127612
  • eightmiles
    Sorry a double post-ért, csak most olvastam, nálam a pofon se lenne nyerő.
  • eightmiles
    Szerintem se old meg semmit a pofozkodás.
  • Dick Riddick
    Képzavarban vagy.
    Egy szülői pofon nem pofozkodás, és nem erőszak. Ezt jó előre tisztázni.
    Ha valami, akkor az emberi természet olyan, hogy csak pofonokból tanul (átvitt értelemben). A szép szó nagyon gyakran hatástalan.
    A gyerekeket nevelni kell, nem verni.
  • Dick Riddick
    Tajgetosz pozitív!!!

Ez 10 pontos szöveg!
  • extramagascsaj
    sztem meg a pofozkodás semmire se jó
    az idióta szülő pofozza magát(de a gyerek ne lássa), ha annyira buta, hogy azt hiszi,h ezzel bármit is elér (azon kívül,h a gyereknek ezt a példát mutatja, h erőszakkal akar megoldani dolgokat)

Ha a gyerektől elveszed a kedvenc játékát, amíg nem csinálja meg amit kell...az is elég hatásos tud lenni, vagy megbünteted (irány a sarokba...) megtanulja, hogy mi a rendszer.
    Ha szankciókat vezetsz be időszakosan...akkor tudja a gyerek, hogy valamit valamiért...pofonok nélkül is.
  • Molnibalage
    Talán meg kell neki mondani. Még egy kutya is megérti, ha jókor kapja. Ha ebből sem ért a gyerek akkor erősen Tajgetosz pozitív.
  • Dick Riddick
    Ez a probléma már egy ideje megvan. Mikor én voltam középsulis, már akkor is hátrányban voltak a tanárok.
  • nonicks
    De amúgy a GYEREK értelmi szintjétől is függ a nevelési típus megválasztása, mert egy unintelligens gyereket(amiről általábban nem ő tehet,hanem a szülei) nem megütni, mert nem fogja megérteni miért kapta!
    De ha a gyerek értelmes és tisztába van azzal amiket csinál azért szerintem a szülő nyugodtan pofán vághatja ha tényleg olyan rosszat csinál.
    Amúgy a mai oktatási rendszerhez kapcsolódóan: a tanároknak tényleg nincs semmi esélyük a diákok "büntetésére"
    és mivel nagyon sok diákot le se szarnak otthon nagyon nagy hülyeségeket csinál az iskolában is!
    amúgy azért mert valakivel nem foglalkoznak otthon abból még nem lesz buta/rossz gyerek! <-EZ TÉVHIT!
  • tigeroo
    hát igen! szóval ezt befolyásolja azis hogy milyen a habitusa a gyermeknek! de én úgy vagyok vele hogy már az elején 1-2 határozott fellépéssel a helyes irányba lehet terelni a gyereket!
  • Hymtozis
    Hát, vszínű annak a gyereknek annyi. Én nemtom mit kezdenék egy oan gyerekkel. Viszont nemtom honnan tudod, h csak szavakkal nevelték. De ha így is van, akk nála nem hatott. Viszont, engem nem vertek, mégsem jutna soha eszembe megütni se a húgaimat, se anyumat, se apumat, se bátyámat, senkit...
  • tigeroo
    hát, ezis függ a személyiségtől
    de szerintem akit vernek az visszahúzódó lesz

akit pedig elkényeztetnek az meg egy öntelt fasz
  • tigeroo
    dehogynem. mert csak szavakkal nevelték és már leszarja ezt is.

vihetik majd pszichológushoz...
  • BaliBoy
    Persze, hogy arról. Csak a srác azt írta, hogy ha kap a gyerek akkor azt tanulja el és verekedős lesz.
  • Hymtozis
    Jó, valószínű nektek is igazatok. Hisz normálisak vagytok, bárhogy is neveltek.
    Viszont minden ember más. Így akk lehet, h pl ha én szüleim neveltek vna téged, tieid engem, egyikünk se lenne normális. De minden gyerek a szüleitől származik. Szval végülis tőlünk független, én csak nem tartom jónak, a verést.

