A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄DD
Ó az én családomban csak kivételesen szép és értelmes nõk vannak, legalábbis a felmenõim között (oldalágon már vannak nem kedvelt tagok is), semennyire nem hasonlítasz rájuk. Megnyugtathatlak még egy vak sem tudna összetéveszteni velük, nemhogy egy olyan sasszemû figura, mint én. Anyám fotómodell volt, nagyanyám pénzügyi igazgató. A szépség és az ész gráciái, akiktõl túl az öröklött kiváló genetikai anyagon jó modort, éles eszet, lehengerlõ stílust, ravaszságot és még megannyi jó tulajdonságot kaptam.

A hozzászólásod többi részére csak ennyit írnék: #74652, beszéljenek helyettem a tények.

És végül a chat ban. Életemben egyszer használtam, moderátori hibából - azt írtam be, hogy utálom, ha valaki "f@sz"-t ír "fasz" helyett, stb. - kaptam a bant, csak nem vetetem le, mert úgyse használnám. Mint késõbb kiderült elõttünk fél órával valaki szándékosan káromkodás flooddal rombolta a chatet, ezért a moderátorok bannoltak mindenkit, aki káromkodott, órákkal az eset után is. Unalmas sztori, de ez az igazság, de te majd mindjárt kihámozod belõle, hogy csak azért találtam ki ilyet, hogy ellentmondhassak neked... Csúnya dolog a paranoia.
Az, hogy nagyképûen viselkedik, csak egy következménye a személyiségének. A viselkedésének/véleményének oka az, hogy hiányoznak belõle bizonyos jellemzõ emberi érzelmek, amik a szeretetért, a kötõdésért, az odaadásért és az empátiáért felelõsek, vagy inkább csak nincsenek jelen a szokásos mennyiségben. Egy bizonyos részben ráillik az antiszociális, pszichopátiás kórkép, amit bemásoltam még 1-2 oldallal ezelõtt, annyi különbséggel, hogy ezekkel a személyiségzavarosokkal szemben mégis van elve, ami alapján bizonyos szituációkban õszintén viselkedik, és nem a dominancia, a nyerészkedés az elsõdleges célja, mások felhasználásával és megvezetésével. Az elõbb írta, hogy szerinte 90%-ban ez a jellemzõ...
De gyanítom, hogy õ nem tartja ezt rendellenesnek, sõt, az õ világképe szerint ez kifejezetten elõnyös tulajdonság.
Motoroj
Csíplek<#eljen>

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Kata
Azt hiszem összetévesztesz családod nõtagjaival...

Van egy mondás:
"Ha az embereket megvenném amennyit érnek, és eladnám amennyire tartják magukat, meggazdagodnék."
Azt hiszem te milliárdost tudnál csinálni bárkibõl ezzel a módszerrel. Ami igazán probléma, hogy a beképzeltséged mellé butaság és aljasság is párosul kõkeményen, ami megmutatkozik abban például, hogy nincs szinte hozzászólásod, amibe bele ne csempésznéd valaki leszólását, fikázását. Mindezt becsomagolod egy filozófikus de sehova nem vezetõ eszmefuttatásba vagy egy milyenfaszakorrektcsávóvagyok önreklámba, hogy eladható legyen, de a tartalom, a lényeg sajnos csak a rosszindulat és a fikázás. Te beszélsz itt morálról meg ízlésrõl, mikor te vagy az aki nem képes elfogadni más gondolatait, más nézeteit? Egyszerûen nincsenek érveid, csak dõl belõled a fikázás a leszólás és játszod a megmondóember szerepet ha valaki nem ért veled egyet, vagy szóvá teszi hogy nincs igazad valamiben. Észre kéne venned magad ha csak negyedannyira is vagy okos és bölcs, mint azt sugallni igyekszel.
Csak jelzem, hozzászólásaid már egy ideje hitelüket vesztették, a további erõfeszítések teljesen feleslegesek.

Csak zárójeles megjegyzés, hogy a chat bant sem véletlenül kaptad, gondolom.

