127612
  • Katarina 60
    Veled értek egyet a szülőnek kell nevelni a gyereket.A tanárnak tanítania kell és példát mutatni.Csak manapság az a baj hogy a szülők valós vagy valótlan indokokkal áthárítják a tanárra a nevelést.De az is lehet hogy már egyszerűen csődöt mondtak.Mert mikor még kicsi volt a gyerek,úgy voltak vele még úgy sem érti,mikor meg nagy lett nem is akarja megérteni.Sajnos ismerek olyan családot ahol a most 20 éves gyerek dirigál,mert ha nem jön a fenyítés, a szülőknek.Borzalom !
  • clio1616v
    Ez nem megoldás.

Van olyan módszer, ami nem igényel verést. A verés a türelmetlen, idegbeteg emberek eszköze.

Ne legyél tanár, ha nem tetszenek a körülmények...
    Sőt ha a liberalizmus nem tetszik, keress olyan helyet ahol nem ekkora, mit panaszkodsz? tegyél érte, hogy ne legyen okod panaszkodni, vagy fogadd el ha nem tudsz mit tenni!
  • Molnibalage
    Csak nem teszik. Pont. Innentől fova, ha a tanár megteszi helyette, akkor ne szóljanak be. Ellenkező esetben a szülőnek is adnék egy nagy pofont. Anyám már pofozott fel asszem szülőt is, mert úgy beszélt vele. Megjegyzem anyámnak most is van tekintélye. A hülyék csak az erőszakól értenek.

Érdekes módon az a generáció akit nem ez a liberális fos világ nevelt fel többnyire normális. Nem haltunk bele a pofonokba. Sőt, 1-2 eset után nem volt rá szükség, mert maga a lehetőség visszatartott mindenkit a hülyeségtől, vagy viselte a következményeit. Mi van ma? Egy következmények nélküli ország. Tudatosíani kell, hogy ha tiltott dolgot csinálsz akkor jaj neked.
  • Molnibalage
    Ez pontosan így van. Tessék megnézni, hogy hová vezetett ez a fenenagy liberális hozzáállás. A jó kurva édesanyját aki ezt kitalálta. Bezavarnám tanítani egy osztályba az idióta barmot.
  • Molnibalage
    Nem verséről van szó. Egy nyakleves viszont nem árt. Tisztában vagy azzal mi megy a mai iskolákban? Ha elmondanám lehet, hogy el sem hinnéd... A szép szó nem eszköz ma sok esetben.
  • BaliBoy
    És mit csinál az igazgató? Ne legyetek már nevetségesek!
  • NEOreg3
    csupán arra akartam kilyukadni, hogy vannak akik szerint nem ezért létezünk (szerintem sem), mivel sem az ő, sem pedig a te állításodat nem tudja senki sem alátámasztani, így nem lehet tényként kezelni

ON: nem kell testi fenyítés, ott a napló, rosszabb esetben mehet az igazgatóhoz a tanár
  • zsutyesz
    Na ez a nagy tévedés! A tanárnak is kell nevelnie. Legalábbis régebben még így volt, részben így lettünk mi tiszteletre nevelve. Mi nem vertük, ütöttük, rugdostuk a tanárt, nem is mertük volna.
  • clio1616v
    a szülőknek kell nevelni a gyereket nem a tanárnak
  • BaliBoy
    A tanárnak joga van a testi fenyítéshez.

Apáink, anyáink sem haltak bele a szigorú fegyelmezésekbe és jobb emberek is lettek mint az én vagy az utánam következő korosztályok.
  • clio1616v
    ne, senkit nem bánthat fizikailag senki, annyit tehet hogy szépen megkéri, vagy a karizmáját használja
    egy tanár meg pláne nem, akinek a példát kell szolgáltatni
  • Picar77
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.
  • zsutyesz
    ezért tartunk itt, ahol...
  • Simaji
    Van joga...
    HA nekem is van jogom megütni őt. :D

Egyébként meg NINCS! :D
  • zsutyesz
    A tanárnak nincs joga, törvény szerint. Egyébként szerintem kéne, hogy legyen...mi is kaptunk néha egy-egy körmöst és akkor mivan? Otthon el se mertük mondani, mert tudtuk, mi vagyunk a hibásak.

