127612
  • HöfEE
    Láttam és nem vettem részt benne opció miért nincs?
  • pyrohun #21592
    Igen, persze. Én adtam az egyest a multkor :)
  • bardocz
    Persze,ha mindkettőt csinálja,akkor az jobb,mint ha csak az egyiket csinálná,de én csak arról beszélek,hogy vagy gyúr,vagy küzdősportol.
  • Kicsikiraly
    mér, hát mint tanár
  • pyrohun #21589
    vicces lenne így 28 évesen :)))
  • Kicsikiraly
    na már majdnem aszittem hogy te is még oda jársz :D
  • pyrohun #21587
    Loool, hát akkor itt vagy tőlem kb. 100m-re minden hétköznap délelőtt :D Én nem ide jártam anno, de most itt lakok a Ponty utcában, amíg a lakásom elkészül (az sincs messze amúgy) :)))
  • Kicsikiraly
    debizony :D Hunfalvy? :D
  • Pepsi Twist

én túl nagy vagyok ehhez... én is tudok verekedni és tudok kis mini terminátorként működni de ezek a gyors küzdősportok nekem nem jönnek be :) afféle Bud Spencer effekt van nálam :D mondjuk tudok gyors is lenni de 1 140 magas kis japán rizs-t sosem tudnék lenyomni sebességbe...

:D
  • pyrohun #21584
    Lol melyikbe jársz? Mondd, hogy nem a Ponty utcába :)
  • pyrohun #21583
    Maradjunk annyiban, hogy nem attól függ, hogy valaki mennyire kitartó és erős, hogy éppen gyúr-e vagy kűzdősportol. Az igaz, hogy a gyors mozgásokhoz "nem való" a testépítéssel felszedhető izomzat. A kötött izom lomhává, lassúvá tesz és kűzdősportoknál sérülésekhez, izomszakadásokhoz is vezethet. De láttam én már egy kigyúrt 105 kilós fickót kempózni... na ne tudd meg! Az edzőjét verte rommá az ember és nem is akárhogy. Szóval szerintem ha valaki a kettőt tudja együtt csinálni, akkor egy kis mini terminátor lesz belőle :)
  • Hymtozis
    Első kettőt jelöltem, de:
    "Magam miatt" sosem verekszem, engem annyira nem húznak föl, mert ezt megtanultam. Max önvédelem, illetve segítség esetén harcolok.
    Azt nem bírom, h sokszor nem pusztakezes harc van, előkerülnek egyéb dolgok. Plusz ami még sztem rossz, h ha tudsz harcolni azt fegyverhasználtaként számítják. Önvédelem viszont nem mindig jó, mert vannak strapa emberek (vgyis oanok, akik bekattannak) és jönnek amíg tudnak. Szval pl ha előkapnak egy kést, akk lehet "rákapcsolni" és szétszedni. Viszont ha vki lökdös, meg hadonászik, akk csak letenni lehet, és ott kell hagyni... Aztán megint felkell, és felb*ssza az agyad, akk is csak összekötni lehet, és lefogni (ienkor lehet vele beszélni).

Am első dolog amit tehetsz ha belédkötnek, az az, h arréb mész, v futsz. Kerülni kell! Meg sztem aki megtanult/akit megtanítottak harcolni, az nem verekszik, és nem bánt, nem mondják annyit, de ezt megtanulod. Én csináltam pár évig küzdősportot, és jártas vok ez által önvédelemben, plusz "önszorgalomból" jártas vok egy harcművészetben is.

