A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

immovable
"Aztán megmagyarázod,hogy neked nincs diplomád azért elég érdekes hogy mégse szakmázol,talán tényleg nem olyan jó?" Ez sajnos nem tudom értelmezni.

Van szakmám, kettõ is, de nincs diplomám, mégis többet keresek, mint a nagy átlag. A diploma nem jelent feltétlen biztos megélhetést. De majd ha pl. építkezned kell, s elhagyod anyu szoknyáját és nem a netrõl értesülsz mi is történik körülötted <#mf2> s SZAKEMBEREK után kajtatsz, majd rájössz mekkora a hiány bizonyos szakmákban.<#mf2>
Ez a pár százalékba esik belsõ elhivatottság :D

immovable
Tényleg van olyan. Pont nekem dolgozik egy kõmûves vállalkozó az embereivel. (Õ is dolgozik velük.) Épp azt mesélte, hogy mikor gyerek volt, ment iskolába s reggel látta, hogy kezdenek falazni, mire hazafele jött rengeteget haladtak az emberek. Akkor eldöntötte, hogy ezt fogja csinálni. Közben elvégzett suli mellet egy fõsulit, mérnök lett, de azt ara használja, hogy a felelõs mûszaki vezetõi státuszt is megszerezze, mert így könnyebben szerez munkát. Ott melózik a házamon az embereivel s megizzadnak elfáradnak estére, de azt mondta azóta sem bánta meg. 30 éve csinálja. :)
okoskodjál csak,ülsz a hüvös irodába és magyarázod milyen szar a társadalom mert szeretnének valakik lenni tanulás révén.Aztán megmagyarázod,hogy neked nincs diplomád azért elég érdekes hogy mégse szakmázol,talán tényleg nem olyan jó?:D

immovable
Magyarázd csak balfaszkám. :D
létezik olyan?:D

OrioN the S
pedig akit az a szakma erdekel az hidd el, hogy szeretne izzadni kemeny munkaval.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

fail a részedrõl mert a lényeg nem változik.senki nem akar izzadni kemény munkával.ennyi.

immovable
De. De az nem jelenti automatikusan, hogy diplomás vagyok. :) fail
remélem ezt nem az irodából ülve írod.

immovable
De szar világ lesz itt. Mindenki egyetemre akar járni, aztán pl. egy jó bádogost, vagy kõmûvest úgy kell keresni, mint egy kincses ládát. :(
Rockynhooo
csak felbasznak , hogy akit ismerek és ilyen korú az sír nekem hogy megfog bukni stb , miközbe írni olvasni kell tudni kb :D az életben csak nehezebb dolgok lesznek mint az érettségi de ezt nem fogják fel. matek elõtt én is paráztam kicsit mert ahoz full hülye voltam mindig is , de csináltam proba érettségiket és pl a magyar egy full kabaré és elég lazán mentem be , nem hiszem h tul kéne ezt parázni.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

PesSim
De nem mindegy, hogy az embernek mennyi affinitása van hozzá és nem mellékes az sem hogy milyen a tanár!

[HUN]FaTaL
Egy zhra való készülésbe a folyamatos készülés is beleszámít. Analízis 2+2 óra 2+3 kreditért, znként egy konzultációs órával.

http://goo.gl/gd6Zi5

Molnibalage
Folyamatosan kell készülni. Ennyi. Én nem készültem többet egyik matek ZH-ra sem. Persze heti 4+4 óra volt, de még +2 konzultációs órával megtoldva elég jó alap volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Willenbrock
Én a legnehezebb zh-kra kb 5-6 napot tanultam többet soha.A legkönnyebb alibi tárgyaknál(filozófia pl.) volt hogy 1X olvastam el a jegyzeteket,de akkor sem végig.A tanár a kérdések lediktálása után azt mondta hogy ha végeztünk valaki szedje össze aztán vigye le az irodájába.Mondjuk ez a tárgy kevés kreditet is ért.

