A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
zenénél meg kapnál a lemezhez vmi mûsorfüzetet amiben szponzorok + reklám van szintén az elõadóval összefüggésbe hozva... (christina aguilera - carwash-t berakod...és közben olvashatod hogy az új hedensolderszt ajánlja<#idiota>#idiota>)
Elfutott tehát az ideg, és...
...fél óra alatt lerántottam a warezrõl, rá két percre már játszottam.
Nos, EZ a problémám.
Könnyû okoskodni, hogy milyen drága, és csak egyszer csinálta meg. De nem!
Mert az árból fejlesztenek tovább is. És le lehet becsülni bármilyen könyvet, zenét, programot - de inkább állj neki és csináld meg és meglátod, amint saját bõrödön érzed meglátod, és ismét tudni fogod mirõl van szó.
"The trees move. Do you not see it?"
szóval nagyon nehéz itt is dönteni. fõleg mert ez kényelmes. mondom úgy hogy évente olyan 5-6 könyvet veszek (meg még ennyit veszek meg ajándékba hogy aztán kölcsönadják kiolvasni<#idiota>#idiota>), és a kedvenc lemezeimet megveszem, meg van pár eredeti játékom is (sõt még MMO-t is fizettem)
az a baj, hogy nekem mindig a szellemi értékekrõl a könyvek jutnak eszembe. ugye ott is van olyan hogy egy-egy könyvet inkáb lefénymásoltatsz, mert olcsóbban jön ki. csak egy softwert többen fognak letölteni, mint mondjuk egy könyvet megvenni manapság. a felháborodás végülis jogos, mert egy ember nagyon nagyon sok munkája van egy ilyen termékben...
adják úgy, hogy ne érje meg másolni ezeket a tartalmakat, nyújtsanak olyat amire nem képes a másolás.
ugye jó példák erre azok a játékok, amik mondjuk internetes játékmóddal is rendelkeznek, kitolva a játékidõtartamát már sokkal jobban megéri megvenni mert hónapokig elvan a szervereken a júzer. bár, ugye megint ki tegye meg az elsõ lépést...? a vásárló vagy a kínáló...
gondolj bele, ha büntetlenül lehetne fizetés nélkül tankolni, akkor ki tankolna... nincs visszatartó erõ nincs félelem...
abba már kevesebben gondolnak bele, hogy milyen következményei vannak a software lopásnak, lehet több pénze lenne a fejlesztõcégnek, egy jobb software kifejlesztésére, ha vásárolnának belõle...
de nagyon keveseket érdekel, nagyon kevesek félnek attól, hogy nem lesz jobb és újabb software a jövõben
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba stb
míg egy szoftvermásolat adatmásolat tökéletes másolatnak mondható nagyon apró elhanyagolással
Nálam az élõben, elõttem, órási hangcuccal és látvánnyal eljátszott, masszív hangulatú koncert az érték. Nem egy felmérés kimutatta már, hogy ez a trend. A hanghordozóknak lõttek.
Ami még szerintem mûködhetne, az az itunes jellegû 1-2 dollár/számos letöltés.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
[/cserf][/fülünyúl]
nem úgy van értéke mint egy charlotte tortának
hanem mint egy naplementének
két külön szükségletet elégít ki
Egy konkrét példa: megvan az összes prodigy album a gépen. Néha egy két számot meghallgatok (ha bedobja a random), aztán ennyi. Ezért én SOHA NEM ADNÉK pénzt. Mikor eljöttek szigetre, csak miattuk ADTAM ÉRTE PÉNZT. 2 éve volton is adtam érte pénzt. Egy CD-ért, amin a számaik vannak nem fogok. Inkább adok 3 dollárt havonta a last.fm-nek, és a preferenciámnak megfelelõ zenét játszatok vele naphosszat.
[/cserf][/fülünyúl]
igazából egy számítógépen létezõ adat nem más, mint az alkotójának az önkifejezése egy elképzelés megmutatása másoknak... a valóságban annyira létezik mint egy ének vagy egy kimondott szó... a köznyezet megváltoztatása
Pont ugyan így, érdekes módon egy jó elõadó koncertjei dugig vannak, és képesek embereket vonzani egy fesztiválra, vagy egy minõségi játékszoftver képes több milliós eladásokat produkálni.. A szar dolgok ezzel szemben elhalnak szépen, ahogy kell (kivételes eset, ha a média pumpálja a szart a ventilátorba, és sok utánpótlásuk van - ilyenkor elkapálózhat 1-2 évig valami szemét..)
