127612
  • clio1616v
    köszönjük, hogy döntéseddel csökkentetted az utakon közlekedő figyelmetlen autósok számát
  • Willenbrock
    Ha nem akart volna szándékosan kiszúrni velem a v.biztos akkor már 1 éve lenne jogsim.4x húztak meg városin,ebből 2x azért mert "keveset használom a tükröket"Aha jó duma arra ha nincs konkrét hibája az embernek.Utoljára a 20-as táblánál kb 25-tel mentem és mondván hogy 0 tolerancia van már-emiatt húztak el.Dühömben azóta sem mentem vissza.Talán majd jövőre ha több pénzem is lesz.
  • N o N a m e
    "Már mondtam, nincs jogsim" minek kellett bele?
    Amúgy érdekes, hogy eddig csak 13 embernek van jogsija, viszont 15-nek van B kategóriára is. :D
  • clio1616v
    Igen, de tervezem még repülőre és hajóra is.

A és B kat.
  • BaliBoy
    Két éve van B jogsim.
    Azóta levezettem már 35000 km kb. Vezettem vagy 15 féle autó. Volt szerencsém az összes francia márkához... :)
  • HTS s3rg1nh00
    B
  • Fbn Lx
    igen, de kétes hatékonysággal tudom kamatoztatni
  • Blum
    Igen. B
  • Szavazó roBOT
    Támogatnád azt, hogy az ország egy bizonyos pontján engedéllyel lehessen drogot fogyasztani? ==>> Rendelkezel jogosítvánnyal?
  • CamelX
    Amúgy miért jön mindenki feleslegesen azzal hogy támogatja -e a használatot vagy nem? Itt az a kérdés hogy dutyiba vágjanak -e azért mert nem tudatszűkítőt fogyaszt embertársunk, hanem tudattágítót, vagy sem.
  • CamelX
    Nem legalizálnám, kivéve cannabist, többi fogyasztását dekriminalizálnám, szeszes italokat szigorúbb minőségellenőrzés alá vetném, pálinkafőzést újra betiltanám (tanfolyam / vizsgához kötném az engedélyt hozzá).
  • Sir Quno Jedi
    Elfogadom a bókot! :D
  • Fbn Lx
    az összes általad felsorolt embercsoport közül TE vagy a legbetegebb... :D
  • milk4
    Milyen sok primítiv gondolkodású ember:D
  • Willenbrock
    Nem támogatom,nem vagyok kábszeres és ki sem akarom próbálni.Mire való a kábszer? Nincs rá szükségem.Ha lazulni akarok inkább leküldök 3-4 sört ennyi elég is.Az sem lenne jó ha az ország egy részét hippitanyává alakítanánk,a kábszer semmit nem old meg és igényt támaszthat a könnyűdrog a nehezebbek felé-az meg csak az önpusztítást jelenti,értelmetlen.
  • DIESEL DOG #101020
    Most sem támogatom a kábítószerek fogyasztását... és továbbra is ellenzem.
  • kamionosjoe
    Azért elég jól megosztotta a közösséget a kérdés. :)
  • ManoNegra
    Ezt amolyan abszurd (fekete) humorként olvastam. Azt hiszem, ha rajta múlna, Ő sem vezetné be.
  • Molnibalage
    Adagolja túl magát midenki, az állam folyjon bele a kereskedelembe, stb. Néha nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek. És ilyen kommentek után egyes még jogállamról papolnak a wareztéma kapcsán. Az év vicce...
  • ManoNegra
    Ezt most mire mondtad?
  • Blum
    "A lefoglalt kokó megy a rendőrségi keresőkutyákba, akik aztán majd szépen kiszimatolják hogy hol a következő cuccos.
    Így nevelik a drogkereső kutyákat."

• Molnibalage
    Csodálatos, hogy egyesek milyen primitív módon gondolkodnak...
  • ManoNegra
    De hogy ne csak off legyek, nem engedélyezném, mert sajnos azt kell látnom hogy sokan ész nélkül csinálják. Megértem azokat, akik azt hozzák fel, hogy "de bezzeg az alkohol", de általában aki cuccol, az iszik is...

Régen a sámánok hallucinogén szereket az Istenekkel való kapcsolatfelvételre használták. Ma mire használják??
  • ManoNegra
    A kutyát nem teszik drogfüggővé, anélkül is felismerik a szagát. Őket pozitív megerősítéssel tanítják, nem fogják behülyíteni őket direktben kábítószerrel! De ha van ennek ellenkezőjére bizonyítékod, akkor nosza, állj elő vele. Amíg azt nem látom, ez csak sima rágalom...
  • ManoNegra
    "A lefoglalt kokó megy a rendőrségi keresőkutyákba, akik aztán majd szépen kiszimatolják hogy hol a következő cuccos.
    Így nevelik a drogkereső kutyákat."

Erre milyen bizonyítékod van?
  • Sir Quno Jedi
    Ezt miből sikerült leszűrni, hogy bárki, bármilyen csoportot ki akar "írtani"?! Ijesztő ez a gondolkodásmód!
  • bardocz
    Ha már ki akarsz írtani egy csoportot, legalább tudd már megnevezni, hogy melyiket, nem kel hozzá zugvegyésznek lenni, de még csak vegyésznek sem, elég lenne utánaolvasni, hogy mi mit tesz a szervezettel, és el tudnád dönteni. Meg ha mindenki így cselekedne, akkor sokkal kevesebben beszélnének egyértelmű faszságokat.
  • Sir Quno Jedi
    Mi vagyok én, zugvegyész??!

De ha rajtam múlna MINDEN, ami kényelmesen szennyezhető. Akár a partidrogok is. Persze egypár nagypofájú újgazdag drogos nagymenő valamék fattyúja is felfordulna az első pár hónapban, de aztán megtanulnák, hogy meddig van az addig. Esetleg a könnyebb partidrogokat lehetne csak úgy szennyezni, hogy fosást, rosszullétet stb. okozzanak, de ne hirtelen halált. Így van idejük alkalmazkodni az új helyzethez a kis butusoknak. Aztán ha világos mindenki számára az üzenet, azokba is mehet a halálos szennyezőanyag (lehetőleg olyan, ami nem elsőre öl, azt túl 1xű kiszűrni, inkább olyasmi, ami halmozódik és BENG! vagy eseteleg több komponensű méreg és többfajta drog kevert fogyasztása szükséges hozzá, időkorlát nélkül, valamint az adott dorgtípusban is időnként válthatják a komponenseket, ezzel szűrve ki a valódi függőket).

Konkrétan vannak olyan gyógyszerek, amik alkoholisták számára igen hasznosak, ugyanis utána, ha alkoholt fogyasztanak, nem köszönik meg! Ez a "módszer" drogokra is nyilván használható pepitában.

Ez egy összetett folyamat, sok első osztályú vegyészt/egyéb mérnököt és szociális szakembert igényel, nem beszélve a bűnüldözőkről, besúgókról, pedagógusokról, jogászokról, bírókról stb.-stb. és term. részletes akciótervet és hosszútávú koncepciót, valamint környezettanulmányokat, állami tendereket stb. :DDD
  • bardocz
    És mik lennének ezek a keménydrogok?
  • Sir Quno Jedi
  • Zoli007
    Néha meglepően jó ötleteid vannak!
  • Hegi90
    nem tudom eldönteni, hogy hülyéskedsz vagy tényleg ilyen ostoba vagy :(
  • Sir Quno Jedi
    Jelzem az is kiváló gondolat, ha a rendőrség a lefoglalt kemény drogokat profi laborokban nehezen kimutatható/kiszűrhető szennyező anyagokkal látja el és visszaforgatja (akár olcsóbban) az illegális közforgalomba. Ez esetben bevétele is származik belőle az országnak és a drogosok sosem tudhatják, hogy nem a következő lövésük lesz-e az utolsó... Mondjuk úgy ezzel támogatnánk a természetes szelekciót, mivel aki fél, az TALÁN életben marad és meggyógyul, aki viszont nagyon kemény, az meg előbb-utóbb úgyis elhullik a közjó javára.
  • ressy14
    +1

a drogosok rehabjára szánt pénzt inkább költsék az egészségügy más romjaiban haldokló részeibe. Aki meg nem tud róla leszokni, és súlyosan függő és a közösség számára veszélyt jelent (rablás, stb...) annak a rendőrség által lefoglalt drogokat felajánlanám neki ingyen, és kedve szerint túladagolhatja magát. Földet rá és gond letudva.
  • mrzed001
    Bizony, érdemes lenne mindenkinek végiggondolni, hogy 1 drogos rehabjára, vagy inkább 1 csecsemő inkubátorra legyen költve az egyre szerényedő közös pénz (de lehetne említeni 1 MRI vizsgálatot, 1 lombikbébi programot ... ).
    Úgy mellesleg, talán a finneknél van, hogy ki van téve a netre az összes állami kiadás TÉTELESEN (még a min.elnök elszámolt üzleti ebédjei is számlástul !), bárki bármikor belenézhet mire költi az állam a pénzét.
    De szar lenne ez itt az elmúlt 20 év tolvajainak ...
  • Sir Quno Jedi
    Vannak országok (pl. németo) ahol természetes módon, sokmillió szám lézengenek a munkanélküliek. SZERINTED érdekli őket, hogy visszaintegrálják a hernyósokat, mikor a normálisaknak sem tudnak melót adni?! Ne legyünk komolytalanok! Nagy ívből leszarják őket. Legszívesebben falhoz állítanák őket (és ez talán még humánusabb módszer is lenne, mint megvárni míg magukat nyírják ki), csak ugye az EU-ban ezt nem favorizálják (még).

A kemény drogos jelenleg konkrétan elveszett a társadalom számára, csak és kizárólag veszélyforrást jelent a többiekre. A mostani gazdasági helyzetben nincs erőforrás, amit a rehabjukra lehetne fordítani, gyanítom jópár évtizedig még nem is lesz. Könyörgöm, GYEREKEK éheznek MO.-n, de tömegekben, szerinted, ki nem szarja le a buzi drogosokat, vagy az alkoholista csődtömgeket?!??! Ha nem tudják megoldani, mennek a kóterbe, mert jelenleg még nem lehet kivégezni őket, kb. ennyit tehetünk értük és már EZ IS komoly kiadás az államnak sajnos, ahogy te is kifejtetted. Amit rájuk költenek, abból életeket lehetne menteni, ÉRTÉKES életeket és nem roncsokat.

Nem olyan 1xű az ügy.
  • kamionosjoe
    Támogatom.

Én az alkoholt és dohányt is drogok közé sorolom, az is képes annyira megváltoztatni emberek tudatállapotát, mint akár néhány drog. A függőség kialakulásának veszélye is megvan mindegyiknél. Persze egy bizonyos korhatár meg kell húzni, szerintem 21 éves kor alatt ne legyen megengedve senkinek a használat. Aki meg elérte már ezt a kort az feltehetőleg már fel tudja fogni a használat veszélyeit.
    Úgy képzelem el, hogy az emberek előre leadják a jelentkezéseket mondjuk, hogy ki az aki a cannabis, lsd, kokain, amfetamin, ópium, salvia, varázsgomba vagy egyéb más dolgokat szeretnék használni. Utána mindenkit besorolnának a különböző csoportokba és egy felkészített személy tájékoztatná a csoportot a kiválasztott szer hatásairól, mellékhatásairól, a fogyasztás során keletkező egyéb veszélyekről, arról hogyan kerüljék el a függőséget és persze a helyes használatról is kioktatnának mindenkit. Figyelembe lenne véve a testsúly, életkor, a genetikailag örökölt rászokási potenciál és akár egyéb más tényezők is a megfelelő adagolásnál. A használat előtt egy tesztet kéne írni és csak azoknak lenne engedélyezve akik sikeresen teljesítették ezt, a többiek újra próbálkozhatnak(jó pénzért). Bizonyos foglalkozások űzői eleve ki lennének zárva a körből. Mindenki csak saját akaratából vehetne részt és senkit nem lehetne erre kényszeríteni, a veszélyekről kapott tájékoztató után is mindenkinek lenne lehetősége a visszalépésre.
    Az előre meghatározott fogyasztói árakba bele lenne számítva az orvosi személyzet, a biztonsági szolgálat díjai is. A szerek előállítása kizárólag állami monopólium lenne és egy megfelelően kiképzett és leinformált személyzet végezné az állam által építtetett üvegházakban teljes biztonság mellett. A szárítás, kifőzés, desztillálás ,centrifugálás és egyéb kémiai, eljárásokat a helyszínen ellenőrzött és steril körülmények között végeznék el. Az anyagok tárolása, szállítása az előre kialakított gyűjtőhelyeken megfelelő biztonságtechnikai körülmények és személyzet által lenne biztosítva. A használat során fellépő esetleges kialakult negatív tapasztalatokat, pedig fel lehetne használni a rendszer tökéletesítésére.

Viszont amíg a jelenlegi politikai és társadalmi helyzet áll, addig ez csak utópia marad. :)
    Ebből már gondolom sejthető, hogy én tettem fel a kérdést.
  • milk4
    Támogatom.

De miért csak egy bizonyos pontján? Belgiumban otthon és publikus(18év fölött kell mindenkinek lenni) helyen is lehet füvezni.
  • Fbn Lx
    Egy jól működő társadalomnak érdeke kellene, hogy legyen a nem termelőképes egyedek rehabilitációja, visszaintegrálása a társadalomba, hogy munkaképességével hosszútávú befektetésként a rehabilitációjának költségeit többszörösen visszatermelje, szemben a börtönkoszt felélésével élete hátralévő éveiben.
    Egy olyan börtönben, ahol a tesók közé beilleszkedve sokkal jobb kapcsolatokkal és adott esetben magasabb szinten bűnözhet, immár ténylegesen társadalomellenes cselekményeket elkövetve.
    Nem is beszélve azokról a milliárdokról, amik évente elhagyják a drogfogyasztók zsebeid, hogy azok a szervezett bűnözést táplálják és fejlesszék. Ehelyett ezt az összeget visszaforgatni az állam számára dupla win.
    Arról nem is beszélve, hogy a legalizáció és a függőség között nincs szoros összefüggés. A könnyűdrogokat legalizáló országokban a keménydrogokkal való visszaélések száma lényegesen csökkent, a könnyűdrogok fogyasztásának terjedése pedig közel sem jelent akkor termelékenységbeli csökkenést egy társadalom számára, mint pl. az alkoholé.
    Ha emellett az állam elérhetővé tenné a keménydrogok fogyasztói számára is az anyagot, egy sokkal jobb nyilvántartást vezethetne a fogyasztókról, könnyebben és közvetlenebb segítséget nyújthatna, a szennyezett anyagok kizárásával javíthatna az életminőségükön, nem kellene trógerebb alternatívákhoz fordulni stb.
    A keménydrogok persze már ingoványosabb talaj, mert felmerül, hogy akkor én most bemehetek a gyógyszertárba egy adag herkáért, a haverokkal összedobjuk rá, és a hegyen lövünk egyet. Kérdés, hogy miért akarnék, ha már most sem érdekel? Ha érdekelne, most is be tudnám szerezni.
    Ahogyan tapasztalataim alapján speedet, kokaint beszerez bárki, aki szeretne (kérdéses minőségű speedet pl, ez így még ront a helyzeten és az illető egészségén), de ki az, aki úgy gondolkodik, hogy "bár lenne egy kis herkám, de a francba, illegális, így sosem lesz :S"
    Persze, el tudok képzelni olyan aluliskolázott, és egyébként nem túl jó kapcsolatokkal rendelkező egyedeket, akik ennek köszönhetően érdeklődnének a szer iránt, de vannak kételyeim, hogy ez népesebb-e, mint az a csoport, akit pont az illegalitás ténye és légköre vonz be, ami ezáltal megszűnne.
  • Calver
    sajnálat ≠ rehabilitáció