127612
-
Biztos nagyon "vicces" lenne, ha cserébe ők is idejönnének háborúzni, robbantgatni (pláne, hogy egy részt már itt vannak elegen, más rész meg folyamatos a "menekültáradat").
Nincs nekünk elég bajunk a saját c típusú állampolgáraink által folytatott sunyi polgárháborúval ? Így is van többszáz (elhallgatott) halottunk évente (nagy részük nem olyan híres élsportoló, mint Marian Cozma), és százezrek élnek félelembe. Hova ide ennél több terror(izmus?)
Ugye nem szeretnénk Párizs sorsára jutni, ahol vannak kerületek, külváros, vonzáskörzet (mit ad isten, nem keresztény, nem őshonosok lakta), ahova a rendőrség sem mer kimenni. Ha mégis bemerészkednek, akkor csak a kommandósok, full harci díszben, gépfegyverrel és legalább 20-as csoportban.
Úgyhogy onnan aztán lehet hívni őket, hogy épp (gép)fegyveresek fosztogatnak az utcán, az a válaszuk, hogy akkor mégis mit keresel ott?
De ami a legjobban megnevettetett, hogy 2006-ban ugye felgyújtották a TV székház 2 kocsiját ... és ment az ajvék, hogy micsoda vandalizmus, micsoda huligánok meg ...
Na kérem szépen, idén volt egy igen pozitív hangvételű hír Párizsból. Arról szólt, hogy idén 10%-al kevesebb autót gyújtottak fel szilveszterkor. Gondolná az ember, remek, biztos 11 helyett csak 10-et. Hát nem.
1100 helyett csak 1000-et gyújtottak fel az idei szilveszterkor. Csak szilveszterkor. Arról nincs adat, éves szinten mennyit szoktak.
De amúgy ott szerintük béke van, meg szabadság meg liberalizmus. Szerintem meg népirtás.
-
Igen. -
... -
Nyilván nem pesten :D -
Neocortex #122241 hol lax? -
KaBuTo666 #122240 A városunkban úgy néz ki eddig, hogy ér valamit...nem egy bűnözőt elkaptak ennek segítségével. Főleg most, hogy az egész városban építik ki a ledes világítást, a közúti lámpáktól a sétáló lámpákig, durva milyen világos van este is...így a kamerák is faszábbak este. Szvsz, az itteni rendőrséggel sincs baj, elég jó munkát végeznek.
Utoljára szerkesztette: KaBuTo666, 2015.03.30. 00:23:45 -
Fbn Lx #122239 nyilván le, de nincs rá motiváció
egy drónt sokkal érdekesebb leszedni
meg ha elég nagy, akkor a méhben is többet ér -
trebron #122238 Sőt, a rendőrség, amikor helyszínel már és megkérdezik tőle, hogy mitörtént, akkor arra az a válasz, hogy oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló. -
A nincs ott semmi, meg a nincs mit lekamerázni mást jelent. -
te szedsz erre valamit?
...és nem érzed úgy, hogy kellene? -
kamionosjoe #122235 Akkor szüntessük meg a rendőrséget, a tűzoltóságot és a mentőket is, hiszen mire oda érnek már nincs is ott semmi.
