127612
-
mondjuk az is igaz, hogy minden tárgyakra van vagdosva, és az emberek többsége nem tudja a kettőt összekapcsolni -
Maradjanak a tankönyvek. Nem mintha olyan szuper lenne 10 kilós táskával járni suliba és évről évre újranyomni és eladni a tankönyveket, de nem hinném, hogy minden szülő megengedhetne magának egy (vagy a gyerekek számától függően több) hordozható gépet. És azt sem értem, hogy ezek az elektronikus tankönyvek miért lennének ingyenesek, vagyis miért járnának jobban a papír alapú könyveknél.
Az meg alapvetően egy baromság, hogy teljesn mértékben internetes legyen az oktatás. Persze, az is fontos, hogy megtanítsák a kölyköket használni a netet, mert ma már a mindennapi élet része. De a suli egy alapvető szocializációs közeg, nagyon sokat veszítene a gyerek, ha nem lenne, pl a többiekkel való viselkedés, csoportnormák, fegyelemtanulás, másokhoz való alkalmazkodás, a tekintély elfogadása, estébé... még ha sokaknak nem is tetszik vagy kényelmetlen a dolog. -
Én a mai rendszer óraszámát is növelném. Nem ilyen 5-6 óra per nap. Napi 8, mint egy munkahelyen. Lenne gazdasági, KRESZ, lányoknak háztartás, fiuknak pedig ilyen barkács jellegű óra, hogy tudja legalább, hogy kell fát vágni, vagy valami, ne fordítva fogja a lapátot meg hasonlók, :) illetve nem ártana egy kis etikett, hogy eszünk étteremben, mikor engedjük előre a nőket pl. kocsma/étterem és a többi. Tehát a meglévő tárgyak mellé építenék még be egyéb az életben is napi szinten használatos dolgokat. Elég komplikált a világunk, hozzá kéne szoktatni az emberek már gyerekkorban a napi "harcra" ami az élet velejárója. -
azért tanulsz mindenféléket, hogy ne legyél beszükült és tökhülye
mint ahogy verset is azért magoltatnak, hogy trennirozd az agyad, később, amikor meg kell jegyezni vmit, még jól fog jönni ez a képesség -
amit problémának látok:
- a gyerekeknek meg kéne tanulniuk csoportban dolgozni, legyenek projektek, és csoportban oldják meg ezekete a feladatokkat
- tanítani kéne a vitát, vitakultúra nulla, a többség nem tud érvelni, vita helyett személyeskedik
- a tanulás ne legyen szimplán passzív befogadás, a tanár magyaráz, diák ül a padban és hallgat
- mostanában ismétlik a szomszédokat, nagyon fura volt látni, hogy ha egy diák akar valamit mondani, akkor jelentkezik és felurál, így nem lehet beszélgetni
- nyelvoktatást is valahogy másképp kellene
pl. ne legyen osztályozás, ne kapj karót, ha tévedsz, nem a jeggyel kell motiválni a diákokat hanem valami mással, igaz ehhez ilyen képességü tanár is kell (illetve akinek az kell kaphasson jegyet, meg ha rosszul mond valamit karót, bár nekem ez nem vált be)
- legyen a tanító/tabár megbecsült szakma, ne a hulladék menjen tanárnak, hanem csak akik tényleg alkalmasak rá, ergo sokkal magasabb szintü képzés, felvételinél szűrés, aki személyisége alapján nem való tabnárnak, az ne legyen az
- végezetül ne felejtsük el, hogy a mai iskolrendszer, az emberek egy negyedének igényeire van szabva, a többiek csak szívnak, hiperaktivnak, meg butának tartják őket, azok az emberek, akik korábban sikerekeket értek el a suliban (ergo benne voltak az egynegyedben) mert ugye tanárnak az megy aki élvezte az iskolát gyerekkorábban, és nem az aki utálta
- az elavult módszerek miatt egyre lejjebb csúszunk, egyre rosszabb eredményeket érünk el
olyan ez mint az, hogy a magyarok vendégszeretőek, ma már nem
mint ahogy a gyerekek tudása, problémamegoldó képessége, stb sem kiemelkedő, inkább alulról súroljuk mint felülről -
Nem valószínű. Néha eltöprengek azon, hogy 20 év múlva lesz -e még szabó, meg bőrdíszműves, stb. Ki fogja méretre igazítani a ruhát amit veszel?
