127612
  • Sir Quno Jedi
    persze, nem is vitatom
  • georgesmatyas
    De ragaszkodtok ehhez a kurva élethez...
  • Motoroj
    Ezek nálam élvezeti cikknek számítanak, ugyanúgy mint a személygépkocsi.

Tény hogy ezek nélkül meg lehet lenni - mint ahogy szinte bármi nélkül -, de néha jól esik egy kicsi ezekből is. Ha hosszabb nem is lesz tőlük az élet, de úgy gondolom hogy tartalmasabb az igen.

Néha egy csésze presszókávé, egy pohár Tokaji bor, pár szem marcipán, meg hasonló dolgok szerintem nem teszik tönkre senki egészségét, ellenben jól tudnak esni.
  • Sir Quno Jedi
    No, újregtől nem is rossz elemzés... :DDDDDDDD
  • Sir Quno Jedi
    oan meló NINCS (vagy átejtettek). :DD
  • morcosqtya
    :-)
    Nem kifejezetten ellened (vagy véleményed ellen) szóltam, ismerhetsz, szürke szemlélő vagyok, inkább csak jeleztem, hogy ezt azért a leírtaktól eltérően elég tág értelmezésben fogják fel az "átlag"emberek és a közvélekedés. (azaz időt és pénzt ma sem pazarol mindenki netre stb.. ennek a megítélése azért talán nem lehet ilyen sarkos)

3 év sg alatt rájöttem már, hogy miért vagy Te itt nagyon jó helyen nekünk. Véleményformálásodban a legtöbbször drasztikusan racionális / optimalizáló és logikus (sokszor könyörtelen) álláspontokat képviselsz, annak végleteit hangsúlyozva, mindezt agresszív tárgyalási technikában.

A kezdetektől fogva szélsőséges álláspontjaid pedig elérik azt, hogy vitában a "tompításkor" végül egy még mindig elfogadható szintre "alkudják vissza" az elfogadható közös álláspontot a többiek.
    Ultimátumot adsz a kompromisszumnak, hogy kialakulhat... :)

Jelen helyzetben (is) egyetértek én is (alkohol, kávé, cigi kapcsán a szükségtelenségről), csak jelzem: Te egy 99,9%-ban a "jó" ügyet szolgáló de eszközeiben kétkezes harcban pusztító verbális gépezet vagy itt... :))
    Nem hiába van ott az a kis vörös merit.
    Mondhatni: míg Dzsini előbb az "erőt" használja, addig Te szinte 99%-ban azonnal a fénykardért nyúlsz.. (szerintem még a sajtot is azzal szeled reggelihez)
  • Zoli007
    Nekem meg KV kell a melómhoz
  • Sir Quno Jedi
    Nem ezt mondtam. Nekem pl. kell az internet a melómhoz, meg az áram is. Ebből élek, így szükséges "rossz", amit nem hagyhatok el. Játékokra is szükség van, mivel a szórakozás/kikapcsolódás az, ami nélkül simán meggolyózol (ilyen az emberi elme), így erre is szükség lehet (bár helyettesíthető más forrásokkal).
  • morcosqtya
    [aregiekneksemvolt_nekunksekell_sablonszoveg]
    Sem internetre, se játékokra, sem áramra, hisz "milyen jól megvoltak 100 éve a falusi parasztgyerekek, meg felnőttek a szüleink is valahogy stb stb.."
    ...
    [/aregiekneksemvolt_nekunksekell_sablonszoveg]

• Sir Quno Jedi
    Sem kávéra, sem teára, sem alkoholra, sem energiaitalokra, sem üdítőitalokra, sem finomított cukorra (és még sorolhatnám) nincs szükséged életed során, sőt hatásuk elsősorban káros. Sem neked nem kell, sem a szervezetednek. Ez ugye tény. SZvsz. felesleges ezekre időt és pénzt pazarolni. :D
  • Motoroj
    Nem ismerek olyan hülyét, aki 220-as vérnyomásra literszámra nyomatná a kávét. Mondjuk ilyen esetben inkább a 220-as vérnyomás jelenti a nagyobb kockázatot, nem a kávé.

Nekem inkább a 220 feléhez szokott közelebb állni a vérnyomásom, de mivel nagyságrendileg 2-5 liter az éves kávéfogyasztásom, ezért szerintem röhejesen csekély a kockázata annak, hogy emiatt szélütés, vagy bármi baj fog érni.