A gyereknek van joga megverni a tanárt bakker?!??!?
  • Mersant
    rajuk ferne, nyugodtan kaphatnak 1-2 pofont, kormost...a tanarnak mar semmilyen tekintelye sincs, sot egyre tobb esetben fordul elo hogy megutik a tanart. probaltak volna meg ezt 50 eve...
  • VRSDM
    tanár vagy, van egy nevetetlen kölyök aki az órádon többszöri felszólításra is kiveri a padra a fa...át, erre te odamész és mondom most hagyd abba vagy mész az igazgatóhoz , ő " hagyjál már te szaros kis ............. (képzelj ide egy szép hosszú káromkodást a felmenőket is belevéve)......kurva " a tanár meg nézze és ne tehessen semmit? szerintem néhány akkora pofon kéne hogy csak na.
  • chhaya #31623
    Ha én nem verem a saját gyerekem. akkor más se tegye, mert kikaparom a szemét. Ennyi. ^^
  • poppe
    nincs joga (szarul kérdezték, a jog szó eldönti a választ...)
  • Carlos
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez.
    Jogi értelemben ugye nincs joga.
    Viszont néha nem ártana!
  • clio1616v
    Semmilyen esetben.
  • Molnibalage
    Hát, ha ez marad az arány ami most akkor megvan a negtív véleményem a társadalomról... Miért ne legyen joga? Évszázadokig megvolt és az iskola oktatott és nevelt is. Ma a nevelés teljes hiánya van alsó hangon 1/3-ad arányban a gyerekeknél. A tanár meg nem fegyelmezhet? Az eszem megáll...

Esetleg a sok ember aki szerint nem, az menjen be csak 1 hétre egy iskolába...
  • clio1616v
    Nincs joga, de a lehetősége megvan hozzá.
    Szerintem senki ne bántson fizikálisan senkit, de sajnos ez nem így működik.

Akkor bánt valaki valakit fizikálisan, ha szavakkal nem tudta befolyásolni a tetteit, ez ilyen akaratráerőszakolás.
  • VRSDM
    nincs joga hozzá, de bizonyos esetekben kéne hogy legyen.
  • DIESEL DOG #31616
    A tanárnak egyszerűen nincs joga testi fenyítéshez...
  • clio1616v
    Tele vannak a hozzászólásaid felesleges töltetékinformációval.
  • clio1616v
    És akkor mi van, ha van lélekvándorlás? Mit érsz el vele?
  • Aquir
    a karmáról beszéltél, arra válaszoltam :)
  • Darukezelő
    Minden embernek van valamilyen problémája, nehogy azt hidd. Valamelyik nap volt nem is tudom már melyik adón, hogy egy tehetősebb családban nem igazán akart összejönni a gyerek, mint olyan. Mindenük megvolt, amit akartak, de a gyerek nem akart sikerülni sehogy sem. Ez is egy probléma. A szegényebb családokban meg mennyi gyerek van már. :) Ott meg az anyagi helyzet, ami betesz. Haverom szokta néha mondani, hogy jaj de szar az élet. Ilyenkor csak annyit mondok neki, hogy ki teszi azzá? :) Mindenki a saját életét terelgeti valahol, ha valaki azt mondja, hogy szar az életem, de nem tesz semmit annak érdekében, hogy jobb legyen, akkor miért is csodálkozunk azon, hogy szar az élete? Már rájöttem, hogy az élet csak nagyon kevés esetben kínálja fel nekünk a sült galambot. De alapvetően mindenért magunknak kell harcolni. Az élet maximum a változtatásra való lehetőséget kínálja fel nekünk, amivel vagy élünk, vagy nem. Ha nem élünk, a probléma nem múlik el, ismét mondhatjuk, hogy szar az élet. Ha felismerjük a problémát, majd felismerjük a helyzetet, hogy itt az idő a változtatásra, és cselekszünk is(!), (tehát ez így 3 dolog) akkor jók vagyunk. Nekem pl most is van pár olyan dolgom, amiben csak addig jutok el, hogy felismerem a helyzetet, hogy most kéne csinálni valamit. Tudom mit kéne csinálni, de mégsem teszem. Mi az eredménye? A probléma nem oldódott meg, kapom a vele kapcsolatos szart az arcomba továbbra is. Igen, vissza lehet kerülni a fossal teli kádba, de szerintem akkor nem úgy oldottuk meg a problémát, ahogy kéne, hanem csak felületesen. Mert hiába tépem le a gaz felét, a gyökere bent marad a földben, az nekem ki fog nőni megint x idő múlva. De ha megint szembetűnök az adott problémával, és a tapasztalatoknak köszönhetően tudom mit kell csinálni, akkor nem fogok beleborulni a fossal teli kádba. Én ezt gondolom a sorsról, és a problémákról.
  • cement
    "A karmát nem szabad összekeverni a sorssal, bár azzal kétségkívül összefüggésben van, de az eleve elrendeléssel, és az újraszületés tanával sem. Ezek mindegyike önmagában egészen más jelentéssel bír, bár az újraszületés (reinkarnáció) tanának fontos része a karma."