Ki varja fel a gombodat. stb? Mert ma erre a legtöbb fiatal képtelen! -
A kémia is azért rossz példa, mert azért az alapvető háztartásban előforduló vegyszerekről és egyebekről ott tanulsz ezt-azt. (Én legalábbis tanultam.) -
Anyáméknak szoci rendszerben (50-es születésű) volt ilyen órájuk, meg varrás, stb. Szerinted a mostani emós kis plázaluvnyák értenek valamihez. (költői a kérdés) -
Mármint nem avval van a baj, tanítsák, hanem pepsi úgy beszél mintha betartaná a kreszt közben tele az sg avval hogy összevissza megy vadbarom módjára és még büszke is rá... -
igazából 1ik tanítás mód sem jó mert a tanárok legnagyobb része úgy tanít hogy leszarom mi lesz a gyerekkel én leadom az anyagot azt kész,
Általános iskolától kezdve az egyetem végéig volt cirka 400 tanárom. Alig párra emlékszem aki ilyen volt. Szerintem elég nagy mintám van.
de úgy kéne hogy azt kell tanítani a gyereknek ami érdekli illetve esetleg érdekelni fogja mert ilyen kémia meg ilyen baromságok mi a fasznak vannak mikor nem kémikus lesz a gyerek?
Mivel 18 évesen sem tudka az ember, hogy mi akar lenni és mi vár rá, az alapokat mindenkinek meg kell adni. A mai fitalság mellett elég nagy blődség lenne akkora szabadságot adni tárgyfelvételben, mint az egyetemen egyes esetekben. Azért lehetne választhatóvá tenni ezt-azt, az tény.
történelem? hmm az is 1 baromság nincs értelme max a magyar történelmet azt kész me pl amerikába is csak amerikai történelmet tanulnak sőt földrajzot is (ez nem biztos hogy így van én ezt csak hallottam)
Bátyám egyiket sem szerette és ennek köszönhetően szinte fogalma nincs a világról. Egy értelmes ember fejében összeálnak a különböző infók és érteni fogja, hogy mi zajlik körülötte. Ma sajnos a gondolkodás kezd kiveszni és nem csak a fiatalokból.
én inkább a kresz tanítására fektetnék hangsúlyt mivel a mai biciklisek semmit nem tudnak... SEMMIT olyan manővereket hajtanak végre hogy hujjuj és rájuk is ugyan úgy vonatkozik a kresz mivel forgalomban részt vesznek
Ezzel egyetértek. Ma egy fiatal úgy jön ki a gimiből, hogy a midennapi problémákról alig van fogalma. A '60-as években mintha a jenki főiskolákban is lett volna háztartástan óra vagy valami ilyesmi. -
azert tartanak olyan tantargyakat ,hogy ne maradjon az ember seggbuta es inkabb orulni kene ,hogy nem csak a magyarok tortenelmet tudjuk. szerintem elonyos ez a sok "folosleges" tantargy. nem kell peldat venni az amcsikrol ,ha igaz amit irtal :)
mondjuk a kresz tenyleg jo lenne. -
Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg.
Én személy szerint leginkább jegyzetgyártásra használtam a tankönyveket...kevés dolog volt,amit abból tanultam....tény,hogy sokan tudnak tanulni könyvből...de sokan csak jegyzetből... -
Alapműveltség része az említett tárgyak, illetve ha nem kapsz az általános sulinál mélyebb betekintést az adott tárgyba, honnan tudod, hogy nem érdekel.(?) Tehát azért kellenek ezek a tárgyak, hogy értsd a világot magad körül, illetve felkeltse az esetleges érdeklődésed az adott tárgy iránt. Ami még fontos lenne szvsz gazdasági tárgyakat is tanítani, úgy akár a kémiát, földrajzot, hogy nem legyen olyan sok kretén aki elmegy provident kölcsönért, illetve felvesz 5 milliót a habokra, etc. -
Csak a KRESZről ne szóltál volna egy szót se... -
igazából 1ik tanítás mód sem jó mert a tanárok legnagyobb része úgy tanít hogy leszarom mi lesz a gyerekkel én leadom az anyagot azt kész, de úgy kéne hogy azt kell tanítani a gyereknek ami érdekli illetve esetleg érdekelni fogja mert ilyen kémia meg ilyen baromságok mi a fasznak vannak mikor nem kémikus lesz a gyerek? főleg 1 szakiskolába (JAJ) és ráadásul olyan szinten tanították/tanítják a kémiát mintha abból az emberkéből vagy emberkékből kémikusok lesznek, ma megkérdezed a felnőtteket hogy a kémiát mire használta? vagy a földrajzot? esetleg a fizikát? (persze olyat kérdezz akik nem ezekben az ágakban dolgoznak) akkor azt fogják válaszolni hogy semmire... és nem is fogják és azért tanítanak ennyi baromságot mert mást nem lehet tanítani mert ha nincs földrajz meg kémia meg többi baromság akkor heti 88matek óra lenne? vagy WTF? am matekba is qrva nagy hülyeségek vannak... na mindeggy...
