:-)
Nem kifejezetten ellened (vagy véleményed ellen) szóltam, ismerhetsz, szürke szemlélő vagyok, inkább csak jeleztem, hogy ezt azért a leírtaktól eltérően elég tág értelmezésben fogják fel az "átlag"emberek és a közvélekedés. (azaz időt és pénzt ma sem pazarol mindenki netre stb.. ennek a megítélése azért talán nem lehet ilyen sarkos)
3 év sg alatt rájöttem már, hogy miért vagy Te itt nagyon jó helyen nekünk. Véleményformálásodban a legtöbbször drasztikusan racionális / optimalizáló és logikus (sokszor könyörtelen) álláspontokat képviselsz, annak végleteit hangsúlyozva, mindezt agresszív tárgyalási technikában.
A kezdetektől fogva szélsőséges álláspontjaid pedig elérik azt, hogy vitában a "tompításkor" végül egy még mindig elfogadható szintre "alkudják vissza" az elfogadható közös álláspontot a többiek.
Ultimátumot adsz a kompromisszumnak, hogy kialakulhat... :)
Jelen helyzetben (is) egyetértek én is (alkohol, kávé, cigi kapcsán a szükségtelenségről), csak jelzem: Te egy 99,9%-ban a "jó" ügyet szolgáló de eszközeiben kétkezes harcban pusztító verbális gépezet vagy itt... :))
Nem hiába van ott az a kis vörös merit.
Mondhatni: míg Dzsini előbb az "erőt" használja, addig Te szinte 99%-ban azonnal a fénykardért nyúlsz.. (szerintem még a sajtot is azzal szeled reggelihez)