127612
-
Fbn Lx #30033 soha. van egy ilyen alternatíva is? -
geo91 #30032 Svédbe kimegyek egy kis időre. Ha leérettségiztem, kimegyek nagyapámhoz Svédországba egy fél évre legalább, pihenni egy kicsit. :D -
Fbn Lx #30031 Egyébként csak nézzetek körül az utcákon. Ezekért a lányokért már megéri maradni :DD
Van ugye ez a rengeteg szép lány, ás mikor azt látjátok, hogy az okos, normális magyar lányok helyett szó szerint kis ribancok tömkelege mászkál, akik 13 évesen már nagyon vagányak és 14 évesen már rég nem szűzek, az csak részben a mi hibánk. A kiváltó oka pont az az usa, ahová annyira vágytok, és az általa teremtett "kultúra", ahol már mindenki egész kiskorától jaj de önérvényesíteni akarja magát. Röhej. A buta ember meg elvágyik, hogy mehessen hozzájuk kamatoztatni önmagát :) Varázslatos célok és hazugságok. Ahol elringatnak minden széppel és jóval, hogy befogd a szád, mert tudják, hogy mi az, ami cukor a te agyadnak. -
geo91 #30030 Külföld? Talán egy kis időre, egy-két évre, de egy életre semmiképpen. Hiszek abban, hogy mivel Magyarországra születtem, itt kell élnem életem nagy részét és itt is kell meghalnom. -
Ezek szerint soha nem ettél még? -
Fbn Lx #30028 én még soha semmitől nem éreztem boldogságot, amihez pénz kellett. Butaság.
Szerelemtől, szeretettől, családtól, barátságtól, összetartástól éreztem boldogságot.
Pénzen megvehető dolgoktól csak örömöt.
Tény, hogy szar a helyzet, és rendkívül elszomorít, hogy azokra a dolgokra sincs gyakran pénzem, amik szorosan kapcsolódnak a hobbimhoz és így a fejlődésemhez/személyiségemhez, de nem fogok pusztán ezért elfutni. Ha nem haltak volna meg előttetek százezrek és milliók, semmitek sem lenne. Ilyen emberek is kellenek a világra... igen, soha meg sem születtetek volna nélkülük.
Alapvető, hogy egyszer majd olyan valaki akarok lenni, aki tesz azért, hogy ezt megköszönje. Remélem eljön az az idő. -
Fbn Lx #30027 most nem vagyok olyan hangulatban, hogy szívesen olvassam a sok agymosott, egoista droidot, aki önös érdekein kívül leszar minden mást.
Hogy konkrétabb legyek, pont most kellenének a tömegek, hogy visszazavarjuk a cigányokat indiába, és kell a tömeges összetartás és a csoportén, hogy megreformáljuk ezt az országot valamilyen szinten.
Habár ha Magyarország múltját előrevetítem, ezt megint csupán egy párezer fős mag fogja véghezvinni, a többi megmarad leszaróembernek.
Utóbbi napokban eléggé megfordult a gondolkodásom ez irányba.
Ha nem harcolsz azért, ahonnan származol, ha azt nem szereted eléggé, akkor nem tudsz szeretni semmit, csak saját magadat. -
nem bántottál meg semmi gond :) csak ugyan azt a dolgot két irányból nézzük.. azaz a pohár félig üres v félig tele .. te aztmondod menekülök a rosszból, én azt mondom nyúlok a jobbért :)
azt mondod az anyagiaktól nem leszek soha boldog.. van ugye az a mondás, h a pénz nem boldogít.. ez önmagában igaz, de megnézném az ember mit kezd pénz nélkül .. a pénz azokhoz a dolgokhoz kell amitől az ember boldogságot érez. ajándékozni ugye szép és nemes dolog.. mi kell hozzá? pénz :)
egyébként meg, ha itthon lenne bármi _súlyosabb_ megmozdulás, nagy valószínűséggel részt vennék benne.. (bodzaszüret ^^) de amíg a jövőmet kockáztatom azzal, hogy párszáz emberrel balhézok az "ártatlan" rendőrökkel akik csak parancsot hajtanak végre, s hiába nem tetszik nekik.. munka nélkül ők sem élnek meg (persze mindenhol ott van a söpredék...)
