• Darukezelő
    Muternak van egy ismerőse régebbről még, aki mondjuk így, "utaztat". Nem tudom mi a módja, nekem magas. De arról szól, hogy van lehetőség arra, hogy betekintést nyerj valamelyik előző életedbe. Ez most orbitális humbuknak hangzik, de nem az. :) Az ember ilyenkor egy meditatív állapotba kerül, teljesen máshogy érzékeli az időt, kicsit olyan, mint amikor alszol, de mégsem alszol ezalatt. Pl a másfél, 2 órás dolgot az ember kb. fél órának érzékeli. És az a vicc, hogy az ember ezután ledöbbenve tudja megtalálni a hasonlatokat, összefüggéseket az előző élete, és a mostani élete között. Miért érdekel ez engem ennyire, miért vannak nekem ilyen problémáim, stb. Olyan összefüggéseket lehet találni, hogy csak néz az ember. Eleinte kicsit olyan, mintha te találnád ki az egészet, de egy idő után annyira valósnak tűnik, annyira kézzelfoghatónak, hogy szinte már már úgy érzed, hogy te ott vagy abban az életben. Na mindegy. Mondjuk bennem felmerült a kérdés, hogy oké, tegyük fel van lélekvándorlás. Na de akkor egyre több léleknek is kell lennie, mert a Föld népessége növekszik. Szóval van mondjuk lélekvándorlás, de akkor emellett születnek teljesen új lelkek is? Mert ha vándorol a lélek, akkor elvben a Föld létszáma megáll valahol. Kb ott meg kellett volna állnia, hogy Ádám és Éva. :D Mert ha vándorol a lélek, akkor elvben csak 2 lélek vándorol eleinte. Tegyük fel létezett Ádám és Éva (nem ezen van a hangsúly, aki ebbe beleköt, annak csak gratulálok, hogy megtalálta a lényeget a kommentben.) Ez elvben akkor két lélek. Hogy lett ebből több mint 6 milliárd? Szóval nekem nagyon magas téma ez. Nem mondom, hogy nincs. Nem mondom, hogy nem létezik Nem mondom, hogy kamu. De valahol nem is egy könnyen emészthető dolog. Ott kezdődik szerintem, hogy megértjük, és elfogadjuk, hogy vannak ilyen magasabb rendű dolgok. Ezt nem lehet máshogy, csak úgy, hogy átéljük. Szerencsére ez tényleg egy átélhető dolog, nem mese habbal, mint pl egy mise. Én nem vagyok egy vallásos ember, de nem bántom azt, aki hisz benne, tiszteletben tartom. Szóval a komment befejezése ként annyit, hogy biztos van valami magasabb szintű dolog, ami nem kézzel fogható. De hogy ezt mennyire akarjuk megérteni, elfogadni, az már csak rajtunk múlik. Mondom, én se tudom elhinni minden részét ennek a spirituális témának, de amiket eddig tapasztalatam, az mind pozitív hatással volt, nem úgy záródott, hogy ok, ez kamu, humbuk, hagyjál. Szóval aki szerintem azt mondja, hogy nincs lelkünk, biztos hogy nem tudja ő maga sem, hogy miért nincs.