• MerlinW
    Az evolució és a természet folyamata a körforgás. Megszületik valami, majd elpusztul. Az ember az a legfelsőbb rendű lény ezen a bolygón ami segít a természetnek pusztítani:) Vírusok pusztítják az embert, ha azoknak nem sikerül, az ember pusztítja az embert, ha az sem megy, az ember pusztítja a környezetét, ha az sem sikerül idő előtt, akkor majd a csillagunk robbanása kezdi újra a naprendszer életét:) Ennyi:) Szükséges paraziták vagyunk egy evolúciós környezetben:)

Az az egy múlik rajtunk, hogy a rövid kis életünket, milyen szinten tudjuk kényelmessé és boldoggá tenni.

Egyébként a jelenlegi helyzetet tekintve nem hiszem hogy az ember eléri a sci-fik által sugallott benépesítünk más bolygókat és elmegyünk innen ha itt az ideje dolgot. Az emberi faj ki fog pusztulni, ebben biztos vagyok.

Kicsit mellékvágány, de aki ismeri a mostani Battlestar Galactica c. sorozatot az érti miről beszélek. Túlzásokkal van tele, persze, hiszen sorozat, de a lényeg ott van. (50 ezer ember maradt meg az egész fajból, kint lógnak az úrben x darab vason, de azok még polizitálnak, egymást ölik, zsákmányolják, sírnak hogy nincs bubimentes ásványvíz - ahelyett, hogy összefognának.) Ilyen az ember.

Gondoljatok bele (nem csak filmek alapján, mert a valóságban is megtörtént nem egyszer) milyenek vagyunk mikor pánik van. Rablások, egymáson való átgázolások, mindenki a saját seggét menti.

Az ember alapvetően: önző, gyáva, egoista, önpusztitó, számító, kapzsi ragadozó. Persze a legtöbbünk azt mondja ez hülyeség, de még nem is voltunk olyan szituációban amikor ez előjön. Márpedig 90%-ban előjön. 60-70%-ban katasztrófa nélkül is.

Én a mának élek, szeretem az embereket, a nyugodt, kiegyensúlyozott ember jó ember. De ha már valami komolyabb gond van, előjön az állat mindenkiből.

Halálbüntetést nem érdemel senki, nincs joga az embernek ember felett ítélkezni. Ha egy ragadozó megöli a másikat, akkor egye is meg:) Hobbiból az állatok sem ölnek, de ha mégis, akkor sem az íróasztal mögül csinálják... Uff.