#30025:
kibekúrt drága :D -
meg azt mondják a svédeknél nagyon drága a pia
-
Alap. Ahogy lesz pénzem, 21 éves koromba teperek ki amcsiba :) -
DIESEL DOG #30023 Igen, de csak ideiglenesen, azután hazajönnék. De csak azért jönnék haza hogy láthassam a szüleim, barátaim, stb...
-
Volt szó a finnekről. Ott ugyan nem voltam , de svédországban igen, és csak megerősíteni tudom a pozitív tapasztalatokat a skandinávokról.
Egyetlen egy dolog miatt nem tudnék skandináv országban élni: az iszonyatosan hosszú téli sötétség miatt. Stockholmban télen kb 3-4 órát van világos egy átlagos napon... tuti felvágnám az ereimet :S -
'56 ír léptékkel mérve egy vicckategória. 200'000 ember ment el a 9-9,5 millióból. Az írek asszem 1/3-a fele elment. Sokan meg akik maradtak egyszerűen éhen haltak. Szép jövőkép mi a múlt alapján?
Próbálj meg ne két véglet alapján gondolkozni!
Hol gondolkozok én két végletben? Első lépésben csak a mostani bandát kell elhajtani a búsba. Ha ez megvan jöhet a 2. lépés. Csak szépen sorban. Mint az aknamezőn...
Más az önvédelem, és más az amikor a vélt, vagy valós igazságunk alapján más felett pálcát törünk! Ha rám támad fejbe lövöm, de amíg egy csepp esély is van rá, hogy menthető, addig meg kell próbálni...
Majd szólj, ha túléled. Amíg itthon a házamba behatoló ember jogokat élvez velem szemben addig miért is érezzem magam biztonságban?
Ha fele lelép, a másik felével meg marjuk egymást, vagy, ha összefogunk?
Úgy, hogy a lelkileg erős belátja, hogy itt nem élhet úgy ahogy akar és minden szívfájdalma ellenére lelép oda, ahol orokok nem akarják megkéselni és elmegy oda ahol a bobby segít neki és vállonveregetik, ha agyonver egy mocskos betőrőt aki behatol a lakásába.
-
ba32107 #30020 Nekem a világlátás lenne a fő szempont, nem a pénz. Nem akarom az egész életemet ugyanabban a városban leélni. Hát majd meglátjuk... -
Jó programozók itthon is nagyon zsíros fizetéseket kapnak.
Egyébként nem akarlak visszatartani, ha kedved van hozzá menj ki külföldre, sőt meg is éri világot látni, mielőtt végleg megállapodsz valahol... -
SOHA -
ba32107 #30017 Puma Swede
-
Solt #30016 Ráadásul annyit isznak a nők is, hogy azt egy átlag máj max pár hónapig bírná! :D -
A svédek nagyon magasak... :) meg őrület az a sok szőke. :D -
ba32107 #30014 "svedekhez(allitolag sok a joh muff)"
Azt még megértem, hogy ez alapján választok pl egy szórakozóhelyet, na de egy országot, ahol élni fogok :DD::D:D -
Solt #30013 Nem én beszélek így, hanem Te ennyit látsz abból amit mondok! Erről én nem tehetek! :) E miatt a rendszer miatt max akkor halnék meg, ha halálra ítél, vagy ha elüt egy olyan körúti sárga villamos! Ha ennyi megy át abból amit mondok, akkor nagyon félreértjük egymást...
