A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Õszinte együttérzésem

PesSim
most kimondottan csak az érettségire gondoltam :] am nem, még Jó reggelt is csak talán az ofõm kívánt!

az igazgatónõtõl megkaptuk a sablon szöveget, de leginkább a következõek hangoztak csak el: "nem hoztál kabalát?!", "szerinted is Ady lesz?", "majd súgjál" ilyenek és társaik 😊

Lacee86
Annyit se mondtak, "Bikicsunáj". <#hehe>

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Molnibalage
Senki semmit? Még az sem mondták, hogy jó reggelt kívánok? <#szomoru1>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

N1ggA
Azt üzenem, hogy fölösleges parázni, mert nagyon nagyon lófasz ahhoz képest, ami szeptembertõl jön az egyetemen. Aki meg nem tanul tovább annak meg tökmind1 hogy milyen az érettségije, csak legyen meg.

Spread De Love!

PesSim

Hajrá! :]

//nekem anno miért nem kívántak semmit? 😞

Lacee86
Általában nyelvekbõl és magyarból ugyanúgy 50%-tól van középsuliban is a 2-es, mint egyetemen.
#70364: Kicsit öreg lennék hozzá. <#hehe>

[HUN]FaTaL
Már amikor, nálunk van amikor 60%tól. Tantárgy és sokszor a gyakorlatokon oktató függõ is.

http://goo.gl/gd6Zi5

byzhouse
nálunk középben 50%-tól van meg a kettes,hogy rohadjanak meg

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Motoroj
Ja, az az volt.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

tommygear
Szívjatok, ha már én is szívtam anno. <#mf1>
QuippeR
"inkább bejrátam elõadásra és kérdezgettem"

van nem egy hely, ahol a tanárt nem érdekli, hogy hogyan fogsz átmenni, nem adja le érthetõen az anyagot, belekérdezni nem tudsz, mert nem fér bele az óra idõkeretébe, a konzultáció ritka, és nem feltétlenül érsz rá éppen akkor.

te olyan helyekrõl beszélsz, ahova az én idõmben 120 (maximális) pont körül volt a felvételi határ. én 110 körüli ponttal olyan helyre jártam, ahova 75 körül volt a felvételi ponthatár, de ez a tanárok felõl legalább annyira (ha nem jobban) meglátszott, mint a hallgatóság oldaláról. és ez egy huszonkettes csapdája, mivel ha valaki azt látja, hogy nincs értelme nagyon tanulnia, úgyis semmibe veszi a tanár, illetve nem tud helyesen tanulni, mert nincs mibõl és hogyan, akkor nem is fog tanulni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

[HUN]FaTaL
Én sem. Annyit sem.

tigeroo
nálunk már sokszor 60%tól van meg az elégséges :S
Hát én nem két napot tanultam az érettségire

Õszinte együttérzésem. Kiábrándító, hogy ezzel a viccel ijesztgettek titeket 4 évig, nemde? <#idiota>

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Kitartás, bajtársaim! Pár hét és végzünk...😊

Illetve végeztek, én anno már letudtam, nem jelentett különösebb nehézséget, csak készülni kell rá tisztességesen és akkor nem éri az embert meglepetés... 😊
Molnibalage
Soha nem értettem az ilyen xxx oldalas könyv benyalását. Én alig használtam könyvet egyetem alatt, inkább bejrátam elõadásra és kérdezgettem.

Azt, amit egy tanár 30 perc alatt jól elmagyaráz levezetéssel és egy példával, az 50 oldal könyvben és sokszor a tanár szintjénél jóval bénább. Ergo, az ilyen xxx oldalas benyalásos szövegnek szeritem nincs értelme.

A mechanika szigorlatra egy a/4-es lap két oldalát nem tudtam összefüggéssekkel nagy bevûvel írva megtölteni. Felírtam az álalános egyenleteket rá 'oszt annyi. Minden más, ami kellett, azokból levezettem. Persze az elvek megértése az sok-sok info és masszív tananyag, de ez a mûszaki tudományok szépsége. Töménytelen infó leírható egy lap két oldalára, ha a fogadó oldal érti a formalizmust. 😊

