127612
-
Számomra sosem volt vonzó ekkora mütyür cégnél dolgozni. De ha jól megfizetnek, az még a jobbik eset. -
+1
Ahol én melózom, ott ha engem kirúgnának vagy felmondanék, hetekre akár 1-2 hónapra le is állna a cég. A főnökkel, könyvelővel együtt vagyunk 4-en. Kis mérnökiroda. Én tartom karban a 4 gépes kis hálózatot :) gépeket, takarítok!, rajtam kívül senki nem tud itt kéményméretezést csinálni - még a főnök sem, pedig ő a vezető tervező s napi szinten kell csinálni - én számolok hőveszteséget, készítem a műszaki rajzokat, stb. Úgy tartanak meg, hogy kurva jól megfizetnek. Technikusként többet keresek, mint sok alkalmazott mérnök, igaz ehhez az is kellett, hogy itt kijárjam a ranglétrát s lassan 12 éve itt vagyok. -
Hát vidéken sztem is esélyes ez... Nem tudnám elképzelni, h a jelenlegi helyemről csak úgy elengednének. :/ -
karajjj #120278 Látom nem megy a szövegértelmezés. Hatalmas nagy élettapasztalatoddal kérlek taníts még minket. Csak nézz szét egy átlag vidéki cégnél, ahol 20-50-100 ember dolgozik. Ahol fizetni nem akarnak de ragaszkodnak a tudásodhoz, mert hajlandó vagy minimálbérért is dolgozni, csak mert nincs más lehetőség és valamit enni kell, meg a számlákat is fizetni. Mióta dolgozol? 3 hónapja? Esetleg 4? Gőzöd sincs az átlag vidéki magyar vállalkozások, kft-k, bt-k működéséről. Ahol kirúgnak azért, mert ki mered nyitni a szád, ha valami nem jó, aztán 100 másik ember akár meg is verekedne a helyedért, mert nincs munkalehetőség. És ezek után még elvárják, hogy tanítsd be az utódodat, mert nincs projekt manager, vagy nincs sales vezető! Sőt, van, ahol a műhelyben meg nem a takarító néni szaladgál, hanem a szerelő takarít maga után! (mielőtt levonnád a következtetést ebből, hogy kirúgtak, elmondom, hogy nem rúgtak ki soha még egyszer sem, tudom, hogy fáj, de fogadd el... :( )
"az OKJ-s papír azt jelenti, hogy az illető tud programozni" - k*rvára nem ezt írtam, hanem azt, hogy ha tudsz programozni, általában elég ez is egy normál munkahelyhez, mert a legtöbb helyen úgyis a tudást nézik (nem multikra és csilivili nevű cégekre gondolok)
szerk.: dolgozol egyáltalán valahol?
Utoljára szerkesztette: karajjj, 2014.09.05. 09:24:09 -
hugopareiros #120277 Légy oly kedves és akkor üdvözölj Magyarországról, ha olyat mondasz ami a kis hazánkra igaz.
Ismétlem: nagyon nagyon ritka az a hely, ahol nem engednek el ha te menni akarsz.
Komolyan gondolod, hogy még be is tanítasz valakit amikor te már rég a másik céges munkán gondolkozol?
Ahol pedig egy projekt annyira egy emberre van rákoncentrálva, hogy ne lehessen bármikor elküldeni az régen rossz. Az ilyen cégeket alapból kerülni kell.
Bár igaz...te voltál az aki szerint az OKJ-s papír azt jelenti, hogy az illető tud programozni. Így gondolom olyan cégnél dolgozol ahol egy-személyben te vagy a rendszergazda, a designer, a programozó, a tesztelő és még mellé az irodádat is te takarítod.
Így valóban igazad van és nem fognak elengedni. -
karajjj #120276 Kivéve ahol nem tudnak azonnal pótolni és keresni kell valakit a helyedre, akit még be is kell tanítanod. Üdvözöllek Magyarországon! -
hugopareiros #120275 Ha el akarsz menni 1 cégtől, akkor el fognak engedni. Nem jó nekik egy olyan munkás aki nem dolgozik. Nem ismerek olyat akit nem engedtek el amikor bejelentette a felmondását.
Faterom is most váltott munkahelyet. Bement, mondta hogy ő ma már nem jön dolgozni és elköszönt. Időarányosan átutalták neki a fizetését és nem volt semmi fenn akadás. -
Felmondási időt betegállományban töltöd és feketén melózol addig az új helyen. :) -
kamionosjoe #120273 Havira nyomtam, mert szoktam nèha magamnak jegyzetelni ezt-azt, de hosszabb szöveget tènyleg csak ritkàn. -
A céges nyomtatók jók. :) 1 éve járok levelezőre, eddig kb. minden anyagom céges nyomtatón nyomtattam.
