik, az oszlop felhúzó szerkezetét nekem kellett kenni, hogy működjön egyáltalán és csak mikor már szóltunk, hogy nem lesz jó, akkor vettek nagy kegyesen egy WD 40-et.

Az utánpótlás nevelés sikersségét meg pont azon látszik, hogy 30 éve 0 az eredmény.

Az én hobbimat miért nem finanszírozza az állam? Hm...?

A BL és EB-s részhez meg inkább semmit sem írok, mert elborulna csak az agyam...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 10:40:09

Most nem azért, de miért akarsz pont nagypályán focizni? Van kismillió lehetőség, tornatermek, iskolai pályák, de akár klubok műfüves, vagy kis pályája is, ahol le lehet bonyolítani egy meccset bárkinek. Ezenfelül ezek klubok utánpótlást is nevelnek.

Egy stadiont pedig nem csak a klub fogja használni, hanem válogatott meccseket játszanak benne, de ha van egy korszerű stadionunk, akkor lehet benne akár BL döntőt is tartani, vagy megnyerhetünk pár meccset a 2020-as EB-n. Sajnos nálunk a foci nem termel ki egy stadion építéséhez szükséges nyereséget, de ez nem azt jelenti, hogy nincs is rá szükség. Ez is hozzátartozik az ország presztizséhez, ha már egyszer részt veszünk a nemzetközi futballéletben.

Amúgy a színházak és a filmgyártás sem termeli ki a működéséhez szükséges pénzt, azt miért nem akarja senki beszántatni?

stationx
+1
tigeroo
+

a debreceni stadionnak sem találtak sokáig működtetőt akkorák a fix költségei
Molnibalage
Az uszoda bárki által igénybe vehető sportolásra és a vendég fizet érte. Egy stadion hol segíti az átlagpolgár sportolási lehetőségét? Ja, hogy sehol, cserébe jó drága... A klub fizet érte bármit? Tehát a klub ingyen kap új stadiont, de nekem fizetni kell azért, ha sportolni akarok. Az uszoda kitermeli saját üzemelteését. A stadion hol és mikor teszi ezt itthon? Hm...

Írnék még ide valamit, de annak ban lenne a vége....
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 10:01:26

Tehát az állambácsi mégis épített a bárkinek medencét?

Egy pálya karbantartása nehezen összehasonlítható egy uszodáéval.

Molnibalage
A bányába szakemberek kellenek, úgyhogy inkább ne...

focipályákat beszántani a sok falábút meg elküldeni a bányába. pont.
Molnibalage
Ööööö, azok a létesítmények bárki által igénybe vehetőek emberi pénzért, odamész és úszol amikor nyitvatartási idő és nem edzés van. A stadionokat mire és ki használja amikor nincs se edzés sem meccs? Ja, hogy senki....

Miért, ki építette az uszodákat, ha nem az állambácsi? A kajakosok is kapnak közpénzt, tehát akár egy kajak megvásárlása is beleférhet abba.

stationx

Napóleon komplexusnak azt a tünetegyüttest nevezzük, mely leginkább az alacsony emberekre jellemző. A betegség nevét egyre inkább alkalmazzák olyanokra is, akiknek valamiféle kisebbrendűségi érzéssel küzdenek, és állandóan túlkompenzálnak az élet egyéb területein, azaz ott próbálnak meg sokkal jobban érvényesülni, hogy eltereljék mások figyelmét az őket oly nagyon zavaró hibájukról.

Lacee86
Jó, hát 3000-es faluba stadion, ez tényleg az őrület határa, vannak ilyen jelenségek sajnos.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Molnibalage
A nagy különbség, hogy azoknál a sportágaknál, ha baj lenne, akkor nem több tímillárdos pénzekről van szó. Mikor vett állambácsi pl. bárkinak kajakot vagy épített medencét?

Mutass egy példát, hogy ilyen mentalitással 30 év után ki jött ki a gödörből. Itt már csak lángszóróval lehet rendet tenni, ahogy sok más tekintetben is.

Most komolyan, mikor győzőtt a magyar válogatott igazi tétmeccsen utoljára? És valódi győzelmre gondolok, nem olyanra, mikor a finnek öngóljával juttotunk el oda, hogy a jugók pofonládának használtak aztán... Én nem nagyon emlékszem egyre sem. Amikor valódi kényszer volt soha nem bírt a válogatott senkivel.

Most is teljesen amatőröket nagy nehezen vertek 0-1-re. Bocs, de ez röhejes...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.17. 09:43:27

tigeroo
nagyobb beruházásból nagyobb pénzeket lehet elcsorgatni.. egyszerű matek
Lacee86
Jó, hát eddig is tudtuk, h diktátor alkat vagy. <#nyes>

Lacee86
Magyarországon nagy hagyományai voltak mindig is a focinak. Sajnálatos, h már közel 30 éve tart a válság. Indulatból sok mindent mondanak az emberek („szántsuk fel a pályákat” meg hasonlók), de azért jobban belegondolva, nem fájó ez a helyzet? Mi akik, a világ elitjében voltunk valaha, most sehol sem vagyunk, illetőleg kb. bármelyik szomszédunk erősebb futballban nálunk; kis nemzetek ott vannak az élen (Hollandia, Uruguay, Portugália; Belgium is már ott van szinte stb., hogy csak pár példát említsek), mi meg vergődünk a levünkben. Akármennyire is reménytelennek tűnik, én hiszek abban, h egyszer el fog jönni egy felfelé ívelés.
Egyébként, ha beköszöntene egy válság az úszósportunkba, vagy éppen a kajak-kenuban, akkor arra is azt mondanád, h hagyjuk a p*csába? Ugye nem.