Alattad lévő hsz.-re. Ha a gyerek megakarja ütni az anyát... annak nem hiszem h az az egyetlen oka van, h nem verték még meg, ahogy és amikor kellett.
  • tigeroo
    ájjájjájj!

mi most csak a nevelésben használt fizikai fenyítésről beszélünk nem?
    az általános lelki-fizikai terrort énis elítélem!
    csak akkor szabad büntetni ha jogos a büntetés!
  • Vegas
    Többször megütni, esetleg megszurkálni.
  • BaliBoy
    Ez egy hülyeség, már ne haragudj. Attól senki nem lesz agresszív, hogy gyerekként ha igazán rossz volt kapott érte 1 pofont. Meg lehet nézni, hogy milyenek a dédszüleink, nagyszüleink, szüleink... és el lehet gondolkodni, hogy ebbe a fene nagy liberalizmusból milyen gyerekek fognak kikerülni. Akarom mondani, már most milyenek kerülnek ki. Mintahogy írtam, én is ha igazán rossz voltam kaptam. De lehet megtudnám számolni akár 1 kezemen is, hogy hányszor fordult ilyen elő. És számodra lehet, hogy hihetetlen de nem lettem erőszakos, sőt soha életemben nem verekedtem még.
    Az általad említett lelki terror az ami igazán tönkre teszi a gyereket. Mert míg egy pofon akár érzelmi akár fizikai hatása elég hamar elmúlik (remélhetőleg nem tanulság menetesen) addig a lelki terror beleeszi magát a gyerek lelkébe. Azokból lesznek később a deviáns emberek.
  • tigeroo
    lelki terror - úristen bazdmeg hagyd már ezt az álszent dumát!

figyelj már ide! a gyerek nem hülye!! ha megvered miután valami rosszat csinált akkor jól fogja tudni hogy miért kapott! kicsit duzzog de utána tuti hogy nem fogja a jövőben fojtatni!

és hidd el a szép szóval van úgy hogy nem érsz el semmit! a gyerek hisztizni fog, esetleg hülyének néz..megszokja hogy bármit megtehet, max. rászólnak hogy ejnye...fúdenagy nevelés... a kölyök meg ezt jól kihasználja aztán...és mindent megtehet majd..aztán ha rászól egy felnőtt köpni nyelni nemtud majd...vagy nemlesz meg a tisztelet még a szülei irányába sem! aztán majd azthiszi mindent megtehet..lopni fog stb...megy majd a börtönbe és análba rakják szépen

én egy honapja olyat láttam a debreceni plázában hogy a pofám leszakadt...a fagyizó előtt egy kiskölyök az anyját akarta megpofozni amikor ültek!

és aki azzal jön hogy jaj úristen 1-1 pofont ad a gyereknek sérül a személyisége stb...ez hülyeség... én csomó olyat ismerek akit a "kezdeteknél" kicsit fenyítettek. utána helyes útra tért.
    és vitaminos neszkvikket sem ivott..
  • FZoleee
    [Szavazás főoldal]: Nem lehet csatlakozni az adatbázishoz!
  • Dick Riddick
    Persze hogy nem verni, mint egy állat. Nem is azt írtam. Sőt! Minél többet ad pofont egy szülő a gyerekének, annál inkább nem ér semmit az egész. De ha három pofont adott a gyereknek összesen, és mindig akkor amikor kellett, azt bizony megjegyzi.
  • somdav95
    Multkor kis brazil gyerek, akkora sallert kapott az apjátol mert megvett egy 100ft-os innivalót, hogy csak néztem, szegény gyereken meg is látszik, elég hülye személyisége van... Mondjuk tőlem is kapott, mert elkezdett kötekedni xDDD
  • buldozer99
    Egyik ismerősömet papuccsal ütötték kiskorában, fején, hátán ahol érték, meg is látszik rajta...
  • David2
    nevelni kell, időt rászánni, foglalkozni vele. Nem verni, amikor ép eldurran a parasztjának az agya.
  • Dick Riddick
    Hányszor láttam már vásárlás közben olyan gyerekeket, akik hisztiztek, ledobáltak a polcokról amit értek, leszaggatták a szüleik zsebeit, rugdosták a lábukat , ha nem kapták meg amit akartak.
    És az ijesztő ilyenkor a szülők arca. Halvány-de halvány fogalmuk sincs mit kellene tenni. Nyolc éves gyerekekről van szó!
    És mit tesznek a végén? Megveszik a gyereknek azt amiért hisztizett.
    Gratulálok! Good Job!

