127612
-
Amennyiben egyszerre egyetlen döntéshozó létezhet, aki/ami szükségszerűen része önmaga valóságának, végső soron amit univerzumként érzékel az nem más mint önnön maga, maga a döntéshozó.
Azaz nincs morcosqtya, nincs Dzsini, nincs tigeroo.. egyszerűen a multiiverzum játszik önmagával egy sarokban.
:-) -
Egyedül maradtam?
Nos, újabb eklatáns példa az elméletre... :)
-
Ha nincs objektív valóság, csak szubjektív, a multiverzumok miriádjai váltakoznak és lépnek át egymásba a nanoszekundum törtrészei alatt, minden egyes döntés vagy mozdulat, gondolat, megfigyelés vagy információszerzés útján összeomlasztott hullámfüggvényt valójában egyetlen*megfigyelő* egyetlen személy (ha úgy tetszik) befolyásolja egy adott "IDŐpontban"... ez azért kellemetlen mert ez esetben olyannyira nincs objektivitás sőt a szemlélőn kívül semmilyen entitás/intelligencia/döntéshozó az adott pillanat univerzumában, hogy egész egyszerűen EGYEDÜL van és minden más csak a függvényben őt szolgálja ki, veszi körül (és nem dönt, azaz nincs hatással a következő egyetlen hullámfüggvényre).
Vagyis mindenki egyedül van a saját "világában".
Nincs is más, nincs "mindenki" csak egyetlen döntéshozó van aki/ami mindegy hogy én vagyok vagy Te vagy Mari néni, vagy egy ismeretlen életforma, mind-mind változatok egy témára.. és azt hiszi van körölütte egy olyan világ amilyen, tele "másokkal" is.
New York nem létezik mindaddig amíg nem hallasz róla, vagy látod a tévében, esetleg oda nem mész személyesen.
(Achtung! a fentiek csak egy merő eszmefuttatás, jelenleg egy érdekes modell (ami a double slit kísérletből következtetett) - nem kijelentett tudományos vélemény vagy álláspont. Nem konteó, nem "bullshit", nem kívánja magát alátámasztani, hanem egy vázolt modell. Érdemes ennek szellemében kezelni / értelmezni...) -
Schrödinger macskája.. -
Fbn Lx #103075 hangja nincs, mert nincs elme, aki a hang élményét átélje. De vajon a rezgések, amik a kidőlésekor keletkeznek és a tudat hangként értelmezné, létrejönnek-e. Ha tényleg kidőlt, tehát a fizika törvényei alapján megtörtént, akkor létrejönnek a hanghullámok is, a folyamat ugyanúgy zajlott, mint egy érzékelő jelenlétében történt volna.
De a kérdés az, hogy ha nincs jelen tudatos érzékelő és az eseményt, és annak körülményeit utólag nem vizsgáljuk, vajon tényleg kidől-e, és egyáltalán létezik-e az a fa.