jó elismerem földrajznak van haszna meg a fizikának is, de csak az a része amit általánosba tanítanak de középiskolába már csak azt kéne tanítani amire jelentkezett, max heti 1 órába a többit szintfenntartásként tanítani, történelem? hmm az is 1 baromság nincs értelme max a magyar történelmet azt kész me pl amerikába is csak amerikai történelmet tanulnak sőt földrajzot is (ez nem biztos hogy így van én ezt csak hallottam)
én inkább a kresz tanítására fektetnék hangsúlyt mivel a mai biciklisek semmit nem tudnak... SEMMIT olyan manővereket hajtanak végre hogy hujjuj és rájuk is ugyan úgy vonatkozik a kresz mivel forgalomban részt vesznek
na mindeggy nem mérgelődök még akartam valamit de azt már elfelejtettem miközbe írtam ezt a szart -
Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer. -
Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg. -
Nem,Belgiumban. -
egyébként meg sztem csak azért nem veszi fel őket mert egyik se tanul és ez az iskola meg eléggé erős ;) -
na várjál csak, mindjárt szólunk a zombucmannak. :P -
Egyéb, kifejtem kommentben:
Nem érdekel.. nekem mindegy. -
A mi sulinkba szerencsére csak pár Kínai (vagy japán) van. Az igazgató nem vesz fel cigányokat
-
Egyéb. Maradjon minden a régiben, de fokozatosan vezessük be a technika vívmányait az iskolákba. De ne ilyen "szavazatmaximalizáló" veszünk 20 elektronikus táblát egy megye áráért látszat intézkedésekkel. Gondolom van ki emlékszik erre. :) -
lol -
Cat 02 #45231 Ennyit se tanulna a sok lurkó... -
cargame #45230 Afrikaban jarsz suliba ? XD -
Elektronikus tankönyvek és internetes oktatás legyen, ne kelljen bejárni.
Elegem van a sok cigányból,niggerből és arabból:@ -
cargame #45228 Elektronikus tankönyvek és internetes oktatás legyen, ne kelljen bejárni.
Nah ez a leheto legnagyobb baromsag...persze a gyerek tanulas kozben is csak kockuljon ??!?! inkabb menjen kozossegbe, osztalytarsak koze es ne egy szamitogep legyen a haverja meg tarsa... -
na ,mert az bevalna? :D vagy szerinted miert lenne jobb? nem vitatkozni akarok csak kivancsi vagyok :) -
felőlem a kis köcsögök úgy tanulnak, ahogy akarnak
-
Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer.
??????????????????????
ez bevált? LOL
am erre nyomtam:
Elektronikus tankönyvek és internetes oktatás legyen, ne kelljen bejárni.
-
elvileg... :) -
Cat 02 #45223 Az elektronikus olvasó nem rontja a szemet (elvileg).
Ám a szemromlás nagyon emberfüggő. -
(y) -
A munkahelyem miatt(pc-vel dolgozok) masfel ev alatt olyat romlott a szemem ,hogy szevuveget kell hordanom...szerencse nem allandoan. Messzire eleg szarul latok es amikor elosszor tapasztaltam a romlast majdnem sokkot kaptam ,mert olyan szintu volt a valtozas.
Kivancsi lennek ,ha elektronikus tankonyvbol tanultam volna altalanos ota ,akkor most milyen lenne a latasom. :\ -
Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg. -
Nah, hát pont ezt mondom. Akik esetleg alapvetően érzik a késztetést magukban a tanításra azokat is visszatartják a tanári fizetések. -
Elektronikus tankönyvek legyenek, de az iskolák szerepe maradjon meg.
-
ja és lehet mondani, hogy "Minden maradjon a régiben, ez egy jól bevált rendszer." amikor úgy sem fog maradni, mincen változik, és gyorsan. a mobiltelefon is csak 10-15 éves, és elképzelni sem tudjuk mik lesznek 15 év múlva. a jelenlegi oktatási rendszerünk meg úgy szar ahogy van, elavult, túlhaladott -
semmiképpen nem kell szgép, ma már vannak nagyon jó e-readerek, illetve lesznek később is
érdemes lenne lassan elkezdeni használni ezeket, kevesebb fát kéne kivágni