• kamionosjoe
    Támogatom.

Én az alkoholt és dohányt is drogok közé sorolom, az is képes annyira megváltoztatni emberek tudatállapotát, mint akár néhány drog. A függőség kialakulásának veszélye is megvan mindegyiknél. Persze egy bizonyos korhatár meg kell húzni, szerintem 21 éves kor alatt ne legyen megengedve senkinek a használat. Aki meg elérte már ezt a kort az feltehetőleg már fel tudja fogni a használat veszélyeit.
    Úgy képzelem el, hogy az emberek előre leadják a jelentkezéseket mondjuk, hogy ki az aki a cannabis, lsd, kokain, amfetamin, ópium, salvia, varázsgomba vagy egyéb más dolgokat szeretnék használni. Utána mindenkit besorolnának a különböző csoportokba és egy felkészített személy tájékoztatná a csoportot a kiválasztott szer hatásairól, mellékhatásairól, a fogyasztás során keletkező egyéb veszélyekről, arról hogyan kerüljék el a függőséget és persze a helyes használatról is kioktatnának mindenkit. Figyelembe lenne véve a testsúly, életkor, a genetikailag örökölt rászokási potenciál és akár egyéb más tényezők is a megfelelő adagolásnál. A használat előtt egy tesztet kéne írni és csak azoknak lenne engedélyezve akik sikeresen teljesítették ezt, a többiek újra próbálkozhatnak(jó pénzért). Bizonyos foglalkozások űzői eleve ki lennének zárva a körből. Mindenki csak saját akaratából vehetne részt és senkit nem lehetne erre kényszeríteni, a veszélyekről kapott tájékoztató után is mindenkinek lenne lehetősége a visszalépésre.
    Az előre meghatározott fogyasztói árakba bele lenne számítva az orvosi személyzet, a biztonsági szolgálat díjai is. A szerek előállítása kizárólag állami monopólium lenne és egy megfelelően kiképzett és leinformált személyzet végezné az állam által építtetett üvegházakban teljes biztonság mellett. A szárítás, kifőzés, desztillálás ,centrifugálás és egyéb kémiai, eljárásokat a helyszínen ellenőrzött és steril körülmények között végeznék el. Az anyagok tárolása, szállítása az előre kialakított gyűjtőhelyeken megfelelő biztonságtechnikai körülmények és személyzet által lenne biztosítva. A használat során fellépő esetleges kialakult negatív tapasztalatokat, pedig fel lehetne használni a rendszer tökéletesítésére.

Viszont amíg a jelenlegi politikai és társadalmi helyzet áll, addig ez csak utópia marad. :)
    Ebből már gondolom sejthető, hogy én tettem fel a kérdést.