127612
-
Rendszeresen olvasok, mostanában rengeteget ebookon is - valóban kényelmesebb, egyszerűbb (most, azokhoz a könyvekhez, amiket épp olvasok), de jelenleg még sok probléma van vele - elsősorban az, hogy egy papírkönyvnél tulajdonos lesz a vásárló, az ebooknál csak egy "olvasási jogot" kap meg, ami rengeteg kötöttséggel jár (kölcsönzés, viszonteladás, ilyesmik).
A papírformátum egyértelműen megmarad, jelen marad, nem a kényelem, olcsósság vagy érték miatt, egyszerűen azért, mert nem konkurens egymással a két dolog, másra való. Az ebook ha valamivel, akkor a könyvtárakkal konkurens.
Ráadásképp az elektronikus állapotnál a formátum is problémás (jelenleg is, elsőre mobi vs. epub, a többiről nem is beszélve), a számítástechnika 50 éve alatt már annyi formátumváltást megélt, hogy egy átlag embernek nehezére esne mondjuk egy 40 éves, mágnesszalagon tárolt könyvet otthon "elolvasni" (nincs olvasója, nem ismeri fel a fájlformátumokat, stb.) - ezzel szemben egy 1700-as kiadású könyvet gond nélkül elolvashat, legfeljebb néhány szónak kell utánanéznie) -
HUmanHunter #100872 Igen, főként scifit és fantasyt + a kötelezőket, ebook olvasóm nincs, de ha olyan akkor elolvasom a könyvet pdf ben is laptopról. -
Igen, de egyszre szűkebb témában. Haditechnika és hadtörténelem. Néha egy-két regényt, de hasonló témában. -
Igen, rendszeresen.
Jó dolognak tartom, de hogy mi a jövő? Mindkettő megfér egymás mellett, azt gondolom megvan a helye egy antikváriumból megszerzett ritka könyvnek is (akár gyűjteménybe, akár ajándékba, vagy csak mert ott látom meg), és megvan a helye a .doc-nak vagy pdf-nek is a readeren.
A metagalaktikát Asimovot, Sheckley-t vagy Lem-et a polcomon szeretném látni, egy életrajzi vagy szakkönyvet pedig az e-book-on (Hawkingot, Feynmant meg mindkét helyen).
Nincs még saját e-book-om, talán jövőre vagy karácsony tájékán beruházok egy kisebb kindle-re.. -
Szavazó roBOT #100869 Támogatnál egy olyan "olimpiát", ahol kifejezetten doppingolt sportolók indulnának? ==>> Szoktál könyveket olvasni? -
clio1616v #100868 ha pénzt is kap érte az kedvező körülmény -
Ezek szerint a pénzért dolgozó művészek nem azok? Pl. Leonardo meddig is festette X pápának azt a bizonyos művét? -
Fbn Lx #100866 végülis nincs sehol sem törvénybe lefektetve hogy a sport MIRŐL SZÓL
arról szól a sport, amiről számodra szól
szigorú értelemben véve a fizikai teljesítmény fenntartása/növelése sport. most, hogy ez a fizikai teljesítmény honnan származik...
valahol meghúzták a határt, ennyi. az éhező, lesoványodott afrikai törzsekhez képest például én doppingolok. tolom magamba a fehérjét és a szénhidrátot, meg multivitamint szedek. mondhatnák, hogy hát, multivitaminnal és fehérjedús táplálkozással könnyű.
tulajdonképpen az élsport is ipar és kémia, tömegnövelőszert, fehérjekoktélt, vitaminkészítményeket adagolnak, és tudósok tervezik meg, pl. kínában, hogy kinek milyen sportágra optimális a testalkata.
ugye pl. a különböző izomcsoportok genetikailag meghatározott vörös rost/fehér rost aránya megadja, hogy egy ember sprinternek vagy hosszútávfutónak, súlyemelőnek vagy boxolónak született... most mondhatnánk azt, hogy akkor különítsük el egymástól a tudományt és a sportot, de nem lehet. és ennél csak egyre nehezebb és nehezebb lesz. már most sem hiszem, hogy annyira elkülönül, a géntopping egyszerűen csak nem derül ki. én kb. 95%-ban vagyok benne biztos, hogy phelps géndoppingos, de hátha csak pesszimista vagyok.