én a sorsról beszélek :)
  • Aquir
    na de az amit mondasz nem csak tettektől függ, hanem születési körülményektől, stb.
  • cement
    a karma azert nem allja meg a helyet, mert nagyon sok olyan ember van a vilagon, akinek jol megy a sora, pedig nem tett annyi jo dolgot, hogy ezt megerdemelje (sőt inkabb rosszakat tett)
  • Darukezelő
    Hát te egyedül nem is tudsz visszamenni, külső segítség kell ebben. :) Mondok valamit, én már voltam ilyenen, és láttam az előző életem. Akár hiszed, akár nem. És ezt én tapasztaltam, nem bemagyarázták nekem. Még mindig egy vasárnapi misét tudok ehhez hasonlítani, ahol mi történik? "Van Isten, és.....és....ám de..." Mint mond a hívő? "wow, ne bassz, ezt ne, elhiszek mindent amit mondtál". Jó és? Hol van itt a személyes tapasztalat? Majd ha találkozok Istennel, akkor elhiszem, hogy van. Én nem hiszek benne, ez gondolom így le is jött akkor. :) Eleinte én is néztem, mikor anyám volt ilyenen, hogy jól van, jó neked, én nem nagyon hiszem ezt el. Aztán elmentem egy ilyenre én is, mert kíváncsi voltam pár dologra, és kicsit más gondolatokkal jöttem ki onnan.

Bizonyítsd be, hogy nincsen lélekvándorlás. :) Honnan tudod, mi van a halál után? Mert ezt írják a biológia könyvek? :D Egy olyan dologról akarjuk most egymást bizonygatni (halál után mi van), amiről fingunk sincs, amit majd megtapasztalunk akkor, majd ha odaérünk. Szóval szerintem ezt itt hagyjuk abba, hogy mi van a halál után. :) Nagypapám már 4 éve meghalt, lehet a lelke már egy 3-4 éves csecsemő testében van. Mi zárja ki, hogy nem így van? Lehet humbuk, de bebizonyítani sem tudod, hogy nem így van. Mint ahogy én sem tudom azt bebizonyítani, hogy nincs Isten. Én azért nem hiszek benne, mert sokkal több indok van a nem létezése mellett. Azért néha ettől függetlenül történnek furcsaságok, amikre hirtelen nem találok magyarázatot. Pl én már kezdem úgy gondolni, hogy nincsenek véletlenek. Most ne arra gondolj, hogy kiejtettél a kezedből egy tollat véletlenül. Hanem ezek a pont ott, pont akkor, pont az történt című események. Megannyi olyan volt már velem, hogy elmerengtem valamin, és a következő kanyarban ott volt. És itt jön az, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. Én ezekben hiszek inkább, mert ezek is személyes tapasztalatok alapján tisztázódtak le bennem. :) És ha megnézed, eddig én csak a személyes tapasztalataimról beszéltem, egy olyat sem mondtam, hogy "hát nekem azt mondták, hogy...és akkor ez biztos úgy volt" Lehet azért nem hiszek benne, mert "kicsi" vagyok ahhoz, hogy megértsem a létezését. Lehet, ha elfogadnám a létezését, akkor máshogy gondolnám a dolgokat. Még ha nem is lenne meg a 100%-os hit, de lenne egy elképzelésem, hogy valami van vele kapcsolatban.
  • Aquir
    karma? :)
  • cement
    hat ez a lelekvandorlas tema ez inkabb kozelebb allna az en vilagomhoz, mint az atya-fiu-szentlelek fele variacio. en amugy a sorsban hiszek. abban hiszek, hogy minden, ami tortenik, okkal tortenik, es meg kell hogy tortenjen. de az oltari hulyeseg szerintem, hogy van egy isten, aki megteremtett mindent es akkor itt tarsasjatekozik velunk. van valami megmagyarzhatatlan, felső kozmikus ero, de az nem isten. inkabb valami olyan dolog, ami nem kezzel foghato, vagy elkepzelheto mint lény, hanem mint valamifajta fizikai vagy matematikai törvényszerűség
  • clio1616v
    figy én arról tudok csak amit érzékelek, az időben nem tudok visszamenni hogy onnét érzékeljek ennyi a történet