A verés-elleneseknek: Egy pofontól semmi baja nem lesz a gyereknek, sem testileg, sem lelkileg. Egy pofon nem verés. Csak tudni kell mikor van helye.
  • Hymtozis
    Szerintem az Erősen megragadni, vagy megrázni-nál tovább elmenni... nemtom, h h mondjam, de sztem "szánalom" az oan gondolkodásmód.
    Ha meg ütöd a gyereket akár jogosan, akár nem, vszínű azt jegyzi meg, h azért ütöttél, mert oat csinált ami neked nem jó, és nem is érdemes tovább gondolkoznia az ő szempontjából, h mi, miért, mert úgy is megkapta.. Ezúton lehet, h bemegy suliba, alakul ott is az élet, azt már 4.-esen csapják ki suliból, mert szétb*szta oszttársa száját, mert az cseszegette...
    Meg a másik, h a gyerek azt csinál, ami lát, szval akk az unokádat is verni fogják a szülei, és így tovább...
    Még sok példa van erre, nagyon sok iennel találkoztam baráti, ismerettségi (és közelebbi) körben.

Sztem erélyes szó, idáig ok, max rácsapsz a kezére, h pl ne nyúlkájon vad pitbull szájához, me leharapja. Az egyetlen dolog, ami - eddigi tapasztalataimmal - szerintem hasznos is az a "lelki terror" nem azt mondom, h féljen hangosan lépni, hanem, h érezze át, mien rossz dolgot okozott, tudja, h az rossz, ha nem is neki, akk mit érezhet(ne) akinek okozta. Ha megütöd mert eltörte a vázát, akk hol a f*szomba van az ok? Neked annyira fáj, h a gyerek eltörte a vázát? Ha verekedni akarsz menj el vmi küzdősportra, meg a gyereket is küld el, neki is jót tesz.
    Meg ha eltanulja, h h okozzon másnak agyi/lelki zűrzavart, azzal csak közelebb áll ahhoz, h tudja kezelni (könnyen megismerni) az embereket.

#29713: A képre írom!
    Szerintem, ha jönne haver, h gyerekeim b*zdmeg összefestékezték nappalit, tv-t, kanapét, stb. Akk lehet megkérdezném, h ki figyelt rájuk pl? V hogy került oda a festékes doboz? Esetleg azt, h szerinte miért a festékes dobozzal játszottak, miért nem a pöcsükkel? V szerinte miért nem szóltak, h fater mi ez, csináljunk vele vmit, aztán esetleg még falat festeni is megszeret a gyerek.

Persze, természetesen vannak oan dolgok, lehetnek oan tetteik, amik nálam is kicseszik a biztosítékot, de akk is, ezer, h megbánnám, ha megütném vmeik gyermekemet. Aztán azzal lóf*szra se megyek, ha odamegyek bocsánatot kérni, meg elmagyarázni utána... Ami bennem lezajlott, mert őt má minek érdekelje? Lehet igazságtalan, de én vagyok a felelős mindenért amit tehet, ha nem érdekli, sztem az a legtermészetesebb.

Nem akarok senkit kioktatni, csak pl aki szívesen csapkodná a gyereket, ha ezáltal elgondolkozik, már az is jó, ha nem, akk szimplán csak érveltem a választásom mellett: Az erélyes szónak is van ereje.
    Nagyon sok lehetőség van, h jól neveled, büntesd a gyereket... és legalább ennyi rossz út is. Ha nem is észrevehető, de mondjuk ott leszel nagyszülő azt lóf*sz se fog veled törődni, mert nem érzi senki, h te az élete része vagy/voltál.
  • z99999
    csak annyi, hogy csóka ugy megveszi a babakocsit, és mikor a gyerek rosszalkodik, azt mondja neki, h volt egy ikertestvére, de ő is rosszalkodott
  • Dick Riddick
    Ezt a képet egy barátom küldte még régebben, megmutattam a munkatársamnak is, én jókat nevettem rajta. Megnézte, de nem nevetett. Megkérdeztem, mi a probléma (a munkatársam apa volt).
    -Nézd csak, a nagyobbik gyerek mosolyog. Biztos hogy a kedves papa nagyon jól szórakozik. Azért nevet a gyerek is.
    -Na és?
    -Nézd meg a másik gyerek száját. Festékes. Egészen biztos hogy evett belőle. Az állat meg fényképezi őket inkább. H*lye b@rom idióta!
  • David2
    Az erélyes szónak is van helye.

szvsz a verés nem elfogadható, barbár cselekedett. Nagyon sajnálni tudom azokat, akiket vertek szülei, s ez tudasodott bennük nevelési példaként.