[/cserf][/fülünyúl]

Persze, a szerelem nem alapvetõ építõkocka, az igények különböznek mindenkinél. Vannak olyanok amiket megértek, meg olyanok, amiket nem. Ezt például nem értem meg, mert számomra szerelem nélkül már néhány hónap együttlét is terhes. Az a része jó, hogy közel sincs szó függõségi viszonyról és kisajátításról, és hogy nem kell vele annyit foglalkozni, annyi energiát ölni bele. Ez könnyedséget ad, meg a tudat is kellemes, hogy ott van számodra a valaki a háttérben.
Csak én ilyenkor elkezdek másra vágyni, mert nem elég. Biztosan tudják így is jól csinálni, de én nem ezt igénylem. Van mindannyiunk számára pár :] Aki a kapcsolatát a szado-mazo szexre építi, annak is ugyanennyi a létjogosultsága
Mivel lelkiismerettel élek, és fel vagyok ruházva az empátia képességével, ezért ezeket nem tudnám megtenni. Illetve meg tudnám, de a fentiek miatt nem okoznának örömöt, tehát felesleges lenne õket megtennem. Ebbe a nyerészkedõ szerepkörbe sem szeretem beleképzelni magam. A dominanciát elismerem, ha manipuláció és hazugságok helyett építõ jellegû törekvések és kemény munka, esetleg tehetség áll mögötte.
Bruk
Ezt a részét utáltam mindig is az egésznek. Ezek a túlzott dolgok (mert tényleg azok) élek-halok érte rész (persze vannak kellemes részei is), ha 20 perce nem tudok róla semmit megõrülök stb. Jobban szeretem azt amikor ez elmúlt vagy nem is volt, de szeretjük egymást (nem vagyunk szerelmesek egymásba), jól megvagyunk és nem akarunk napi 35 órát együtt lenni. Nem sértõdünk meg egymásra ha a barátainkkal való elõre megbeszélt találkát nem mondjuk le egy közös vacsi miatt.

Csak úgy megsúgom, nagyszüleim 50 évig éltek boldog házasságban és sosem voltak szerelmesek (talán nagyapám) de szerették egymást jóban-rosszban, sosem veszekedtek, igaz 1-2 kisebb vita elõfordult de annak mindig nagy nevetés lett a vége.

Szerintem sok szituációban érdemes hazudni - akármirõl. Nem tökmindegy, hogy egy agyatlan feljebbvalód mit gondol rólad? Vagy egy buta, de jól kinézõ liba azt hiszi megfogta veled a fõnyereményt? Ezeket a helyzeteket hülyeség kihagyni. Ahol nagy kvalitású "ellenfél" van ott persze vagy igazat kell mondani, vagy mûvészi szinten kell hazudni, de az alja népnek bõven jó vaskos hazugság.
Errõl az ítélkezõs-törvénykezõs témáról nekem is elég alternatív véleményem van, és a véleményemet mindig fel is vállalom. Mindegy, hogy tétje van a dolognak vagy nincs, nem fogok senkihez ilyen téren alkalmazkodni, behódolni, vagy egyszerûen szimpátiát kelteni azzal, hogy meghazudtolom önmagam. Ez tényleg hátrányos, mert nehéz így érvényesülni, nyalás nélkül nehezebb elõrejutni, és mivel soha nem jópofizok, az emberek általában véve nem szeretnek annyira. De ez van.
Olyan vita nem lesz. Salsoul egy kész személyiség, ráadásul nagyon sok hozzászólását olvastam. Nem nagyon tudunk újat mondani egymásnak. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag semmiben nem értek vele egyet, sõt mondhatom egy más világban élek nem tartom kellemetlen, vagy veszélyes embernek. Úgy, vagy még inkább annyira különbözünk, hogy emiatt nagyon kicsi köztünk a súrlódási felület.
No ezt a hsz-t csak most vettem észre, amúgy igazad van, amilyen egy liba még képes is lenne rá. Amúgy eddig nekem egyszer akart lány pofont adni, de idõben elkaptam a kezét, és jól hátrafacsartam a csuklóját. De ez már régen, több, mint 15 éve volt, még gimnáziumi idõkben, azóta jó messzirõl kiszagolom a fajtáját az ilyennek. Nem tudok szánalmasabbat elképzelni, mint egy pofozkodó nõ...

