127612
  • Mike at home
    hát nemtom, szerintem meg aki mentében teszi-veszi magát az valamit kompenzál
    nem kivül kell magyarnak lenni, hanem belül
  • Mike at home
    hány éves vagy?
  • 89
    rundstedt
  • 89
    csak picit zavaró, hogy kábé mindent leszarsz és ennek óriási feneket kerítesz...ajánlom a Yes Man című filmet :) elgondolkodtató
  • Mike at home
    defináld légyszíves mi nálad az antimagyar
  • 89
    mire fel ez a nagy antimagyarkodás kéremszépen?
    rundstedt-et p.m.-nek, ő majd megoldja a problémákat...mivel ő lesz középpontban így mindenfelé csak szélsőségesek lesznek akikkel keményen leszámol és kiépíti a totális rundstedt-izmust (természetesen ő nem szedné meg magát)
  • NEOreg3
    téged az mit érdekel
  • DJS8
    A fontosabb dolgokkal tisztában vagyok, néha utánaolvasok, ennyi.
  • Rundstedt17
    mert szerinted ők nem szednék meg magukat?:p.ajaj a magyar szittya sumér testvéreink:D
  • Vardar
    A masírozó szittya magyar még mindig jobb, mint a több milliós, elsötétített kocsival járó miniszter. Szerintem:D
  • Rundstedt17
    szeretnél masírozó szíttya magyarokat masírozni látni mert én nem...lol még személyeskedik is:D
  • 89
    te mit nem?
  • 89
    például téged?
    amúgy nagyon egyszerű szélsőségezni...de a jobbik vagy a munkáspárt semmivel sem szélsőségesebb mint az mszp vagy a szadesz...a fidesz meg úgy elvan azzal a langyosságával
  • ba32107
    Ez aztán a meglepetés A:S_
  • NEOreg3
    leszarom a politikát
  • Rundstedt17
    Azt nevezem szélsőségnek amit a társadalom jelentős része nem támogat egyrészről.
  • Rundstedt17
    már nem vagyok:P
  • Lacee
    1. 'a számlák csökkentése'-rész az épület-felújításokra vonatkozik, nem a teljes átállásra a megújuló energiaforrásokra. 'drágább egységáron, viszont kevesebb elhasznált energia', ez lenne a gondolat, elismerem hogy nem feltétlenül a legátgondoltabb ötlet, de szerintem előremutató. Én például szívesebben fizetnék többet is az elektromos energiáért, ha nem szén-, olaj- meg szalma(!)erőművek lennének, épülnének itthon, amiknek, tekintve hogy egy medencében élünk, egész évben a bűzét lélegezhetjük be.

2. az államosításnál elkobozták a földeket, vállalatokat, itt a részvények többségét (mondjuk 51%-át) a piacon megvenné az állam, ezáltal garantálva azt, hogy ne dőljön be a hazai pénzrendszer. Nagyon nem mindegy a kettő közötti különbség.

3. az apeh ma is koboz el vagyontárgyakat, ingatlanokat, egyébként meg nem ezt javasolják, olvasd el még egyszer az általad bemásolt idézetet. Egyszerűen az adócsalás/-elkerülés visszaszorítását szorgalmazzák, például hogy ne legyen a munkavállalók fele minimálbérre bejelentve, mint most... Röviden: kisebb adók fejenként, de azt mindenki fizesse be.

4. hogy jön a felülvizsgáláshoz az önkényes szerződésbontás? Megjegyzem, sok esetben az államnak ma is joga van egyoldalúan szerződést módosítani a külső tanácsadócégekkel, már amennyiben nem egy-egy konkrét projektre szerződtek, ami már rég le is futott. A felülvizsgálat azt jelenti, hogy pl megnézik, jogszerű volt-e a szerződés megkötése, felmerül-e a korrupció gyanúja, nem azt hogy válogatás nélkül mindent felrúgnak.