Roger6
Nem tudom, én múlt hónapban csináltam 12 napot egymás után, mégis elmentem edzeni ugyanúgy. Igaz, ülőmunkát végzek, nem fizikait. Fizikaival nyilván más a helyzet.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Sir Quno Jedi
Szerintem meg ne támogassunk semmit és senkit, SŐT a sportokat BE KELL TILTANI! Főleg a versenysportokat és a tömegsportokat. Egy árva fityinget sem szabad a költségvetésből erre áldozni többé! No persze azt sem szabad hagyni, hogy az emberek erre pazarolják a jövedelmüket és szabadidejüket! Dolgozzanak inkább! Legyen szombat és vasárnap is munkanap (sőt hétfő meg duplán)! Egyből nem lesz kedvük ugrálni (azaz sportolni)... <#eplus2>

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kata
+1csillió

[/cserf][/fülünyúl]

stationx
Nem érdekel.
Utoljára szerkesztette: stationx, 2014.10.16. 11:15:54
Lacee86
Nem voltam ilyenen sosem. Fogat tömetni járok max, meg fogkövet leszedetni. Az ingyen van (még...). :D (Ingyen az persze sok idézőjelben.)
Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2014.10.16. 10:56:13

Dzsini
Amint készül egy panorámaröntgen az állkapcsodról kiderül :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Igazából én sem tudom, mi van velük. :) Egy sem nőtt még ki, lehet, akkor nincs is? :D

Dzsini
"Egyeseknél azonban, a lakosság nagyjából 15 százalékánál a bölcsességfogak egyáltalán nem bújnak elő, de van, hogy eleve ki sem alakulnak, azaz hiányoznak. "

Volt barátnőmnek röntgennel nézték, az alsó bölcsességfogainak nyoma se volt huszonpár évesen, a felsőkből az egyik kibújt, a másik bent maradt.

Lacee86
Jó, én a már kint levőkre értettem. De végül is ok így.

Molnibalage
A bölcsességfog annak is megvan akinél nem jött még ki vagy csak félig. Tehát lényegében fordított is lehetne a kérdés, hogy mennyit távolítottak el.

Lacee86
Megnézegettem az új kérdéseket, vannak jók. 1-2-höz írtam megjegyzést.

ReszegKoldus
+1

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Lacee86
Jó, hát nekem sem a kedvencem.

Molnibalage
A környezetemben vannak, akik szeretik a focit nézni, de a magyar foci közelébe sem mennek...

Lacee86
Nyilván, mivel jelenleg én vagyok a házigizda vagy mi, én teszem be a kérdéseket. Az autós felett lehet, h elsiklottam, de pl. ilyen, h hány e-mail címed van meg hasonlók nem biztos, h olyan érdekfeszítőek... De majd átfutom, hátha látok jókat, de nem hemzsegnek a be nem tettek amúgy.
BTW ez egy informatikai fórum, többségében férfi felhasználóval -> a foci sokakat, főleg férfiakat érintő sportág -> nem tűnik ördögtől valónak egy-egy focis kérdést betenni. Szerintem. Még mielőtt hímsovinizmussal vádolnátok, hölgyek véleményét is várom a témában, ill. nőies kérdések is jöhetnek nyugodtan.

közben épül több milliárdból kb a 100. stadion a kiváló magyar focistáknak....
Molnibalage
Régen a várólistán simán elsikkadtak kérdések. Igazság szerint most is. Ha olyan sok kérdés van, akkor miért van az, hogy a kb. 1-1,5 hónapja betett kérdések sem kerültek be?

"nem tömöm be őket" :D mintha nem lenne várólista, illetve annyira tele lenne kérdésekkel az egész (hisz minden nap friss kérdésre lehet szavazni)

benõmenõ
Arról nem beszélve, hogy Kiss Norbiék most nyerték meg a kamion EB-t.
Molnibalage
Mikor tetted be az autós kérdést? Én egy közlekedési balesetest tettem fel, de még akkor sem láttam más autós témát és azóta sem. Kitörölték volna?

Molnibalage
Na, megint egy önjelölt pszihológus, a magadfajtáktól megyek a falnak...

Azért kérdezem, mert ha másnak vannak ötletei, akkor addig nem tömöm be őket...

jazzy
Tökömet se érdekli, támogassuk már az értelmes sportokat ahol a magyarok teljesítenek és számoljuk már fel a magyar focit, ez a véleményem.

Támogassuk a kajakosokat, kenusokat, vizilabdát, kézilabdát, vívókat, úszokat meg azokat akiket kifelejtettem.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2014.10.15. 19:15:16
Az amúgy is lapos téma helyett 1 kis izgalom:

Kb minden héten beírsz valami hasonlót:
rakjak be kérdéseket?
ma rakok be kédéseket
ma raktam be kérdéseket
kiskedden rakni fogok be kérdéseket

Ami engem érdekel:
a) Teljesen egyértelmű, hogy várják a vezetők a kérdéseket, miért kérdezel rá? Valami dícséretre vársz?
b.c.d ) Ügyes vagy. Gondolom erre vártál, hisz ezért írod be mindig.

Csak a románokat csapjuk meg idehaza, a többi nem izgat.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem érdekel.

Kata
+1

(mellesleg érdekes, hogy relatíve szűk kört érdeklő kérdés bekerül, nekem az autós kérdésem anno meg nem)

[/cserf][/fülünyúl]

Szerintem sikerülni fog meggyőzni őt arról, hogy maradjon tovább de a kijutásra nem sok esélyt látok.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep