A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gercse
Értem

gercse
persze, ezt nem vitatom, meg én igazából nem is ezzel a vitával kapcsolatban "vagyok itt", hanem úgy általában szoktam olvasgatni a felmerülõ kérdésekkor a hozzászólásokat, és mindig elfajul a dolog, ill. soha nem látok egyetértést a két ember(tábor) között, de szerintem ez így van rendjén, hisz mindannyian másképp gondolkodunk..., csak ezt miért nem lehet elfogadni

Kata
Kimondatni velük azt, amit erõltetetten rejtegetnek, semmi mást. Nem vagyok hittérítõ típus, csak vállalja be õszintén ha õ olyan "ízlésû".

[/cserf][/fülünyúl]

Riport mûsort láttam vele többet is, ott keltette ezt a benyomást. Amikor "terapeuta" szerepben volt, akkor is voltak már jelek, de ott inkább domináltak a pozitív tulajdonságai. Fiatalon értelmes ember lehetett, kár, hogy nem bírta el a saját súlyát.
gercse
Tehát Te csak a jó útra akarod rátéríteni õket? Vagy felvilágosítani, hogy valójában mi is a helyzet?

clio1616v
szerintem elég élesen látható a határvonal, hogy ki kivel ért egyet

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Kata
Ne erõltesd, nem igazán megy ez neked.

[/cserf][/fülünyúl]

Kicsikiraly
Ne a TV-s mûsora alapján ítélj, a könyvei alapján inkább.

DFTBA ಠ_ಠ

"Ha valakit jobban szeretsz, akkor az prioritást élvez, ez tagadhatatlan."

"Ha valakit jobban szeretek, akkor az számomra prioritást élvez, ez tagadhatatlan." - Kata

Át kéne szokni a megfelelõ beszédmódra, mert az valóban tagadhatatlan...

Amúgy én nem is a barátok témára reagáltam, hanem a telefonon keressük a 20 perce eltûnt szerelmünket címû tragikomédiára. Épp az imént írtam le, mi a véleményem az ilyen barátok vs. barát/barátnõ típusú kérdésekrõl.

Az pedig, hogy egyfolytában moralizálásra vetemedsz ténykérdés.
gercse
achsooo

van benne valami, lehet én is csak azért olvasom, hogy tanuljak belõle, erre még nem is gondoltam, eddig csak élveztem, ahogyan próbál valaki a másikra erõltetni valamit, pedig itt még nem nagyon láttam senkit, aki azt mondta volna, hogy "hallod-e, igazad van, ezentúl így fogok cselekedni"

clio1616v
morálisan próbálta a kérdéssel visszaemelni a vita színvonalát...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Kata
nem olvastam

[/cserf][/fülünyúl]

tigeroo
a félreértelmezett mondandót, és a már magyarázkodáshoz késõ idõpontot figyelembe véve igen...
Kata
Nem meggyõzésrõl van szó, csak súlyos ellentmondásba keveredtek néhányan, és sok az önfelmentés, önmeggyõzés, amik gyakorlatilag semmit nem érnek. Nem merik bevállalni, hogy igen, õk a barátokhoz jobban ragaszkodnak, mint a párjukhoz, sõt, néhány hozzászólót olvasva szinte kegy, hogy a párja vele lehet.

[/cserf][/fülünyúl]

clio1616v
pont ezért

a reakciókat figyeljük

Molnibalage
Nem, helyzettõl éskapcsolattól is függ a prioritás, legalábbis szerinem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kata
Nem egy-két eseti kivételrõl volt szó, mert az simán belefér. A rendszerességrõl volt szó, a szavazó kérdés is arról szól.

A heregolyós kérdésben nem igazán vagyok kompetens, de nagyjából vágom a témát. :)

[/cserf][/fülünyúl]

gercse
itt mindenki próbálja meggyõzni a másikat az "igazáról"

pedig minden ember másképp gondolkodik, viselkedik, alkalmazkodik... más neki a "normális", mint a többieknek, így bár élvezetes olvasnom is a vitákat, csak nem értem miért az erõlködés...