ZH-ra meg soha nem kell 1000 oldalnyit benyalni. Pl. nálunk hõtanbõl pont ellentétes volt a szemlélet. 8 évközi ZH volt, hogy folyamatosan tanulásra késztessenek. Nagyon jól bevált.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

toysoldier
pár hét és végzünk -.-

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

autoszimulator
nem tudom, ha a szóbelit esetleg beleszámítjuk, akkor mondhatjuk, hogy az érettségi anyaga több, de az írásbeli rész az maga a semmi egy ZH-hoz képest. Magyar csak sima szövegértés, törihez jelenleg nem tudom mennyi tudásanyag kell, de 5 éve nekem SEMMI tudásanyag nem kellett a 4-es töri érettségihez. Matekot 3 évig tanultuk, utolsó év ismétlés volt, arra sem kellett készülni semmit, pár dolgot ami kibukott h nehezebben ment, gyakorolni kellett. Nyelv pedig teszt volt. Infó pedig sima office alapok. szóval közel sem volt megerõltetõ, a szóbelire már volt azért anyag rendesen, de a számonkérés és osztályzás tök normális volt, minden tanár kedves, engedékeny. Egyetem meg pont nem. 1000 oldalas számgépháló könyv benyalása például jobban megviselt önmagában, mint az egész érettségi együtt véve, és azóta is jópár olyan tárggyal találkoztam, aminek még a ZH-ja is pipálta az érettségit, nem hogy a ZH+vizsga kombó..
Persze én is féltem anno érettségitõl, természetes h most is mindenki fél, fõleg mikor manapság teljesen kiszámíthatatlan mit fognak kapni a diákok 😄

.: mobilize.hu :.

byzhouse
rád<#duhos2>

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Lacee86
"Ja és kéne érettségizem opsön" -> Szted a 3. opció kikre vonatkozik?

Ja, de akkor is a te pénzedbõl tanulok majd <#hehe>

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Doomista
Az egyetem olyan nehéz lesz, hogy a napi anyázás alappá fog válni, és visszafogod sirni a gimnáziumot.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Matek is nehéz volt, de nem megoldhatatlan. Ja és kéne érettségizem opsön

Gondolom az fog menni / eddig ment, hogy egyetem sokkal nehezebb, blalbablabal, meg blalbal meg nehéz, de igazából leszarom, most ez nehéz.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Lacee86
Hát jah, érettségin megbukáshoz komoly tehetség kell. <#idiota>

[HUN]FaTaL
Mint egy tárgy az érettségibõl, de ugyebár nem egy zh-t írsz egy héten általában. Hagyjuk már, nézted te már, hogy milyen egy mostani érettségi? Tanulni sem kell, mindent megkapsz a helyszínen. Aki bejárt az órákra annak esélye nincs megbukni, a leghülyébbek is átmennek. Egyetemen ez nem így van.

Molnibalage
Milyen zh anyaga annyi, mint egy érettségi. Hol élsz te? Minõségileg tényleg más, de mennyiségileg egyáltalán nem...

[HUN]FaTaL
Miért az érettségire mennyit kell készülni szerinted? Az hogy adnak 1 hónapot az egy dolog, de egy egyetemi ZH anyaga szvsz közel annyi, ha nem több, mint az érettségi.

Ez tényleg túlzás azért. Én is jártam oda, ahova te, és õszintén szólva csak napokat készültem a keményebb zh-kra is, és simán átmentem. Szerintem a lényeg az, hogy az ember ne erõltesse azt, ami nem megy neki, és akkor nem nehéz a tanulás.

Lacee86
Természetesen sok szakon nem lehet/nincs értelme puskázni, megsúgom az építész szak aztán pláne ilyen, eleve itt tervezésrõl szól a dolog, meg matek, statika stb. De vannak ezek a büfé (vagy hát nem feltétlen csak büfé), de mindenesetre olyan jellegû szakok, ahol adott esetben simán el lehet lenni puskázással sztem. Azt azért sztem kijelenthetjük, h ennyi oda nem való diák sosem volt egyetemeken, mint mostanság.

Molnibalage
Régen lehetett puskázni. Mikor már én elmentem, akkor is nagyon bekeményítettek a BME-n. A tanszék adta a pecsétes papírt, asztalon max. a karórád és a számológéped lehetett. Táskát, minden szart ki kellett tenni olyan messzire, hogy el se érhesd. Padok átnézve, a gyanús egyéneket fel is állították, hogy esetleg kiessen valaki.