Azt viszont nem értem mibõl gondolod, hogy életben nem vállalom a gondolataimat. Van persze olyan szituáció, amikor kíváncsiságból, vagy nyerészkedésbõl össze-vissza hazudok, de többnyire ez nem jellemzõ. Például amikor elsõéves voltam elhívott egy meglehetõsen dekoratív és szimpatikusnak tûnõ lány randevúra, ahol elkezdett mindenféle baromságot beszélni, hogy szerinte a pedofil gyilkosokat halálra kéne ítélni. Rögtön kifejtettem neki, hogy a pedofil gyilkosok semmivel sem rosszabb, vagy jobb emberek, mint akárki más, és semmiféle erkölcsi, vagy jogi alapunk nincs arra, hogy elítéljük õket. Pusztán azért tehetünk így, mert erõsebbek vagyunk, maga az ítélet aktusa pedig semmivel sem rosszabb, vagy jobb dolog, mint egy 4 éves kislány halálra erõszakolása. Innentõl fogva többet nem találkoztunk.
Azért voltam vele õszinte, mert szimpatikusnak tûnt, sõt kicsit szerelmes is voltam belé és én is egy kapcsolatot akartam vele. Ha csak le akartam volna feküdni szemrebbenés nélkül végighazudom azt a pár órát/napot. Szóval nagyon félreismertél ilyen szempontból. Ahol tétje van a dolognak 90%-ban felvállalom a legvadabb, leginkább botránykeltõ gondolataimat is. A maradék 10%-ban gyõz a kíváncsiság, a cél elérése feletti vágy, stb. ahogy a helyzet hozza.
Szerintem ha szerelmes lennél mindent megadnál az irántad érzett ragaszkodásért és aggódásért, aminek onnantól kezdve nem létezne "túlzott" fokozata.
Hagyjátok már szegény "párom" szót. Nekem sem a kedvenc kifejezésem, de az egyértelmûség kedvéért áll ott, ugyanis a barátom szless barátnõmet nem akartam ott használni, mert a második opcoóban is ez van, csak többes számban.
Ebben most egyet kell értenem.

Az egyik legjobb dolog egy kapcsolatban az, ha olyan jókat, és olyan egyetértésben tudtok együtt elfilozofálgatni, mint amilyenekben nekem volt részem
És ha problémája van, akkor is kitalálod hogy mi az, ha kiemelkedõ színészi tehetséggel játssza el, hogy nincsen semmi gond.
Ha mindent tud, hogy mire vágysz, és mindent tudsz, hogy mire vágyik, és megadjátok egymásnak. Ez harmónia.

Meg egyelõre a végszava ennek a rohadt hosszú vitának. Nem semmi, ahogy összegyûltek itt az emberek a négy égtáj felõl.
Na és annyira drukkoltam egy salsoul vs flammius vitáért 😞 arra befizettem volna, popkornt, sört elõ :Ð
chhaya
Mindkét félre igyekszem annyi idõt fordítani, amennyit igényel. Hangsúlyozom, mindkét félre. Mert mindkettõ fontos.

A "pár" meg azért nem szimpatikus, mert általános iskolában volt párom sorakozónál, aztán tesiórán a gyakorlatoknál, aztán az osztályban párban oldottuk meg a feladatokat, satöbbi
De a túlzott(!) ragaszkodást és aggódást senki felõl nem viselem jól

Mindegy, veled nem vitázok

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Motoroj
Fontos mindkettõ, amúgy magányos farkas vagyok.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

clio1616v
talán azért, mert tapasztalatból tudni lehet azt, hogy ha kevesebb figyelmet kap az egyik fél mint amit igényel akkor borul a kapcsolat errõl volt a vita, hogy a barátság nem fontosabb mint a párod

ez a párom szó meg akkor lehet unszimpatikus valakinek, ha terhes a párkapcsolata és nem bírja elviselni a párját hosszútávon, vagy a túlzott ragaszkodást és aggódást

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
a figyelem az ami elfogy és nem áll korlátlanul rendelkezésedre

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

chhaya
Én nem értem ezt a prioritás dolgot teljesen. Meg azt se, hogy ha valaki a megbeszélt baráti találkát választja a spontán barátozás/barátnõzés helyett, az miért lenne baj. Vagy hogy ez miért zárná ki azt, hogy szereti a párját (énis utálom ezt a szót, mind1). Minek rangsorolni? A szeretet nem olyan, mint a pénz, hogy egyszer csak elfogy, ezért az egyiknek ennyi jut, a másiknak meg annyi... és ha mindegyiküket szerete, akkor mindegyikkel együtt akarok lenni. És ez nyilván valamelyik fél rovására fog menni. De ha egyensúlyban van ez a dolog, és senki nem hanyagolódik el rendszeresen, akkor miért lenne baj? Persze, ha valakinek fontosabb az egyik, akkor aszerint fog élni, és ha neki így jó, akkor hadd tegye. Nem értem, miért van sokaknak kényszeres beleszólása mások véleményébe vagy hozzáállása. Mindenki más, mindenkinek más a jó, mindenkinek más a prioritás. Minek a vita.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

