A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
hát ez van. amúgy sztem még a beépített reklámok sem lennének rosszak, 1-2 reklámtábla a játékban amin legalább igazi hirdetés lenne, és lehetnének olcsóbbak a játékok...

zenénél meg kapnál a lemezhez vmi mûsorfüzetet amiben szponzorok + reklám van szintén az elõadóval összefüggésbe hozva... (christina aguilera - carwash-t berakod...és közben olvashatod hogy az új hedensolderszt ajánlja<#idiota>)
PrasCo
Nekem egyetlen problémám van. Meg akarom tisztelni a fejlesztõket azzal, hogy pénzért megveszem a játékot. Megvettem. Net kell hozzá, holott az egész játék lényegében single player. Oké, van net. Akkor a Steam elkezd szarozni, a játékot letölti ugyan (letölti, érted, noha a játékot vettem meg a DVD-n, gondoltam én...), majd közli, hogy hiba, szopjak lovat, vagy bármilyen más élõlényt, rám van bízva. Nem kevés pénzt raktam le azért, hogy a gépemen játszhassak - büntetve vagyok a tolvajok miatt.
Elfutott tehát az ideg, és...

...fél óra alatt lerántottam a warezrõl, rá két percre már játszottam.
Nos, EZ a problémám.
salsoul
Szerintem a kérdés mindenki abban a pillanatban megértené, mikor saját szellemi munkáját kezdenék el lopni, és az õ munkáját nem fizetnék ki...

Könnyû okoskodni, hogy milyen drága, és csak egyszer csinálta meg. De nem!
Mert az árból fejlesztenek tovább is. És le lehet becsülni bármilyen könyvet, zenét, programot - de inkább állj neki és csináld meg és meglátod, amint saját bõrödön érzed meglátod, és ismét tudni fogod mirõl van szó.
Calver
dehogynem félnek, csak elsõsorban más ad okot aggodalomra. az okot Electronic Arts-nak hívják.

"The trees move. Do you not see it?"

tigeroo
mármint nem arra célzok hogy álszenteskednék, hogy egy albumot inkább letöltök mert szar(de azért hallgatom..)

szóval nagyon nehéz itt is dönteni. fõleg mert ez kényelmes. mondom úgy hogy évente olyan 5-6 könyvet veszek (meg még ennyit veszek meg ajándékba hogy aztán kölcsönadják kiolvasni<#idiota>), és a kedvenc lemezeimet megveszem, meg van pár eredeti játékom is (sõt még MMO-t is fizettem)
tigeroo

az a baj, hogy nekem mindig a szellemi értékekrõl a könyvek jutnak eszembe. ugye ott is van olyan hogy egy-egy könyvet inkáb lefénymásoltatsz, mert olcsóbban jön ki. csak egy softwert többen fognak letölteni, mint mondjuk egy könyvet megvenni manapság. a felháborodás végülis jogos, mert egy ember nagyon nagyon sok munkája van egy ilyen termékben...
adják úgy, hogy ne érje meg másolni ezeket a tartalmakat, nyújtsanak olyat amire nem képes a másolás.
ugye jó példák erre azok a játékok, amik mondjuk internetes játékmóddal is rendelkeznek, kitolva a játékidõtartamát már sokkal jobban megéri megvenni mert hónapokig elvan a szervereken a júzer. bár, ugye megint ki tegye meg az elsõ lépést...? a vásárló vagy a kínáló...

clio1616v
példát kellene statuálni és korlátozni a letölthetõ adatmennyiséget, máris csökkenne a copyzás

gondolj bele, ha büntetlenül lehetne fizetés nélkül tankolni, akkor ki tankolna... nincs visszatartó erõ nincs félelem...

abba már kevesebben gondolnak bele, hogy milyen következményei vannak a software lopásnak, lehet több pénze lenne a fejlesztõcégnek, egy jobb software kifejlesztésére, ha vásárolnának belõle...

