127612
  • MerlinW
    felsőbbrendűségben nem vitatkozom, ez gondolkodásmód függő, valóban felesleges vitázni rajta.

"ha gebasz van, összefogunk"
    családon belül max. Nagyban már a haszon és az érdek miatt megy csak.

világháború.. a katonák vagy pénzért, vagy mert sorkötelesek voltak harcoltak. Ha nem "lőtték" volna le őket, ha nem vonulnak be, akkor máris más lett volna a helyzet. Az országok és vezetőik szintén nyomás, érdekek/területek és/vagy saját seggük/országuk védelme miatt csatlakoztak az egyik vagy másik oldalhoz.

miután az ember kapzsi, megvásárolható. Vagy így vagy úgy. De ha azt mondanák neked, hogy hé haver gyere öltözz megyünk a frontra, te mennél?:)
  • F1re
    Inkább életfogytiglan

mert akkor mar barmit csinalhatok meg probalnek meg szokni max elkapnak :D
  • Mike
    de köszönöm, hogy leirtad, mert most végiggondolotam a környzeet pusztítását
  • Mike
    tudomány nélkül ülnél egy földbe ásott kunyhóban, 40 évesen már vénségesen vén lennél, de lehet, hogy már 3 évesen megzabált volna egy barnamedve.
    a természetet sem pusztítjuk, csak önmagunknak átformáljuk
    úgy ahogy nekünk tetszik
  • Mike
    "Az ember az a legfelsőbb rendű lény ezen a bolygón" azért ez vicces
    max a vallások mondják ezt. nincs alsóbb és felsőbbrendű lény

nem parazitái, részei

az ember ne tudna összefogni? dehogynem, ha gebasz van, összefogunk
    különben világháború sem lett volna. öbb millió embert lehetett egymás ellen vezényelni

önző, számító, de kooperálni képes ragadozó
    az egész társadalomunk a kooperálásról szól
    kicsi és nagy léptékben is
    sőt el is várják a kooperációt
    ha nem csinálod, véged (éhenhalsz, sitt)
  • Fbn Lx
    A legtöbb ponton igazad van. De akkor sem fogom soha jó szemmel nézni azt, amit az ember nagy tételekben művel. És soha nem fogok egyetérteni azzal az elmélettel, hogy az ember felsőbbrendű. Mert minden csupán nézőpont kérdése.
    Lehet, hogy jancsika sorol 5 érvet, ami alapján az ember a jobb - én viszont sorolok 5 érvet ami alapján egy repülőmókus jobb. Szóval értelmetlen vita.
    A másik meg, hogy van tudományunk.
    Dejó. Hát hova szarjak a tudománytól. Még soha nem mentette meg az életem a tudomány. Ha beteg voltam, 1000 évvel ezelőtt néhány természetgyógyász is segített volna, olyan orvostudománnyal, ami manapság sajnos már elveszett.
    Még soha nem tett számomra olyat a tudomány, amire azt mondtam, hogy volt értelme ennek az egésznek, és megérte fajokat kiirtani érte, embereket ölni érte, pusztítani a természetet érte.
    Ennek ellenére van egy elég számottevő hatása: Képes volt minket négy fal közé zárni. Régebben talán csak a vallás gyártott ennyire elvetemült birkákat.
  • MerlinW
    Az evolució és a természet folyamata a körforgás. Megszületik valami, majd elpusztul. Az ember az a legfelsőbb rendű lény ezen a bolygón ami segít a természetnek pusztítani:) Vírusok pusztítják az embert, ha azoknak nem sikerül, az ember pusztítja az embert, ha az sem megy, az ember pusztítja a környezetét, ha az sem sikerül idő előtt, akkor majd a csillagunk robbanása kezdi újra a naprendszer életét:) Ennyi:) Szükséges paraziták vagyunk egy evolúciós környezetben:)

Az az egy múlik rajtunk, hogy a rövid kis életünket, milyen szinten tudjuk kényelmessé és boldoggá tenni.

Egyébként a jelenlegi helyzetet tekintve nem hiszem hogy az ember eléri a sci-fik által sugallott benépesítünk más bolygókat és elmegyünk innen ha itt az ideje dolgot. Az emberi faj ki fog pusztulni, ebben biztos vagyok.