[HUN]FaTaL
"2 nap készüléssel, ha nem mész át egy 7 kredites trágy Zh-ján sem,"

Két nap készüléssel egy 2 kredites anal zh-n nem mész át. :D Legalábbis nálunk az ELTEn.

Vaxi
"2 nap készüléssel, ha nem mész át egy 7 kredites trágy Zh-ján sem"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

[HUN]FaTaL
Ki mondta hogy kötelezõ? Szóba sem került, de azért a többség nem ragad le az érettséginél.

[HUN]FaTaL
"Egy Zh-ra nem négyéves anyagból kell készülni."

Nem de egy matek zh anyaga kb annyi mint a 4 éves gimi, amit le lehetne zavarni 2 hónap alatt kb.

5c0rp330n
egyik se: irigylem a jo dolgotokat, sokkal tobbet szopok most (illetve kb folyamatosan, mindig) bme-n, mint amennyit erettsegi kornyeken szoptam, azok voltak a szep idok :)

Willenbrock
Mikor én érettségiztem (1999 õskõkor) akkor Szabó Magda még benne sem volt a irodalomkönyvben,meg Gelléri Andor Endre is esetleg címszóban volt megemlítve.Karinthy az volt-õ klasszikus.

Casillas
Üres szavazás

azt, hogy az érettségi kurvakönnyû, és unalmas a folyamatos rinyálás arról, hogy túl nehéz

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Csirke4
Sokkal kevesebb egy ZH anyaga mint az érettségi viszont sokkal kevesebb idõ is van a felkészülésre. Mindkettõ idõpontját elõre tudod viszont egyetemen folyamatosan készülni kell a laborbeugró meg gyakorlati röpZH-kra kb minden nap. (+jegyzõkönyvek ésatöbbi)
Viszont azzal egyetértek, hogy az érettségi könnyebb volt mint a matekZH-k. :D
Hja, van annyi mint a 7szentség.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Lacee86
Nem kötelezõ egyetemre menni, de sztem a mai fiatalok 70%-a akar menni, ami borzasztó sok.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

akyyy
úgy beszéltek, mintha egyetemre kötelezõ lenne menni....

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Molnibalage
Pontosan errõl beszélek. Más.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lacee86
Sztem felesleges az érettségit egyetemi zh-khoz hasonlítani. Az érettségire azért a komolyabb tárgyakból (matek, fizika, biológia, kémia) emelt szinten elég tisztességesen fel kell készülni. Egyetemi zh-k közt meg óriási különbség van, lehet h 200 oldalból kell írni, de lehet h 5-bõl; lehet h egyszerû típusfeladatokat kell megoldani, de lehet olyanokat, amiket órán nem is látott az ember. Nem lehet hasonlítgatni a 2-t, és sztem felesleges is, mert MÁS.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Molnibalage
Nem, még mindig nem értesz. Soha nem hasonlítottam egy Zh-t az egész érettségihez. Igazság szerint te vagy ez elsõ, aki ilyen merdek gondolattal elõáll. Lehet, hogy NEKED ilyen laza volt, de nekem azért még nem. Ne feledd vagy 6-7 év van köztünk...

Máté94
De jó, hogy én csak 1-2-3 év múlva jövök!

Na mondom én, hogy az érettségi is fel van fújva.:D
Igen, és ezért nehezebb egy zh, mint egy érettségi.
Ugyan azt mondod mind én :D Én nem látom az intenzitást. Te nem ismered be azt, amit már te is kimondtál: egy zh komolyabb felkészülést igényel.
a 4 éven órákra való tanulás NEM egyenlõ a vizsgára való készüléssel.
a középiskola ismétlés, több mint a felét már álltalánosban tanulod.

alcotb
Én nem szívok/szívtam vele.

De azért sok sikert nekik.

Minden ugyanaz másképpen.

Pepsi Twist
Szívjatok, ha már én is szívtam anno.

Sztem anno mi nem nagyon szívtunk, egyre nehezebbek az érettségik...

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Molnibalage
Nem látod az intenzitást. Azért nem kell készülni, mert többször is átveszed ugyanazt. A fél középiskola ismétlésnek tûnt nekem.