Kata
Aha, erre mondhatnám hogy anyád, és az asszem kellõen elegáns lenne hozzád... Ha összecsurgatnád egy oldalra a sütnivalódat, akkor levágnád, hogy nem morállá süllyesztek és nem ízlésbeli kérdéseket. Itt szimplán prioritásról van szó. Ha valakit jobban szeretsz, akkor az prioritást élvez, ez tagadhatatlan.

Ergo ha a barátaid élvezik a prioritást, a barátnõdnél jobban kedveled õket, jobban ragaszkodsz hozzájuk. Itt nem arról volt szó, hogy ez rossz vagy jó, mert mindenki saját életének elcseszõje, hanem oltári nagy paradoxonba keveredtetek azzal a kijelentéssel, hogy szeretitek a párotokat, de a megbeszélt baráti találkozó überalles. Ezt kéne észrevenni, aztán fikázni az ízlésemet.

[/cserf][/fülünyúl]

neked az komolyan gáz volt, ha a srác ágyában ott feküdt a nõt, és emiatt nem ment veled sörözni?
tejóisten
clio1616v
azt fogd be a sautba amelyik kevésbé érzékeny :D

kérdezz! segítek...

Csernus Imre egy beteg, megfáradt, megtört ember... Csodálom, hogy valakinek is példaképe lehet.
Molnibalage
Mondjuk egy osztálytalálkozót amit 2 hónapja szervezek, mert 4 emberbõl 2 évente egyszer van itthon?

Szép dolog a spontaneitás, de tudod a fériak többnyire racionálisan gondolkoznak és / vagy terveznek.

Ez kb. olyan dilamma, hogy akkor melyik heregolyódat fogd be satuba. Te hogyan választanál? Van jó választás...? <#fejvakaras>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kicsikiraly
Kata csak egy kérdés: Olvastad Csernus - A Nõ c. könyvét? Félelmetesen hasonlít arra amit mondasz :D (pozitívan mondom, én is így gondolom)

DFTBA &#3232;_&#3232;

ez jó, szimpatikus. így kell gondolkodnia egy nõnek. :}

ha két ember nem csak baszni jár össze, akkor csak odaadóan lehet.
Ízlésbeli kérdéseket morállá süllyesztesz, ez már magában rossz ízlésre vall. Csúnya, poros, cigiszagú erkölcsi kérdéseket az ízlések vitájának üde levegõjére vinni, na itt kezdõdik a jó ízlés.
­Igazi párkapcsolat == minden lefekvés elõtt imádkozol a jóistenhez, hogy nehogy másnap otthagyjon a párod (menyasszonyod) mert tudod hogy a büdös kurva életben nem fogsz többé pinához jutni, ha lelép

Persze, a troll kurva fajtámat, de ne értsd félre a mondandómat. Az, hogy ennyiszer felhozod, hogy mennyire dúl a láv közted és a párod(menyasszonyod) között, azt engedi feltételezni, hogy rettegsz a gondolattól, hogy valaha otthagy, mert képtelen lennél találni magadnak egy újabb párt(lsd.: feljebb).
Ok, bár szerintem ezek olyan dolgok, amelyek mentén viselkedünk, és nem amirõl érdemben lehet beszélgetni, de, ha van hozzá kedvem, nekem sincs ellenemre.
Kata
Szerintem addig örüljön az ember amíg valaki aggódik érte. Nem 20 perc difikrõl van szó, de ha a párom csak úgy eltûnne és lövésem se lenne hol van vagy mit csinál, rögtön jönnek a gondolatok, hogy elütötte egy tengeralattjáró, megtámadták az orkok, és hasonlók. (Itt órákról, fél napos kimaradásról beszélek, amikor semmi hír hogy él-e, hal-e és ezen idõben mondjuk tudni szoktad hol van, de ott épp nincs).

[/cserf][/fülünyúl]

clio1616v
na... szétszort vagy vagy csak simán döntésképtelen?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Molnibalage
Ez is remek példája az "érzelmi lenézésnek". Fel sem merül benned az, hogy más máshogy gondolkodik ugye?

Én csak játékot fejlesztek más nemzetbeli arockkal, de még így is érzem, hogy sokszor elbeszélünk egymás mellett. Én nem értem õket, õk engem. Sok esteben - elvi megközelítésekben, nem technikai dolgokban, bár néha ott is - teljesen másohgy gondolkodhat egy ember a másikhoz képest.