Vagy, ha belépsz egy erdőbe, ahol addig soha tudatos szemlélő nem járt még előtted, és találsz egy kidőlt fát, esetleg ki volt dőlve azelőtt is, hogy erről valaki információt szerzett volna, vagy a múltbéli esemény helyben jön létre, és időtől függetlenül állnak össze a világ történéseinek darabkái olyan módon, hogy paradoxon ne jöhessen létre
A mikroorganizmusok jelenlétét nem lehet kizárni, de vajon azok tudatos szemlélőnek számítanak-e? Nincs olyan szintű érzékelésük mint az állati szervezeteknek, és pusztán alapvető fizikai-kémiai jellegű válaszreakciók zajlanak le bennük, megfigyelő szerepük nincsen. Tehát, ha tudatos megfigyelőnek nem tekinthetőek, és ezért egy-egy esemény hullámtermészetét nem omlasztják össze az azt jelenti, hogy egy ténylegesen tudatos szemlélő, adott esetben az ember, egyetlen megejtett megfigyeléssel ebben az eddig feltérképezetlen erdőben mikroorganizmusok trillióit hozhatná létre -
Ha egy fa kidől az erdőben, de senki nincs ott, hogy hallja, vajon attól még van hangja? -
Fbn Lx #103073 ha nem szükséges, hogy a dolgoknak a szubjektív elmétől független, önálló értelmük legyen, akkor miért léteznek
ha a létre jöttükhöz mégsem szükséges, hogy a szubjektív elmétől független, önálló okuk legyen, akkor
erre már rá sem tudok kérdezni. ez egy csapda :0 -
Fbn Lx #103072 Hát ha tényleg pusztán kollektív illúzió az idő és a tér érzékelése és egy magasabb szinten minden összefügg, akkor a jövőt ugyanúgy tartalmazza, mint a múltat
de ez alapján, ha a világ determinisztikus, akkor a lélek már a létrejöttével együtt tudvalevő, hogy meg is világosodik, csak még nem járta be az ahhoz vezető illuzórikus utat -
„ez lehetett az előző életem”
Vagy a következő. -
Nem igazán.Még a lélek létezéséről-mint olyanról sem vagyok meggyőződve,csak bízok benne hogy van valami "éteri teste" az embernek ami túléli a test halálát. -
clio1616v #103069 ez így van, csak akkor tudsz képzelni, ha ahhoz társítani tudsz érzetet
a látás ezek közül a legintenzívebb -
clio1616v #103068 szemed nélkül is látsz és el tudsz képzelni dolgokat, csak nehezebb
kíváncsi lennék, hogy mi jár annak az embernek az agyában, aki születésétől fogva csak feketeséget lát, ha egyáltalán lát a szó szoros értelmében -
hát nekem ezt úgy magyarázták hogy az nagy impulzusú emlék (gyk. erősakos halál) marad meg legjobban a tudatban.
de jó kérdés, lehet viszont hogy csak sok filmet néztem és emiatt képzelegtem:D -
Fbn Lx #103066 egy-egy utcarészlet vagy füves domboldal most is itt van, kb. beleégve az agyamba, amiket a valóságban még nem láttam
a másik meg, hogy gyakran vannak álmaim, és ezek közben fog el a legkülönösebb érzés, olyan vidékeken, ahol omladozó gyárépületek, régi betonfalak vannak és az egészet már visszavette magának a természet, elgazosodott a vidék és mindent ami beton benőttek a növények, a nap rendszerint erősen süt, és általában ezeken a vidékeken barangolok úgy, hogy érzem a betont a kezeim alatt, amikor átmászok egy falon
mivel ez a legélénkebb, ez lehetett az előző életem. a sok betonból, a repedezett talajú, rozsdás kapukkal rendelkező kis kézilabdapályából következtetve nem lehetett olyan régen :D -
Fbn Lx #103065 egyébként sokszor van olyan időszakom, amikor ugyanarra a vidékre, vagy ugyanabba a városba álmodom magam, és ezeknek rendszerint durván különös hangulata van, felébredni belőlük még furcsább. Előfordult már, hogy ilyenkor egy-egy kisvárosnak álmomban szinte kívülről tudtam minden utcáját, tudtam mi merre van, a terek ismerősek voltak, de amint felébredek, ez rögtön szétzilálódik és már csak képek meg részletek maradnak meg a helyekből
egyébként ilyeneket, hogy autók bármi gép az utcákon, vagy modernebb kütyük nem szoktam látni, szóval nem modern városok. még felidézni is különös hangulata van -
Fbn Lx #103064 ez elég durva fless :D legális pszichedelikum
és hol lehet ilyet csinálni? meg hogy működik ez az egész? meg mennyi? egy bizonyos összeget még hajlandó lennék rááldozni :D
egyébként érdekesnek tartom, hogy ami ilyen típusú beszámolót olvastam, azokban az emberek 90%a erőszakos halált halt, pedig bár gyakoribb volt lényegesen mint manapság, nem ez volt a tendencia
másik meg, hogy legalább 4-ből 1 beszámolónak indiában vagy kínában kellene játszódnia a népességek aránya miatt, holott ilyeneket még nem is olvastam, döntően inkább csak európai és amerikai kultúrkörökről, ebből arra következtetek, hogy a nyugati ember nyilván ezeket ismeri jelen életében leginkább -
azért a ragaszkodás erősen emberi dolog:)
énis féltem a szaros életemet, hiába hiszek abban hogy van tovább.