remélem nem fog arra sor kerülni, h bármiben erőszakkal kelljen nyomatékot adni a szavamnak.

vki írta, h hogyan szét gyerekét állatkínzás esetén. Nos ez esetben inkább magad verd szét, mert valszeg a nevelést te basztad el, de kurvára. Ilyen esetben kell szakemberhez fordulni, mert nem tudhatjuk, h szerencsétlent milyen lelki válság vitte rá tettére.
  • Dick Riddick
    Látom, itt azért már rendesen ütköznek a vélemények.
    Én azt mondom, a szülőnek a pofon a legvégső fegyvere. És nem is árt ha a szükséges esetekben él is vele. Meglehet soha nem lesz rá szükség, mert nem indokolja semmi. De ha túlmegy a gyerek azon a bizonyos határon, akkor bizony adni kell neki egy pofont. Nem erőset, a gyereknek inkább a kellemetlen meglepetés fog fájni, mint maga a pofon.
    Szerintem az a lényeg, hogy megtalálja a szülő az egyensúlyt a büntetés oka és a büntetés mértéke között. És emellett biztosítsák azt a megfelelő hátteret, ami a gyerek testi, szellemi és érzelmi fejlődéséhez szükséges. Amellett hogy fegyelmeznek, büntetnek egy gyereket, nem szabad elvenni az önbecsülését, az önmagába vetett hitét. Mint a legtöbb dolognál az életben, itt is az a bizonyos egyensúly a lényeg. Amit olyan sokan nem is találnak meg. A gyerek vagy tele lesz felnőttkorára komplexusokkal, vagy kiskirályként fut neki az életnek, akinek nem lehet még csak szólni sem.
    Ezért olyan jó amikor az ember jól nevelt, udvarias gyerekekkel és okos szülőkkel találkozik. Akik tudják azt hogy a gyerek nem egy kicsi felnőtt. Hanem valami egészen más. Egy gyerek.
  • Molnibalage
    Nem ismerem. Mi is ez a vicc?

Más országokban meg sztem. még sokkal lazábbak a szabályok.

Expresszsebességgel robogunk a szakadék felé. Lassan ott tartunk ebben az országban, ha jót akarsz akkor járj magánfogászhoz, magánorvoshoz, a gyereked járjon magánsuliba. Máshogy nincs esélye a normális életre. Vagy lehet menni máshova ahol megbecsülnek és lehet értelmesen élni. Nem tudom, hogy meddig tartható a mostani állapot.
  • somdav95
    Én anyámnak, apámnak, általába szót fogadom, igaz most vagyok kamaszkorba, szóval néha visszapofázok, de 10 perc után kimegyek, és bocsánatot kérek... :)
  • BaliBoy
    Máshol sem jobb a helyzet hidd el. Ez sem magyar találmány. No.-ban volt anno a testvériskolánk. Beültünk a németekkel 1-2 órára. Aztán csak lestünk amikor egy-két diák fogta magát és óra közepén se szó se beszéd kiment óráról. Más országokban meg sztem. még sokkal lazábbak a szabályok.
  • somdav95
    Ha így belegondolok, tanártol én is kaptam nyakast, vagy 1 hónapja, mert pofáztam órán, röhögött a tanár is, meg én is, meg az egész osztály utána. De meg értettem mit akart mondani, azóta csak szól és kussba vagyok :DD
  • z99999
    ez gyerektől is nagy mértékben függ (f/l), én spec ha lesz gyerekem, kidolgozok egy elrettentő példát (ugye ismerjük a viccet a csávóról aki egyke gyerekének ikerbabakocsit vett), de szándékosan sose verem meg (persze vörös ködtől elcsattanhat majd néhány pofon, de az még helyénvaló, ha nem viszik túlzásba). csak szép szóval meg semmit nem lehet elérni, max a szülő idegállapotának leamortizálását.
  • TommyC
    Ez talán így van, sok embert csak terrorral lehet féken tartani.

De nem mindenkit!Általuk született meg a liberalizmus.
    Engem sokszor megvert anyám, és ezért rettentően haragszom rá habár sosem mondtam neki. Hogy megérdemeltem-e? Nem hiszem. Inkább nem volt türelme hozzám, és labilis természetű. Sosem voltam rossz gyerek, mindig a jóra törekedtem. És már elítélem azt aki pusztán erőfölénye révén akar valamit beláttatni.