Kicsit mellékvágány, de aki ismeri a mostani Battlestar Galactica c. sorozatot az érti miről beszélek. Túlzásokkal van tele, persze, hiszen sorozat, de a lényeg ott van. (50 ezer ember maradt meg az egész fajból, kint lógnak az úrben x darab vason, de azok még polizitálnak, egymást ölik, zsákmányolják, sírnak hogy nincs bubimentes ásványvíz - ahelyett, hogy összefognának.) Ilyen az ember.

Gondoljatok bele (nem csak filmek alapján, mert a valóságban is megtörtént nem egyszer) milyenek vagyunk mikor pánik van. Rablások, egymáson való átgázolások, mindenki a saját seggét menti.

Az ember alapvetően: önző, gyáva, egoista, önpusztitó, számító, kapzsi ragadozó. Persze a legtöbbünk azt mondja ez hülyeség, de még nem is voltunk olyan szituációban amikor ez előjön. Márpedig 90%-ban előjön. 60-70%-ban katasztrófa nélkül is.

Én a mának élek, szeretem az embereket, a nyugodt, kiegyensúlyozott ember jó ember. De ha már valami komolyabb gond van, előjön az állat mindenkiből.

Halálbüntetést nem érdemel senki, nincs joga az embernek ember felett ítélkezni. Ha egy ragadozó megöli a másikat, akkor egye is meg:) Hobbiból az állatok sem ölnek, de ha mégis, akkor sem az íróasztal mögül csinálják... Uff.
  • Mike
    nincs a témáról vmilyen topik? jobb lenne ott folytatni
  • Mike
    elsiklasz afölött, hogy tudunk fogni
    nem vagyunk ügyetlenek
    a kezünk nagyon finom mozgásokra képes
    már a cro-magnon-i ember és készített szobrokat
    hol van ehhez képest a csimpénz?
    erő tekintetében sem a mai elpuhult emberhez kellene hasonlítani a csimpánzokat, 40k éve, az emberek még nem voltak ennyire gynegék mint ma
    egyszerüen nincs rá szükségünk

a 10 gyerekből 3 marad életben, szép hasracsapás, de ha feltesszük hogy igaz, akkor sem selejtarány. a krokodil tojásaiból (a korkodil ugye igazi őshüllő, túlélt mindent) hány kis krokodil kel ki, hány éri meg az ivarérett kort? vagy ott vannak a halak.

az orvostudomány, evoluciónk része
    ugyanakkor ha hirtelen nem lenne orvostudomány, a 6,5 milliárd ember nem pusztulna ki a Földről
  • DJ Skyline
    kicsit átírtam a legújabb kérdést, mert itt ott nem volt teljesen jó. (nyelvtanilag leginkább) meg hozzáadtam egy nem szedem össze opciót, bár azt még mindig nem értem, hogy a csikk eldobása hogy függ össze a kutya ürülékével. mindegy, a kérdés beküldője úgy gondolta, hogy kell egy ilyen opció is, nem birizgáltam. :)
  • Fbn Lx
    én pl. jobban bízom a keleti orvoslásban, mint a nyugatiban. Sokkal jobban. Rengeteg a kókler ott is, ezért nézik le sokan pl. a természetgyógyászatot is.
    Arról nem is beszélve, hogy sajnos manapság bárkiből lehet orvos itt nyugaton, csak legyen elég pénzes.
    Mondjuk ez nagyjából az élet minden területére igaz.
  • Fbn Lx
    ha belegondolok, akkor inkább, minthogy megölessem magam alapjáraton.
    Legalább utolsó erőmig annyit legyepálnék a kisebbségiekből, amennyit tudok.
  • Mike
    képzeld el ha ártatlan vagy, s kivégeznek
    5 év múlva, amikor erre rájönnek, nem hantolhatják ki a tested, és mondhtaják: bocsi
  • Mike
    kit érdekel a nyugati vagy a keleti orvoslás? nincs jelentősége
    a fajt pedig a genetikai sokszinűsége, a jó alkalmazkodóképessége menti meg, no meg az inteligenciája (már ha megmenti)
  • Mike
    A természetben nincs sem pozitiv, sem negativ hatás, max szimpla hatások vannak. Senki nem mondta, hogy jobbak vagyunk egy baktériumnál, max inteligensebbek. Hogy mi szükség van egy faj sikeressége szempontjából az inteligenciának, ezen lehetne vitatkozni. Fajunk nem lenne sikeres? Mindenhol ott vagyuk, szinte az egész Földön, sőt a konkurenciát mi irtjuk ki, nem ők minket, ez a sikeresség lényege. Nem tudom észrevetted-e de mondjuk Európaban, amely elég sűrűn lakott, alig van olyan élőlény (szabad szemmel érzékelhető) amely veszélyes volna a számodra (fajtársadon kivül) Semmi nem les rád az utcasarkon, hogy megegyen. Konkurens társainkat is kiirtottok (pl. Neandervölgyi) kiirtjuk ami megzabálja a kajánkat, mindent ami versenytárs. (már ha nincs vmi elfajzott vallás). A természet erről szól: az egyik kiszorítja a másikat, nézd csak meg a növényeket.