Így van, sok család nyomorog... csak úgy látszik ez még mindig kevés a változáshoz! -
épp ez a szitu nálam is , itt sosem találok munkát , mind1 majd ha odajutok esténként nem mászkálok egyedül és kész. -
F1re #30011 Igen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék. !!!
barcsak kikoltozhetnek ezek kozul vmeikbe : Monaco ez a best:D!!,francia riviera ez a masik :P,svedekhez(allitolag sok a joh muff)itt meg sose voltam monnyuk de joh lehet,las vegas ittse voltam de tuti joh :D -
Solt #30010 "Az, hogy 50% akar az nem jelenti azt, hogy 50% tud. Hány ember képzeli el maga mellett mondjuk Claudia Schiffert és hánynak sikerült?"
Morálisan nem elég ez neked? Mit akarsz még? Milyen eredményt akarsz elérni olyan fiatalsággal, aki örökre külföldre vágyik?
"Az íreknél milyen népvándorlás is volt a XIX. században? Az hiszem az ír büszkeséget nem kell bemutatni. Akkor hol a gond. Elvekből nem lehet megélni és jóllakni. Az idealistáktól a falnak tudok menni."
És akkor mi van? Nálunk nem volt 56 után? Vagy nem volt elég Trianon? Nem vándoroltak, "vitték" őket! Van büszkeségünk? Pontosan, hogy csak elvek mentén lehet élni... az adhat egy keret rendszert, egy alapot, különben az a káosz van, amit most megélünk mi is! Menj a falnak nyugodtan, hátha helyre billennél! Nem vagyok idealista... van a világnak, és az életnek egy működési rendje... ez pedig nem az EGOISTA, önző tömeg emberről szól... meg lehet nézni hva visz ez a szemlélet...
"1. Ez őt nem hatja meg.
2. Viszont téged meg igenis meg fog, ha nem lesz pénzed semmire."
Hát már hogyne hatná meg? A termelő robotokat ( nép ) nem tudja leváltani a külföldi tőke, és lobbi... viszont azt akinél a kormány van igen, és meg is tenné, mivel őket csak és kizárólag a pénz motiválja! Leszarják az elvtársakat... addig kellenek, amíg hasznosak...
"1. Higgadtan? Ahhoz már kicsit késő van.
2. Pontosan tudjuk, hogy mi vezett ide. 4 évig nem csináltunk semmit. Rémlik?"
Biztos, hogy ezekkel engem akarsz győzködni? :D Próbálj meg ne két véglet alapján gondolkozni! Mint lentebb kifejtettem, ha rajtam múlna, pártok sem lennének, nem, hogy ezek...
Igen, higgadtan! A káosz majd ráér akkor, ha összefogtunk, és nem fideszes meg mszp-s alapján ítéljük meg a másik magyart!
"Eszük ágában sincs. Esetelg a rád támadó oroszlánnal is haverkod és megbeszéled, vagy esetleg fejbelövöd?"
Más az önvédelem, és más az amikor a vélt, vagy valós igazságunk alapján más felett pálcát törünk! Ha rám támad fejbe lövöm, de amíg egy csepp esély is van rá, hogy menthető, addig meg kell próbálni...
"Azt majd az idő eldönti. Az evolúció meg teszi a dolgát. A gyenge elbukik az erős él."
Akkor ezen az egy mondatodon rágódj egy kicsit! Hogy lehetünk erősek, hogy élhetünk túl? Ha fele lelép, a másik felével meg marjuk egymást, vagy, ha összefogunk?
-
ba32107 #30009 Áá....én csak és kizárólag ezért irtózom Budapesttől, a közbiztonság miatt. Egyébként minden más tetszik benne. De muszáj lesz felköltöznöm, mert itt hótziher hogy nem lesz melóm. -
én meg azt hittem ,hogy vidéknél , Pest már csak jobb lehet... :\ -
Cat 02 #30007 "1 hét után szedné magát pár cég és elhúzna ő is a búsba és vissza sem jönne egy ideig az tuti."
lehet jobban járnánk :) -
Teljesen egyetértek Veled, és nem csodálkozom, hogy a sok fiatal inkább kimegy Angliába például, az egyik fórumtársam is kiment már 3 éve, és jól megvan ott, dolgozik, és szépen éldegél. -
ba32107 #30005 Budapest tényleg undorító. A nagytétényi koleszben laktam pár hónapig, esténként nem nagyon mászkáltam semerre. Egyszer mentem 11 körül a Móricz körtéren, természetesen majdnem megütöttek. Szánalom.