de figyu aki pedig nemhisz a lélekvándorlásban, akkor végülis neki is mindegy nem? úgyis meghal -
Fbn Lx #103062 én nem félnék, ha közölnéd velem, hogy levágod a fejem
egyébként attól, hogy esetleg 100%-osan meg lennék győződve arról, hogy a lelkek világába kerülök és onnan újramegtestesülök, akkor is kicsavarnám a kezedből. Mert nem akarok a családomnak fájdalmat okozni. -
Szerintem se menjünk át NWO-ba:) Ezek csak egyszerű kérdések amit mint abszolút laikus átlagemberként felteszek kérdésként magamban vagy egy baráti társaságban. Bár egyébiránt az is teljesen felfoghatatlan, hogy hogy keletkezett az ősrobbanás. Magyarán, hogy lett a semmiből valami (anyag, tér és idő). Szóval visszakanyarodva a témához, nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy nem nem létezik (szerintem). Amúgy akit érdekel ez a téma, ajánlom, nézze meg ezt a filmet hamarosan játszani fogják a mozikban. Remélhetőleg jó kis elgondolkodtató film lesz:)
-
pedig a legújabb kutatások szerint ez a valósnak vélt világ is csak illúzió.
nem akarok NWO sztílóba átmenni, de ezek érdekes dolgok, kár hogy a kvantumfizikai írásokhoz nagyon hülye vagyok:D -
Én ezzel meg úgy vagyok, hogy sok mindenről nem tudunk akkor az nem is létezi? Mármint itt van az univerzum. Ma már tudjuk, hogy az univerzum kb 5 % a látható az összes többi maradék 95% nem az. Fel tudja ezt bárki is igazából fogni? Nem látjuk de mégis létezik, csak a mai tudásunkkal nem tudjuk igazán megmondani, hogy mi is az a sötét anyag. Vagy itt van a multiuniverzum. Egyes feltételezések szerint nem a mi világegyetemünk az egyetlen, hanem rengeteg más univerzum is létezik. Ezt fel lehet igazán fogni? Szerintem - az emberiségre úgy általában nézve és félre ne értsd nem rád értem - túl nagyképű és arrogáns kijelentés kategorikusan kijelenteni, hogy nem. -
nem, ebben semmi humbug nincsen, csak dokumentált hipnózisok párbeszéde zömében.
a regressziós hipnózison:
-láttam magam valahol egyiptomban, római katonaként, körbenézve körülöttem mindenütt az a tipikus római harcos cuccban mindenki, valahova meneteltünk de elégetetlenkedtek a vezetőre is, csupa mocsok volt mindenki, aztán rajtukütöttek valami cserzett bőrű egyiptomiak és lemészároltak mindenkit mint egy állatot.
-következő kép: nagy fenyvesek, folyó. gondolom valahol észak-amerika lehetett, állok egy hajó orrában, előttem egy farkaskutya, visszanézett rám, és tudtam hogy kurvára jó barátom, szóval ismerős volt nagyon jó érzés volt látni. amikor partot értünk egy kis pionír falucskába értünk, valaki jött nagy örömmel üdvözölni, talán unokatesóm lehetett vagy valami ilyesmi, ott volt a családja is, gondolom én jöttem oda szerencsét próbálni, favágók, meg ilyesmik voltak még ott, pár helyre pedig benszülöttek voltak felaggatva, és elég durván oszladoztak már.
