Fbn Lx#27732
ezzel szemben én azt állítom, hogy azt kijelenteni, hogy az ember biológiai sikertörténet, eget verő baromság.
Én legalábbis semmi esetre sem tartom az embert kulcsfontosságúnak, netán jónak, és a természet egészére pozitív hatásúnak. Mert az én értelmezésemben erről szól a sikertörténet.
Akinek hasonló véleménye van, az meg egyből takarodjon a pusztára legelni, vagy a fára csimpaszkodni, mi?
Én ezt már rohadtul unom ám.
Egyrészt az ember végtelen egoizmusára utal a kijelentés, miszerint a pusztán legelni és a fán mászni alantasabb, mint embernek lenni!
De miért?
Az ilyen embereket szívesen összezárnám néhány nagyobb testű növényevővel, esetleg valamelyik "primitív" ragadozóval. Mondjuk egy gepárddal. Majd aztán magyarázd el neki négyszemközt, hogy te egy biológiai sikertörténet vagy.
Ez ám a legfelsőbb osztályú fajelmélet :)
A másik meg, hogy az emberiség egy olyan helyzetet teremtett magának, hogy csak abban az esetben élhetünk túl, ha mi is része vagyunk a folyamatának. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ebben a világban elszakadni a civilizációtól bármiféle pozitív élményt nyújthat egy átlag embernek?
Szóval ökörség azzal dobálózni, hogy húzzak vissza a barlangba, satöbbiek.