És nem csak BP: lassan már itthon (Pécs) is csak óvatosan szabad esténként bizonyos buszmegállókban várakozni, mert ki tudja, mikor köt beléd egy csapat ork....... -
Még nem tudom, lehetséges.
-
Ahogy Te beszélsz, ezek szerint, haldoklunk az éhségtől, mert már lassan a kenyeret sem tudjuk megvenni, akkor gondoljunk arra, hogy ősapáink harcoltak, hogy jobb legyen nekünk, nah, akkor most haljunk meg emiatt a rendszer miatt, nem baj, hősök leszünk nem számít, magyar vagyok.
Sajnos már odáig fajultunk, hogy hó végére már nincs pénzünk.
(Most nem magam nevében írok)
Hidd el, hogy sok család nyomorog itthon Mo-n, és ez a baj. -
Az, hogy 50% akar az nem jelenti azt, hogy 50% tud. Hány ember képzeli el maga mellett mondjuk Claudia Schiffert és hánynak sikerült?
Az íreknél milyen népvándorlás is volt a XIX. században? Az hiszem az ír büszkeséget nem kell bemutatni. Akkor hol a gond. Elvekből nem lehet megélni és jóllakni. Az idealistáktól a falnak tudok menni.
Egyébként én a gazdaságot leszarom.
1. Ez őt nem hatja meg.
2. Viszont téged meg igenis meg fog, ha nem lesz pénzed semmire.
Pont most van az, hogy higgadtan kell cselekedni, és rákeresni az OK-ra, hogy miért jutottunk idáig...
1. Higgadtan? Ahhoz már kicsit késő van.
2. Pontosan tudjuk, hogy mi vezett ide. 4 évig nem csináltunk semmit. Rémlik?
ha ez megvan, akkor pedig össze kell fogni még azzal az általad lenézett 15%-l is...
Eszük ágában sincs. Esetelg a rád támadó oroszlánnal is haverkod és megbeszéled, vagy esetleg fejbelövöd?
[Ha nem így teszünk, akkor befellegzett... méghozzá örökre!
Azt majd az idő eldönti. Az evolúció meg teszi a dolgát. A gyenge elbukik az erős él. -
ez már azon rég túlment..:) -
Solt #30000 Mintha nem látnád az összefüggést! :) Az, hogy a szavazás így áll, annak oka van... most éppen arról megy a vita, ha nem tűnt volna fel! :D -
Solt #29999 "Nekem meg az ilyen hasonlatoktól megy fel az agyvizem. Szép dolgok az elvek. Olyam mint, a fing. Tartod amíg bírod. Az egész természet és világegytem úgy tűnik, hogy az energiaminimumra való törekvésen alapul. Miért maradjak itt és küzdjek a nagy semmiért gyakorlatilag 0 eséllyel?"
Mert a gőg elborítja az okos kis buksidat! Nem véletlen az a 4 felkiáltó jel! Szerinted a Don kanyarban megkérdezték ezt? Vagy mondjuk azok a Pumák, akik tudták, hogy a halálba mennek!? Vannak pillanatok a történelemben, amikor nem az egyén érdeke a mérvadó! Ezt valaki vagy érzi, érti, vagy nem... aki nem, az már a modern kor terméke... vég terméke!
"A jelen állás szerint 10 év múlva lehet, hogy fegyverrel kell magamat megvédeni istentudja kitől. Neked ez kell? Maradj? Halottál már a szabad akarat nevű dolgról?"
Gondolod máshol biztonságban leszel? Elgondolkoztál már azon, hogy miért születtél pont ide pont most?
Szabad akarat? Azt nevezed Te szabad akaratnak, hogy, ha valami baj van, akkor odébb állunk?
Nem csak követelőzni kell és számon kérni! Kötelessége is van az embernek...