salsoul
te beszélsz róla kedves Clio a #74620-ban:
"jogosan várja el a párod, hogy vele legyél ne a kocsmában"

de látom nem érted mit írok, meg azt sem, hogy te mit írsz - mindegy, hagyjuk
Ja, az pedig külön élvezet, mikor egy egész napom keresztül veri a nyálát egy témára, és a végén annyira belekavarodik, hogy saját magának is ellentmond 😄
Bruk
#74558 körül még voltak értelmesek..

Ne húzdd fel magad ezen a szerencsétlenen, annyit nem ér az egész. Tuti valami alreg lehet, mert ilyen beképzelt tahó parasztot még nem láttam soha. Mindenhol ezt csinálja, egy értelmes hozzászólást nem láttunk még tõle, csak vergõdik.
clio1616v
minden szabadidõmet el tudom képzelni a párommal igen, nem terhes ha random szeretne közösen csinálni bármit... a barátaim mégcsak nem is másodrangúak ha arról van szó mivel töltöm a szabadidõmet

bardocz
Tehát ha van éppen valakid, akkor te nem csinálsz semmit szabadidõdben azon kívül, hogy velevagy?
clio1616v
kissé túlzásnak érzem a bõvített mondataidat

clio1616v
ki beszélt itt kocsmázásról?

arról van szó kedves Sal, hogy kit helyezel elõtérbe egy döntésnél...

a párodat vagy a barátaidat
ha a kocsmába akarsz járni akkor nem feltétlenül muszáj neked barátnõnek lenni, ha nem tudsz felelõsen viselkedni azért amit vállaltál

Nagy különbség van felelõtlen és "kötekedek, mert unatkozok" között.
Így van, olyan üresség, amilyenben neked sosem lesz részed. Maga az élet üressége tátong bennem, ha kiüresedem, kevés embernek adatik meg ilyen kegy. És mindezt tiszta, ateista már-már természettudományos fejjel átélni, az európai kultúrtörténet betetõzése egyetlen emberi elmében. És háttérzenének egy könnyû reneszánsz énekszólót választani valami grandiózus operarészlet helyett, a jó ízlés netovábbja.
salsoul
oké, akkor menj neki még egyszer
kivastagítom azt amire oda kell figyelni

ha ígérgetés és elvárás miatt lennél csak vele, miközben a szíved a kocsmába húz, akkor inkább legyél õszintén kocsmában, mint hazugan, álszenten a pároddal vagy mi a szösz...
clio1616v
egyszóval felelõtlen... de ez látszik a hozzászólásaiból is

clio1616v
inkább legyél a pároddal ha már õt szereted, mintsem azért a barátaiddal mert õk azt várják el tõled... elvégre abban állapodtatok meg a pároddal aki mellesleg a legjobb barátodnak is kellene lennie, hogy együtt éltek... és nem a barátaiddal szándékozol együtt lenni amikor csak szabadidõd van

ha igen, akkor nem kell barátnõt "tartanod" otthon arra a célra, hogy takarítson mosson fõzzön süssön... és ha jól szeretné esetleg érezni magát akkor oldja meg egyedül a saját barátaival az ilyen jellegû problémáját

ez minden csak nem párkapcsolat... hangsúlyozom, nekem

Nem feltétlen egyetértés, hanem mondjuk holtpont, amit egy valós beszélgetés során már nem lehetne tovább húzni és témát lehetne váltani róla.

Lásd példának kata és flammius csevegését, az egész átcsapott szókiforgatósdiba, meg burkolt utalások arra hogy kinek az édesanyja nagyobb prostituált.
Ez egy valós beszélgetés során valószínûleg abba torkollt volna, hogy kata ad egy méteres pofont flammiusnak/flammius az internet védelme nélkül meg se szólalna.
Kata
Csak az a baj, hogy a nagy szavaid mögöt üresség tátong...