Egytemen meg átviharzol az anyagon. Az egyik 4 évig ülepszik bennem a másik kb. 4-6 hétig.

Én se értem? :D
Most vallottad be, hogy az érettségire gyakorlatilag nem kell külön készülni, míg egy zh-ra igen, mert egyetemen nem ragad rád a tudás magától az évek során. Ez kapásból üti is az 'érettségi keményebb mint egy zh' kijelentésedet.
tigerbácsi
Õszinte együttérzésem.

bár én azt üzenném, hogy nem kell parázni! nem nagy kunszt! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

predator1982
õszinte egyûttérzésem...

pred

Alátámasztom, amikor én érettségiztem sokat beszélgettem apámmal, hogy akkor amikor anno Õ érettségizett sokkal szigorúbbak voltak. Magasabb ponthatárok, nehezebb feladatok, stb...
tommygear
jah :)
NEOreg3
nem mázli, hanem a középiskolában kért tananyaghoz képest az érettségi egy lófasz

4. félévben vagyok és kösz, jól megvagyok:)

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Molnibalage
9 éve érettségiztem. Ha meg lenne és odaadnám a matek vagy fizika központimat ma egy gimisnek, szerintem infarktust kapna. :)

tommygear
nem mázli ez, hanem az oktatási rendszer egyre lejjeb süllyedése
nézd meg milyen volt 10-20 éve egy érettségi meg most
Molnibalage
Ezt hívják mázlinak. Én a 24 irdoalom tételbõl kb. 12-õt tudtam. Olyat húztam, amit tudtam.

Egyetem ilyen 0 tanulársól 4 év után nem fogsz felállni, mert el sem jutsz még a 3. félévig sem. Minõség / mennyiségi porblémát nem látjátok.

Hanyadik évet tapossátok a felsõoktatásban?

NEOreg3
4 év folyamatos készülés...:D

én 2-es voltam töribõl, meg magyarból is, elõbbibõl 4-es, utóbbiból 5-ös lettem érettségin, és annyit tanultam érettségire, hogy a szóbeli elõtti 3-4 napban néztem át a szóbeli tételeket és kb a 0-ról indultam, a tanárok meg csodálkoztak hogy elõzõ 4 évben mi a faszt csináltam

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Molnibalage
Látom te se érted. Az érettségiben benne van mindaz, amit a 4 évben tanultál gimiben. Egyetem viszont sok esetben gyakorilatilag az azt megelõzõ tudást csak annyit jelent, hogy "ismered az ABC"-t.

Egy Zh-ra nem négyéves anyagból kell készülni. Én se tanultam szinte semmit értettségire, mert 4 évig viszonylag rendesen tanultam - fõleg fizikából. Tehát gyakorlatilag 4 év folyamatos felkészülés után mész a megmérettetésre. Ehhez képest, ha ma kellene anyagszerk vizsgát írnom, a kettesért is izzadnom kellene, mert csak a nagy összképre emlékszem, a részletekre ne.

2 nap készüléssel, ha nem mész át egy 7 kredites trágy Zh-ján sem, akkor benned van a hiba szerintem. A könnyeb tárgyakból Zh elõtt annyit készültem, hogy két napig a buszon átolvastam a jegyzeteimet...

ugyan már, az érettségi lófasz az egyetemhez képest
az 5 érettségi tárgyamra együttesen készültem kb. 2 napot, az is a matek miatt volt. törire meg magyarra úgy mentem be, hogy ellõtte való nap este kezdtem el beleolvasni a tételekbe, de rájöttem, hogy már felesleges :D
ennyi készüléssel egy zh-n a kettes is necces lenne. Szóval menj a falnak egészen nyugodtan
én inkább 8 lennék, vagy 15
Molnibalage
Hát nálunk a tételek ismeretetésekor az egyik srác szájából kicsit más, mikor pont bejött a diri. Nem csalódott sem õ, sem mi az érintett egyénben...