de nagyon keveseket érdekel, nagyon kevesek félnek attól, hogy nem lesz jobb és újabb software a jövõben

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
arra hogy vannak rajongók és kevésbé szemfüles emberek akik majdcsak vesznek annyi példányt, hogy megérje

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Motoroj
Ezt nem értem. Egy programozónak vagy egy softwarefejlesztõ cégnek mire kéne alapoznia a megélhetését?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

clio1616v
na igen azt nehéz másolni, abból pontosan egy van és megismételhetetlen

kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba stb

míg egy szoftvermásolat adatmásolat tökéletes másolatnak mondható nagyon apró elhanyagolással

SötétBarom
We agree to disagree.

Nálam az élõben, elõttem, órási hangcuccal és látvánnyal eljátszott, masszív hangulatú koncert az érték. Nem egy felmérés kimutatta már, hogy ez a trend. A hanghordozóknak lõttek.

Ami még szerintem mûködhetne, az az itunes jellegû 1-2 dollár/számos letöltés.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

clio1616v
nyilván nem igazságos, de az sem túl bölcs hogy valaki erre alapozza a megélhetését

Kata
Értem, de nem tudok azonosulni a nézettel. Nekem az lebeg a szemem elõtt, hogy valaki megélhetésével szórakozik ilyenkor a torrentlovag.

[/cserf][/fülünyúl]

clio1616v
anyagi értéke nincs, érzéki értéke annál inkább

nem úgy van értéke mint egy charlotte tortának

hanem mint egy naplementének

két külön szükségletet elégít ki

SötétBarom
A lopás hülye megnevezés itt. A lopással kárt okozol. Amit én letöltök, azt nem venném meg. Tudom mit akarok megvenni, és azt jellemzõen meg is veszem (például koncertjegyeket a stadthalléba, igényes játékokat, amik nem 10 óra alatt kipörgethetõk..)

Egy konkrét példa: megvan az összes prodigy album a gépen. Néha egy két számot meghallgatok (ha bedobja a random), aztán ennyi. Ezért én SOHA NEM ADNÉK pénzt. Mikor eljöttek szigetre, csak miattuk ADTAM ÉRTE PÉNZT. 2 éve volton is adtam érte pénzt. Egy CD-ért, amin a számaik vannak nem fogok. Inkább adok 3 dollárt havonta a last.fm-nek, és a preferenciámnak megfelelõ zenét játszatok vele naphosszat.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Motoroj
Ja, veszel magadnak egy aggregátort. Vagy lopsz egyet.

clio1616v
lehet igen és reprodukálható

Kata
Szóval egy Madonna vagy Queen szám értéktelen szar, csak mert a neten annyi másolat készülhet belõle amennyit csak akarsz? Hasonlóképpen említhetnék egy jó játékszoftvert vagy filmet is.

[/cserf][/fülünyúl]

clio1616v
Bik i csunáj ^^

Motoroj
Fizikailag az villanyáram sem birtokolható, mégis lehet lopni azt is.

clio1616v
annak van értéke amibõl kevés van... egy software jellegébõl adódóan nem tud ilyen lenni, mivel egyszerûen sokszorozódhat

igazából egy számítógépen létezõ adat nem más, mint az alkotójának az önkifejezése egy elképzelés megmutatása másoknak... a valóságban annyira létezik mint egy ének vagy egy kimondott szó... a köznyezet megváltoztatása

Kata
De a minõségit ugyanúgy lopják.

[/cserf][/fülünyúl]

SötétBarom
Kit-mi.

SötétBarom
Pedig a minõség kulcsfontosságú a kérdésben. Ha valami szar, és amiatt sikertelen, azt ne fogja már senki a kalózkodásra..