De hát akinek nincsenek más eszközei, annak csak EZ marad.
  • NEOreg3
    de amúgy nem tudom, hogyan kéne gyereket nevelni, én valószínűleg sosem fogok
  • NEOreg3
    olyan rossz gyerekek nem voltunk, ennek ellenére apánk minden szarságért jól megvert, eredménye:

én félek az emberektől

egyik tesóm teljesen agresszív lett, a legkisebb vicces beszólásért is már a nyakadba akarja állítani a konyhakést, olyan 70-80% az esélye, hogy valamikor hirtelen felindulásból súlyosan meg fog sebesíteni egy embert

másik tesóm is félni kezdett az emberektől, ezért ő hogy védve érezze magát a legkeményebb "maffiózós" arcokkal kezdett haverkodni, több százezres értékben szerzett már cuccokat ingyen
  • Molnibalage
    Nem verés kell. Még az elején két pofon. Ikertesóm egyszer visszaszólt anyámnak a "légyszíves viegyed le a szemetet" kérésre, egy "nem vagyok a csicskásod" mondattal. Puff, egy pofon. Ezen kívűl összesen még egyszer lett bevágva a hideg zuhany alá mikor verte e hisztit. Eredmény?

Soha többett nem kellett ilyen tettre ragadtani anyámnak magát. Normális, házaz ember már a tesóm. Ez nem verés.

Anyám a tiltás ellenére felpofoztott egy kis pöcsit a suliban, kapott egy írásbeli figyelmezetést 4 (!!) hónappal később. Eredmény?

Az osztályba csak helyettesíteni jár ahol a gyerek van. Volt egy kis pusmus és anyám szépen megszólalt. Nos, tudjátok, hogy én mit csináltam. Most is megfogom. Feszült figyelem és csend volt az osztályban. Ha máshogy nem megy... Érdekes módon mióta világ a világ a fizikai fenyítés jelent volt az emberi társadalomban. Ehhez képest csak a mai liberális (meg a jó kurva anyád azt bazdmeg...) szemlélet eredménye ez.

A felső szerv átfutási ideje ennyi. Akkor inkább több (minden?) hatalmat a tanár kezébe. Ott fent csak szart csinálnak, magyar bálint és hiller helye a Duna alján lenne.

Ha én lennék az oktatási miniszter olyan eszközöket adnék a tanárok kezébe ami akkor volt mikor én voltam iskolás. Nekünk is voltak kisebb-nagyobb ügyeink, de aztán megkaptuk a magunkét. Régen, ha a szülő megtudta, hogy a tanár felpofozza a gyereket akkor nem bemószerólni ment a suliba, hanem helyből lekevert ő is egyet, hogy "az anyád úristenit, te büdös kölök". Már, ha a gyerek el merte mondani. Ha nem merte és utólag derült ki akkor kettőt kapott. Egyet azért, mert kapott és egyet azért, mert nem volt őszinte szüleivel szemben.

28 gyerek volt az általánosban az osztályomban. Ebből 1-2 volt deviáns vagy az igazi nevelhetetlen rosszcsont. Abból a felének benőtt a feje lágya felnőtt korára. Ma anyám osztályában 40% (!!) az akire azt mondanád, hogy ez nem gyerek, ez egy állat. Úgy is kell neveli, először EMBERT kell faragni belőle.

A gimiben 33 egyénből 2-3 volt ilyen pimasz kis szarházi, de 4 évvel gimi után az osztálytalálkozón már csak egy volt ugyanolyan hülye és pimasz.

Az ami 15 évvel ezelőtt volt idilli állapotnak tűnik.

Ha ez a trend folytatódik akkor én elhúzok erről a trágyadombról.
  • clio1616v
    én nem becsülöm a pénzt, de a gyerekemet nem veréssel fogom nevelni az is biztos
  • tigeroo
    félreértés ne essék, nem az (egyke) gyermekeket hibáztatom..
    ez tényleg csak a szülőn múlik...hogy elszalad-e a magas ló vagy sem!

de emlékszem egy konkrét ellenpéldára is:

a városban számolgattam a pénzemet, apával mentünk valahova már nem emlékszem. kidobtam egy 5forintost, mert azvolt legkisebb pénzem...
    fater csak ennyit mondott: háát jobban is megbecsülhetnéd a pénzt fiam

a hangjában mérhetetlen csalódottságot hallottam ki... elszégyeltem magam akkor! azóta pedig minden aprót elrakok és megbecsülök!