[/cserf][/fülünyúl]
ezt úgy tudnám szemléltetni, mintha lenne egy halom 20ezres egy mezõ közepén és a világ bármely pontjáról szinte bárkinek odaérne a keze anélkül, hogy láthatóvá válna és bármennyit tudna belõle elvenni amennyire csak szüksége van és a halom mégse fogyna el soha
egy program vagy adat nem más mint a gondolat... elektromos áram
ahogy senki nem védheti le az egyedi mondatait vagy viselkedését mozdulatait úgy egy általa alkotott szoftverrel sem teheti meg.
Az Open Stage meg hülye példa, mivel nem zenéltek, hanem ökörködtek. Kb mint a Belga (akiknek a sikerét a mai napig nem értem). Én mondjuk rühellem a komolytalan zenét. Wierd Al Yankovicot sem tudnék hallgatni. Egyszer vicces, htx bye.
Uff.
Persze szívesen megvenném pénzért is ezeket a dolgokat, ha megfizethetõ áron lennének vagy egyáltalán beszerezhetõek. Egy 10-20 éves programot vagy egy régi lemezt már máshonnan gyakorlatilag lehetetlen beszerezni.
Mondjuk engem nem érintett, nem használom ezeket az oldalakat.
Szerintetek ez miért nem számít valódi bûnözésnek? Úgy tûnik, mintha csak azért néznétek el, mert ez kis dolognak tûnik, vagy mert ti is csináljátok, és így önfelmentésként nyomtátok a választ.
Ha a boltból lopsz azt büntetik mert bûncselekmény, de szerintem ha bitek formájában tulajdonítasz el valamit illegális úton, fizetés nélkül, akkor az is ugyanolyan, valakit megkárosítottál, valakinek kivetted a szájából a kenyeret.
Erre konkrét példát is tudok mondani a közelmúltból, gondolom sokan ismerik a népszerû erdélyi együttest, az Open Stage-et (Aranka szeretlek c. paródia dallal lettek ismertek). Nemrégiben felkerült egy igencsak irónikus videó, amiben épp errõl beszélnek és adják elõ humorosan de cinikusan, hogy persze õk már kõgazdagok az eladott lemezekbõl, te csak lopd le ingyen a netrõl. Õk tényleg nem milliomosok és valószínûleg próbáltak megélhetést kovácsolni zenéjükbõl, de úgy tûnik a "torrentezés" miatt nem fog bejönni nekik. Vajon hány mûvész, programozó, grafikus, játékszoftver fejlesztõ stb. hagyja abba így a munkát mivel megélni ebbõl nem tud?
[/cserf][/fülünyúl]
egyszer torrenteztem de akkor is 1 file-ha leszedtem :D nem foglalkozom ilyennel
viszont azzal is egyetértek, hogy kapja be aki ugy fogja fel a dolgokat hogy "mivel le tudom tölteni nem veszem meg"... ha találok egy albumot ami igazán jó, megveszem. lehet hogy nem is hallgatom az eredeti korongot, de megtisztelem annyival. persze ez azért nem olyan nagyon sûrû...
Szívatják a népet, ahelyett, hogy a valódi bûnözõkkel foglalkoznának.
szinte mindegyik oldal megy már amit lefoglaltak ami még nem az is hamarosan indul, szóval nagyon sokat értek ezzel
nem a torrent oldalakat kell lefoglalni, hanem a fizetõs ftp meg sms netcigányokat
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
(zárójelben megjegyzem biztosan azért nem fogják pl. Stohl-t lecsukni mert a torrentezõk után nyomoznak....szegények, mennyi munkájuk van-.-)
pred
<#idiota>#idiota> majomkutya torrent azóta is megy :D
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
NKS: "Milyenek a rendõrök itt Miskolcon?"
Közönség: "FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ" :)
#74718 Egyik kedvenc számom tõlük.<#eljen>#eljen>
Munka van amit el kell végezni, nincs mese.
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Hujujj pár napja írtunk egy hihetetlenül igényes számot, melynek címe "Ejakulálj a rendõrre"...<#idiota>#idiota>
hát igen, jó dolog a zenélés de sajna abból nagyon kevesen tudnak megélni
http://www.tenke.hu