....mondjuk én csak azt kérdeztem, miért lennének ezek radikális/szélsőséges lépések, erre nem válaszoltál, de akkor hagyjuk. Különben sem akarok az LMP fogadatlan prókátora lenni, nem vagyok aktivistájuk vagy ilyesmi, csak ajánlottam egy linket, amibe belekötöttél. Mint ahogy az itt felsorolt pontok esetében is olyan dolgokat kifogásolsz, ami nincs is odaírva (leszámítva az első pontot, bár ott sem értem hogy miért érv az, hogy te személy szerint pont nem bírod a zöldeket), akkor viszont min vitatkozunk?
  • ba32107
    Akkor neked való ;)
  • Rundstedt17
    Rendben Az LMP-vel kapcsolatban a kritikák.
    "a szén-dioxid kvóták eladásából származó bevételekből olyan épület-felújítási és megújuló energiákat hasznosító programokat kell indítani, amelyek egyrészt zöld munkahelyeket teremtenek, másrészt csökkentik külső energiafüggésünket, a lakosság energiaszámláit és a mérsékelhetik a klímaváltozást."
    Sosem bírtam a zöldeket,a megújuló energiák használata egyáltalán nem lenne gazdaságos,ilyen szempontból hazugság hogy csökkennének az energiaszámlák....
    2,"a gazdaság likviditási helyzetét javítani kell, mert a hitelszűke jelentősen mélyíti a válságot. A külföldi tulajdonú bankok az anyacégek problémái miatt hitelezéseiket rendkívüli mértékben lecsökkentették. Ezeknek a bankoknak a hazai részlegét az IMF hitelt felhasználva állami tulajdonba kell venni."
    államosítás?......
    3,"az adórendszert úgy átalakítani, hogy sokkal egyszerűbb legyen és jóval kevesebb kivételt tartalmazzon. A kívánatos cél az, hogy a munkát terhelő járulékok számottevően csökkenjenek, főképp a minimálbér szintjén; ennek részleges ellentételezésre a jövedéki adók, az ÁFA, a vagyonadók és a zöld adók kivetése szolgálhat. Az adóelkerülés lehetőségeit szűkíteni kell, az adócsalásokat hatékonyabban felderíteni, hogy megvalósulhasson a valódi közteherviselés."
    Az apehot felhasználva vagyonelkobzás?.....
    4,"az állami szféra külső tanácsadókkal, szolgáltatókkal kötött szerződéseit felül kell vizsgálni, a kommunikációs kiadásokat befagyasztani."
    önkényes szerződés bontások?....
    sorolhatnám még.....
  • DIESEL DOG #34563
    Érdekel, és követem az eseményeket, naprakész vagyok...

• Rundstedt17
    értem,mondjuk Obamánál mennyien mondták hogy az első néger elnök Usa történetében,de nem szabad elfelejteni hogy az anyja fehér volt ilyen értelemben csak félvér a négerek még mindig nem adtak semmit:D....
  • Rundstedt17
    A tankönyvekben lehet hogy azt tanultad hogy volt de valójában jobban elmerülsz bármelyik korban is láthatod sosem volt teljes összefogás...mondj példát ahol volt.....
  • Lacee
    csak az a gond, hogy ha nem szavazol akkor sehogy sem tudod kimutatni a véleményedet, a szándékaid, olyan mintha nem is lennél jelen. Van még sok lehetőséged azokon a pártokon kívül is, amiket felsoroltál, minimális utánajárással szerintem találhatsz olyat is, ami NEKED hitelesnek hangzik.

A többiek szerintem azért mondják, hogy a nem szavazás a legrosszabb megoldás, mert a távolmaradás nem mérhető semmilyen statisztikai módszerrel (lábbal szavazás problémája).
    Sokan azt mondják, hogy mi értelme olyan pártra/emberre szavzni, akinek nincs esélye a parlamentbe jutni, vagy a parlamenti többséget elérni. Szerintem meg nem az a lényeg, hogy az általad preferált csapat nyerjen, ez nem focimeccs; hanem hogy részt vegyél az indirekt kormányzás ezen formájában, és a saját részedről megtedd amit tudtál, felelősséggel.
    Anélkül tényleg nem sok értelme van reklamálni, hogy ez vagy az a banda milyen kókler, hogy még a minimális erőfeszítést sem teszi meg az ember, hogy változtatni lehessen...

