• Molnibalage
    igazából 1ik tanítás mód sem jó mert a tanárok legnagyobb része úgy tanít hogy leszarom mi lesz a gyerekkel én leadom az anyagot azt kész,

Általános iskolától kezdve az egyetem végéig volt cirka 400 tanárom. Alig párra emlékszem aki ilyen volt. Szerintem elég nagy mintám van.

de úgy kéne hogy azt kell tanítani a gyereknek ami érdekli illetve esetleg érdekelni fogja mert ilyen kémia meg ilyen baromságok mi a fasznak vannak mikor nem kémikus lesz a gyerek?

Mivel 18 évesen sem tudka az ember, hogy mi akar lenni és mi vár rá, az alapokat mindenkinek meg kell adni. A mai fitalság mellett elég nagy blődség lenne akkora szabadságot adni tárgyfelvételben, mint az egyetemen egyes esetekben. Azért lehetne választhatóvá tenni ezt-azt, az tény.

történelem? hmm az is 1 baromság nincs értelme max a magyar történelmet azt kész me pl amerikába is csak amerikai történelmet tanulnak sőt földrajzot is (ez nem biztos hogy így van én ezt csak hallottam)

Bátyám egyiket sem szerette és ennek köszönhetően szinte fogalma nincs a világról. Egy értelmes ember fejében összeálnak a különböző infók és érteni fogja, hogy mi zajlik körülötte. Ma sajnos a gondolkodás kezd kiveszni és nem csak a fiatalokból.

én inkább a kresz tanítására fektetnék hangsúlyt mivel a mai biciklisek semmit nem tudnak... SEMMIT olyan manővereket hajtanak végre hogy hujjuj és rájuk is ugyan úgy vonatkozik a kresz mivel forgalomban részt vesznek

Ezzel egyetértek. Ma egy fiatal úgy jön ki a gimiből, hogy a midennapi problémákról alig van fogalma. A '60-as években mintha a jenki főiskolákban is lett volna háztartástan óra vagy valami ilyesmi.