[/cserf][/fülünyúl]

salsoul
Ez a hozzászólás is azt példázza, hogy mily könnyû számodra az élet, és mily határtalan bölcsességed... upsz! <#kuss>
Kata
Nagyon szép önfényezés volt *taps*

Engedd meg, hogy meghajoljak nagyságod elõtt, ó fényestekintetû 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Na ezt is megértük, flamewar a Szavazó topicban! <#email>

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

gercse
ez is egy felfogás, van benne valami, de én néha elgondolkodom, hogy hülyeséget beszél az a valaki, vagy talán mégsem, csupán máshogy áll hozzá, mint én

#74620: oks, ez így van rendben, ahogy írod, szerintem is,
kicsit elbeszéltem melletted, azt hittem nem konkrétumról van szó (ezért sem jó vita hely ez valóban)

Egy tényállítással indítottam: morális kérdéssé züllesztesz ízlésbeli problémákat. Ha ezt nem tudod megérteni mit jelent, az már nem az én hibám.

Nálam kevésbé frusztrált embert nem is hiszem, hogy hordott a hátán eddig a Föld. Olyan könnyû számomra az élet, mint egy szamár számára, pedig a bölcsesség, amit képes vagyok belátni határtalan. Ritka az olyan ember, mint amilyen én vagyok. A bölcsesség fáradtságot, gyûlöletet szül, én mégis üde és naiv vagyok, ez a legértékesebb embertípus, már ránézni is öröm.

Ellenben ott van a te fajtád, már egy icipici igazság is csúf ráncokat hoz az arcára, eltorzítva a teljes mimikáját. Ezért folyton viaskodnia az igazságokkal, a tényekkel szemben, mert számára az igazság káros. Se nem naiv, se nem fiatal, de ostoba, makacs is.
salsoul
ha ígérgetés és elvárás miatt lennél csak vele, miközben a szíved a kocsmába húz, akkor inkább legyél õszintén kocsmában, mint hazugan, álszenten a pároddal vagy mi a szösz...
clio1616v
ha a félelemtõl van egyetértés az rég rossz

clio1616v
ott hogyha ígéretet tettél valakinek és felelõsséget vállaltál egy párkapcsolatért, akkor nem szarhatsz bele, mert barátoknak úgy tetszene

jogosan várja el a párod, hogy vele legyél ne a kocsmában

Amíg az embereket elválasztja egymástól egy monitor és pár méter üvegszál, addig kurvára nem lesz egyetértés egy vitában.
Szó sincs érzéketlenségtõl, egyszerûen nincs meg az a fizikai veszély, hogy ha hülyeséget beszélsz, akkor orrbagyûrnek/otthagynak és beszélhetsz magadba.
gercse
De hol az igazságtalanság? Nincs egy(1) igazság szerintem...

Kata
Nekem meg a hozzád hasonló beképzelt bunkóktól van hideglelésem. Megmondod a frankót, személyeskedsz, lehordod azt embert a ságra földig, de egy érv vagy magyarázat nem hangzott el tõled. Ez a görcsös lefikázás is úgy érzem komoly frusztrációdból és vesztes pozíciódból ered, és sajnos rólad állította ki azt a bizonyos bizonyítványt.

[/cserf][/fülünyúl]

clio1616v
így van aki meg több vasat tart a tûzbe annak egyik vas sem izzik eléggé

clio1616v
elmondom. azért mert vannak olyan emberek akik nem figyelmesek, és ha nem is érzéseikkel, de figyelmetlenségeikkel akár kárt is okozhatnak

az igazságtalanságot pedig nem tudom tolerálni

Te akarsz itt egyedül moralizálni, és téríteni. Én nem vagyok olyan ostoba, hogy ilyen rossz ízlésû, és értelmetlen dolgokba folyjak. Ellenben jól érzem magam.

Amúgy a hozzád hasonló nõktõl képletesen szólva feláll a szõr a hátamon - és nem pozitív értelemben véve. Igazi antinõk, akik arra jók, hogy rossz példát (ízlésbelit, és nem morálisat) mutassanak a többi nõnek. Ha némi szépséggel és értelemmel is társul ez a fajta embertípus, akkor akár idol is válhat belõle, aki kénye kedve szerint rombolhatja a közízlést. Téged be kéne tiltani, nem erkölcsi, hanem esztétikai okokból. Punktum.
salsoul
csúcs!

én csak annyit tennék hozzá a kérdéshez, hogy szerintem a párkapcsolatnak semmi értelme, ha a párod egyben nem a legjobb barátod

gyakorlatilag õ az, akivel a legszorosabb és legmélyebb kapcsolatban élhetsz

és ha ez nincs így, nem ér semmit az egész

akkor az már nem párkapcsolat hanem valami teljesen más dolog