Fára mászás, növny legelés: nem ok nélkül nem legelünk. Egyrészt nem vagyunk préda, mi vagyunk a vadászok nem forditva, másrészt a szó szoros értelmében nem vagyunk buta növényevők. Ragadozó életmódhoz mindig több inteligencia kell, mint a szipla meneküléshez. A húsevésnek nagy jelentősége volt agyunkra nézve, illetve jut időnk a táplálkozáson kívül másra is. (lsd pl. a gorillák és a csimpnzok közötti különbséget, vagy akár oroszlán - zebra, mennyi időt tölt táplálkozással egy zebra mennyit egy oroszlán, a szervezett csapatban vadászsáról nem is beszélve, bár abban a kutyafélék jobbak)

egoizmus: minden faj csak magára gondol, szaporodj el, éld fel a környezetedet, túrd ki a konkurenciát, erről szól a genetikai program

a gepárd jól szelidthető :) a növényevőket meg simán lehet háziasítani, ahogy ezt eleink már megtették

miért akarna bárki is elszskadni a civilizációtól
    ez a túlélésünk kulcsa
  • Fbn Lx
    ezzel szemben én azt állítom, hogy azt kijelenteni, hogy az ember biológiai sikertörténet, eget verő baromság.
    Én legalábbis semmi esetre sem tartom az embert kulcsfontosságúnak, netán jónak, és a természet egészére pozitív hatásúnak. Mert az én értelmezésemben erről szól a sikertörténet.
    Akinek hasonló véleménye van, az meg egyből takarodjon a pusztára legelni, vagy a fára csimpaszkodni, mi?
    Én ezt már rohadtul unom ám.
    Egyrészt az ember végtelen egoizmusára utal a kijelentés, miszerint a pusztán legelni és a fán mászni alantasabb, mint embernek lenni!
    De miért?
    Az ilyen embereket szívesen összezárnám néhány nagyobb testű növényevővel, esetleg valamelyik "primitív" ragadozóval. Mondjuk egy gepárddal. Majd aztán magyarázd el neki négyszemközt, hogy te egy biológiai sikertörténet vagy.
    Ez ám a legfelsőbb osztályú fajelmélet :)
    A másik meg, hogy az emberiség egy olyan helyzetet teremtett magának, hogy csak abban az esetben élhetünk túl, ha mi is része vagyunk a folyamatának. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ebben a világban elszakadni a civilizációtól bármiféle pozitív élményt nyújthat egy átlag embernek?
    Szóval ökörség azzal dobálózni, hogy húzzak vissza a barlangba, satöbbiek.
  • solo
    Te képesvolnál 60 évet ott raohadni a kissebbség közt, hogy minden nap seggbeakarnak fúrni? XD
  • SimaSuna #27730
    tudósok azt állítják, hogy nem vagyunk okosabbak a homosapiens sapiens-nél ^^
  • z99999
    még szép hogy életfogytiglan, és elég szomorú h ennyi ember akarna inkább meghalni...
  • Mike
    igen, jó kérdés hogy miért kell az inteligencia
  • Voldi
    Mármint azon kívül, ami a testében van.
  • Voldi
    Ti hány évesek is vagytok, hogy ilyen magabiztosan beszéltek a tudományról?
    Azt hiszitek, a nyugati orvoslás menti meg a fajt? Indiáról hallottatok már? Elég egészségesek, és rengetegen vannak, és nem ma kezdték. És Európa? Csak fogy a népessége, a nagy fejlettségben a leggyakoribb halálozás a szívroham meg a rák. Ezt azért nem nevezném fejlettségnek.
    Amúgy kérdés, hogy mi számít sikernek..
    A legyeket is nevezheted sikeresnek, mert több légy él a világon, mint ember, még sincs tudománya..
  • Mike
    éppen emaitt vannak a tudományaink, s éppe emiatt agyunk az egyik legsikeresebb faj a Földön
  • Voldi
    Ez így van. Annyi változással, hogy sokan ezért még dolgoznak is.
  • bens
    mondjuk ez függ attól is hogy a börtönben mit engedélyeznek. mert ha lehet edzeni, olvasni, tanulni netán még tv-t nézni is akkor végképp értelmetlen a halált választani. sokaknak szabadlábon is ebből áll az élete.
  • Cat 02 #27722
    Ám leírás ^^
  • elitehun
    De M.O.-n nincsen halálbüntetés tehát ez max külföldre vonatkozik
  • Cat 02 #27720
    És 30 év múlva mit kezdesz az életeddel ? 30 évig ugyanazt csinálni, élni a (sztem) unalmas életet, folyamatosan, bezárt helyen. (jó, lehet h most neoreg magára ismert :D sry, nem direkt volt).
  • Balazs15
    A súlyosabb bűncselekményekért többnyire életfogytiglant szoktak osztani a bíróságon. Az elnevezés megtévesztő, hiszen az ítélet nem haláláig vonja ki az elítéltet a forgalomból, csupán - a tett minőségétől függően - 15-30 évig terjedő szabadságvesztést jelent.