-valami rohadt nagy dzsungel, mindenütt ilyen kunyhócskák, gondolom dél-amerika, beteg voltam de nemtudták megmondani mi bajom. nem akartam szenvedni és leugrottam valami sziklaperemről (és durva hogy gyerekkoromban sokáig visszatérő álom volt az hogy zuhanok egy szakadék mentén)
-következő kép anglia, cilinderek, füst, kártya, nők. valami politikáról beszéltek körülöttem, én összeszólakoztam velük, meg átment személyeskedésbe, éreztem hogy sarokba szorítanak verbálisan, valami nagy sumákságot csinálhattam és féltem hogy lebukok, előakartam venni a pisztolyom és lelőttek.
elég felkavaró volt, elvonatkoztatva arról hogy elvileg ezek az előző életbeli élmények, mert kurva részletes volt mindegyik, nemtudom, egy álomnál 100x intenzívebb volt vizuálisan, érdekes élmény mindenképp. -
Szerintem létezik, én legalábbis hiszek benne. -
nem.
anyag létezik, meg érzékelés.
és még ha léteznek is (a földön is van jónéhány) számunkra láthatatlan (érzékelhetetlen) világ, azt a halál után sem fogjuk látni. mert az érzékelésnek ott vége.
szerintem. -
HisF8 #103055 Baromság, az embernek idegrendszere van, nem pedig "lelke"... -
Nem hiszek benne. Marhaság. Ufómagazinba való téma. -
" Ha létezik egy erő, ami már tökéletes, és ezt az utat kiszabja és koordinálja mindenki számára, valami, ami összefogja ezt az egész folyamatot, miért n tehetné meg, hogy átadja a teljes tudást minden léleknek önmaga? ..."
Nem a cél, az út a fontos - amíg odaérsz rengeteg ismeretet, tudást szerzel, rengeteg embertársadon segítesz. A zsidó-keresztény hitvilágokban is ott van egy Isten, aki megteremt egy tökéletes világot, plusz hozzá a kedvenc lényei bukásához szükséges összetevőket - tudás fája, bűnre csábító entitás, és nahát, sikerült bűnbe esni.
Ezek után éljünk ebben a világban az ő kedve szerint? Miért állt ez az érdekében?
Bármelyik szabadon választott hitvilágban és nézetrendszerben lehet találni kívülálló (nem hívő) számára logikai bukfenceket, logikailag megmagyarázhatatlan kapcsolatokat, ami a világ felépítését magyarázza.
Ahol az ember a megismerhetetlennel találkozik (mi az élet értelme, mi van a halál előtt, miért nehéz az élet, stb.) ott a felmerülő magyarázatokat vagy elfogadod, vagy nem - ha számodra a reinkarnáció nem elfogadható magyarázat, akkor lépj tovább.
#103050: "Akkor miért fél? Mitől fosik? Úgyis újjászületik nem?" - Számodra elfogadhatatlan, hogy vannak emberek, akik esetleg nem félnek a haláltól? Van bennük életösztön, hiszen szeretnének minél jobbak lenni, minél többet cselekedni mostani testükben, de a halál elkerülhetetlenségét elfogadják. -
Fbn Lx #103052 ez nem a michael newton-féle lelkünk útjára hajaz? vagy ez volt hamarabb?
tetszik a benne felvázolt kép. Az emberek számára azért lehet vonzó a reinkarnáció gondolata, mert az logikusnak tűnik, emberi gondolkodás szerint "van értelme".
Míg egyes vallások az embereket indokolatlannak tűnő célok elérésére akarják késztetni (felelj meg Isten akaratának, szolgáld őt, mert ő hatalmas, ő az úr, és így üdvözülsz, és az a cél, mert az jó lesz, mert csak). A reinkarnáció esetében pedig a cél a fejlődés, újabb és újabb életciklusokon keresztül az egyes leckék megtanulása, a hibák kiküszöbölése, szembenézni és bűnhődés gyanánt átélni a saját hibás tetteidet. úgymond tökéletesedés, megvilágosodás.
Itt is kérdés számomra, hogy miért kell ezen az úton minden léleknek végighaladnia. Ha létezik egy erő, ami már tökéletes, és ezt az utat kiszabja és koordinálja mindenki számára, valami, ami összefogja ezt az egész folyamatot, miért n tehetné meg, hogy átadja a teljes tudást minden léleknek önmaga? Egyáltalán miért szükséges a tökéletesedés és miért szükségesek újabb és újabb lelkek? Mi szolgálhatna egy ilyen folyamat hajtóerejeként? Kinek lenne ez érdeke? stb. -
Fbn Lx #103051 voltál-e
akkor mesélhetnél viszont, hogy mit láttál! -
Aszondmármeg kicsávókám: Ha pl van egy, 1 bites (igenes) reinkarnahívő és közlöm vele: "Most levágom a fejed."
