-
Hát te egyedül nem is tudsz visszamenni, külső segítség kell ebben. :) Mondok valamit, én már voltam ilyenen, és láttam az előző életem. Akár hiszed, akár nem. És ezt én tapasztaltam, nem bemagyarázták nekem. Még mindig egy vasárnapi misét tudok ehhez hasonlítani, ahol mi történik? "Van Isten, és.....és....ám de..." Mint mond a hívő? "wow, ne bassz, ezt ne, elhiszek mindent amit mondtál". Jó és? Hol van itt a személyes tapasztalat? Majd ha találkozok Istennel, akkor elhiszem, hogy van. Én nem hiszek benne, ez gondolom így le is jött akkor. :) Eleinte én is néztem, mikor anyám volt ilyenen, hogy jól van, jó neked, én nem nagyon hiszem ezt el. Aztán elmentem egy ilyenre én is, mert kíváncsi voltam pár dologra, és kicsit más gondolatokkal jöttem ki onnan.
Bizonyítsd be, hogy nincsen lélekvándorlás. :) Honnan tudod, mi van a halál után? Mert ezt írják a biológia könyvek? :D Egy olyan dologról akarjuk most egymást bizonygatni (halál után mi van), amiről fingunk sincs, amit majd megtapasztalunk akkor, majd ha odaérünk. Szóval szerintem ezt itt hagyjuk abba, hogy mi van a halál után. :) Nagypapám már 4 éve meghalt, lehet a lelke már egy 3-4 éves csecsemő testében van. Mi zárja ki, hogy nem így van? Lehet humbuk, de bebizonyítani sem tudod, hogy nem így van. Mint ahogy én sem tudom azt bebizonyítani, hogy nincs Isten. Én azért nem hiszek benne, mert sokkal több indok van a nem létezése mellett. Azért néha ettől függetlenül történnek furcsaságok, amikre hirtelen nem találok magyarázatot. Pl én már kezdem úgy gondolni, hogy nincsenek véletlenek. Most ne arra gondolj, hogy kiejtettél a kezedből egy tollat véletlenül. Hanem ezek a pont ott, pont akkor, pont az történt című események. Megannyi olyan volt már velem, hogy elmerengtem valamin, és a következő kanyarban ott volt. És itt jön az, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. Én ezekben hiszek inkább, mert ezek is személyes tapasztalatok alapján tisztázódtak le bennem. :) És ha megnézed, eddig én csak a személyes tapasztalataimról beszéltem, egy olyat sem mondtam, hogy "hát nekem azt mondták, hogy...és akkor ez biztos úgy volt" Lehet azért nem hiszek benne, mert "kicsi" vagyok ahhoz, hogy megértsem a létezését. Lehet, ha elfogadnám a létezését, akkor máshogy gondolnám a dolgokat. Még ha nem is lenne meg a 100%-os hit, de lenne egy elképzelésem, hogy valami van vele kapcsolatban.