-
Ezért kell a céges nyomtatón kinyomtatni a felmondást
-
Freeda Krueger #120270 Nekünk azt mondták májusban,hogy csak annyit kérnek az elmenőktől,hogy legyenek együttműködőek.Támogatnak, a következő munkahellyel is kommunikálnak ha kell.Felmondási időhöz nem ragaszkodnak. -
baj...de ha kellesz nekik akkor felvesznek, mondom én eddigi ismerőseimtől ilyen esetben mindig azt hallottam h kivárják az egy hónapot, ismerik a törvényt... -
Az megbeszélhető a munkáltatóval, hogy a felmondási idő mekkora részében kell bejárnod - persze ehhez normális munkahely kell, ahonnan távozol (bár ha "azonnal" kellesz valahova, akkor ott a fogadó nem biztos, hogy normális, hiszen ők is ismerik a Munka Törvénykönyvét, és rájuk is vonatkozik) -
Blum #120267 Azt szerintem már az új munkáltatóddal kell megbeszélned, hogy várjanak meg.
Amikor aznap délután elmentem az interjúra akkor a hölgyemény mondta is, hogy intézzem el a dolgaimat és akkor 1 hónapot tudnak várni...mondom "az már elvan intézve, hol is írok alá?" :D -
Na ezaz, de én attól félek, h felvennének valahova, de azonnal, vagy legalább is 1-2 héten belül kellek már, akkor mi van... -
Azonnali hatállyal csak akkor mondhatsz fel, ha a munkáltató kötelezettséget szeg, megnehezíti a munkavégzést, vagy vállalhatatlan munkakörülményeket biztosít - és ezeket bizonyítani is tudod (hiszen a munkáltató nem köteles elfogadni ezt, és pereskedhet). Ettől függetlenül a munkaviszony a felmondás átadásának pillanatában megszűnik.
Az "új munkahelyre megyek" nem tartozik ebbe bele, ott a normál felmondási idő él. -
elvileg 30 nap felmondási idő van, de ha munkahelyet váltasz ezt általában figyelembe is veszik a másik munkahelyen....
Utoljára szerkesztette: MR ME, 2014.09.04. 16:50:26 -
Király.
Hát jah, próbaidő, az más. Engem az érdekelne, h az azonnali hatályú munkavállalói felmondás működne-e a gyakorlatban... Vagy, h mi számít pl. elfogadható indoknak. Pl. ha találok egy másik munkahelyet, akkor ők írjanak egy igazolást, vagy nemtom. :/ -
Blum #120262 Tényleg olyan jó. :)
Próbaidős voltam, úgyhogy rám nem vonatkozott ilyesmi. Szóval csak egy sima, indoklás nélküli azonalli felmondást kellett beadnom, HR-vezetője meg a vezérigazgató aláírta és viszont látásra. Másnap reggel pedig már a fizetésemet is utalták. -
Jó kis sztori. :) És legalább tényleg olyan jó ez a munkahely?
Amúgy ha már szóba került, nincs törvénybe foglalt felmondási idő? Vagy ez hogy van pontosan? -
Blum #120260 Megtörtént -
Ha ez megtörtént, akkor epic. :) -
Blum #120258 Vázolom a szitut:
Szerda:
- 7:20: öltözöl, hogy mész dolgozni
- 7:30: fogat mosol, csörög a telefon...bársonyos hangú hölgy hív, hogy ezerszer jobb munkahelyre, -félig-meddig szakmán belül- van felvétel. Délután 16:30-kor megbeszélés, igény szerint szerződés aláírás és másnap már kezdhetek is.
- 7:36: Immáron ébredés után 26 perccel és lankadt hímvesszővel állsz a zuhany alatt, majd kiugrasz a bőrödből, hogy mekkora királyság is ez és közben arra gondolsz, hogy már ma sem megyek be dolgozni, azonnal felmondok.
- 7:50: Telefon a műszakvezetőnek, hogy többet nem megyek, thxbye.
- 9:10: Telefon a HR-re, hogy megbeszélni valónk van (if you know what I mean, bitch), mikor mehetek? (Délután 13:00 jó nekik)
- 9:10 - 11:50 között elrecskázod az időt azzal, hogy apukának - anyukának bejelented a nagy hírt, kipucolod a cipődet és kivasalod az ingedet, öltönyödet. Ekkor még mindig nem tudod, hogy a nyomtatód elfosta magát.
- 12:00: LibreOffice Writer-t megnyitod, megírod a felmondásodat, Ctrl+P...nyomtató kiürült
- 12:03 - 12:10: Oh shit. Oh shit. Oh shit.