A tiltakozás másik formája, az érvénytelen szavazat leadása.. Személy szerint én nem értek vele egyet, de lehetőség. Például ismertem egy embert, aki az önkormányzati választáson a lista aljára odaírta, hogy BETMEN és melléikszelt... Semmit nem ér, de legalább ezt is megszámolják, és nem a néma, ismeretlen, ezáltal figyelmen kívül hagyható tömeg része lett.
  • Darukezelő
    Hát lehet az jobban érdekel, kicsit még drukkoltam is Obamának. :) Magyar politika az nálam a fiók legalján van. De igazából úgy az egész politika, mint témakör hidegen hagy, lényegtelen, hogy melyik ország politikájáról beszélünk. Nem az én témaköröm, nem tudok benne építően megnyilvánulni.
  • Lacee
    fejtsd ki hogy ezekben mi a szélsőséges pls :)

mondd inkább, hogy neked nem szimpatikus, nem értesz velük egyet, vagy akármi, de az pont nem igaz, hogy szélsőségesek lennének.
    A Munkáspárt, a Jobbik, stb (csak hogy mind a két oldalról említsek), azok igen...
  • Dick Riddick
    Keljek fel?
    Ébren vagyok, mindig ébren is voltam.
    Az a hozzáállásod hogy a múltban nem volt összefogás, és ezután sem lesz soha?
    És én ébredjek fel? :)
  • Rundstedt17
    Mert az amcsi politika érdekel?
  • Rundstedt17
    "Egy világválság kellős közepén a vezető pártok ugyanúgy betartanak egymásnak mint előtte.
    Ez nekem nem tetszik, és úgy látom rajtam kívül még pár millió magyarnak szintén nem."
    Mert ugye már volt rá példa hogy összefogtak a pártok a történelemben?Ez olyan mintha világbékét vagy minden afrikainak ivóvizet követelnél UTÓPIA,kelj fel és azok is akik testvéri összefogásról álmodnak....olyan nincs nem volt és nem is lesz...
  • Darukezelő
    A szobában szállingózó porszemcsék jobban érdekelnek, mint a magyar politika. Tehát totálisan hidegen hagy a téma.
  • Dick Riddick
    (Ez a válasz a #34481-re is megy.)
    Végtelenül naív hozzáállás a tiétek. Ezt ti mégis hogyan képzelitek? Ha nem megy el valaki szavazni, akkor már egyből fogja is be a pofáját?
    Tudjátok amíg valaki fizeti az adót és a járulékokat, egy ország teljes jógú polgára, addig bármikor, bárhol kinyilváníthatja a véleményét. Akár pozitív, akár negatív.
    Valószínűleg én sem fogok a szavazással elvesztegetni egy percet sem az életemből, egészen addig amíg nem látom értelmét. Az MSZP-t ki nem állhatom, a FIDESZ is már megmutatta mire képes, az SZDSZ, MDF szót sem érdemel, mégis kire szavazzak, a szélsőjobbra?
    Érdemes lenne a szavazócédulán hagyni egy helyet az egyéni véleménynek, ahol esetleg arra szavazhatnék hogy a jelenlegi pártok egyikének sem szavazok bizalmat négy évre. Mert 25 éve ugyanazok az arcok adják át egymásnak a stafétabotot, ugyanazok az emberek ülnek a parlamentben, és ugyanúgy elfolynak a közpénzek mint régen. Egy világválság kellős közepén a vezető pártok ugyanúgy betartanak egymásnak mint előtte.
    Ez nekem nem tetszik, és úgy látom rajtam kívül még pár millió magyarnak szintén nem.
  • Rundstedt17
    A humanista párt egy vicc...derítsd ki hogy jófejek vagyunk-e....no komment....
    A másik sem sokkal különb elég szélsőséges...
  • Rundstedt17
    konzumidióta
  • Rundstedt17
    Ez soha nem fog kormányra jutni.
  • Adam II
    Nem kéne ennyire felhúznod magad a politikán.
  • tigeroo
    LOL.
  • CopyKing92
    hát szarok a politikára per pill under 18
  • Benny04
    náérdekel.
  • 89
    nem kell így felhúzd magad a szavazás állásán, sok a fórumon a gyerek vagy a gyermeki ésszel gondolkodó...
  • Hegi90
    csak első ránézésre tűnt annak, még nem olvastam bele teljesen, helyette a zöld pártot olvastam, de látod, hogy az se tetszik mindenhol. :PP

Nemhinném egybkt, hogy bünti lesz.