Még a Nagyember vs. Kisprofi-hoz. Átlagba szerintem igaz, h a Kisprofi jobb. De ien alkalom NINCS (ez is csak egy vélemény). Ha elém jönne egy akkora ember, akire már azt mondom, h megfeküdnék, ha meglegyint, akk nem hagyom h megüssön. Itt nem a boxolós "kitérek előle"-re gondolok, hanem (atletizáltam is) elfutok, ugrok, ami kell, nem hiszem, h utolér(ne).
  • Kicsikiraly
    nem épp erről beszélek? nem járok olyan helyre, ahol ilyen verekedés törhetne ki. (1. kerületbe járok suliba a vár alá :D)
  • cargame
    Milyen emberek koze?? Akar az uton is belesetalhacc egy szep kis verekedesbe.
  • Fbn Lx
    persze, hogy nem hasonlítanak egymásra, mert minden harcművészet más-más szemléletmód által lett felépítve.
    de azon felesleges vitatkozni, hogy nagyobb részüknek célja, hogy megtanítsa az embert hatékonyan küzdeni. kisebb-nagyobb sikerrel. vannak ebből a szempontból hatékonyabb, és kevésbé hatékonyabb stílusok, de végső soron leginkább az egyén fejében dől el a dolog, nem a stílus milyenségében. Az, hogy vannak különbségek, nem megy a hatékonyság rovására, mivel egyetlen problémát számtalan oldalról megközelíthetsz. A pálcikával evős példa teljesen jól szemlélteti azt, hogy ugyan fennállnak különbségek, de a sajátját mindenki művelheti mesteri szinten - egy japán tud olyan gyorsan enni pálcikával, mint te villával. Attól még fennáll, hogy: az evésnek mindig ugyanaz marad a célja, ahogy a te kezeidnek és lábaidnak is egy küzdelemben. Az evési etikettben képzetlen ember minden korban ugyanolyan módon tömte tele a száját: úgy, ahogy érte.
    A harcban képzetlen ember minden korban ugyanolyan módon küzd: ott hadonászik, kalapál, ráfog, ellök, ahol ér.
    az utca, az élet mindenkit ugyanazon ütés/rúgástípusokra tanít meg. 1000 évvel ezelőtt egy harcművészetet nem tanult ember ugyanúgy idegből, és ugyanazokkal az alap, jól elterjedt technikákkal támadt rád, mint most. Ezért az átlag emberrel szemben egy 1000 évvel ezelőtt kialakult stílus, ami erre fókuszált, a mai napig lehet hatékony.
  • Flammius
    Ezzel nem értek egyet, az egyes harcművészetek nagyon eltérnek egymástól. Különböző kultúrák hozták őket létre, és ugyanolyan különbözőek is lettek, mint az egyes kultúrák egyéb elemei. De végülis, ha azt állítod, hogy ez is verekedés volt, az is, akkor azt is kell állítanod, hogy a pálcikával való evés is evés, és a késsel-villával való is. Egyrészt ez igaz, és kellő távolságból nézve tényleg mind nagyon hasonló is, ettek itt is, ott is, verekedtek itt is, ott is. De, ha valaki egy kicsit pontosabb leírásra törekszik, akkor különbségek halmaza fog előtte kibomlani. A harcművészetek nem hasonlítanak jobban egymásra, mint az egyes kultúrák egyéb elemei (zene, gasztronómia, vallás, szexualitás, stb.)
  • Kicsikiraly
    nincs ilyen tapasztalatom. nem járok ilyen emberek közé.
  • Fbn Lx
    az az igazság, hogy mióta az embernek két keze és két lába van, és megtanulta azokat használni, a pusztakezes harc módja nem változott, és soha nem is fog. talán annyiban, hogy több a váratlan, hirtelen reakciót megkövetelő helyzet, és a szűk belső terek.
