• Hymtozis
    Szerintem az Erősen megragadni, vagy megrázni-nál tovább elmenni... nemtom, h h mondjam, de sztem "szánalom" az oan gondolkodásmód.
    Ha meg ütöd a gyereket akár jogosan, akár nem, vszínű azt jegyzi meg, h azért ütöttél, mert oat csinált ami neked nem jó, és nem is érdemes tovább gondolkoznia az ő szempontjából, h mi, miért, mert úgy is megkapta.. Ezúton lehet, h bemegy suliba, alakul ott is az élet, azt már 4.-esen csapják ki suliból, mert szétb*szta oszttársa száját, mert az cseszegette...
    Meg a másik, h a gyerek azt csinál, ami lát, szval akk az unokádat is verni fogják a szülei, és így tovább...
    Még sok példa van erre, nagyon sok iennel találkoztam baráti, ismerettségi (és közelebbi) körben.

Sztem erélyes szó, idáig ok, max rácsapsz a kezére, h pl ne nyúlkájon vad pitbull szájához, me leharapja. Az egyetlen dolog, ami - eddigi tapasztalataimmal - szerintem hasznos is az a "lelki terror" nem azt mondom, h féljen hangosan lépni, hanem, h érezze át, mien rossz dolgot okozott, tudja, h az rossz, ha nem is neki, akk mit érezhet(ne) akinek okozta. Ha megütöd mert eltörte a vázát, akk hol a f*szomba van az ok? Neked annyira fáj, h a gyerek eltörte a vázát? Ha verekedni akarsz menj el vmi küzdősportra, meg a gyereket is küld el, neki is jót tesz.
    Meg ha eltanulja, h h okozzon másnak agyi/lelki zűrzavart, azzal csak közelebb áll ahhoz, h tudja kezelni (könnyen megismerni) az embereket.

#29713: A képre írom!
    Szerintem, ha jönne haver, h gyerekeim b*zdmeg összefestékezték nappalit, tv-t, kanapét, stb. Akk lehet megkérdezném, h ki figyelt rájuk pl? V hogy került oda a festékes doboz? Esetleg azt, h szerinte miért a festékes dobozzal játszottak, miért nem a pöcsükkel? V szerinte miért nem szóltak, h fater mi ez, csináljunk vele vmit, aztán esetleg még falat festeni is megszeret a gyerek.

Persze, természetesen vannak oan dolgok, lehetnek oan tetteik, amik nálam is kicseszik a biztosítékot, de akk is, ezer, h megbánnám, ha megütném vmeik gyermekemet. Aztán azzal lóf*szra se megyek, ha odamegyek bocsánatot kérni, meg elmagyarázni utána... Ami bennem lezajlott, mert őt má minek érdekelje? Lehet igazságtalan, de én vagyok a felelős mindenért amit tehet, ha nem érdekli, sztem az a legtermészetesebb.

Nem akarok senkit kioktatni, csak pl aki szívesen csapkodná a gyereket, ha ezáltal elgondolkozik, már az is jó, ha nem, akk szimplán csak érveltem a választásom mellett: Az erélyes szónak is van ereje.
    Nagyon sok lehetőség van, h jól neveled, büntesd a gyereket... és legalább ennyi rossz út is. Ha nem is észrevehető, de mondjuk ott leszel nagyszülő azt lóf*sz se fog veled törődni, mert nem érzi senki, h te az élete része vagy/voltál.