Mindent csak mértékkel...
  • Fbn Lx
    azért szopás a kapitalizmus, mert ebből a szempontból az egészséghez is csak annak van igazán joga, akinek pénze is
    aki csóró, úgyis az S-budget párizsit fogja levenni a polcról, mert erősen korlátosak az élelmiszerre költhető erőforrásai, míg egy jó félmillás havi fizetéssel már össze lehet rakni olyan étrendet, amihez tartva magad évekkel meghosszabbíthatod az életed. elég romantikus.
    mondjuk nincs probléma az összes adalékanyaggal, ilyen térfogatnövelők meg emulgeálószerek nem fognak megölni, kifejezetten az aszpartám, mesterséges színezékek, az ilyesmit kellene kivonni a forgalomból.
    a bio élelmiszer meg sokszor kissé parasztvakítás, erről a kertészmérnök tanoncokat szoktam hallgatni, nekem nincs rálátásom
  • Willenbrock
    Dehát mit lehet tenni,nem vehetek mindent a Norbi boltban vagy valami bio üzletben mert a fizetés is rámenne.A csapvizet artézi kútvízzel tudom pótolni mert speciel van a közelben,vagy sörrel-ahoz desztillált vizet használnak talán.De ha csak egy zsemlét veszek is a boltban abban is van már térfogatnövelő vagy valami adalék.Szóval mindenben ami nem kimondottan bio.A megoldás az lenne ha egészen önellátó lenne az ember minden élelmiszerből,de ez alig lehetséges.
  • Willenbrock
    Tejjel,2 cukorral általában.
  • Fbn Lx
    ez mondjuk még nem cáfolja azt, hogy az úgynevezett civilizációs betegségek rengeteg áldozatot szednének
    a fejlett társadalmak áldása a megfelelő higiénia, egészségügyi és élelmiszerellátás, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne továbbra is nagy feladat a civilizációs betegségek kiküszöbölése, amik annak ellenére, hogy mondjuk afrika számos területén nem éri el a 40et az átlag életkor, ott pont mégsem jelennek meg igazán (2-es típusú cukorbetegség például).
    ezeket többnyire a modern stresszhatások idézik elő, pl. szorongás, munkahelyi, párkapcsolati stressz, stb.
    amikor az adrenalinszintet megdobja egy-egy ilyen stresszor, de a feszültséget nem tudod levezetni, az adrenalin ürülése lassú lefolyású, és ez megterheli az egész szervezetet
    ugye arra trenírozott a természet, hogy amikor felszökött az adrenalin, általában rohanni kellett a medve elől, és az adrenalinszint a veszély elmúlta utána hirtelen lecsökkent, ahogyan kell neki. na most áldásos, hogy ma már nem kell medve elől rohanni, viszont évmilliós szokásokat nem alakít át ilyen gyorsan az evolúció, így ez a fajta, nyújtott lefolyású stressz az ember számára egy újfajta terhelés, ebből keringési zavarok, szabadgyök-képződés, stb. vezethető le
    másik meg a táplálkozás, a rengeteg finomított cukor elsősorban, aztán a színezékek, egy-két enyhén rákkeltő adalékanyag túlzott fogyasztása, szénnéklórozott csapvíz, termőföldek túlzott kihasználtsága miatt gyümölcsök hasznos beltartalmi értékeinek csökkenése, hormonokkal kezelt állatok és táposcsirkék húsa
    persze nem arra célzok, hogy inkább vadásszunk mind a hétmilliárdan, hanem arra, hogy attól, hogy jobb a helyzetünk még van itt rengeteg megoldatlan kérdés, és még több újszerű, egész problémakör
  • Lacee86
    Szerintem az idő előtti meghaltak közül értette a 10-ből 9-et. Pl. 10 idő előtt meghaltból 1 hal meg balesetben vagy egyéb ok miatt. Bár ezt az arányt azért kétlem.
    Sajnos amúgy az a helyzet, h igaz, h elég sokan megélik a nagyon öreg kort, de még többen elhaláloznak az 50-es éveikben, főleg férfiak. :/ Statisztika szerint az átlag életkor meg tök fasza, de a statisztika nagyon félre tud vezetni, mint tudjuk. (100 hasmenéses + 100 székrekedős ember =200 egészséges, fck statisztika. :D)
  • KaBuTo666
    Sajnos manapság a levegő se egészséges már, de ez persze függ hogy hol szívod be...olyan alapvető élelmiszerek is okozhat nagy problémát mint a cukor...pedig napi szinten visszük be, a gyerekek meg tonna számra is zabálják ami krva nagy probléma, és ezek nem hónapok alatt fogják kimutatni a káros hatásaikat hanem majd évek múlva, akár 10-20 év múlva!...főleg hogy tök feleslegesen van rengeteg élelmiszer agyoncukrozva...cukor miatt a Candida albicans elszaporodott bennem és kártékony hatásokkal, tünetekkel támadt...fél év kezelés és diéta, aztán újra elszaporodott mert azt hittem utána már ehetek cukrot... megint fél év kezelés, diéta és azóta ahogy tudom mellőzöm az édességet - de legfőképp a cukrot. Nyírfacukrot használunk, nincs semmi probléma vele és ha süteményt sütnénk meg nem mondanád hogy abban nyírfacukor vagy sima cukor van. Amúgy meg kókuszzsír +1 nálam is...de ezekről megint regényeket tudnák én meg a többi gyerek itt írni akik foglalkoznak az egészségükkel...akarat kérdése, de lehet hogy majd ha előjön valami miatt egy szép kis betegség és az illető any*zik a kórházban akkor az is elég lesz neki hogy váltson az életmódján. Én elszeretném kerülni a kórházakat és az orvoshoz való folyamatos járkálást. De mondom, egyik rokonomnak infarktusa volt...dohányzott, alkoholt fogyasztott mellé nagyobb mennyiségben pedig cukorbeteg és vérnyomásával is problémák voltak (gondolom nem kell megmagyaráznom miért jöttek elő a problémák mikor egészségesen született), az az infarktus elég löket volt neki hogy ezt mind letegye, azóta rendesen táplálkozik és sportol. Persze nyilván ha nincs kiért miért élni akkor leszari magát az ember vagy azért mert ő meg akar halni nem akar élni...Rossz hozzáállás.