azthiszem mindent megmagyaráztam miért nincs lélekvándorlás és azokról megőrzött emlék :D

amikor a tested meghal vele együtt minden anyaga és energiája disszipálódik a környezetbe...
  • Darukezelő
    Nem tudom. De ki mondta, hogy a lélek csak a Földön tud más testbe vándorolni? :) Te emlékszel az előző életedre? (Hogy emlékeznél, senki sem emlékszik rá.) Honnan tudod, hogy nem egy tök más bolygón éltél? Ezek ilyen nagyon magas szintű dolgok, lehet hogy jelenleg az emberiség nincs azon a szinten, hogy ezeket értse. Vagy csak nagyon kevesen értik, de ő nekik meg senki sem hisz. Érdekes a téma, de nem könnyű róla beszélgetni.
  • Aquir
    aham.. érdekes :)
    na én meg felvettem olyan kurzust hogy Világvallások és globalizáció, azt egy meghívott prof mesélget dolgokról meg az élményeiről xD
  • clio1616v
    és ha a Földön megszünne az élet akkor a lelkek mi a .... csinálnak? :D
  • Darukezelő
    Muternak van egy ismerőse régebbről még, aki mondjuk így, "utaztat". Nem tudom mi a módja, nekem magas. De arról szól, hogy van lehetőség arra, hogy betekintést nyerj valamelyik előző életedbe. Ez most orbitális humbuknak hangzik, de nem az. :) Az ember ilyenkor egy meditatív állapotba kerül, teljesen máshogy érzékeli az időt, kicsit olyan, mint amikor alszol, de mégsem alszol ezalatt. Pl a másfél, 2 órás dolgot az ember kb. fél órának érzékeli. És az a vicc, hogy az ember ezután ledöbbenve tudja megtalálni a hasonlatokat, összefüggéseket az előző élete, és a mostani élete között. Miért érdekel ez engem ennyire, miért vannak nekem ilyen problémáim, stb. Olyan összefüggéseket lehet találni, hogy csak néz az ember. Eleinte kicsit olyan, mintha te találnád ki az egészet, de egy idő után annyira valósnak tűnik, annyira kézzelfoghatónak, hogy szinte már már úgy érzed, hogy te ott vagy abban az életben. Na mindegy. Mondjuk bennem felmerült a kérdés, hogy oké, tegyük fel van lélekvándorlás. Na de akkor egyre több léleknek is kell lennie, mert a Föld népessége növekszik. Szóval van mondjuk lélekvándorlás, de akkor emellett születnek teljesen új lelkek is? Mert ha vándorol a lélek, akkor elvben a Föld létszáma megáll valahol. Kb ott meg kellett volna állnia, hogy Ádám és Éva. :D Mert ha vándorol a lélek, akkor elvben csak 2 lélek vándorol eleinte. Tegyük fel létezett Ádám és Éva (nem ezen van a hangsúly, aki ebbe beleköt, annak csak gratulálok, hogy megtalálta a lényeget a kommentben.) Ez elvben akkor két lélek. Hogy lett ebből több mint 6 milliárd? Szóval nekem nagyon magas téma ez. Nem mondom, hogy nincs. Nem mondom, hogy nem létezik Nem mondom, hogy kamu. De valahol nem is egy könnyen emészthető dolog. Ott kezdődik szerintem, hogy megértjük, és elfogadjuk, hogy vannak ilyen magasabb rendű dolgok. Ezt nem lehet máshogy, csak úgy, hogy átéljük. Szerencsére ez tényleg egy átélhető dolog, nem mese habbal, mint pl egy mise. Én nem vagyok egy vallásos ember, de nem bántom azt, aki hisz benne, tiszteletben tartom. Szóval a komment befejezése ként annyit, hogy biztos van valami magasabb szintű dolog, ami nem kézzel fogható. De hogy ezt mennyire akarjuk megérteni, elfogadni, az már csak rajtunk múlik. Mondom, én se tudom elhinni minden részét ennek a spirituális témának, de amiket eddig tapasztalatam, az mind pozitív hatással volt, nem úgy záródott, hogy ok, ez kamu, humbuk, hagyjál. Szóval aki szerintem azt mondja, hogy nincs lelkünk, biztos hogy nem tudja ő maga sem, hogy miért nincs.