- 12:10-12:15: Város összes létező irodatechnika és fotó boltját felhívod, hogy ezt nyomtassák ki de kurva gyorsan. Nem vállalják. Köcsögök.
- 12:16: Eszedbe jut, hogy 15 perc múlva indul a busz, taxi vidékre bitang drága, mozogni kell. És ekkor előkapsz egy A4-es lapot és megírod kézzel a felmondásodat.
Amúgy nem kötött bele senki...szó nélkül elfogadták.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.09.04. 16:27:30 -
de legalább féltéglára írva? -
felmondás kézzel, úgyértem ököllel? -
Felmondás kézzel.
-
Blum #120254 Nagyon ritkán. Legutóbb talán 2 évvel ezelőtt írtam hosszabb szövegeket kézzel. Illetve pár hónappal ezelőtt a felmondásomat kellett megírnom mert beszart a nyomtatóm de az csak 3 sor volt összesen. -
mi az a képeslap
-
Suli időben napi szinten. Egyébként nem is nagyon írok kézzel. Főleg, hogy gépelni is kb. olyan gyors, csak azt utána nem csak én tudom elolvasni :D -
Hosszabb szöveget azóta nem írtam, mióta befejeztem a sulit. Melóban max pár szavas emlékeztetőkre vagy néhány soros mondatokra van szükség. Esetleg ha képeslapra írok valakinek verset/idézetet, azt kézzel szoktam, viszont nem túl gyakran fordul elő. -
szinte naponta jegyzetelek apróságokat, pár szavas emlékeztetőket, de hosszabb szöveget régen írtam már kézzel. -
Szinte soha. Leginkább akkor amikor a postán levélfelvételkor aláírok. -
ayurnara #120248 évente több A4es spirál füzetet jegyzetelek tele a munkám során -
Fbn Lx #120247 ja annyi, hogy a kis ell betűt hurkosan írom, mert úgy több benne a szex -
Fbn Lx #120246 ilyen egyszerű betűkkel írok már pár éve, leültem és begyakoroltam kb 1 délután alatt, aztán rögzült
váltanom kellett az általános iskolában megtanult folyóírásomról, mert kibaszottul ronda volt mindig is -
Fbn Lx #120245 max egyetemi időszakban írok kézzel, akkor is keveset
jegyzőkönyveket esetleg -
-
Block letters a neve:
Első 2 évben ilyet tanulnak minden iskolában az Egyesült Államokban, és harmadik évtől veszik fel hozzá vagy a gépírást, vagy a kurzív írást (tulajdonképpen a megtanult betűket kötik össze):
Ez utóbbit oktatják kevesebb helyen mostanában.
forrás és betűtípus minták
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.09.03. 17:42:31 -
az lenne a jó, ha egyszerű, folyékonyan és gyorsan írható, majd könnyen visszaolvasható kézírásra tanítanák a népet, a ball and stick pl ilyen.
a cé-kötéses elmebaj közel sem. a cé-kötéses elmebaj egy bármilyen kipróbálás nélkül bevezetett gigantikus ostobaság, az előbb felsoroltak tökéletes ellentéte - lassú, ronda, közel visszaolvashatatlan, és... legyünk konkrétak, gyakorlatilag a magyar nép kézírásának méretes faszrahúzása, porba tiprása.
de akkor egy kis bölcselkedés Élet és Irodalomból, spoiler mögé
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A harmincas évek közepén megkísérelték bevezetni a néhány év alatt csúfosan megbukott zsinórírást. Valakik a harmincas évek elején kitaláltak, hogy gyorsabban lehetne írni, mellőzni lehetne az időigényes szépírási gyakorlatokat, ha a szavak írása közben nem kellene felemelgetni az írószert, ha a kerekded álló betűket hurkolásokkal lehetne összekapcsolni.
Az elgondolás ésszerűnek, előnyösnek és meggyőzőnek tűnt, ezért alapos, bizonyító erejű kísérleti eredmények nélkül a bevezetés mellett döntöttek. A bukás láttán másvalaki úgy gondolta, hogy nem kellene visszatérni a hagyományos dőlt betűs írásra és a szépírási gyakorlatokra, hanem a kerekded álló betűket megőrizve csak a bajokat okozó hurkolásokat kellene elhagyni.
Így született a meg ma is általánosan használt, nehézkes kapcsolási rendszerű, kerekded álló írás (a cé-kötéses írás). Ennek bevezetését sem alapoztak meg bizonyító erejű kísérleti eredmények. És senki nem törődött az új írásmód, valamint a kiiktatott szépírási gyakorlatok romboló hatásával.
A következmény: a serdülő és ifjú tanulók, valamint a felnőttek többségének kézírása nem vagy alig olvasható, időigényes, széteső, ronda ákombákom.
forrás, az eredetit sajnos nem találom