127612
  • Lacee86
    Örülök. :)
  • Dzsini
    Csak próbáltam kicsit színesebbé tenni a válaszlehetőségeket, minthogy "igen/nem" :)
  • Lacee86
    Sajnos nem. Ha nem is a térdig érő víz a nyerő feltétlen, mint az opció mutatja, de max addig megyek be, míg kényelmesen leér a lábam, és nem megy a képembe víz. Ez van. :)
  • benőmenő
    Nagyobb óvodás, koromban tanultam meg.
    Szerintem tűrhetően megy. Görögben sem igazán pánikoltam, amikor beúsztunk a bójákig, pedig ott már több mint 10m volt lefelé, illetve hajókiránduláson is volt lehetőség egy sziget mellett beugrálni és ott se gondolkodtam sokat :D
    Viszont az állóképességem csapnivaló, így több kilométer úszásnak jelenleg tudatosan semmiképp nem vágnék neki.
  • Unreal1942
    Tűrhetően. 1 km. nem okozna gondot felkészületlenül sem.
  • Blum
    Igen,8 evig usztam is,napi 2-3 orat de versenyen soha nem voltam. Akartak vinni csak nem volt kedvem. Aztan a 3. ilyen utan tobbet nem kellett lemennem edzesre :|
  • hugopareiros
    Viszont futni tudok 5 km-t megerőltetés nélkül egy huzamba jó tempóval.
    3000 méter 8-9 perc, 5000 méter 13-14 perc. Szárazföldi pocok vagyok.
  • SötétBarom
    Igen. Ahhoz képest, hogy egy pohos geci vagyok szerintem egész jól is.. 1-2 km-t szerintem gond nélkül.
  • hugopareiros
    Meg nem fulladnék, de a nemre nyomtam.
    Utálok úszni. Magasságomból adódóan a magasabb vízzel sincs bajom (ahol másnak páromnak úsznia kell ott nekem még kint van a fejem), így ez a probléma nagyjából le is van tudva. Viszont ő mindig b*szogat, hogy tanuljak már meg...

A másik ami ehhez hozzá tartozik, hogy a hideg vizet kifejezetten utálom. A két méteres medence nálunk pedig nem a langyosságáról híres. :D
  • milk4
    Igen. 7-8 évesen vizilabdáztam, utána már kevesebbet úsztam, utoljára kb 2-3 éve.
  • Broafka
    hát igazából köztes. Sajnos későn fekszem és korán kelek :S
  • Calver
    hölgyeim és uraim, kérjük vágják hozzá az önök által beküldött kérdésekhez az itteni felhasználónevüket is, ha neadjisten valami gonosz lélek arra kérné önöket, hogy kis kifejtést vagy linket valami ehhez kapcsolódó cikkhez is adjanak (lásd pl telefonálós kérdés), ez megoldható legyen, és ne süllyedjen el a kérdésük nyomtalanul az éterben illetve az érdektelenség harcmezején.
  • immovable
    Leszarom. Sas b+
  • SötétBarom
    Bagoly, bár egyre gyakrabban kelek viszonylag korán.. Éjfél előtt elvetve alszom, kelni meg 8-9 körül szoktam. Télen mondjuk rendszeresen beleszaladok a délig alvásba xD
  • VRSDM
    az első olyan mondatod amivel egyet kell hogy értsek?!

• kifli
    korán kelek viszonylag 8-9 hétvégén, és 3-nál hamarabb nem fekszem
  • BRAT
  • Fresh Duke
    Nem szoktam aludni.
    De bagolyra nyomtam, mert az éjjelt jobban szeretem.
  • Lacee86
    "nőknél több értelmét látom a jógázásnak, mert általában rendkívül felvilágosult biozöldségevéssel társul, amitől vékonyak lesznek és kúrós kis fenekük lesz"
    Csinálni kéne év végén egy év topik mondatai Top10-et. Ez tuti benne lenne. :D :D
  • Fbn Lx
    tudom mi a meditáció, csináltam egy időben
    a macska nyújtózkodása meg nem a jógázással egyenértékű, hanem az ember nyújtózkodásával, az én nyújtózkodásom pedig általában nem túlzottan jógaszerű
    a jóga semmiképpen sem természetesebb mozgásforma, mint a koreografált tánc például
    ami még a jógának értelmet adhat az esetleg az izmok statikus edzése, de annak kevésbé látom a funkcionális hasznát, mint a dinamikus edzésmódszereknek, esztétikailag szintén.
    nőknél több értelmét látom a jógázásnak, mert általában rendkívül felvilágosult biozöldségevéssel társul, amitől vékonyak lesznek és kúrós kis fenekük lesz
  • clio1616v
    a meditáció arról szól, hogy olyan éber állapotban vagy, amikor nem érzel és nem gondolkodsz

ugyanis a gondolataid az ingerekből alakulnak ki és meditáció alatt nem érkeznek be ingerek, kizárod őket és nem gondolkodsz

ilyenkor nem agyalsz olyan dolgokon sem, hogy mi volt vagy mi lesz, hanem a mostra fókuszálsz