#97882: Szerintem eltúlzod ezt a kávé, tea dolgot...ha mértékkel iszod nem lesz probléma. Bár kávét én is mellőzném, de a teával miért is lenne probléma? Gondolom nem általánosságba értetted, mert nyilván a fekete teában van koffein ami miatt nem mindenkinek kellen innia vagy a gyümölcsteák amik mégse 100%ban gyümölcsökből van, de egy zöld teával is problémád akad ha mértékkel fogyasztanád?
  • Molnibalage
    ???? Azkkor hogy a péklapátban van az, hogy a fejlett világban a várható életkor +80 év és az, hogy a szerencsétlenebb felén meg nevetséges betegségekben és / vagy AIDS-ben pusztulnak meg...?
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy érrendszeri és keringési betegségek, cukorbetegség, dohányzás, italozás, kávézás, stressz ezek mind-mind kockázati faktorok, minél több fent áll az emberre, annál gyorsabban krepálhat be tőle.
  • Sir Quno Jedi
    Így van, most is egy spéci légtisztítós dc inverters klíma mellett ülök, amit rendelőkbe, fogászatokra szerelnek be. Meg hozzám.
  • tigeroo
    10 emberből 9 civilizációs betegségek miatt hal meg "idő előtt"
  • clio1616v
    a legkárosabb a belélegzett levegő
  • Sir Quno Jedi
    Tudsz olyan emberről, akinek 220-as vényomásra kávézgatást ajánlanak?!!? :D
  • Motoroj
    Tudsz olyan emberről, aki ebbe halt bele?
  • tigeroo
    ja jóféle, én a pirítósra szoktam kókuszvaj + méz kombót rakni... isteni :D

amúgy a sokszor leszűrhető rész igaz, csak sajna kurva hamar megszívja magát a cucc amiben sütöd, pl. panír vagy vmi
  • Sir Quno Jedi
    Sehogy, nem szeretnék pont ebbe belehalni, teát is ritkán már, mivel a kalciumfelszívódást akadályozza (vagy nem, ezen mennek a viták), ergó az is rohadt veszélyes.
  • Motoroj
    Valahogy úgy van, én sok mindent magában szoktam fogyasztani.
  • commissioner
    kókuszzsírral, 200 °C felett
  • Fbn Lx
    már megint kötözködnöm kell D: adjátok alám a lovat
    "a szervezet energiaként használja (ergo nem zsírosodsz tőle)" - nem értem ezt az ok-okozati összefüggést :D
    a disznózsírt meg a kockacukrot is energiaként használja, mégis zsírosodhatsz tőle
  • morcosqtya
    Naná!
    Nem azért szoktam le tíz másik rossz szokásról hogy a koffeinnel meg a kólával kapcsolatban is lelkifurdalás gyötörjön.. :)
  • Motoroj
    Én azért tanulni is járok ide, nem csak szavazni. :)
  • pamparampa
    utána verjél még be egy jó adag somlóit meg pár palacsintát, akkor lesz az igazi :)asszony rájön hogy miket eszel sunyiban, jajj neked :D basszus rohadt sokat költhettek kajára :) azért a kókuszzsír az nagyon jó dolog.amellett hogy a szervezet energiaként használja (ergo nem zsírosodsz tőle) fel és nem ég el 200C° felett sem, leszűrve akárhányszor felhasználható.ezeket a szempontokat figyelembe véve még csak nem is olyan drága. :P
  • georgesmatyas
    de Aceszulfát-K azé csuszik mi???!
    fene a kutyabeledet :D
  • georgesmatyas
    a halál 50 órájában konyakkal édesítették meg. (asszem Bronson és Fonda)
    Követvén példájukat örökre letettem a szövetséges amcsi katonák szokásainak utánzásáról...
  • kamionosjoe
    Attól függ hogy milyen kávét iszom.
  • Jimmyke
    Cukor nélkül feketén. Kb. havonta ha egyszer iszok ha valamiért fenn kell maradnom.
  • immovable
    Akkor az sült szalonna lesz kolbásszal, hurkával, körömpörkölttel, halászlével, erős paprikával és egy kiló fehér kenyérrel. :D
  • KaBuTo666
    Minden héten tarts egy napot (pl szombat), mikor olyan pl kaját eszel amit szeretsz de nyilván nem egészséges...pl egy jó nagy pizza. :D Chips, kóla. :D
  • immovable
    Már annyi zöldséget eszem, mint egy kecske. Meg kókuszzsír van, olívaolaj, rizstej, meg a tököm tudja mi a rák. Lassan már keresnem kell egy igazi zsírtól fröcsögő útszéli kolbászost, ha enni akarok egy rendeset.
  • pamparampa