Pont ugyan így, érdekes módon egy jó elõadó koncertjei dugig vannak, és képesek embereket vonzani egy fesztiválra, vagy egy minõségi játékszoftver képes több milliós eladásokat produkálni.. A szar dolgok ezzel szemben elhalnak szépen, ahogy kell (kivételes eset, ha a média pumpálja a szart a ventilátorba, és sok utánpótlásuk van - ilyenkor elkapálózhat 1-2 évig valami szemét..)

clio1616v
pedig pont a komolytalan zene pihentet :)

Kata
De valakinek a munkája, ideje, energiája, kreativitása, tehetsége stb. benne van.

[/cserf][/fülünyúl]

clio1616v
egy software fizikailag nem birtokolható így ellopni sem lehet

ezt úgy tudnám szemléltetni, mintha lenne egy halom 20ezres egy mezõ közepén és a világ bármely pontjáról szinte bárkinek odaérne a keze anélkül, hogy láthatóvá válna és bármennyit tudna belõle elvenni amennyire csak szüksége van és a halom mégse fogyna el soha

egy program vagy adat nem más mint a gondolat... elektromos áram

ahogy senki nem védheti le az egyedi mondatait vagy viselkedését mozdulatait úgy egy általa alkotott szoftverrel sem teheti meg.

Kata
Nem a minõség miatt hoztam fel a példát.

[/cserf][/fülünyúl]

SötétBarom
Tessék koncertezni. Én szívesen kifizetek azért pénzt, hogy élõben láthassam zenélni azokat, akiket elismerek. De egy CD-ért hótziher, hogy soha a büdös életbe nem fogok kifizetni 5+ ezret. SOHA. Ha fosnám a pénzt se. Ha megszûnik az összes torrent, és betiltják a zinternetet, akkor majd hallgatok rádiót (amitõl leépülök majd szépen lassan, ám sebaj), ezek meg ugyan úgy éhen döglenek.

Az Open Stage meg hülye példa, mivel nem zenéltek, hanem ökörködtek. Kb mint a Belga (akiknek a sikerét a mai napig nem értem). Én mondjuk rühellem a komolytalan zenét. Wierd Al Yankovicot sem tudnék hallgatni. Egyszer vicces, htx bye.

Uff.

Motoroj
Szívatják a népet, ahelyett, hogy a valódi bûnözõkkel foglalkoznának.

Persze szívesen megvenném pénzért is ezeket a dolgokat, ha megfizethetõ áron lennének vagy egyáltalán beszerezhetõek. Egy 10-20 éves programot vagy egy régi lemezt már máshonnan gyakorlatilag lehetetlen beszerezni.

Mondjuk engem nem érintett, nem használom ezeket az oldalakat.

Kata
Lehet hibás a logikám, de én ezt bûnözésnek tartom. Ha alkotok valamit, vagy munkát fektetek bele és abból szeretnék megélni, akkor árulom. Ha ez olyan amit bitek formájában is lehet terjeszteni, és lelopják, lemásolják - lényeg hogy nem fizetnek érte - akkor engem végülis megkárosítanak, mert nem lesz bevételem abból a munkából amit elvégeztem, ergó utcára kerülök és éhen halok rövid úton belül.

Szerintetek ez miért nem számít valódi bûnözésnek? Úgy tûnik, mintha csak azért néznétek el, mert ez kis dolognak tûnik, vagy mert ti is csináljátok, és így önfelmentésként nyomtátok a választ.
Ha a boltból lopsz azt büntetik mert bûncselekmény, de szerintem ha bitek formájában tulajdonítasz el valamit illegális úton, fizetés nélkül, akkor az is ugyanolyan, valakit megkárosítottál, valakinek kivetted a szájából a kenyeret.