"Ha meg már ruhás hasonlat. Ez a ruha, ha sosem volt rajtam, akkor nem vetek le semmit."
Ezért pedig nemes egyszerűséggel szégyelld magad! Ezt tanítják az egyetemen? Tényleg ennyit jelent a hazád? Sose érezted ezt az otthonodnak? -
ez mintha már nem a témába vágna. 
-
Solt #29997 Pont a termelés kiesés miatt buknának meg... gondolod jó szemmel nézné ez a sok multinacionális cég, ha hetekig csak a mínuszt termelik?
Egyébként én a gazdaságot leszarom... nem érdekel a pénz! Egy erkölcsi döntésnél nem lehet a pénz hiányából adódó fenyegetettség vissza tartó erő!
Nincs az az anyagi mélység, ahonnan nem lehet talpra állni, viszont az erkölcsi és társadalmi hanyatlás már komoly gond!
Szerinted normális dolog, hogy a fiatalok közel 50%-a le akar innen lépni? Mit hagyunk az unokáinkra? Vagy menjen el mindenki? Húzzunk el innen? Remélem ezt nem gondolja senki komolyan...
Pont most van az, hogy higgadtan kell cselekedni, és rákeresni az OK-ra, hogy miért jutottunk idáig... ha ez megvan, akkor pedig össze kell fogni még azzal az általad lenézett 15%-l is... ilyenkor nincs jobb, meg bal... csak és kizárólag a magyar ember van, és az ő érdeke! Ha nem így teszünk, akkor befellegzett... méghozzá örökre! -
Az elmenetel pedig nem megoldás, ezt már lejjebb kifejtettem... a hazánk egy nem egy ruhadarab, amit ledobunk, ha már kényelmetlen...
Nekem meg az ilyen hasonlatoktól megy fel az agyvizem. Szép dolgok az elvek. Olyam mint, a fing. Tartod amíg bírod. Az egész természet és világegytem úgy tűnik, hogy az energiaminimumra való törekvésen alapul. Miért maradjak itt és küzdjek a nagy semmiért gyakorlatilag 0 eséllyel?
A jelen állás szerint 10 év múlva lehet, hogy fegyverrel kell magamat megvédeni istentudja kitől. Neked ez kell? Maradj? Halottál már a szabad akarat nevű dolgról?
Szertek a vallások és az emberei jogok harcosai is emlegetni, de az egyszerű racionális gondolkodók között is felmerül.
Ha meg már ruhás hasonlat. Ez a ruha, ha sosem volt rajtam, akkor nem vetek le semmit. -
És mégis mitől? Mi kényszerítené a tetű vezetőek, hogy lemondjanak. Annyi zsé van ott, hogy Bécsből is hozathanak kaját maguknak. És mi addig mit eszünk? Ki működteti az országot?
Az amúgy is padlón levő gazdasággal ez mit tenne? Képzeld el, hogy mindenhol ahol határidő van ott két hét csúszás van. 1 hét után szedné magát pár cég és elhúzna ő is a búsba és vissza sem jönne egy ideig az tuti.
Az agyonlövés miben is ártana? Egymás után szépen sorba és jöhet valaki más a helyére aki eddig a hatalom közelében sem volt. Az agyonlövés helyet az állampolgárságtól való megfosztás és száműzetés is belefér. Boldogítsanak más a "szakértelmükkel". Kint valaszeg nem olyan elnézőek az adócsalókkal és notórius hazudozókkal szemben. -
Solt #29994 Kértelek, hogy ezt a "Felfogod" stílust velem ne erőltesd! Köszönöm!
Nem állt az infó a rendelkezésükre, mert a média java része, főleg amelyik ingyen, és országosan fogható, az elég elfogult egy irányba! Aki csak ezeket nézi, az onnan informálódik, ergo rossz döntést hoz! Ezért nem ő a hibás!
Az elmenetel pedig nem megoldás, ezt már lejjebb kifejtettem... a hazánk egy nem egy ruhadarab, amit ledobunk, ha már kényelmetlen...