Magic Boy
Erre írtam, hogy ilyen az a kivételes helyzet, amikor a baráté az elsõbbség, mert szüksége van rád.

A GYÕZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

bardocz
Mindegy, nem voltatok ott, az biza lecseszés volt:) Ha normálisan megkérdezte volna, akkor semmi gond. De ez már ilyen beteges irányítási vágy szerûség.
Magic Boy
Holnap kelnem kell és már elég kába vagyok, úgyhogy lépek, de ha gondolod neked vagy bárki másnak (aki hasonlóan gondolja, mint te) állok rendelkezésére privátban az eszmecsere folytatására.

Molnibalage
És, ha mondjuk a párom csak moziba akar menni, de a 20 éve közlei barátom felhív, hogy eltûnt a gyerek és aggódik, segítsek neki (vagy bármi más hasonlót ami eszedbe jut), akkor szerinted mi van?

Nagyon kétbites problémaszemlélet van. Én nagyon régóta képtelen vagyok ilyen sablonkérdésekre válaszolni. Nincs standard válasz. Minden "attól függ"...

Magic Boy
Az nem lecseszés, ha megkérded, hogy miért nem szólt.
de nem mindegy, hogy milyen stílusban teszed.

tigeroo
de amugy jogos, aki tényleg szerelmes az minél többet akar a párjával együtt lenni.
clio1616v
a kocsmárosoknak is meg kell élniük valamibõl

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Molnibalage
Ez a fajta aggódás kerget az õrületbe. Ha a napi rutinhoz képest - ha van ilyen egyáltalán... - 20 perc difi van, akkor már aggódni kell? Nem lehet örökké aggódni mindenen...

clio1616v
vannak olyan igazi férfiak akiket riaszt a felelõsség

bardocz
De az már nem aggódás, hogy felhívod, és lecseszed, hogy miért nem szólt.
Aggódás az oké.
clio1616v
ha meg oda megy ahova akar akkor minek

Magic Boy
Megbízni én is bízom a páromban (menyasszonyomban), de ha nem tudom, hogy hol van akkor aggódom érte és ez így természetes.

bardocz
Nem, most egy konkrét példát hoztam fel, ami szerintem már szánalmas kategória. Ebbe a ki a fontosabb dologba nincs kedvem belefolyni, meg majd 20 év múlva lehet máshogy gondolom, mint most.
Kata
Most a ló másik oldalát akarod ellenpéldának hozni? Nem azt mondtam, hogy nincs ilyen, és nem is errõl a típusról van szó. Mindösszesen egy prioritási kérdés normális körülményeket figyelembe véve.

[/cserf][/fülünyúl]

Például én egyáltalán nem vágyom arra, hogy állandóan a szerelmemmel legyek. Összeköltözni pedig végképp nem akarnék. Ennyi.

Olyan pedig nincs, hogy "szerelem" vs "barátok". Csak konkrét szituációk vannak. Az ilyen általános kijelentések teljesen semmitmondóak.
bardocz
Igen, minden bizonnyal<#eljen>
Magic Boy
Az ilyen "igazi férfi", amilyet te leírsz egyre kevesebb van, minél idõsebb az ember.
Egyszerûen azért, mert felnõ. <#vigyor0>

Nem mellékesen az ilyen "igazi férfiak" egyedül maradnak az esetek túlnyomó többségében és soha se tapasztalják meg, hogy milyen az igazi párkapcsolat.
Mert aki már megtapasztalta az a te szavaiddal élve már nem "igazi férfi".

Kata
Nem emelem ízlésemet másoké fölé. Egy érzelem vagy tisztán van, vagy sehogy nincs, csak önámítás. Erre próbálok reflektálni.
Az anyukás riasztó stílusom kifejthetnéd bõvebben, valamint az ízlésem és eleganciám hiányát is. Így alap nélkül beböffentve nem sokat tudok vele kezdeni.

[/cserf][/fülünyúl]

bardocz
De a srác egyáltalán nem ért rá a nõjére, egész nap velünk volt, mert szerenádoztunk. És ha hallottad volna, akkor nekem is a számonkérés jött volna le. Lenne egy barátnõm, akkor valószínû oda menne, ahova akarna, mivel megbízok benne. Ha nem tenném, minek vagyunk együtt?