szoval akkor inkább ezt választom
  • ba32107
    És miért kéne eszközeink nélkül hasonlítgatni magunkat az állatokhoz? Az eszközök, a tudomány hozzánk tartozik, mi hoztuk létre.
  • bulba
    Most így, itt a PC előtt biztos azt mondanám inkább lógjak semmint hogy több évtizedet lehúzzak egy pár négyzetméteres "szobában".
    De a bíróságon biztos közbeszólna az (élet)ösztönöm és inkább a zárkát választanám.
  • Rundstedt17
    Ezt mondom ez olyan mint egy háború,az egyetlen cél a győzelem és teljesen mindegy hogy hogyan...
  • PrasCo
    Elég szar egy elképzelés ez. Tudniillik azok az "egyének" is a kollektív tudásra alapoztak, amit előtte _megtanultak_, de százezer másik ember hozott össze. A polihisztorok marha jól néznek ki, csak egy bizonyos fokon túl elérik a korlátaikat, és ott jön képbe az ember igazi ereje: kollektivitás és együttműködés. Hatalmas mértékben. Az "evolúció" nem hazudik - nem csak izomerőről van szó. Az izomerőnk hiányzott, megcsináltuk hát az íjat. Vagy az általad emlegetett csimpánzok is rohadt csalók akkor? Ugyanis eszközhasználók. ERRŐL szól az evolúció, és nem arról, hogy háromszáz kilós színizom tankokat csináljon. Győzelemről, mindegy, mi az eszköze. Nálunk az agy, és ez lett a befutó. Azt is elfelejted, hogy az ember nem a mobiltelefon szintjéről küzdötte fel magát, valaha ő is ugyanúgy "túlélt", mint bármely más állat. Rengeteg szinten elutasítom az "emberiség" - mint olyan - dolgait, hozzáállását és mocsokságait, de azt megkérdőjelezni, hogy biológiai sikertörténet, egetverő baromság.

...de hát véglis bárki előtt ott az alkotmányos jog, hogy visszatérjen a pusztára legelni.
  • popzu
    igen értjük ezzel aztmondod te feltalálo vagy átlátod mindennek a müködését...:D szeretünk igyahogy vagy:D
  • passatgt
    attól függ
  • Rundstedt17
    ok nyírd ki magad.bye
  • Dick Riddick
    Az emberiség pusztulása nem oldana meg semmit. Inkább gazdálkodjunk helyesen az erőforrásainkkal.
  • sweech
    meg vagy alázva, remélem érzed.
  • Fbn Lx
  • somdav95
    Akkor ha ennyi utálod az emberiséget, mért nem mész erdőbe, fán lógni??