Erre konkrét példát is tudok mondani a közelmúltból, gondolom sokan ismerik a népszerû erdélyi együttest, az Open Stage-et (Aranka szeretlek c. paródia dallal lettek ismertek). Nemrégiben felkerült egy igencsak irónikus videó, amiben épp errõl beszélnek és adják elõ humorosan de cinikusan, hogy persze õk már kõgazdagok az eladott lemezekbõl, te csak lopd le ingyen a netrõl. Õk tényleg nem milliomosok és valószínûleg próbáltak megélhetést kovácsolni zenéjükbõl, de úgy tûnik a "torrentezés" miatt nem fog bejönni nekik. Vajon hány mûvész, programozó, grafikus, játékszoftver fejlesztõ stb. hagyja abba így a munkát mivel megélni ebbõl nem tud?

[/cserf][/fülünyúl]

mikor lesz maszturbálos kérdés
Szívatják a népet, ahelyett, hogy a valódi bûnözõkkel foglalkoznának

egyszer torrenteztem de akkor is 1 file-ha leszedtem :D nem foglalkozom ilyennel

viszont azzal is egyetértek, hogy kapja be aki ugy fogja fel a dolgokat hogy "mivel le tudom tölteni nem veszem meg"... ha találok egy albumot ami igazán jó, megveszem. lehet hogy nem is hallgatom az eredeti korongot, de megtisztelem annyival. persze ez azért nem olyan nagyon sûrû...

clio1616v
ha az enyém érdekel a logod elég bugyuta ^^

tommygear
SZÁNALOM!

szinte mindegyik oldal megy már amit lefoglaltak ami még nem az is hamarosan indul, szóval nagyon sokat értek ezzel
nem a torrent oldalakat kell lefoglalni, hanem a fizetõs ftp meg sms netcigányokat
a kurva anyjukat...

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

predator1982
szívatják a népet, ahelyett, hogy a valódi bûnözõkkel foglalkoznának.

(zárójelben megjegyzem biztosan azért nem fogják pl. Stohl-t lecsukni mert a torrentezõk után nyomoznak....szegények, mennyi munkájuk van-.-)

pred

Pepsi Twist

<#idiota> majomkutya torrent azóta is megy :D

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

jhetedikj

anno 1987

Bruk
Emlékszem anno gyárfeszten..

NKS: "Milyenek a rendõrök itt Miskolcon?"

Közönség: "FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ" :)

Bruk
Az UG (magyar) régebben ezért fogott meg.. de abból is inkább a régiek, mert mostanság rengeteg a szemét.

#74718 Egyik kedvenc számom tõlük.<#eljen>

Különc
Mintha a rendõrnek olyan rohadtul kedve lenne pont a torrent oldalak után nyomozni. Lehet hogy furán hangzik, de a legtöbb rendõr is szerintem az elsõre szavazott volna, de nincs olyan hogy "valódi bûnözõ" mint ahogy a kérdésben van. Milyen az álbünözõ?

Munka van amit el kell végezni, nincs mese.

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

tigeroo
http://www.youtube.com/v/Hzah36_u8hs&hl=hu&fs=1

tigeroo
hát gondolom ott is kapnak azért részesedést, de ja a jegyeladásból + a fellépés árából többet kaszálnak általában mint az albumeladásokkal
immovable
Sõt, szerintem azzal támogatod õket igazán, mert a kiadott lemez árának nagyobb részét - indokolatlanul - a kiadó nyeli le, míg a koncertbevétel tisztán az együttesé. Ha nem jól mondom javítsatok.
joshua

Hujujj pár napja írtunk egy hihetetlenül igényes számot, melynek címe "Ejakulálj a rendõrre"...<#idiota>

tigeroo
így van. amúgy pont ákos példájából kiindulva, tudom hogy neki is van tán vmi borpatikája :)

hát igen, jó dolog a zenélés de sajna abból nagyon kevesen tudnak megélni
tenkenorman
a villanyszámlát viszont neki is ki kell fizetni, és avval is számolnia kell hogy nem biztos, sõt tuti hogy nem fog örökké zenélni, turnézni és akkor is meg kell élnie valahogy ~ergo meg kell szednie magát.

http://www.tenke.hu