A vizsga elején pár lebukás után elment a maradék kedve. Mikor 2001 táján is puksáztak, de mikor elszállt pár diák, akkor a tanszékek azt mondták, hogy így is játszhatjuk a játékot... (A csúcs az volt, mint indexben átragasztották a fényképet, ami nettó okirathamisítás...)

z99999
arról nem is beszélve hogy 30 kredit a bennmaradáshoz kell, és ha szar az átlagod, úgy átraknak fizetõsre hogy attól koldulsz.

Pszt.

z99999
elnézést, de nem igazán tudom hogy mennek a dolgot az építészkaron. ellenben ha valaki itt kipuskázza a számításelméletet, programozást és analízist, fizikát az lazán megérdemli hogy maradjon.

az, hogy a puskázást mennyire ellenõrzik, megint csak az egyetem sara.

Pszt.

Lacee86
Egyáltalán nem biztos h kibuknak. 1 év alatt összepuskázza vhogy a 30 kreditet, aztán éli világát a szülei meg az állam pénzén...

chhaya
Kitartás.😊

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

GhostRider1
Szívjatok, ha már én is szívtam anno.

&#9733;

Kicsikiraly
Mondanám hogy De jó, hogy én csak 1-2-3 év múlva jövök, de már minket is kisérettségivel b*sztatnak, úgyhogy õszint együttérzésem, vagy kitartás bajtársaim. (bár nekik azért nehezebb)

DFTBA &#3232;_&#3232;

z99999
az már az egyetem sara hogy mennyi diákot vesz fel. egyébiránt ismerek példát olyanra aki végighülyülte a gimit egyetemen viszont megtáltosodott. nem azt mondom hogy akkor szorítsák a felvételi pontszámokat a béka segge alá, de úgy vélem akinek van esze hozzá az a magasabb pontszámú oktatást választja, pölö nem hiszem hogy nemzetközi kapcsolatokra eltén olyan sok lenne a gyépés.
(bme-n meg remekül megoldották a bejárást: elõadásra nem kötelezõ. ha nem jársz, akkor gázabb tantárgyakból bukta. kíváló szûrõrendszer.)

Pszt.

Kitartás, bajtársaim! Pár hét és végzünk

Molnibalage
Az ilyesfajta riogatásoktól a falnak megyek. Rohadtul nem kell annyi készülni. Én konkrétan a gimis matekszakommal és emelt fizikiámmal simán elvoltam az 1. félévben különösebb szívás nélkül és ez még a régi, keményebb rendszerben volt...

Az átlag ZH-ra soha nem készültem direkben 2 napnál többet. Rendszeresen kell elõadásra és gyakorlatra járni és figyelni. Ennyi.

Molnibalage
Az, hogy õ oktatásukat is finanszírozni kell a fejpénz miatt. Akkor legyen az, hogy kevesebbet vegyenek fel és a fejpénz estleg nõhetne is, talán színovalasabb oktatás lehetne, de legalább nem lenne zsúlfoltság azokon az órákon, ahol kötelezõ jelen lenni, de X% csak melegedni jár be vagy aludni...

z99999
érettségizõknek: kábé úgy készüljetek egyetemre, hogy ott egy átlag zh kábé annyi készülést igényel, mint a felsõfokú érettségi. az egyetlen különbség, hogy amíg felsõfokú érettséginél 60%-tól van 5ös, addig zh-n 40%-tól van kettes 😛

Pszt.

z99999
az okosabbaktól nem szorítják el a helyet + ha tényleg hülyék úgyis kibuknak. mi itt a probléma??

Pszt.

tenkenorman
jövõre <#szomoru1>

http://www.tenke.hu

Lacee86
Egyébként ahogy az elõzõ generációk mesélik, régebben sokkal nehezebb lehetett az érettségi. Ma már sajnos eléggé a béka segge alatt van a követelmény (20% 2-es, vicc...), úgy van megcsinálva a leghülyébbek se bukjanak meg, meg egy csomó oda nem való diák özönlik így egyetemre.

Hegi90
Üres szavazat. Leszarom, semmiség volt az egész

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Metalmilitiakid
Kitartás, bajtársaim! Pár hét és végzünk. és azt hogy úgy fogtok szopni egyetemen mint a kismalac 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Timbo
pontosan

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

NEOreg3
az egyetemen szopni fogtok

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(