ez azt jelenti, hogy figyeled a légzésedet például, vagy megfigyeled, hogy milyen érzetre milyen gondolatok alakulnak ki, tehát megfigyeled a gondolataidnak a születését és miközben ezt figyeled a mostban vagy

egy 20-30 perc meditáció szerintem sokkal jobb időtöltés, mint a barátokközt vagy egy valóságshow nézése

a jóga pedig egy olyan természetes testmozgás, mint a macskának a nyújtózkodás az izmaidat megmozgatja - szintén jól tud esni a munka előtt és után, amikor is 6-7 órákat a számítógép előtt töltesz
  • Fbn Lx
    a futást valamennyire még megértem, legalább mozogsz miközben agyalsz, és utána elkap egy kellemes fáradtság, elégedett vagy
    de a meditáció és a jóga mindennapos szinten nekem nettó időpocséklásnak tűnik, passzív és értelmetlen.
    akkor legalább olyasmit csinálok, ami változatosabb és szórakoztat
    oké, én is jógáztam egy időben, de nekem az a heti egy alkalom tökéletesen elég volt. még így is meguntam.
  • Fbn Lx
    akkor legalább izgalmas lenne a küldetés, hogy lefogyj
  • Jim Morrison
    én bagolynak hittelek
  • BRAT
    Pacsirta. Este 10 körül már ágyban vagyok. 5 körül kelek hétvégén is.
  • hundredeyes
    ha kiköpném a tüdőmet a súlyfelesleg miatt, nekem se fűlne hozzá a fogam
  • tigeroo
    futni nemrégóta járok esténként a közeli focipályára, szigorúan este 8 után (mikor a kutya gazdik elmennek onnan- hihetetlen, hogy van rengeteg zöld terület, de ők a betonplaccon gyűlnek össze cigizni míg a kutyák el vannak engedve)

olyan 1-másfél órán keresztül szoktam futni:D engem rohadtul kikapcsol, közben sokmindent át lehet gondolni, megtervezni a napod/heted stb.

de minden nap nem szoktam, max heti 2-3x
  • Fbn Lx
    egyébként a futás, a jógázás és a meditálás talán a három legunalmasabb szabadidős elfoglaltság, amit csak el tudok képzelni (még a baseball a golf és a krikett is izgalmasabb lehet), soha nem szoktam hinni azoknak, akik azt állítják magukról, hogy hosszabb időn keresztül ezeket minden nap csinálják
  • Fbn Lx
    mármint délutánra
  • Fbn Lx
    én nem is tudnék ivás nélkül felkelni, ásványvizes palack az ágyam mellett van
    gecire ki vagyok száradva reggelre mindig
  • hugopareiros
    Tinédzser koromban én is mindig egy pohár vízzel keltem.
    Az ágytól az asztal csak 1.5 méter, de mire odasétáltam és megittam felébredtem teljesen :)
  • tigeroo
    a reggeli pohár víz nálam is játszik:D a dehidratáltság érzete egyből elmúlik, és nem is vagyok olyan álmos már utána (aztán jön a kávé)
  • clio1616v
    meló utána szoktam benézni, kikapcsolódás kategóriába belefér
  • clio1616v
    a rendszerességen alapul az nem függ össze az unalmassággal

egy jó éve szoktam rá erre a rendszerre, előtte össze vissza aludtam és ébredtem lényegesen kiegyensúlyozottabb vagyok
  • research00
    Kedves Mindenki,

Egyetemi kutató hallgató vagyok, online felméréseket végzek. Akinek van kedve, töltse ki e két kérdőív valamelyikét, az elsőben divattal kapcsolatos kérdések, a másodikban tájképek pontozása a feladat. Egy tesztet elég kitölteni, ugyanis a tesztek második fele igen hasonló. Köszönöm előre is :)

https://docs.google.com/forms/d/17PsLNdlgNtsjRao9wIyU2H_5p1kkiwXU9iHMIYEjfn8/viewform?usp=send_form

https://docs.google.com/forms/d/1Mk3zUZDzuU-HVgaWp-2nVNKBMj98ThIAfIaroaoU6kw/viewform?usp=send_form
  • Fbn Lx
    az sg-kommentelések időpontjait nem iktattad bele
  • videobaby
    nem unalmas ennyire rendszeresen élni?
  • clio1616v
    később kelek fel
  • pxxl
    És mi van télen amikor fél8-kor kel a nap?
  • clio1616v
    Hétköznap:
    5:00 a nappal együtt kelek és egy pohár testmeleg vízzel indítok, WC, fél óra séta/futás, nyújtás/jóga, zuhany/fogmosás, meditáció, reggeli, felöltözök és indulok dolgozni 7:30.

8-11 Munka
    11-12 Ebéd
    12-17 Munka

17:30 vacsora, kikapcsolódás, mozgás/tanulás, zuhany/fogmosás, meditáció, jóga, lefekvés 22:00

22-5 Alvás

A hétvége annyiban tér csak el, hogy nincs munka, helyette kikapcsolódás van.