    Mellesleg azt a harcművészetet amit én tanulok, bő 300 évvel ezelőtt fejlesztették ki mindössze, célja eredendően az volt, hogy rövid időn belül hatékonyan tanítson meg küzdeni.
    Azóta az idő folyamán kibővült, csiszolódott, és mostanság is vannak benne változások, idomul a korhoz.
  • Flammius
    Én nem nézek ilyen műsorokat, és nem is folytatok harcművészetet, ellenben a kick-box nevű sportot űzöm. Ha a ketrecharcban valódi harc folyna, akkor onnan legfeljebb egy ember jönne ki élve, de esetenként lehet, hogy egy sem. Tehát az pankráció (nem sport, mert ahhoz nem elég kidolgozott).
    Egy barátom 15 éve űz japán szamuráj harcművészetet, a hasonlat tőle származik, és szerintem rendkívül találó is. Sokszor voltam már a bemutatóikon is, nekem leginkább a tánchoz hasonlít. Persze vannak különbségek, olyan mozdulatokat sajátítottak el, amivel akár eltörhetnének emberi koponyákat, sokkoló, ritmuszavarokat okozó testütések képesek leadni, stb.
    Az önvédelmi... technikák egy teljesen külön ágat alkotnak. Egyetlen szempontjuk a jelen korban való minél nagyobb hatékonyság. Ha ehhez fel lehet hazsnálni valamilyen régebbi korból származó technikát, ami a hagyományőrzés miatt nem merült feledésbe, akkor felhasználják, ennyi. Az viszont nem igaz, hogy ezekből erednek, az egyik legnépszerűbbet pont a budapesti zsidó gettóban találták ki...
    A harcművészet egyfajta hagyoményőrzés, nem szolgál praktikus célokat az egészségmegőrzésen kívül. Az más kérdés, hogy közülük sok valaha bevett harcmodor, vagy önvédelmi technika volt, de ez se mindegyikre igaz. És ha az is volt, attól a kortól már annyira elütnek a jelen követleményei, hogy mára közel hasznavehetetlenné váltak eredeti funkciójukban.
  • cargame
    Szerencsere csak lattam :DD probalom kerulni a balhet, mikor pl. verekedes van a discoban ugy takarodok onnan kifele h porzik utannam minden.:DDD
  • bardocz
    Én most a ketrecharc alatt nem azt a paródiát értem,amit néhol művelnek.Extremen szokott menni Cage Rage nevű műsor,az a két állat,aki natgeon próbababát gyilkolt,ott versenyeznek.És igazából kevert harcművészetnek hívják,amit csinálnak,és ez teljesen rá is illik.Általában akik egy dolgot művelnek,elvéreznek ellenük.
    Tehát egy része igaz annak amit mondasz,mert nem egy olyan videót láttam már,ahol a semmitől esnek össze,vagy indul l a fejük a a föld irányába,de ott nem is láttam még törött orrot,6 centis szakadást szemöldökön,meg szép felpuffadt fejeket.Ellenben extremen elég szépen gyilklják egymást,és technikásan.
    Mondjuk ott van egy gladiator challenge nevű műsor is,na arra teljes mértékben ráillik az amit leírtál.Pár bohóc csapkod általában,semmi technika,parasztlengő powaa.
  • Fbn Lx
    azzal, hogy a harcművészetet tánchoz hasonlítod, nem értek egyet.
    ha lenne pár éves tapasztalatod, elmélyülnél egy igazán összetett harcművészetben, megértenéd, hogy miért. sokkal többet kapsz, mint egy koreográfia, arról nem is beszélve, hogy egyes harcművészetek küzdelemben a nyers hatékonyságra törekednek, ergo nem feltétlen látványosak. Ezektől sokkal többet kapsz, mint harci tudást. megtanítanak gondolkodni.