Akkor miért fél? Mitől fosik? Úgyis újjászületik nem?
Ez egy menekülés a dolgok elől az egész vallás, meg reinkarnáció/túlvilág/pokol stb.
Ebben az életedben vidd valamire, mert utána se kép, se hang és tested örökre elrohad. Kelj fel a gép elől...dolgozzál...csinálj gyereket...usw
-
ajánlom azoknak akiket érdekel a téma/cáfolat:
élet az élet után
kb. arról szól hogy van egy pszichológus, aki hipnózissal kezel (visszaviszi az illetőt x éves korába és feltárja a problémákat), aztán egy "bulis" estén társaságban heccből mondják neki hogy menjen még visszább. és megdöbbennek. aztán objektív tanúk és egyéb hivatalos keretek között kezd el vizsglálódni, rengeteg konkrét dátummal, adattal (szószerinti párbeszédek vannak benne a hipnotizőr és a médium között), szkeptikusokat is érdekelhet:)
rövid de érdekes olvasmány. -
clio1616v #103048 a következő megfogalmazás néhány olvasót érzékenyen érinthet és a nyugalom megzavarására alkalmas
hullaszállítóba utána hullaházba, aztán felkészítenek a temetésedre és eltemetnek, utána pedig elkezdi a természet elvégezni a feladatát és apró kis állatok bendőjébe kerül a tested szerves része, ami tápanyagként szolgál nekik lévén magas fűtőértéke van a hosszú szénláncoknak, a kötési energiákat felhasználva ezek a kis férgek beépítik a molekuláidat atomjaidat a saját szervezetükbe majd visszakerül a táplálékláncba, de a gondolataid és a lelked rendezetlen energia formájában szétszóródik -
Blum #103047 Szurikata se lennek szivesen :/ -
Vannak olyan hitvilágok, ahol nem kötelező az emberi test :) -
Blum #103045 Hiszem azt,hogy a halal utan is van "elet". Egyszeruen nem hiszem el azt,hogy meghalsz,BSoD es vege. Valahova/valamibe stb.. kerulsz.
De az,hogy egy masik ember testeben ujjaszuletek,szamomra bullshit. -
Szegény sok önostorozó pokolhívő bűnös keresztény... :-( :-)
(nem mind) -
geo91 #103043 fenenagy marhaság -
Ez igaz, sokszor nem tudok belegondolni abba, hogy másnak teljesen logikátlan az, ami nekem teljesen egyértelmű. Nálam ez egy elég érzékeny téma és van olyan barátom akinél még nálam is sokkal jobban. -
clio1616v #103041 a hit jó dolog, mert így könnyebb elviselniük az önértékelésük hiányát, nem magukat értékelik, hanem a hitükbe vetik maguk helyett a bizalmukat -
Számodra nyomasztó, ezért (vagy sok minden másért - neveltetés, eddigi tapasztalatok, stb.) hiszel valami olyasmiben, ami számodra megnyugvást okoz. Másnak nem nyomasztó, vagy nem foglalkozik ilyen gondolatokkal. Esetleg még nem gondolkodott el rajta, mert más tölti ki az életét.
A Korongvilág Halála szerint mindenkire olyan túlvilág vár, amilyet elképzel magának - ha valaki abban hisz, hogy a halállal megszűnik létezni, és az élete kémiai reakciókból épül fel (leegyszer
sítve: lélek és túlvilág nélkül), akkor számára ilyen a világ. Ha valaki úgy gondolja, hogy újjászületik egy másik testben, miután megmártózott a Léthé vizében, akkor vele ez lesz. Az ismeretlent (megismerhetetlent) mindenki úgy népesíti be, ahogy neki tetszik.