ebből a szempontból hamarosan értelmetlenné válik az olimpia és az élsport, függetlenül attól, hogy mi szeretnénk-e, hogy így legyen, vagy nem. -
clio1616v #100865 a művészet arról szól, hogy amikor alkotsz valamit akkor nem tudatos dolgot csinálsz, nem érzed az idő múlását, belefeledkezel, ez kellemes érzés kipihentnek érzed magadat egy pár órás pl rajzolás után -
clio1616v #100864 nem erről bizony, jelenleg arról szól, hogy a doppingvizsgálatig kiből hogyan tudják kipucolni a doppingmaradványokat -
A világ felesleges pénzkidobásokkal van tele. Pl. a művészet az mi? Mi a közvetlen haszna? Az ember rengeteg dolgot nem a profitért csinál... -
Nem felesleges, mert az itt kifejlesztett "csodaszerek" lassan átkerülnek a gyógyászatba, és például sérült, izomproblémákkal terhelt emberek gyógyulását, egészségesebb életlehetőségét segítik elő (pl. sorvadásos betegeknél izomtömeg-növelő "doppingszerek"). -
nem mert a sport nem erről szól..jó esetben, bár lehet én vagyok naív, plusz felesleges pénzkidobás....ismét -
így már rendben:D akkor a sok defektes sportolószökevény kedvéért legyen ilyen jutalmazás a drogolimpián:D -
Annak a színében indulnak, és a LóHormonLabs 6.7 másodperces 100 méteres futója lesz az első, a CsodaIzomKft. 6.9 másodperces 100 méteres futója előtt. Érmek helyett pedig színesre fújt kémcsöveket adnak át. -
nem. a sport nem erről kell, hogy szóljon. etikátlan lenne. akkor igazából nem a képességek versenyeznének, hanem a laborok, ahol ezeket a vackokat csinálják. -
clio1616v #100857 persze, mindenkinek szefósoknak parásoknak normáloknak és táposoknak is
mindenkinek kell olimpia, így rendezhetnék félévente, nem kellene a sok tv bámuló otthonülőnek olyan sokat várnia egy egy eseményre, hogy rajonghasson nyaranta -
ha nem is egy ekkora szabású olimpiát, de egy versenyt ahol csak ilyenek vannak, lehetne csinálni (aki hülye haljon meg véleményem szerint, úgyis gyorsan elhullanak a sok szintetikus cucctól :D ) -
Ha érdekel a téma, akkor leírom pm-ben, hogy miért 100% az, hogy leszarják az ilyesmit. Teljesen más a korlát arra, hogy mikor indítanak és mit. -
November 26, 2011-n lőtték fel, bár nemtudom hogy a full utazási időt mennyire pontosan lehet(ett) megjósolni.
#100853: amúgy mi tagadás, már énis unom picit ezeket a kérdéseket.
gondolkozni fogok ma pár új ötleten amit beküldhetek -
Ha még sok olimpiás kérdés lesz, akkor Neo barátunk biztos még mélyebbre megy. -
-
postception?
-
#100749 -
Nem, mert szimplán fasságnak tartom. -
?
Ezzel azt akarod mondani, hogy pont az olimpiára időzítették a leszállást? Ugye ezt nem gondolod komolyan...? Az, hogy mikor indítják az igen komolyan függ a Mars-Föld egymáshoz képesti helyezétől. Az ideális a Hohmann pálya lenne, de nem jeletni azt, hogy ebben a helyzetben volt az indítás. -
Üres.
Most is doppingolnak. -
persze, támogatnám, bár szerintem sok ország sportolója doppingol, hisz ezis csak a pénzről, presztízsről, érdekekről, diplomáciáról szól.
gondolom ez a curiosity időzítés is egy fricska volt amerika részéről(?)
jó, a tudománynak és a sportnak nemsok köze van egymáshoz, de azt tudom hogy a NASA sok támogatást köszönhet a propagandának is. (bár majd valaki pontosít ha tévedek)
kinek mennyit ér az érem, mostis vannak olyanok hogy történelmet írnak cserébe kitudja milyen fiatalon halnak meg.
-
kamionosjoe #100844 Igen. Ez egy új ága lenne a sportolásnak, ami az emberi - de leginkább a nem emberi - teljesítmény határait feszegetné
Legalább akkor a rendes olimpián nem lenne ez a sok dopping. -
Pusztán tudományos szempontból érdekelne a véderedmény, de olimpiát nem feltétlen. Az érdekelne, hogy mire képes az emberi szervezet segítséggel, de még itt is határokon belül. Tehát nem az emeri ronccsát "anyagozott" vonalról van szó. -
Szavazó roBOT #100842 Melyik (volt) a kedvenc társasjátékod? ==>> Támogatnál egy olyan "olimpiát", ahol kifejezetten doppingolt sportolók indulnának? -
clio1616v #100841 nem csak én olvastam ilyen könyvet, hanem a "társaim" is :) -
tehergépkocsijános -
kamionosjoe #100839 tigeroo -
kérdé -
Tsol #100837 ki nevet a végén -
Fbn Lx #100836 nekem ez a kedvenc játékom
beszartok ez létezik? -
Az nálatok TÁRSASjáték?
Már akkor volt rá inasod aki lapozta neked? :D
Ha pedig lassan lapozott közölted vele, hogy "Kalandod itt véget ért..." :) -
monopoly. a fentiek közül csak az van meg :S -
Fbn Lx #100833 ezek közül a gazdálkodj okosant
egyébként meg, bár alapvetően kártyákkal kell játszani, de a Bang!
na azt imádom