Mellesleg azok a technikák, amiket különleges erők, rendőrök használnak, szerinted honnan származnak? :)
    különböző harcművészetek válogatott módszereit oktatják, kiragadva belőlük azokat a dolgokat, amiket legjobban alkalmazhatónak tartanak.
  • Flammius
    A közdősportok, ahogy a nevük is mutatja sportnak minősülnek. A harcművészet, pedig egyfajta tánc, és koreográfia előadása, persze irtózatos fizikai teljesítménnyel a háttérben.
    A ketrecharc egy szórakoztatóipari termék, TV műsornka való, amin egyes emberek képesek szórakozni, nem avgyunk egyformák. Tulajdonképpen közelebb áll a pankrációhoz, mint a fenti kettőhöz.
    Vannak még az önvédelmi/rendőri/katonai technikák, ezek egyikhez sem hasonlítanak, olyan eljárásokat tanítanak, amivel szorult helyzetben meg lehet úszni, vagy másokat lehet könnyen szorult helyzetbe hizni, megbénítani, megölni.

Nyilván bármelyik művelése előnyt ad egy nem sportoló átlagemberhez képest, ha fizikai tettlegességbe torkollik egy konfliktus. De attól még más a funkciójuk, más embereket vonzanak, másra tanítják meg a testet.

• Fbn Lx
    ííííjajjj.
  • bardocz
    Szerintem nincs egy másik küzdősport sem,ahonnan egy profi le tudna győzni,egy ugyan olyan súlycsoportú szintén profi ketrecharcost.Bármihez tudnak alkalmazkodni,ha állóharcos,leviszik földre,ha birkózó,akkor ezt megpróbálják elkerülni,és elkezdik a térdüket használni,de földön sem véreznek el.
  • NEOreg3
    látni már láttam, viszont nem igazán rémlik, hogy verekedtem volna, tudniillik én nagyon is békeszerető (értsd: beszari) ember vagyok
  • Pepsi Twist
    munkámból adódóan :)
  • Pepsi Twist
    ketrecharcoztam is de az pár hétig csak :) geci durva :D
  • chhaya #21565
    nincs tapasztalat
  • Flammius
    Aki általános iskolás kora óta verekedett az elég primitív ember.

Látom megint itt az sg-n az összes gyúrós-kondis majom. Valaki írta, hogy semmit nem érnek egy képzetteb 60 kilós ember ellen. Ez teljesen így van, sőt tapasztalatból tudom, hogy még akkor is hátrány a nagy súlyokkal való izom-, ízület-, és ínrongálás, ha emellett valamilyen küzdősportot is folytat az illető. Általában ezek az emberek szépen felhalmoznak magukon egy 10-20 kiló zsírt a "testépítő táplálkozás" miatt, lusták a futáshoz, úszáshoz, lassúak az izmaik, lomha a lábmunkájuk, rugalmatlanok, és kifulladnak 2 perc alatt. Nálunk egy srác van, aki súlyzózik, és emellett jó teljesítményt mutat a kick-box-ban is, de tudom róla, hogy rengeteget úszik, fut,kerékpározik, és mindenkinél többet nyújt, hogy konpenzálja a merevedési gondjait.
  • DJKonya
    őőőő azaz kössz:D van egy neve
  • ba32107
    Én már törtem jópár csontot, beütöttem néhány orrot. Késsel is harcoltam, vipera is mindig van az ingujjamban. Két embert meg is öltem. Amúgy semmi különös
  • Fbn Lx
    ja... utoljára általánosban láttam, akkor "verekedtem" is, olyan kiskölykökhöz méltóan :D meg gimiben is volt valami, de nem volt csonttörés, szal nem számolom :c
  • sweech
    Taekwondo?
  • Fbn Lx
    úgy emlékszek, komoly véres bunyót még nem láttam.
    nyugtató az aurám :D
  • broman191
    Igen, és részt is vettem benne. - Általános alsó tagozatban, azóta nem.
  • Fbn Lx
    már alig vártam hogy a tiédhez érjek :D
  • ba32107
    Tudtam, hogy pepsi uralni fogja ezt a témát
  • DJKonya
    az az azt én is láttam némelyiknél meg se tudtam szólalni::D
    amúgy a tájbox a legjobb Roma vs. Magyar:D
  • bardocz
    Volt ott egyszer két ketrecharcos,egyik ököllel az agyrázkódáshoz szükségesnél 2x akkorát ütött,a másik meg könyökkel 3x akkorát.Mondtak számokat is,250 valami kell agyrázkódáshoz,könyökös 700,öklös meg 500 asszem.Szép nagy darab emberek voltak,akiket akárhányszor földhözbaszol,felállnak,és mennek tovább.