-
Általában mikor a bejelentés beérkezik, a dolog már rég megtörtént, mire odaérne valami, már nem lenne mit megfigyelni. -
Neocortex #122233 ennyi erővel a mostani térfigyelőket ugyan úgy le tudják parittyázni -
Kamerákat, minden sarokra legalább négyet és 30 méterenként újabbakat. Nagyfelbontásút, színeset és éjjellátósat. Ja és megfelelő központi rendszert is hozzá, hogy érjen is valamit. -
Fbn Lx #122231 a villamoskábeleken, wtf
a repülő drónt meg legyünk már realisztikusak, a cigányok lekapnák a levegőből -
kamionosjoe #122230 Olyan kamerák kellenének amik mozgathatóak, ha mondjuk van egy bejelentés akkor egy kamera oda tudna menni és megfigyelni mi folyik ott. Mozoghatnának a villamos kábeleken, abból áramot is tudnak felvenni vagy ilyen repülő drónként mondjuk. Ebben az esetben lehet kevesebb is elég lenne belőlük, de biztos jóval drágább is lenne egy ilyen technika. -
Igen, legyenek, mert:
- nekem nincs rejtegetnivalóm, vehetnek tőlem fel amikor csak akarnak, bele is mosolygok
- a bűnözők félnek tőle
- segíti a rendőrség munkáját
- ha online ül előtte ember, azonnal tudja értesíteni a megfelelő szerveket
Ne legyenek, mert:
- a rendőrség nem átlátható, és az új orwelli erőszakszervezet amúgy is azt tesz amit akar (pl bizonyítékot tud hamisítani bárki ellen)
- a bűnözők elég gyorsan rájöttek, hogy elég egy kapucni, és már sz.rt se ér a kamera, nem lesznek beazonosíthatóak
- meg ha mégis, a nem megfelelő, kis felbontású, nem éjjellátó kamerának a képét ki is lehet akasztani a falra, annyit is ér
- minél több van, annál kevésbé ül előtte humán (annál többet néz 1-1 ember), aki észreveszi ha történik valami, és intézkedést tud indítani
Mindent átrágva éppen hogy, de azért az igenre szavaztam. -
kamionosjoe #122228 Igen, megkönnyítik a rendőrség dolgát. -
nem, mert én szeretem megjelölni a saját területemet, -
Fbn Lx #122226 szexelni sajnos nem szoktam, de így legalább a fantázia megvan -
Fbn Lx #122225 nem, szerintem felesleges
életemnek nem volt még olyan pontja, amikor aggódtam volna a közbiztonság miatt (utoljára talán 8-9 évesen, amikor egy hatodikos mindig elállta az utamat suliból hazafelé, és elszaladtam tőle)
pedig laktam már jópár helyen. viszont ha sok kamera van, akkor részegen nem lehet elmenni hugyozni, meg a parkban kefélni -
Nem érdekel, mert többnyire nem érnek szart sem. -
Igen azért mert jó ha figyelik az ember kocsiját, kevésbé lopják el és visszakövethető merre mentek vela. -
Nem, mert úgy érzem a mostani mennyiséggel sem tudnak mit kezdeni. -
Freeda Krueger #122221 nem érdekel -
Neocortex #122220 klasszik klió -
.... -
trebron #122218 6 éves kor alatt is otthon lehet hagyni - sőt, akkor még elmászkálni sem tud -
9-10. Ennyi idősen mi már egyedül voltunk otthon. Az ikertesómmal 9 voltunk, a bátyus 1,5 évvel idősebb. -
6+, a természetes szelekció híve vagyok. -
Neocortex #122215 ezek a legjobb gyerekkori barátok
Utoljára szerkesztette: Neocortex, 2015.03.24. 20:48:59 -
Blum #122214 Üres
Tapasztalatom nincs ilyen téren, szerintem a 10+ éves gyerekkel rendelkező szülők tudnának erről releváns véleményt mondani.
Így látatlanban szerintem neveléstől függ. Ha magamból indulok ki akkor 7+, ha a bátyámból akkor SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem lehet magára hagyni egy gyereket. Baromarcúja egyszer majdnem felgyújtotta a házat 15 évesen, leforrázta magát, pucokírtó patront dobott a szomszéd ház tetejére és majdnem az is kigyulladt az ereszben lévő száraz falevelek miatt...meg ilyesmik.
Valószínűleg az ő esetéből tanultak az ősök, én jó gyerek voltam ....vagyis inkább lusta ahhoz, hogy ilyen baromságokat csináljak. :D -
kamionosjoe #122213 Hát ehhez én nem tudok hozzászólni.
-
10+ abszolút. Nem is értem, aki ennél kisebb gyereket otthon mer hagyni magát... (Jó, most persze nem mondom, h egy 9 éves gyerek nincs meg egy fél órára egyedül, de hosszabb időre semmiképp.) Persze egyébként gyerektől is függ. -
Függ magától a gyerektől, illetve az felügyeletlenül töltött idő nagyságától.
Egy átlag 7-8 évest már szerintem otthon lehet hagyni, amíg apu/anyu dolgozik és mondjuk otthon van a gyerek, mert nyári szünet van. -
Neocortex #122210 Gyerek érettségétől függ, meg az se mindegy hogy 10 percre a közértbe ugrok-e le vagy fél napra hagyom ott. -
Freeda Krueger #122209 Változót mondanék...vagy inkább gyerekfüggő
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.03.24. 16:13:06 -
.... -
Nem, beteg vagyok. Amúgy mentem volna tekerni. -
Végül is akkor meg no para. :)